Şimdi benim gördüğüm ailenizde "aile sınırı/mahremiyeti " yok
Yani bir eve 10 bin mi giriyor, bu para sizin annenizin ve babanızın parasi. Elbette anneniz anne babasına ihtiyac halinde bakmak zorunda, ne bileyim gelirleri yoksa yemek yapıp götürür maddi destek de olabilir imkan ölçüsünde, hastalarsa bakar vs. Bunlar olmasi gerekenler. Ama anneniz özel alan sınırını aşmış.
Bu konuda her aksam kavga ediyoruz demissi iz. Alin karsiniza annenizi babanizi, anlatın güzel güzel.
Bakin bu eve giren bizim rizkimiz, anneanne ve dedeye ihtiyac halinde destek olabiliriz ama dayima teyzemlere bakmak zorunda degiliz seklinde anlatin. Agladi mi, anne ağlayarak çözüm bulamıyoruz babam da rahatsiz bu durum icin ya kendini duzelteceksin olmuyorsa psikolojik destek alacaksin bundan sonra paranizi bana vereceksiniz ben yonetecegim diye resti cekin.
Araba konusunda da bu benim arabam benim eşyam diyebilmelisiniz. Annenden mi esirgiyorsun dediginde de net olun hayir senden ve babamdan esirgemem ama benim arabami kullanma hakkı benim, dayima teyzeme veremem net!
Anne babasi nasil diger evlatlarina kiyamayip annenize yükleniyorsa, anneniz de size yükleniyor.
Sınırları cekmek elinizde.
Ha olmadı mi, ben ev araba alip bu evden gidiyorum annem babamsiniz bayramda vs gelirim ama ben kendi hayatımı yasamak istiyorum senin veya anneannemlerin veya dayım/teyzemlerin cizdigi hayati degil seklinde resti çekeceksiniz.
Araba alirsaniz krediyi ödersiniz bir sekilde. Ama eve cok para vermeyin kira gibi düşünüp verin eksik kaldiginda da ben bundan baska veremem, bunu da istemiyorsanız baska eve giderim ama beni sonsuza kadar kaybedersiniz şeklinde konuşun. Söylediklerinizi de yapin. Net olursanız ve kararinizin arkasinda durursaniz sizi kirmaya çekinirler.