2 çocukla karadeniz turu...

cocuklarimcanlarim

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Mayıs 2014
3.315
3.913
Merhaba arkadaşlar, konuyu uygun bir yere mi açtım bilmiyorum ama fikirlerinizi almak istiyorum. Bu yaz eşim karadeniz turu yapmak istiyor kendi arabamızla. Kızımda otele gitmek istiyor tatil için. Her sene otele gidiyoruz bu yaz eşim değişiklik yapmak istiyor. Her ilde bir gece pansiyonda kalacağız. Bana da güzel fikir gibi geliyor ama sıkıntım iki çocukla (yaşları 12 ve 6) zor olur mu? Siz olsanız hangisini tercih edersiniz otel mi? tur mu?

İki çocukla her gittiğiniz yerde pansiyon bulmak bir gece için valizleri açmak sonra geri toplamak zor gibi. Yemek açısından da zor olabilir. Sizin yerinizde olsam çocuklarla 3,4 gün deniz kenarında otel tatiki yapar sonra onları bir büyüğe bırakıp eşimle karadenizi turlardım. Tabi maddi durumu bilemem ama çocuklar da küçükmüş deniz güneş falan onlara daha iyi daha eğlenceli gelir. Karadeniz gezisinden çok birşey anlarlarmı ki?

zor olmaz biz yaptık kendi arabamızla ama haziran en iyi aymış karadeniz için biz temmuzun sonunda gitmiştik antalyayı aratmıyordu tüm illeri

Bende zor olur diye düşündüm ama eşim çok hevesli bu sene illa karadeniz turu yapalım diye tutturdu. Kızımda otel istiyor bende arada kaldım.

Kendinizi dinleyin, gerçekten tatil mi istiyorsunuz şöyle herşey dahil, yediğin önünde yemediğin arkanda bir şekilde yoksa seyahat etmek mi daha mutlu eder sizi? Ben şu an gidecek olsam seyahat derim mesela, gezerek , mola vererek geçecek bir tatili tercih ederim ama siz yorgunsanız bunu tercih etmeyip otelde tamamen dinlenecek modda bir tatil planlayabilirsiniz.
Çocuklar var, onlarda sizi yolda daha fazla yoracak bunuda dikkate alın derim.
İyi tatiller şimdiden.

Çocuklar küçük değil yapılmasına yapılır ama onları anlamayacakları, hiç bir keyif almayacakları bir tatile mahkum etmek doğru bir karar değil. Çocuk bunlar tabi ki deniz isteyecek, havuz isteyecekler. Karadenizdeki yaylaları görmek onlar için çok önemli değil. Bunu ya anlayacakları yaşa geldiklerinde 10 sene sonra çocuklarınızla yapın ya da onları bir tatil köyüne götürdükten sonra bir büyüğe emanet ederek eşinizle başbaşa gidin.

Ben giderdim kocaman olmuslar, Birakin alissinlar her istediklerinin olmayacagina, eger imkaniniz varsa sonrasi icin de kisa bir otel tatili ayarlayin, karadenizde ariza cikarmazlarsa deniz tatili de yapacaginizi soyleyin. Icinizde kalmasin bence onlar da cok eglenir

Haklısınız ben bütün sene çalışıp tatilde de yemekle uğraşıp artı yollarda perişan olmak istemiyorum dedim eşime. Sana yemek yap diyen mi var, bulunduğumuz ilde lokanda restaurant mı kalmadı diye cevap aldım karşılığında. Bir de yaklaşık 6-7 senedir hep her şey dahil sistem otele gidiyoruz. Benim için çok rahat oluyor ama eşim artık sıkılmış hep aynı şekilde tatil geçirmekten.

Oğlum 6 yaşında ona ilginç geldi bu fikir ve babasından yana oldu. Kızım 12 yaşında onun ilgisini pek çekmedi ve otel diye tutturdu. Biraz da kendini naza çekiyor gibi, babasına bana iphone 5 alırsan düşünebilirim diye teklifte bulundu. Ama babası telefon kullanma yaşın gelsin o zaman alacağım şimdi değil diye noktayı koydu.

Zaten eşim söyle düşünüyor, 10 günlük karadeniz turundan sonra annemlerin yazlığı var Edremit'te oradan da oraya geçer 5-6 günde orada kalır öyle döneriz İstanbul'a dedi.

Ama olan biz kadınlara oluyor o yollarda , biri acıkacak, öbürü susadım diyecek, belki yemek beğenmeyecek çocuklar yolda, terlediler üzerini değiştirmek gerek, valiz aç kapa derken siz yıpranacaksınız. Kızınızda mutlu olmayacak, otel istemiş.
Ben kızım 11 aylıkken tatile gittiğimde arabayla ve feribotla gittik,4 saat o bile acayip yormuştu beni, tatilin tamamı otelde geçmesine rağmen. Bilemedim şimdi, yorucu olacak sizin için.

Dün akşam eşime birkaç gün daha düşünelim biz bu tatil işini enine-boyuna dedim. Çocukların rahatınıda düşünmemiz gerekiyor ona göre karar veririz dedim.

7 senedir hep aynı tatil yapılıyorsa bencede farklılık yapılabilir. Eşinizin isteğide kırılmamış olur.
Gittiğiniz yerlerde havuz v.b aktiviteleri bulabilirsiniz.
Temiz hava , ohh mis.

Doğruyu söylemek gerekirse karadeniz turunun çocuklar açısında pek ilgi çekici olacağını düşünmüyorum. Doğal güzellikler, tarihi doku falan belli bir yaşa kadar pek oturmuyor çocuklarda. Oğlan zaten çok küçük, babam diyorsa gidilir diye düşünüyordur. Siz bilirsiniz yine de ama ben gitmezdim çocuklarla karadenize.

Herşey dahil sistemde konaklamak çoğu zaman sıkıcı oluyor. Biz de buna yakın çevreyi keşfe çıkarak çözüm bulduk. Sabahtan öğlene kadar denize giriyoruz, öğleden sonra atlayıp yakınlarda görülebilecek, gezilebilecek neresi varsa oraya gidiyoruz.

Kendı aracınız yerıne tur fırması ıle anlasın tatıl yapın otel pansıyon bulmak kolay degıl oralarda

Zaten eşim söyle düşünüyor, 10 günlük karadeniz turundan sonra annemlerin yazlığı var Edremit'te oradan da oraya geçer 5-6 günde orada kalır öyle döneriz İstanbul'a dedi.
hatun,, hatunn,, elbet karadeniz turu enfes olur bizim oralar ne öyle baa otelmiş miş.. eşin doğru demiş çocuklar küçük değil. tura gidin bacımm iyi tatillerr..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…