• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2. Doğumunuzun ilk doğumdan farkı?

elsaelsaelsa

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Temmuz 2018
401
1.074
113
Merhaba, ikinci ve daha sonraki doğumların ilk doğumlardan daha hızlı ve kolay ilerlediği söylenir hep. Sizin 2. Doğum hikayenizin ilkine göre farkı/avantajı neydi örneğin kaçıncı haftada doğum başladı, sancıları hissettiniz mi?, kaç saat sürdü gerçekten ilk doğuma göre daha mı kolay oldu vb.

Şimdiden yanıtlayan herkese teşekkürler :)

İlk doğumum çok basitti ikizlere hamileydim 32.haftada alındı sezeryanim heme iyileşti 2.gun normal hayatımdaydim. Ama ikinci hamileliğim o kadar zordu ki sürekli çarpıntı halsizlik ve 38.haftada karın ağrısı sandığım doğum sancılarım beni duvardan duvara vurdu az daha doğuruyormusum sezeryana alındım iyileşmem uzun sürdü ayağa kalkmam da öyle belim hala ağrır

Bende 2. Doğumumu 49 gün önce yaptım ilkinde çok tecrübesizdim sancım vardı açılmam 1 cm di doktor yatış verdi ev uzak diye. Aptal gibi yattım 2 gün sancı çektim sonunda suni sancıyla oldu ama hastanede anam ağladı gelen giden doktor ebenın muayene etmesi vs 🙂
Ama 2. Tam tersi 19 mayıs sabah 6 gibi sanki tuvalete sıkışmısım gibi bi ağrıyla uyandım öyle öyle devam etti 3 buçukta nişan geldi. Hiiç gitmedim hastaneye felan kararlıydım ama sancılar düzensizdi adet sancısı gibiydi. Duş felan aldım ev temizledim dolap içleri topladım (ayıptır söylemesi cadı bi kaynanam var üst katımda) neyse gece iyice arttı sancılar yürüdüm evde hareketler yaptım eşim diyor sen kesin karnını üşüttün vs. Sabah 7de uyandırdım işte geldiği zaman durduran sancılar başlamıştı çıktık eşimle 10 dakika yürüdük otobüsle mi gitsek derken eniştesini çağırdık aldı bizi arabayla. Tabi adam dedi e doğuma alırlarsa siz çanta neyim hiç bişey almamışsınız dedi döndük çantaları aldık. Neyse 8 çeyrek gibi hastanedeydik yanlış yerden girmişiz ordan oraya yürü derken acildeki doktor yüzüme bakmıyor cok sakinsin yalancı sancıdır vs dedi neyse dayanamıyorum dedim sonunda acılmaya bi baktı 9 cm ne ara çıktm doğum yaptım bilemedim 8:45 doğum saati:) aklımda çok güzel kaldı bu doğumum ama hamileliğimde çok hareketliydim kızımın peşinde koşturmaktan tabi:) kesi felanda yapılmadı ama dikiş vardı azdı. ertesi günü evde temizlik bile yaptım hiç zorlanmadım ve yatmadım çünkü 2 yaşında bi bebeğim daha var sorumluluklarım daha fazlaydı.ayy baya uzun olmus.bende cok baktim böyle konulara hamileyken:)

İlk dogumum suni sancıyla olmuştu 41+1 de :) sancı iğrenç ama dogumum harikaydı..
İkincide normal sancım olsun istedim 41 haftamda wehencocteyl deniliyor sancı getiren içecek hazırlayıp içtim ve 41+2de normal sancım la dogum yaptım geberdim. Dogurmaya töğbe ettim 😂😂😂

İlkinde açılma süreci zordu ama doğum anı kolaydı ikincide açılma daha kolaydı ama doğum anı zordu.
İlki 37 haftalık doğdu baş çevresi 33 cmdi
İkinci 39 haftanın içinde 37cm baş çevresiyle doğdu

Benim ikinci dogumum ilk dogumuma gore zordu Ilk doğumundan birşey anlamadım çalışan Anne olarak cuma izine çıkıp pazartesi dogum yapmıştım, ikincisinde mide bulantı ve kusma en fazla bir ay sürdü ilkinde 5 ay sürmüştü ikincisinde 2li testte risk çıktı yasimdan dolayı prenotoloji takip etti amino sentez yaptirmami istedi dr ben yaptirmadim her kontrolde bir sey dedi doktorum suyun az çok su iç kilo alma sekerim ilk yükleme yüksek sonra normal cikti 25. Haftamda kan sulandırıcı iğne kullanmaya başladım dr. 32. Haftamda calisabilirsin raporu verdi ve bir sey cikmazsa doğum için gün bile verdi 35. Haftamda kontrole gittiğimde bu arada tansiyon takibi yaptırıyor dr hergun ölçüyorum ilk günlerdeki gibi değil yükselmede ve ellerimde şişlik var o sabahta idrar tahlili yapildi dr bu duruma ve tahlil sonucunda protein kaçağı görünce hemen yatış yaptırdı yapilan tahlillerde gebelik zehirlenmesi geçiriyormusum 37. 2 icin dogum planlandi 9 gun bayram tatil sonrasi için oğlum plana uymadı erken gelmek istedi 37.1 de parçalı kanamam geldi ve 2.400 olarak dünyaya geldi solunumdan dolayı kuvezde yoğun bakımda 5 gun kaldı bende 17 gun hastanede kaldim hastaneden çıkıp eve kucağımda bebek olmadan gelmek okadar üzücü ki evde bekleyen kizim içinde zor oldu dikişlerim vardı acısını bile unutturdu evlat gibisi yok neyseki herşey geride kaldı Allaha şükürler olsun simdi saglikla kucağımda biraz uzun oldu benim doğum hikayem

İlk kızımı 38+5te 3 gün süren hazırlık ve gerçek sancı karışımı doğurdum. Nişanım gelmişti önce.
Ekibin ilgilenmemesi ve kızımın günebakan pozisyonda doğması bolca dikiş ve kesiye sebep oldu..
3 ıkınmada doğsa da

2.kızım 21 günlük.
Açılma çok hızlı ilerledi, sancı daha dayanılırdı. Kesi olması dikişim yok. 40+2 de doğmasına rağmen.. 🤗

Merhaba, ikinci ve daha sonraki doğumların ilk doğumlardan daha hızlı ve kolay ilerlediği söylenir hep. Sizin 2. Doğum hikayenizin ilkine göre farkı/avantajı neydi örneğin kaçıncı haftada doğum başladı, sancıları hissettiniz mi?, kaç saat sürdü gerçekten ilk doğuma göre daha mı kolay oldu vb.

Şimdiden yanıtlayan herkese teşekkürler :)
Evet benim ikinci dogumum ilk dogumuma gore daha kisa surdu. Ilk dogumumda evde 3-4 saat sanci cekmis, suyum da gelince hastaneye gitmistik, epidural aldim ve bebek 4 saat icinde dogdu. Ikinci dogumda yine evde 3-4 saat sanci cektim ama suyum gelmedi, sancilar biranda iki dakikada bire dusunce ve cok yogun gelince hastaneye gittik, vardiktan bir saat sonra dogum gerceklesti, suyum doktor tarafindan patlatildi, epidural almaya zamanim yetmedi. Benim ilk dogumum da cok uzun surmemisti ama ikinci dogumum gercekten daha kisa surdu ve evet biraz daha kolaydi. Ama unutmayalim hep boyle olacak diye bir kural yok, saglikli sihatli olsunlar da bir sekilde doguyorlar.

İlk doğumumda tüm sancıyı evde cekip hastaneye son anda yetişmiştim. Tabi bebegim kuvozde kaldı bir kaç saat. Bende o yorgunluga dayanamayıp bayılmıstım. 15 gün önce oğlum doğdu ama jet doğum oldu resmen :) öğlen 2 de 2 cm açılma ile yattım 2 saatte doğumum oldu. Suni sancı ve epidural aldım. O kadar rahat ve hızlı bir doğum oldu ki anlatamam maşallah diyeyim. Tabi epidural sayesinde çok rahat geçti diyebilirim . :anneadayı::anneadayı:

Benmde 38+5te gece 3te suyum geldi hastaneye gittim hemen 3cm acilma vardi yatis yaptilar yat dinlen desiler agrim yoktu yada ben hissetmiyordum sabah 9da acilmam 6cmdi 10bucukta suni verdiler 1 saate agrilarimi hissetmeye basladm cok siddetli karin agrisi gibiydi ikinma dedi doktor o agriyi oyle cektim en son dayanamiyorum diye bagirdgmi hatrliyorum ikinmam geliyordu hemen catala aldilar 3 ikinmada 2800 dgdu kizim smdi 35+6 haftalk ikinci kizima hamileyim yorumlari okumaya geldim ikinci doğumları:)

Oğlumu 40+3 te doğurdum. Ne açılma ne sancı ne yumuşama vardı ama suyu azalmıştı. Suni sancı verdiler. 4 cm açıldıktan sonra da epidural aldım. Epidural sonrası gayet kolaydı ve doğum da son derece rahat oldu.

Kızımı ise 39+2 de doğurdum. Doğumdan 1 hafta önce bebek kanala yerleşmiş, pozisyon almıştı. Bir türlü şiddetlenmeyen düzenli sancılarım vardı. Sonra bir sabah kalktığımda kanamam olduğunu gördüm. Öğlen hastaneye gittik, 4cm açılma ve rahim ağzında %50 incelme var dediler. Doğum başlamış meğerse. Yatışımın yapılmasıyla doğumum arasında 2 saat var. Çok hızlı ve kolay bir doğum oldu benim açımdan :)

Hatta doktorum benimle dalga geçti, 3.ye hamile kalırsan seni hep hastanede tutacağım, jet hızıyla doğuruyorsun dedi bana :)

Back
X