Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
2 defa yaz okulu yaparak ve muafiyetler ile ne kadarlık bir kısaltma yapılabilir?
Şu anda okuduğum bölümü bitirmek üzereyim. Eğer bu yıl puanım iyi olursa farklı bir bölüme yöneleceğim. Muafiyetler+yaz okulu ile 1 yılı kurtarabilir miyim?
hangi bölümü okuduğunuza ve neye başlayacağınıza bağlı. yanlış yönlendirmeyeyim ama mühendislik okuyan arkadaşlarım ilk sene ortak dersleri aldıklarını, anca 2. sene bölüme başladıklarını söylemişlerdi. siz de böyle bir durumda 1 sene kazanabilirsiniz mesela.
hangi bölümü okuduğunuza ve neye başlayacağınıza bağlı. yanlış yönlendirmeyeyim ama mühendislik okuyan arkadaşlarım ilk sene ortak dersleri aldıklarını, anca 2. sene bölüme başladıklarını söylemişlerdi. siz de böyle bir durumda 1 sene kazanabilirsiniz mesela.
Bölümlerim çok bağımsız olacak ama kültür dersleriyle ilk yıl 2 dönem de ortalama 3 muafiyetim oluyor. İlerleyen dönemlerde seçmelilerden de muaf oluyorum. Toplamda 8 ders ediyor. 2 yıl yaz okulu yapsam sanırım 3 yılda biter değil mi?
Merhaba konuyu okuyunca yorum yaZmak istedim. İkinci önlisansım muafiyet ve üstten ders alarak ikinci okulumu 3 dönemde bitirdim. Dersleri muaf ettirirken evde ki hesabımın çarşıya uymadığı zamanlar oldu malesef. Örneğin ilk bitirdiğimde okulda anatomi dersinin içerikleri tuttuğu halde sırf 1 kredi eksik olduğundan dolayı kabul edilmedi. Keza ingilizce dersi içinde aynı sorunu yaşadım.birinci okulumda iki dönemin toplam kredisi 4 tü. Şuan bitirdiğim okulda iki dönemin toplam kredisi 6. Sadece 1 dönemi saydılar . Okul seçerken muhakkak ders programlarına bakıp kredi karşılaştırması yap ki hayal kırıklığı yaşamayasın