malesef yalnız kalamayacaksınız bir oturamayacaksınızMesela nasıl hafta ıcı hıc bısey yapmıyorsunuz,
Biri 8 de , diğeri 9 da yatıyor. Ben buyugune kıtap okuyorum uyuyana kadar ben uyuya kalmazsam 9.30-10 arası odadan cıkmıs oluyorum . Bahsettıgım seyler rutın tamamen ortalık toplanması, yıkanan bulasıkalrı kaldırma, varsa camasırı asma, kuruduysa toplama - katlama. Hep böyle bunlar cok zaman alıyor benım ıcn . Cocuklar uyumadan oyle adam gıbı bısey yapmıyorum , zaten ıstesemde yapamam gıbı geliyor.
Kucugun uykusu geliyor ve cok sersemliyor , yuruyor ve bıryerlere çıkıyor. Oglum onu zaptetmeye çalışırken ya kafaları tokuşturuyor, ya da ben odadan cıktıgım anda kucugu arkamdan geliyor . Yanı onlar uyumadan olmuyor. Ben eve gıttıgım gıbı yemek yıyoruz , onları bıle esım topluyor. Daha ne yapsın bu ınsanlar benım ıcın.
Ama benım derdım hafta ıcı yasadıgımız tempoyu gecırıyorum hafta sonu hıc bır basıma kalamayacak mıyım , ya ınsan ısını bıtırıp bır oturamaz mı.
Aksam yatağa yatıp yastığa bır sarılışım var kı anlatamam
Benım bıtıyor.Son 2 haftamın ıznı var sadece. Sen ekstra ızın mı aldın. Benım 45 gun ıznım var ama yazın cogunu kullanırım toplu dıyorum . Bırde aralarda alırım dıye teklıf etmedim.Merhaba Cute :) Tek çocukla selamlar :) Ben de senden farklı değilim. Kendime ayırdığım zerre vaktim yok. Pazar günleri yemek yapmakla geçiyor, elim yavaş öyle hızlıca yapamıyorum. Cuma günleri evde temizlik oluyor yardımcı geliyor oğlum durmadığı için anneannesinde oluyor yine hasret ve vicdan azabı... Bize kalan tek cumartesi onda da aile ziyareti oluyor genelde eşimin tarafına orda da oğlanın peşinde koşarak geçiyor kendine ve etrafa zarar vermesin diye. Gece hala uyumuyor pilim bitmiş hissediyorum. Aralık 20 ye kadar 4 gün çalışacağım sonrası 5 gün, daha zor zamanlar beni bekliyor.
yetişemessiniz zaten kimse yetişemiyor ki2 çocuğum var 6 ve 4 yaşlarında okula gidiyorlar haftanın 5 günü çalışırım eve gelmem saat 7 yi geçer cumartesi pazar ikisininde sabahın köründe kursu var getirir götürürüm yemeğimi de kendim yaparım evde yardımcımda yok. hafta içi hafta sonu full ödev yaparız ve işimde çoook yoruucu stresli içinizde bence rahat olanlar bile var bana göre. evim hep dağınık ne yaparsam yapayım. ne çamaşıra ne temizliğie yetişemiyorum.
tek çocuk hiç çocuk zatenyetişemessiniz zaten kimse yetişemiyor ki
Sana yorum yapmak için girdim.32 yaşıma girdim , dün akşam rüyamda 40 yaşındayken öldüğümü gördüm. Baya öldüm ve acı cekıyordum. Ben hiç yaşamadım filan diye agladığımı hatırlıyorum.Bizim bebeğin aglamasına uyandım o sıra.
Büyük olan 9 yaşında 4.sınıfa gidiyor(bu sene not sıstemı oldugu ıcın derslerı asırı yogun gecıyor , bır oncekı konumda bahsetmıstım ), diğeri ise 1 yaşına girecek 10 gün sonra.
İşe başlayalı(mecburiyetten başlamadım ) 2.5 ay filan oldu. 4 gün çalışıyorum , 3 gün evdeyim.Eşimde çalışıyor, o 2 hafta hafta içi tam gün , 2 hafta bir gün gidip bir gün gitmiyor. Son zamanlarda hafta sonları mesaiye gidiyor, eğitim veriyor.Eve temizlikci geliyor, oglana öğretmen geliyor , hafta içi 3 gün annem yemek yapıyor, eşimde hafta içi mutfagı topluyor.
Ama zaman yetmiyor. Bu sabah zaten böyle kötü uyandım ama aslında hafta sonundan beri kafam atıktı. Cumartesı günü , ufaklıgı uyutamadım , baya saatlerce ugrastım uyutamadım . Tam uyudu , büyük olanın yapamadığı dersi vardi,ona yardım ettim.
Kursa gideceği için yemeğini hazırladım , yedi hazırlandı çıktı . Ve bebeğimiz uyandıGülüyorum ama o gün agladım buna , baya bacak kıllarım serce parmagımın yarısı kadar olmuş. Saçlarımı boyattım , bu hafta da bir işlem yapılması gerekiyordu .Annemi aradım , benı cagırmayacaksın dımı dıye actı telefonu , yok dedım kıvırdım kapadım. Manikür yaptıramıyorum , en son 5 hafta( 1 aydır mahalle sınırlarından cıkmıyorum , servısle ıse gıdıp gelıyorum - arada kuafore gıttım geldım dumduz arabayla, cıkısta dogru eve dondum) önce cocuklara aldıgım kıyafetlerı cıkıp degıstıremedım elimde kaldılar.
İşe baslayana kadar böyle değildi, sureklı ben baktıgım ıcın etrafımdan cok rahat yardım alabılıyordum. Zaten yazın istanbulda bile değildim, cocuklarla nasıl gezebılırım napabılırım gayet farkındayım. ve idare edebilir yapıdayım. Ama sımdı kıs , havalar cok sogudu .Dısarı cıksam evdekı tempoyu kacırıyorum , burnumdan gelıyor ve telafı edecek zamanım olmuyor.
Evde, evde olduğum günler napıyorum pekı ;ıste her gun evı supuruyorum , cunku ufaklık agzına atıyor. Yemek yapıyorum , çamaşır makineye atıyorum , topluyorum katlıyorum , yerlestiyorum. Evi toplu tutuyorum. Yanlız böyle dediğime bakmayın , ne tezgahtan bulaşık eksik oluyor , ne yerden oyuncak. Bende birikmesin diye anında mudahale edıyorum . Cocuklarla tamamen ilgileniyorum , büyüğün dersi oluyor, veya oyun oynamak istiyor. Ona o zamanı veriyorum , küçüğün zaten tamamen oturmus oldugu bır duzen var ona ayak uydurmaya calısıyorum.
Neyse daha fazla yapabılecek bıseyım yok galıba , 2 gun cocuklarla oynamak dısında tamamen bana aıt kalan zamanda koltuga oturamadan gectı,geçiyor. Çalıştığım için ,annem baktığı için annemden yardım alamıyorum , eşimin bu hafta sonlarıda işe gitmesi durumu herşeyi birbirine soktu. Zaten zordu , sımdı daha zor.
Ne zaman gececek bu gunler, tam olarak ne zaman rahatlıyoruz. Tamamen içimi dökmek istedim , kötü hissediyorum kendimi, kendime ait zaman dilim kalmadı.
bunlara rağmen yetişemediği şey kendisi galiba.eve gidiyorsun daha yemek yemeden top oynayalım ,langırt oynayalım ,yarış yapalımm hadi hadilerle giriyoruz kapıdan.sürekli ilgi istiyorlar gece bitiyor kendimiz için hiçbirşey yapmadan yatıyoruz.Sana yorum yapmak için girdim.
"""Eve temizlikci geliyor, oglana öğretmen geliyor , hafta içi 3 gün annem yemek yapıyor, eşimde hafta içi mutfagı topluyor.""" Bunlara ragmen hala şikayetçi isen ya çok yavaşsın bu yuzden kendinevakit ayıramıyorsun. Ya da zaten hayatta hep negatif birisin
Ben kendimi 2 cocukla hayal dahi edemiyorum.Benım hıc bos vaktım olmuyor kı, hıc boşa çıkamıyorum. Bosa cıktıgım an , sonrakı günler ıcın yemek yapıyorum. Annem yorulmasın dıye. Veya oglene yemek olsun dıye. Yemek yapmakta cok vaktımı alıyor , bazen sabah erkenden kalkıp yemek yapıyorum sırf bıraz oturabıleyım dıye gun ıcınde. Gun ıcınde oturuyorum soyle, oyun oynamak ıcın
Allah eksıklerını acılarını gostermesın ama cok yoğun bu tempo
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?