2.mezuna kalsam cok sey kaybeder miyim ?

Emily19

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2022
451
399
Merhaba . 2. Mezuna kalmak istiyorum ve bu sene çalışmadım pek. Tm bölümündeyim. Fizik kimya biyoloji çalışmadım hiç. Buu sefer sayisaldan hazırlanıp veterinerlik okumak istiyorum . Aranızda böyle yapan var mı diye sormak istedim . Yani tm olup sayisaldan hazırlanan. Veya da 2. mezuna kalan yaşıtlarım var mı diye sormak istiyorum . Çok stresliyim ve açık konuşmak gerekirse utanç doluyum. Neden çalışmadım elimde o kadar imkan varken diye kendi kendimi yiyorum. Var mı benim yaşadığımı yaşayan yaşıtlarım.

Sınav yaklaşınca bu duygular gerekli emeği vermeyenleri hep yakalar
Önemli olan bu duyguyu doğru yönetebilmek

İstenmeyen bir bölüm ömür boyu istenmeyen bir meslek demek. O yüzden tekrar mezuna kalmak daha akıllıca
Ancak hedef uğruna gereken çabayı göstereceksen

Afedersiniz ,Essek gibi göstermek zorundayım artık . Bu saatten sonra pineklemek yok .

4 sene çalışmayıp mezuna kalıp tekrar çalışmayıp yine mezuna kalmak istiyorsunuz onda da tm den sayısala geçeceğim diyorsunuz. Bence belirli bir hedef ve motivasyonunuz yok. Veterinerliğin puanı düşük. Kazanılmayacak bölüm değil ama esas problem hedef ve motivasyon konusunda bence. 2 sene mezuna kalanlar genelde tıp, hukuk, iyi okullarda mühendislik hedefleyen kişiler oluyorlar kazanıp mezun olunca da mükafatını alıyorlar. Ama veterinerlikte mükafatınız ne olacak bilemem.

23 yaşında psikoloji okuyacağım seneye. Hatta psikolojiden önce belki PDR çap özel eğitim yaparım üzerine AÖF çocuk gelişimi okurum. Bu yıl çalışmadım çünkü. Neden utanç duyuyorsunuz, kendinizi başkalarıyla mı kiyasliyorsunuz? Okumanın yaşı da yok, geç kalmışlık diye bir şey yok.
Sakin ol düşün plan yap, bundan sonrası için nasıl çalışmalıyım diye. Fizik kimya biyoloji zor dersler de değil, önyargılı davranmazsan çok seversin. Ben fizik dersini anlamak için mesela fizikle alakalı belgeseller izliyorum, biraz da bakış açınızı genişletebilirsin
Sıkı düzenli çalışmayla başarılı olunmayacak ders yoktur. Akışa bırak kendini de yiyip bitirme. Ha gerekirse özel ders alırsın, eğitim koçuyla birlikte çalışırsın yeter ki başarılı olmayı hedefle bir çok yol bulursun. Veterinerlik çok güzel bir bölüm umarım kazanırsın canım

Veterinerlik iyi bir bölüm değil mi ?

Veterinerlik iyi bir bölüm değil mi ?
Yani 2 sene mezuna kalınacak bir sıralaması yok bence ama konu o değil. Bu kadar sene niye çalışmadığınızı ve son sene neden bölüm değişikliği istediğinizi düzgünce bulmazsanız bu sene de çalışmayacaksınız gibi hissettim ben. Öylesine konmuş bir hedef ve kafa karışıklığı sezdim. İyi kötü kişiye göre değişebilir. Atanırsınız ya da kendi kliniğinizi açarsınız. Prestijli mi derseniz bence hayır.

Bence deneyin ben öğretmenlik okudum 9 bin tlye çalışıyordum ondan bile kovuldum .Sağlık bölümü önü açık bölüm ben mezuna kalmadım ne oldu sonuç hayal kırıklığı bundan sonra nasıl toparlanırım onu bile bilmiyorum .İyi bölüm okumayanla sonra senelerce sürünüyor veterinerlik güzel meslek

Yani sizi üzmek istemem ama bu gidişle 3. Mezuna kalmak olur gerçi sizinki mezuna kalmak değil çalışmamak veterinerlik tutkunuz değilse derece yapamayacaksanız boşuna hayatınızdan bir sene yemeyin

Sınav öncesi moral bozmak istemem ama mezuna kalmak ile kalmamak aynı sonuca varıyor benim gözlemlediğim. Bazı örnekler var ama onlar da zaten sınav senesi de çok çalışmış olanlar.

Eeeee niye çalışmadın kızım?

Adam gibi bir hedefin, amacın olsun daldan dala atlıyorsun. Sen mezuna kalmış TMsin sayısalcılar seni çiğ çiğ yer ne işin var sayısalda. Başarılı olacağın olsaydı zaten TMde olurdun, zaten başarısız olmuşsun üstüne bir de hayatında görmediğin sayısal derslerini eklemek istiyorsun sence akıl karı mı??? TM derslerini süper yaptın sayısal mı kaldı şimdi??

Akıllı ol, sebat et. madem TMsin TMden bör bölüm seç bana kalırsa, hedeflerin gerçekçi olsun. Gelecek yıl da zaten TMye bile çalışmadım, bir de sayısal getirdim gözüm korktu kafam iyice çorba oldu diye konu açmayasın??? TMde kal bence.

Yani bir abla olarak gerçekçi olayım: önünüzde koca lise varmış çalışmamışsınız, 1 boş sene varmış çalışmamışsınız, şimdi ne değişecek de çalışacaksınız? Hem de eşit ağırlıkçıyken sayısal çalışayım diyorsunuz. Çok hayalperest buldum. En kötü sayısalcı 3-5 fizik biyoloji yapacak sizin o da meçhul. Bence daha fazla zorlamayın puanınız neye yetiyorsa girin, baktınız sonra çok çalışasınız geldi, 4 yıllığa tamamlar veya geçiş yaparsınız

Her sene mezuna kalanlar ve yeni mezunlarla beraber rakibiniz artıyor. Üstelik siz baştan beri sayısal olan insanlarla rekabet edeceksiniz.
Yani fizik kimyanız nasıl ki bölüm değiştiriyorsunuz? Gerçekten sayısalda iyi net yapacağınıza inanıyor musunuz?

ilk sene tıp, diş hekimliği, eczacılık gelen ir tanıdığımızin yegeni ne istiyordu bilemiyorum ama mezuna kaldı ve özel bir univin yüzde yüz burslu elektrik elektronik mühendisliğini kazandı. (daha yüksek hedefleri vardı) neyse bu yıl ojudu onu da istemiyor. ne istiyor ben bilmiyorum. yani demem o ki istekler farklı gelen farklı. mezuna kal kal nereye kadar? saçma bölüm oku sonu ne olacak belirsiz.

Mezuna kalmak deyim olmuş artık. Benim zamanımda yoktu. 1 yıl daha dene derlerdi. Onu da istediği puanı alamayanlara derlerdi. Canı isteyen alan değiştiremezdi. Sistem şimdi benim bildiğimden çok farklı. Ne kadar yaşlı olduğumu fark ettim. Öğrencinin de öğretmenin de niteliği değişmiş artık. Üniversiteden mezun olalı 18 sene oldu,oğluma kitap bakarken deneme sınavları gözüme çarptı,hepsi o kadar basit ki,kalemsiz çözülebilir zihinden. Bu şartlarla bu kadar kolaylıkla hala iyi puan alamayana ne diyelim bilemiyorum. Çok üzücü gerçekten gençlerin hali.

aman çocuma şunu demeyin böyle yapmayın psikolojisi bozulmasın diye diye bence yeni şeyler uydurmuşlar mezuna kalmak diye.
dümdüz kazanamadı, kazanamadım demiyorlar da.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…