2 çocuklu çalışan anneler, ne zaman dinleneceğiz ?

cute en zor zamandasin,
kucuk daha cok kucuk cunku.

benimki iki yasina girdi, buyuk de 5 yasinda,
ve biraz nefes aldiriyorlar,
birlikte oynuyorlar veya ayri ayri da olsa bize daha az ihtiyac duyuyorlar.
benimkiler erken yatiyor, en gec 9 da cocuklarla isimiz bitmis oluyor.
ama kisin secenekler de azaliyor veya olsa bile evden cikamiyorsun dogal olarak.
yaza kadar sabir diyoruz...

Küçüğü okul veya kreş yaşına gelince bir nebze vakit kalır size

malesef yalnız kalamayacaksınız bir oturamayacaksınız
çalışan annelerde bu yok ki nadirdir. nimettir bu duruma alıştırın kendinizi
rutin şeyler ne kadar vaktinizi çalışıyor mesela hepsini bir günde yapmayın günlere yayın
çamasırlar boş bir odada katlamadığınız şekilde durabilir cogu zaman bizimkilerde öyle
herkes içinden seçer alır giyer .. illa ki gününde katlanacak diye birşey yok
ayriyeten ben camasır sererken oglumda mesela mandalları uzatır camasırları 10 15 dakikada sererim
tuvalet banyo yıkama 10 dakika ben süre tutuyorum süreli yapıyorum
mesela oglan uyur 5 dakikada oturma odası toplaanacak derim saate bakarım ve jet hızı ile toplarım
sonra mutfağa geçerim.
bulaşık makinesini yerleştirme 10 dakikamı alır tezgah üzerini toplamak 10 dakika 20 25 dakikada mutfakda işim biter.
bu kadar hızlı değildim ama zamanla hızlanıyorsunuz zaten bazen ipun ucu kaçıyor ço kfazlası ile .. rutin şeylerin çok zaman almaması için öncelikli şekilde sıraya koymanız lazım
bu arada oglanı babası uyutuyor ki bende oglum uyuyana kadar rutin işleri halledebilyorum

Benım bıtıyor.Son 2 haftamın ıznı var sadece. Sen ekstra ızın mı aldın. Benım 45 gun ıznım var ama yazın cogunu kullanırım toplu dıyorum . Bırde aralarda alırım dıye teklıf etmedim.
Sen cuma gunlerımı evdeydın , senın ısınde evıne uzak bana gore dusununce

Yemek için derin dondurucu inanılmaz rahat oluyor belirteyim.
Mantı, içli köfte gibi pratik yiyecekleri yaptırıp stok yapabilirsin. Vakit buldukça oturup börek, poğaça, kek (çocuk beslenmesi için 2 dakikada çıkartıp çözdürülecek şeyler) yapıp veya yaptırıp atabilirsin. Ben yemek yapınca da biraz fazla yapıp kalanı buzluğa atıyorum, 1-2 hafta sonra çıkartıp çözdürüp yiyoruz; yanına bir salata tamam. Bakliyatları yarım haşlayıp atıyorum, sebzeleri yıkayıp doğrayıp kurutup koyuyorum. Misal şu an zaten zamanı ama dolabımın bir çekmecesinde pırasa, doğranmış havuç, lahana var. En azından çıkartıp direk tencereye atabiliyorum az da olsa vakit kazancı sağlıyor.
Yani bakınca sadece yemek yapmak için ayırdığın vakitten tasarruf edebilirmişsin gibi göründü gözüme.

yetişemessiniz zaten kimse yetişemiyor ki

Başımı alıp gitmek istiyorum bazen tek başıma kafa dinlemek istiyorum, kendimi dinlemek istiyorum.Ama onlardan da ayrı yapayız ki.
Annelere dinlenmek yok .hep büyüsünler rahat ederiz diye bekledik ama olmuyor.her dönemin zorluğu istekleri farklı.
en zoru da bana olan özlemlerini dile getirdiklerinde çok üzülüyorum ...

Sana yorum yapmak için girdim.
"""Eve temizlikci geliyor, oglana öğretmen geliyor , hafta içi 3 gün annem yemek yapıyor, eşimde hafta içi mutfagı topluyor.""" Bunlara ragmen hala şikayetçi isen ya çok yavaşsın bu yuzden kendinevakit ayıramıyorsun. Ya da zaten hayatta hep negatif birisin

Yemek yiyemeyip dusa bebekle girdigim olurdu .Temizlikcim olurdu ama kimse yardim etmedi .
Kuaför nerdeeeeeeeee .
Sakin olun o günleri özlüyorum .

bir de biz gece yasiyoruz maalesef,
simdi yeni bir spor salonu buldum, 24 saat acikmis
esimle anlastik, bir gun o gidecek, diger gun ben.
bir de yoga sinifi bulsam iyiydi de, dersler hep gunduz, haftasonu olanlar da butcemi asiyor.
bulursan tavsiye ederim, inanilmaz dinginlik veriyor insana.

3-4 ayda bir de babam geliyor (emekli), o cocuklarla evde kaliyor, yine uyuttuktan sonra da olsa esimle cikip bir seyler yapiyoruz, sinema kafe vs.

Bence de destekçiniz çok fazla bu kadar zorlanmanızı anlayamadım :) 10 da çocuklar yatmış oluyor demişsin bence en geç 9 da o faslı bitirirsen çocuklar yattıktan sonra yarım saat etrafı toparlasan 9,30 - 11,30 arası genişş bir vakit kendine ayırabilirsin.
Her akşam çamaşır katama ütüleme olmuyordur.
Yani bilmiyorum 1. sınıfa giden + 13 aylık 2 çocuk. hafta 5 gün çalışan ve eve yardımcı gelmeyen biri olarak vakit bulamamanız yanlış planlamadan gibi geldi bana :)

Evliliğinin 4.yılında geldi kızım..
Ona hamileyken çalışıyordum.Dığer yandan atama bekliyordum ve kızıma 7 aylık hamileyken atmadım.. zaten sürekli ders çalışıyordum.
Evliliğim ilk yılı hamile kalmıştım..ama nedense tam hissedememıstim..çok fazla sevinemiyordum ve hazır olmadığımı düşünüyordum.2.auda boş gebelik olduğunu öğrenip,kürtaj olana kadar...o zaman bana sunulan nimeti kaybettikten sonra anladım..ve ondan sonra rabbim tam 3 yıl nasıl etmedi hamileliği..çok ağladım çok istedim yavrumu..
Ve boş gebe olduğunu öğrendiğim tarihte kızım dünyaya geldi tam 3 yıl sonra (25 eylül)
İlk 3 yıl Ev hanımıydım eklendiğinde.. eşimle güzel anılar yaşadık.. ama hep bu eksiklik varmış hayatımızda.. bazen fotoğraflara bakıyorum özlüyorum o günleri ama asla geri dönmek istemiyorum..sebebide tabiki kızımın varlığı .
Atamam sebebi ile şehrimizi değiştirdik..
Sıfırdan bir küçük ilçede yeni hayatımıza adapte olmaya çalıştık.
Kızımız doğduğunda beri sinemaya bile gidemedik..birlikte büyütuyoruz destek olmadan..hem çalışıyorum hem kızımla hem eşimle ilgileniyorum..
Çok tempolu bir hayatım var..ama eski günleri düşündükçe hayallerim buydu duyup mutlu anlatımının tadını çıkarmaya çalışıyorum.. Kızımızı uyuttuktan sonra film keyfi yapıyoruz eşimle en güzel aktivetimiz o..
Yaşadıģım ilçede kuaför 1 tane var..ona bile gitmedim hiç..tam 3 yıldır kuaföre gidemiyorum..bakımlarımı kendim yapıyorum eklim yatkın.
İnşallah önümüzdeki aylarda komple lazere gitmek istiyorum ve kızlarından komple kurtulmak istiyorum nasipse:)
Özetle aynı yaşamaya keyif almaya çalışıyoruz gurbet ellerde..
Bence hayatımızda var olan artışlarla mutlu olmaya çalışın..cidden hayat çok kısa..ama olumsuz düşünerek güzel anılar biriktireceğiniz bu günü ziyan etmeyin...
Yanlız değilsiniz bunu bilim.. :)

saydığınız imkanlar bende yok iki çocuk 10 ve 5 yaşında
eve gelirim 5te koşa koşa mutfağa yemek yap ye kaldır olur saat 8-8.30
büyüğün ödevlerini kontrol et vs. 9:30 olur saat ve çocukları yatırırım. çok yorgunsam uyur kalırım zaten yok değilsem kalkar evi toplayıp çocuklara kek pasta
haftasonu cumartesi evde olmam genelde ya gün olur yada anneme giderim
pazar kahvaltıdan yatana kadar hiç oturmam temizlik yemek ütü vs.
eşim mi? işten gelir kanapenin üzerinde kırlent görevi görür yatana kadar. bu arada da çay getir çerez getir meyve getir

çarşıya ne zaman gittim hatırlamıyorum (sanırsam okul ihtiyaçları için 2 ay önce çıkmıştım.)
kuaför annemin evinin altında ayda bir kaş bıyık (saçımı kendim keser kendim boyarım)
ayda bir kadın gelir yarım gün en azından cam kapı silinsin çünkü ben yetişemiyorum
ne zaman sinamaya gittim diye düşündüm 1 sene önce Ayla'ya gitmiştim arkadaşımla.
birde cuma günü kardeşimle tatlı yemeye çıktık benimkiler camda böğürüyolardı ki babalarıyla bırakmıştım.
bu kadar şeyin üzerine benden 3.yü bekliyor aile büyüklerim.
işaret parmağımla orta parmağın arasından baş parmağımı gösteresim geliyor hepsine.

bunlara rağmen yetişemediği şey kendisi galiba.eve gidiyorsun daha yemek yemeden top oynayalım ,langırt oynayalım ,yarış yapalımm hadi hadilerle giriyoruz kapıdan.sürekli ilgi istiyorlar gece bitiyor kendimiz için hiçbirşey yapmadan yatıyoruz.

Ben kendimi 2 cocukla hayal dahi edemiyorum.

Calisan annelerin en buyuk yardimcisi bence esidir.mesela ben haftada 1 gun 2 saat disari cikarim yalniz basima.inanki o kadar iyi geliyor ki o 2 saat.

Elım yavaş degıl, sadece baya duzenlıyım. Dagınıklık ortada olur dolap ıclerınde yanlışlıkla bırsey bıryerler olmaz. Zaten dert yandığım tamamen kendıme vakıt ayıramam. Baya yanı kendı ısteklerım dogrultusunda ayırabıldıgım bır zamanım yok. Buarada ıse başladığım ıcın mutluyum, ama arada sadece kendımle basbasa olmak ıstıyorum

Kusura bakmayın size gercek ama acı itirafım var içinde bulunduğunuz hayatı koşulları sevmek ve benimsemek zorundasınız mutlu ve huzurlu olmak istiyorsanız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…