• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2. kez şiddet uygulayan bi eş affedilir mi.yine şiddet uygular mı?

Trabzonlu60

Guru
Kayıtlı Üye
15 Ağustos 2010
466
70
298
Trabzon
meraba arkadaşlar yine ben eşim ve sorunlarımız.bazı arkadaşlar yıne mı sen dıyecek olabılır belkı ama size danışmak istedim.eşim beni cumartesi günü bi hiç yüzünden dövdü konu çok önemli bişey değildi alışveriş meselesii dısarda tartışırken ben onu yururken bıraktım gidip banka oturdum o da banka oturdugumu görmemıs gidiyo musun dıye bagırdı ve sonra da tamam ben de gıdıyorum dedı ve geldiğimde eve gelmıstı.yatak odasına gırdım montumu cıkardım ve 2dk gecmedıkı sen naptıgını sanıyosun dedi ve tokat attı bana ve devamı geldı dövmeye başladı hala kulağım kolum ağrıyor.1 ay önce maddiyat yuzunden yıne dövmüştü.o zaman en evı terketmıstım ama sonra gerı donmustum gıdecek pek bı yerım yoktu bılmıyorum döndüm işte.ama 2. kez olunca bosancm dedım sımdı evden gıt dedım ya da ben gıdym dedım.önce olmaz felan dedi.sonra tamam gıdıyorum dedi yarın gelıp eşyalarımı alacagm dedi ve gıtttı ama aradan 2 saat gectı geri geldi.özürdiledi affet dedi bi daha aslam olmayacak felan hatta kagıt ımzalattım bı daha benı döverse evi terkedecegıne altınları bana bırakacagına ve 5000 tl ödeyecegı ıcın o da imzaladı.şimdi hala acaba yıne yapar mı dıyorum b döven yıne döver mı bu 2. oldu hatta 3 bile dıyebiliriz.

basıt nedenlerden dolayı sıddete basvuruyor cok uzucu ama snınde kagıt ımzalatman daha da acmasın aranızı canım :50:

şimdi bu ikinci diyosun daha ne kadar zamandır evlisin bilmiyorum moral bozmak gibide olmasın ama devamının geleceği kesin canım adamın eli alışmış bikere...
bide bu kağıt imzalatma işi biraz trajikomik olmamışmı sencede adam o imzayı beynine kazımadıktan sonra neye yararki
sen bence bidaha yaparsa kesinkez seni kaybedeceğini açık ve net hissettir. hissettirmeklede kalma bidaha teşebbüs ederse onu evden defet başının çaresine bak sen çıkma evden çalışıyomusun bu arada canım?

Şimdi affetsen bunun 3de olur 4de olur 5de olur ölene kadar çekersin. Belli ki 1.defa da da bi daha olmaz diye affetmişsin ama dikkatli olman ve dikkatli düşünmen lazım canım.

Aslında sorduğunuz sorunun cevabını siz de çok iyi biliyorsunuz.
Evet, affederseniz tekrar şiddet görme ihtimaliniz çok yüksek...

BEn cok uzuldum canim:( ama ortada hicbir neden yokken bile boyle yapan birini ikinci kez affetmek ne kadar dogru olur bilmiyorum devami gelirmis gibi duruyor ama yinede sen iyi dusun canim bnm

Elbette devamı gelir.

1. yi yaptı . Affettin bir daha olmaz diye.

2. yi yaptı. Affedecek misin bilinmez ama 3. cüye ramak kaldı

kağıt mı imzalattın...? o da uslu uslu imzaladı yani. çok ilginç.
ya gerçekten işi çok ciddiye aldı ve bir daha yapmayacağını ispatlamak istedi.
yada hiç ciddiye almadı.
her iki durumda da o anki ruh hali bunlar bence.
zaman geçince unutup aslına dönme ihtimali yüksek.
ikinci kere olmasına asla izin vermemeliydin.
kadını döven erkeklerin ruhsal sorunları olduğunu düşünüyorum.
kendisini herhangi bir konuda belli etmese de yetersiz aciz veya güçsüz hissediyor.
sen tavrınla yada sözlerinle yada bakışınla ona farkında olmadan bunu hissettiriyor yada hatırlatıyor olabilirsin.
bu konuda seni yargılamak söz konusu bile değil. yanlış anlama. ne olursa olsun dövmeye hakkı yok.
istemeyen çeker gider.
ama madem aranızda bir anlaşma yaptınız. belli ki bir tur daha devam edeceksin.
o zaman onun hangi konuda kendini küçük ezik yada yetersiz hissettiğini bulmaya çalış.
özellikle ailesinin ve arkadaşlarının yanında onunla gurur duyduğunu hissettirecek sözler söyle yada tavırlar göster.
karısının saygı duymadığı sözü geçmyen beğenilmeyen bir koca durumunda olmasın asla. tam tersini yap.
benim tavsiyem bu.
ama ne kadar doğru ne kadar işe yarar bilemiyorum. ikinci kez olması bence affedilmemeliydi.

meraba arkadaşlar yine ben eşim ve sorunlarımız.bazı arkadaşlar yıne mı sen dıyecek olabılır belkı ama size danışmak istedim.eşim beni cumartesi günü bi hiç yüzünden dövdü konu çok önemli bişey değildi alışveriş meselesii dısarda tartışırken ben onu yururken bıraktım gidip banka oturdum o da banka oturdugumu görmemıs gidiyo musun dıye bagırdı ve sonra da tamam ben de gıdıyorum dedı ve geldiğimde eve gelmıstı.yatak odasına gırdım montumu cıkardım ve 2dk gecmedıkı sen naptıgını sanıyosun dedi ve tokat attı bana ve devamı geldı dövmeye başladı hala kulağım kolum ağrıyor.1 ay önce maddiyat yuzunden yıne dövmüştü.o zaman en evı terketmıstım ama sonra gerı donmustum gıdecek pek bı yerım yoktu bılmıyorum döndüm işte.ama 2. kez olunca bosancm dedım sımdı evden gıt dedım ya da ben gıdym dedım.önce olmaz felan dedi.sonra tamam gıdıyorum dedi yarın gelıp eşyalarımı alacagm dedi ve gıtttı ama aradan 2 saat gectı geri geldi.özürdiledi affet dedi bi daha aslam olmayacak felan hatta kagıt ımzalattım bı daha benı döverse evi terkedecegıne altınları bana bırakacagına ve 5000 tl ödeyecegı ıcın o da imzaladı.şimdi hala acaba yıne yapar mı dıyorum b döven yıne döver mı bu 2. oldu hatta 3 bile dıyebiliriz.

Bu şiddeti uygulayan bir de öğretmen olacak, yazıklar olsun onun eğitimine de bilgisine de karakterine de. Ben olsam bu gece karakola gider, darp raporumu alır, ibret olsun diye şikayet ederdim onu. Sen sesini çıkarmadğın sürece 1 dayak 2 olur, 2 dayak 3 olur, 4.de 3. sayfalarda karısını döverken öldüren öğretmen diye haberiniz çıkar.

Ayrıca o imzaladığı kağıdın hukuken hiçbir geçerliliği yok, biliyorsun değil mi? Geçersiz kağıtlarla uğraşacağına kanun önünde koru haklarını.

İkinci hatta üçüncü sayılabilir diyorsun daha temmuzda evlenmişsin benim fikrimi istersen sen onun attığı dayağı böyle sineye çektikçe devamı gelecektir. Henüz 4 aylık evlisin bunlar sizin cicim aylarınız olması gerekirken bunları yaşıyorsan önümüzdeki senelerde kimbilir neler yaşayacaksın. Ama hayat senin hayatın canım benim umarım doğru kararı verirsin:29:

şuan kendisi de yanımda ben de sizinle aynı fikirdeyım fakat kabul etmiyor ve yorumlara gülüyor.ve eşimin dediklerini kelime kelıme yazıyorum;şimdiye kadar bana ne ailemden ne de arkadaş cevremden hıc kımse ileri git veya geri git demedi.ve yaptıgım hıcbır ıste kolay kolay kımseye danısmam sadece rehber bıldıgım tek bır kıtaba danısırım.ve eşim bunları bıldıgı halde bana ve yaptıgım ıslere cok mudahalede bulunuyor.tabı kı bu dediklerim şiddetı gerektırmez.
ben eşime inandığım ve yaşama çalıştığım değerler üzerine söz verdım inanması da kendısıne kalmıs inanmaması da.ancak ben bunu yapmayacağıma inandığım seyler ıcın ınanıyorum.

arkadaslar eşim yanımda bunları soyledı ben de buraya yazdım sizce ınanayım mı

şuan kendisi de yanımda ben de sizinle aynı fikirdeyım fakat kabul etmiyor ve yorumlara gülüyor.ve eşimin dediklerini kelime kelıme yazıyorum;şimdiye kadar bana ne ailemden ne de arkadaş cevremden hıc kımse ileri git veya geri git demedi.ve yaptıgım hıcbır ıste kolay kolay kımseye danısmam sadece rehber bıldıgım tek bır kıtaba danısırım.ve eşim bunları bıldıgı halde bana ve yaptıgım ıslere cok mudahalede bulunuyor.tabı kı bu dediklerim şiddetı gerektırmez.
ben eşime inandığım ve yaşama çalıştığım değerler üzerine söz verdım inanması da kendısıne kalmıs inanmaması da.ancak ben bunu yapmayacağıma inandığım seyler ıcın ınanıyorum.

arkadaslar eşim yanımda bunları soyledı ben de buraya yazdım sizce ınanayım mı

Eşine sor bakalım, rehber bildiği kitabı kadına el kalkmasını bu kadar doğal mı karşılıyormuş. Bir eğitimci, öğretmen olarak hiç mi utanmamış sana iki kez el kaldırmaktan? Sen de yediğin dayağa rağmen hala eşinin yanındaysan ben daha yorum yapmak istemiyorm.

ilkinde döndüysen zaten olcakları kabullenmişsn demektir. artı buraya yazdklarını okutup bide hala inanim mi diosun ya. bn kadına şiddette dönen kadınların cahil olduklarını düşünürüm eger döndüysen kendine saygın yoktur. bna uygulansa anında ailem arkamda olur kimseden çekinmem ve boşanırım bn neden utancamki el kaldıran kendi erkekliğinden utansın.

Kusura bakmayin ama nedense ben bizle dalga gectiginizi düsündüm son mesajinizi okuduktan sonra.Esiniz size durduk yere dayak atiyor affediyosunuz ikincisi ücüncüsü gerceklesiyo sebep olarak anlattiginizida pek anlayamadim ama biri git dedi biri yok ben giderim dedi siz dayak yediniz oturup ide evlilik sözlesmesi gibi kanun onunde hiiiiiiiiiiiiiic bir gecerliligi olmayan bi kagit imzalattiniz, sonrada esinizle oturup burdaki arkadaslarin yazdiklarini okuyup bizlerimi elestirdiniz?Gercekten cok garip,ama eger butun safligimla yazdim ne yapacagimi sasirmis durumdayim diyosaniz ben söyliyeyim büyük ihtimalle 4.dayaginizida iyiceksiniz ve o imzalattiginiz kagitta arada sizin suratiniza carpilirken kötü cümlelerle karsilasacaksiniz.Hakkinizda hayirlisi olsun.

Kusura bakmayin ama nedense ben bizle dalga gectiginizi düsündüm son mesajinizi okuduktan sonra.Esiniz size durduk yere dayak atiyor affediyosunuz ikincisi ücüncüsü gerceklesiyo sebep olarak anlattiginizida pek anlayamadim ama biri git dedi biri yok ben giderim dedi siz dayak yediniz oturup ide evlilik sözlesmesi gibi kanun onunde hiiiiiiiiiiiiiic bir gecerliligi olmayan bi kagit imzalattiniz, sonrada esinizle oturup burdaki arkadaslarin yazdiklarini okuyup bizlerimi elestirdiniz?Gercekten cok garip,ama eger butun safligimla yazdim ne yapacagimi sasirmis durumdayim diyosaniz ben söyliyeyim büyük ihtimalle 4.dayaginizida iyiceksiniz ve o imzalattiginiz kagitta arada sizin suratiniza carpilirken kötü cümlelerle karsilasacaksiniz.Hakkinizda hayirlisi olsun.

harika yazmışsınız, üstüne bir şey söylemeye gerek yok..

konu sahibi arkadaşım geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum sana da..

Ben eşime inandığım ve yaşama çalıştığım değerler üzerine söz verdım inanması da kendısıne kalmıs inanmaması da.ancak ben bunu yapmayacağıma inandığım seyler ıcın ınanıyorum.

Arkadaslar eşim yanımda bunları soyledı ben de buraya yazdım sizce ınanayım mı

madem eşin yanında okusun o zaman bunu da çocuğumun öğretmeni olmasını diliyorum söyle ona 3-5 aylık eşine bunu yapan öğrencilerine neler yapıyordur keşke karşıma senin gibi düşünmeyenlerin karşısına çıkabilse

Yorumlarımıza gülüyorsa, bildiğini yapsın.

O hayatı yaşayan sensin.

Haklarını koruyamıyorsun bile.

4 aylık evliyken bunu yaşaman normal değil.

Ardı gelmez bunların.

yakında sen yine konu açarsın.4.cü vuruşu affedeyim mi diye.

Sonra bizim yorumları okutursun , eşini eğlendirirsin, güler yorumlara.

Sen bizden fikir almak istiyorsun ama affedilecek birşey yok ki.Eşinle yorumları okuyorsunuz.Eşin gülüyor.Gayet balbörek.

Back