• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2 çocuklu yatılı misafir ve 5 aylık bebeğim var

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Baharyagmuru35

Guru
Kayıtlı Üye
7 Ağustos 2011
14.263
14.666
498
Eşimin benim hayatımda hiç görmediğim amca oğlu eşi ve iki çocuğu geliyor bize yarın sabah ..
Kardeşinin dugunu için gelmişler Türkiye'ye ve kardeşinin dugunu ve ailesinin yaşadığı şehir bizim şehre bin km uzaklıkta ama şuan ordalar ama yola çıktılar sabah bizdeler .. 3 gün filan kalcaklarmis benim evimde 70 m kare 5 aylık bebeğim var kedim var korkak bir kedim herkesten korkar salonumun ve mutfak kapısı yok evde misafir agirliycak tek yer salon ve kappisi yok .. bebeğim tık sese uyaniyo ve odası ayrı odasında yatiyo odası tam banyonun karşısında..
Zaten uykusuz yorgun oluyorum o kadar insana sabah öğlen akşam yemek yapıp hizmet edip yatak yapmak aşırı yorucu hemde 3 ,4 gün boyunca ve bu yüzden sorun yaratıyorum diye esimle tartıştık annesindeydik tartışırken baya kavga ettik ..
Ardından yazlık yerler ilçeler bizim eve bir saat uzaklıkta yer tutalım kalalim beraber yüzeriz dedii eşim ben istemiyorum evde diye ve yer kiraladı tuttuğu yer 1+1 mutfak odasında yataklar var .. yan yana iki oda zaten tık sese yine bebeğim uyanır neyse bide sabah öğlen akşam yemek masrafı alacakmış galiba kendi bide kiraya para gerçekmiş neyse ama ben onunda istemiyorum .. hayatımda ilk kez gördüğüm insanlaarla tatilde istemiyorum zaten çok küçük o yerde de kalmak istemiyorum kısacası hicbirsey istemiyorum ve kavga ediyoruZ .
Bebeğim Zaten beni yoruyor bu konuda haksismiyim sizce kim haksız ??
Napsam ben ya siz olsanız napardiniz çok stresliyim yapacak careside yoo geliyolar sabah bizdeler malesef hiç istemediğim halde ...

Eşimin benim hayatımda hiç görmediğim amca oğlu eşi ve iki çocuğu geliyor bize yarın sabah ..
Kardeşinin dugunu için gelmişler Türkiye'ye ve kardeşinin dugunu ve ailesinin yaşadığı şehir bizim şehre bin km uzaklıkta ama şuan ordalar ama yola çıktılar sabah bizdeler .. 3 gün filan kalcaklarmis benim evimde 70 m kare 5 aylık bebeğim var kedim var korkak bir kedim herkesten korkar salonumun ve mutfak kapısı yok evde misafir agirliycak tek yer salon ve kappisi yok .. bebeğim tık sese uyaniyo ve odası ayrı odasında yatiyo odası tam banyonun karşısında..
Zaten uykusuz yorgun oluyorum o kadar insana sabah öğlen akşam yemek yapıp hizmet edip yatak yapmak aşırı yorucu hemde 3 ,4 gün boyunca ve bu yüzden sorun yaratıyorum diye esimle tartıştık annesindeydik tartışırken baya kavga ettik ..
Ardından yazlık yerler ilçeler bizim eve bir saat uzaklıkta yer tutalım kalalim beraber yüzeriz dedii eşim ben istemiyorum evde diye ve yer kiraladı tuttuğu yer 1+1 mutfak odasında yataklar var .. yan yana iki oda zaten tık sese yine bebeğim uyanır neyse bide sabah öğlen akşam yemek masrafı alacakmış galiba kendi bide kiraya para gerçekmiş neyse ama ben onunda istemiyorum .. hayatımda ilk kez gördüğüm insanlaarla tatilde istemiyorum zaten çok küçük o yerde de kalmak istemiyorum kısacası hicbirsey istemiyorum ve kavga ediyoruZ .
Bebeğim Zaten beni yoruyor bu konuda haksismiyim sizce kim haksız ??
Napsam ben ya siz olsanız napardiniz çok stresliyim yapacak careside yoo geliyolar sabah bizdeler malesef hiç istemediğim halde ...
3 gun idare edilir bence. Esiniz isin ucundan tutan tipse tabiki. Boyle durumlarda ben elimi etegimi cekerim. Isin yarisini esime paslarim.
Normalde misafire is yaptırma taraftari degilim ama 3 4 gun kalacaklarsa kendi yataklarini kendileri yapip toplasinlar bir zahmet. Bebeğinde kucuk. Ben su cocugu emikleteyim uyutayim dieyerek gec odana dinlen keyfine bak.

Bu konuda sizin değil eşinizin yapması gerekenler vardı ama yapmamış.
Koronada düğünden çıkıp ayrıca bebekli eve gelen insan modelini de anlamış değilim.
Ben olsam onları iyi agarlamak için asla kendimi kasmazdim. Yapabildigimi kendim yapamadığımı gelenlere yaptırırdım. Eğer bu süreçte eşin işe gitmeyip evde olacaksa her şeyi ona yaptir, sende otur bebek emzir bolca 😆

Bebekle biraz zor evet ama 3 gün idare edilebilir eşiniz yardımcı olsun. Yemek yatak bebek bakımı gibi işlerde yükünüzü hafifletmeli ama siz bence hiç gelsinler istemiyorsunuz biraz bahaneye sığınıyorsunuz. Eşiniz başka türlü bir çıkar yol bulmaya çalışıyor onuda istemiyorsunuz. Eşinizde yardımcı olucak bir tipse ki yollar bulmaya çalışıyor yardımcıda olur gibi geldi ona rağmen eşinizin kuzenini ağırlamak istemezseniz tartışmanız normal yani. Herkesin annesi babası yakını gelir ki ilk kez gelicek insanlar eşim yok istemiyorum vs dese bende tartışırdım kaos çıkardı ne yalan söyliyeyim

Beklediğiniz gibi olmaz belki .Kadın yardımsever birisi olabilir.Bazı insanlar vardır sanki yıllardır tanıyor gibi bir anda kaynaşırsınız .Bence canınızı sıkmayın zaten yarın geleceklermiş .Mükemmel olmaya çalışmayın .Elinizden ne gelirse yapın.Kimse 5 aylık bebbekle kusurunuza bakmaz.Bu arada benim oğlum 5 aylıkken çok rahat iş yapıyordum hiç sorun yoktu koyduğum yerde kalıyorskalıyordu .Şimdi 1.5 yaşında elimi kolumu daha çok bağlıyor.

Bu konuda sizin değil eşinizin yapması gerekenler vardı ama yapmamış.
Koronada düğünden çıkıp ayrıca bebekli eve gelen insan modelini de anlamış değilim.
Ben olsam onları iyi agarlamak için asla kendimi kasmazdim. Yapabildigimi kendim yapamadığımı gelenlere yaptırırdım. Eğer bu süreçte eşin işe gitmeyip evde olacaksa her şeyi ona yaptir, sende otur bebek emzir bolca 😆

Bence bastan esi müsait olmadiklarini söylemesi gerekirdi. Sahsen asla öyle gidip baskasinin evinde kalmam bu durumda

Yazlık yerde kalsanız evde mi otururlar ki?
Gündüz denize vs giderler sizde bebeğinizle dinlenirsiniz
Gece de uyursunuz. Olmadı koyun bebek arabasına orda sallayarak uyutun bebeğinizi uyumazsa.3 gün idare edemezmisiniz?
Yada eşiniz ev tutmuş ya,misafirleri orada agırlayın,evimiz küçük rahat edemezsiniz diye sizin için ayarladık,gündüz görüşürüz gece burda kalırsınız,rahat edersiniz diyebilirsiniz. Gün icinde sabah yada öğlen,bebeğin uyku düzenine göre gidip dönersiniz evinize bu da bir seçenek olabilir.

Şimdi virüs olmasa siz haksızsınız hiçbir yola gelmiyorsunuz derdim ama şu an eşiniz evde bebek var korkuyoruz diyebilirdi.

Her neyse evinize gelecekler belli. Kimseye yatak yapmayın. Yatağı döşeği çıkarın. Kendileri yapsın. Kahvaltıyı eşin hazırlasın öğle akşam dışarıda halledin bir şekilde.

Siz çocuğunuzla ilgilenin ve asla misafir için onun düzenini bozmayın çocuğu strese sokmayın.

Bence bastan esi müsait olmadiklarini söylemesi gerekirdi. Sahsen asla öyle gidip baskasinin evinde kalmam bu durumda
Ben de böyle düşünüyorum benim çocuğum 2 yaşındayken bile eve gelecek misafiri ben kabul edersem olur derdi eşim. Hele ki kalacaksaaaa. Çünkü uyumayan ve her sese uyanan çocukla evde başkasıyla yaşamak gerçekten çok zor bu insanın kendi anne babası dahi olsa çok zorr... Kendimden biliyorum. Sonuçta her çocuk yatağa koy sonra saatlerce iş yapacak türden sakin olmuyor. Ben ilk 5 ay tuvalete gidemediğimi bilirim.

70 m2de 6 kişi+bebek nasıl takılcaksınız ki😐 Nerde yatacak bu ekstra 4 kişi?

Bunu da geçtim düğünden çıkıp bebekli eve mi gelecek bu insanlar hiç mi korona yı düşünmüyorlar? Misafirler ayrı düşüncesiz, eşiniz ayrıca eşşek. Bence çocuğu alıp çıkın yarın sabah evden.

denize girecekleri yerler sizin eve 1 saat uzaksa sabah oglen aksam yemek hazirlamaniza gerek kalmaz cunku hep evde durmazlar ki. en azindan gezmeye cikarlar. bir gun kahvaltiya goturun, bir gun aksam yemegine cikarin, oglen evde olurlarsa esiniz de disaridan yemek soylesin. zaten adamlar gezmeye geliyorlardir. full evde durmazlar.

bebeginiz icin ne yapabilirsiniz bilmiyorum ama 3 gun cok abartili degil gibi. esiniz ozellikle illa bize gelin diye israr etmediyse adamin kalbini kirmaya veya mahcup etmeye gerek yok bence. bir sekilde idare edilir.

Korona döneminde böyle yatılı misafirliklerden hiç hoşlanmıyorum bide düğünden gelecekler. Eşinize atın yükü siz gidip bebekle ilgilenin yok altını alacam yok karnı acıktı gazı var huysuzlandı vs ben olsam bahane bulur çıkmam odamdan eşimde otursun kuzeniyle o etsin onlara hizmet.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back