2. ÇOCUK...

İkizlerin üstüne bir tane daha mı

ya bu sefer dördüz çıkarsa

Off çok büyük cesaret ,düşüncesi bile :)

O mesajı Sekoyam nickli arkadaş için yazmıştım :)

Ahhh yok yook!
O bir anlık bir histi :)
Çok tatlış bir bebek videosu beni çok etkiledi, üzerine bu konuyu görünce bir düşündüm ama savdım hemen başımdan

Şaka bir yana, ikizlerden sonra bir bebek daha düşünemem.
Eşime kalsa o istiyor ama baskı olmadığından rahatım.
Ben memnunum halimden,Allah ne yazar bilinmez.
Allah yavrularımı bağışlasın yeter.
Ve dahi dileyen,isteyen herkese nasip etsin evlat sevgisini.

Siz hazir degilseniz gerisi hic onemli degil mazeret bile sunmaniza gerek yok sirf esiniz hazir diye cocuk yapilmaz. En büyük yuk sizin omuzunuzda olacak. Kızım 15 aylik ve hazir oldugum istedigim icin kimsemin olmadigi olmadigi bir sehirde 2. Ye hamileyim gayette keyfim yerinde. Annenim psikolojisi cok onemli.

İyi bir olablr tabi ama sizin o çektlernze ragmen bana anlayışsız biri gibi geldi. Siz de en azndan bu sene geçsin falan diye oyalayın. En azndan 1 sene rahat edersnzz. Ben ard arda yaptım böyle terch ettm. Ama istemeyeni de anlarm. Ki sizi de anladım. İnş eşinizde anlayşlı olur. Tavsye olark sadece kestirp atmak yerine oyalayabldğnz kadar oyalayın derim

2.Çocuk düşünüyorsanız bence tam zamanı 2 çocuk arasındaki en iyi fark 4 yaş olmalıdır. Ben değil bunu uzmanlar söylüyor . 3 sene sonra yaptın diyelim ee ne olacak biri bebek diğeri ilk okula başlamış olacak ve daha kötü olacak. Şimdi 2. çocuğu yaparsan 3 -4 sene sonra biri ilk okula biri kreşe gider .Sende rahat edersin . Aradaki fark uzadıkça insanın 2.cocuğu yapası gelmiyor.

Çok yazmışımdır bu konulara. Önce bebeğimi yalnız ve ekonomik sıkıntılarla büyüten biri olarak, erteledim. Yani 2. Yi en rahat şekilde büyütme isteğini anlıyorum.

6 yaşına geldiğinde hazırım dedim. Şimdi de olmuyor, tüp bebek tedavisi görüyorum 3 senedir. Yani çocuk olmadığında, ister rahat ister rahatsız yeter ki çocuk olsun kafasını da anlayabiliyorum.

9 yaşında tek çocuk büyüten biri olarak, kardeşlerin yaş farkının yakın olması büyük avantaj, 3-4 yaş. Şimdiki haliniz gibi. Diyebilirim ki tam zamanı. 5 yaşı da geçirmemek lazım.

Hem anne, hem çocuk için. Şu anda küçük çocuk düzenine alışıksınız. İleride büyümüş ve tam rahatlamış olduğunuz anda, tekrar gireceksiniz aynı düzene. Ve hayatınızın çocuk büyütmeye ayrılmış zamanı ikiye katlanacak.

Kendine yeten Bir çocuk için 5 yaşına getirmiş olmanız gerekiyor. Bu sürede iki çocuk da büyüyor ama ara verip tekrar başladığınızda, o ekstra 5 yılı tekrardan veriyorsunuz. Ama eğer iki çocuk yeter diyorsanız, ikisi bir arada büyüdüğünde siz de hayatınıza devam ediyorsunuz.

Ben mesela 22 yaşında anne oldum. Tekrar istediğimde 28 yaşındaydım. Şu anda 31 yaşındayım, hala süreç devam ediyor ve en az 36 yaşıma kadar bebek işlerinde olacağım.

Eğer, 3 yıl sonra, 25 yaşındayken, 2. Yi yapsaydım, 30 unda çocuk defterini kapatmış, kendi iş ve eğitimime yoğunlaşıyor olurdum.

Bunlar mantık bölümü.

Yaş farkı 6 dam fazla olan çocuklar oyun arkadaşı olmuyorlar. Birini eğlendirmek için sinemaya götürebilecekken, diğerinin altı daha bezli. Onun yerine aynı safhaları beraber geçirmeleri, iki yıl yorgunluktan sonra, artık kendi kendini oyalamaları hem daha eğlenceli, hem de anne için daha az yorucu.

Ben oğlumla hep dipdibeyim.ama çok çocuklu arkadaşlarımda, çocuklar kendi oyun dünyalarında, anne ise gerektiğinde müdahil oluyor yalnızca.

Eşiniz çok da haksız değil yani ama iş annede bitiyor. Anne hazır ve mutlu değilse, baba istese de yetmez tabi ki.

İyi dileklerin için çok teşekkür ederim canım..Ama bazen küçüklük hallerinide çok özlüyorum..Yıllaar okadar çabuk geçiyorki nasıl büyüdüğünü anlamıyorsun..Eğer çocuğunuz küçükse sindire sindire yaşayın o günleri:)

Saol abla daha cok kucukler ama benimkiler :) simdi buyusunler diye gozlerine bakioruz.. giden zmnda omurde tabii.. Allahim kimseye evlat acisi yasatmasin

Bugun 8 yasindaki oglum cafede gordugu 2 erkek kardese oyle ozenerek bakti ki...dondurma yerken bi kart oyunu oynuyorlardi, resmen ozendi o iki kardese..
Esim anca erteliyor, cocugum oyun arkadasi, can yoldasi, kardes istiyor.
Ikimizn de hazir olmasi istemesi lazim derken biricigim 8 yasina geldi..
Hayirlisi insallah ne diyim

Konuyu bir an ben actim zannettim :)))
Benim son konum da sizinki gibi.
Esim israrla cocuk istiyor. Ben hic istemiyorum. Istemedigimi de soyledim. Kustu sonra kendi kendine baristi :))

Benim de tek çocuğum var 8 yaşında ve bir kardeşe ne kadar özendiklerini çok iyi biliyorum. Bizim benim sağlık sorunlarımdan dolayı olmuyor. Tedavi görüyorum Ama siz eşinizin istememesi mi sıkıntı? İlk 4 sene hazır olmayabilir eşler, bunu anlarım ama 8 senede istemesini beklemek için çok uzun değil mi? Yani çocuk için bir engel yoksa, eşiniz fazla naz yapmamış mı?

Eşine nasil anlatirsin bilmem ama kendini hazir hissetmiyorsan asla yapma.Kizim 17 aylik ve 2. Cocugu cumle icinde kullanamiyorum bile.Cocuk bakmak cok ozveri istiyor ki oglunuz da benim kizim gibi ilgisiz kalmaya tahammul edemiyor anladigim kadariyla.Kuzenim belki erkek olur diye milletin agzina bakip kizi 2 yasindayken hamile kaldi sonra her gunu yakinarak gecti hala da oyle geciyor.En son careyi bakici tutarak ve calismaya baslayarak buldu.Her zaman söyledigim gibi kimisi 10 cocuga birden yetisir kimisi de benim gibi 1 tanesine anca yetebilir.Çok iyi dusunun hem de cok

ben tekte kalmak niyetindeyim
zirvede bırakayım
doğurabilirsem hem çıraklık hem kalfalık hem ustalık eserim olarak tek bir eser üreteceğim :)
hayatta her özendiğimiz oluyor mu ya? kardeşe de özeniversin
az biraz miras da bırakabilirsek kendisine kalan mirası tek başına yerken bize dua eder bence

Farkli hedeflerimiz vardi oncelikle onlari gerceklestirmek istedik, yani ilk basta ikimiz de 2nci cocugu dusunmedik(ulke degistirdik yeni bi hayat vs)
2 senedir artik ben istiyorum ama esim
az daha erteliyor ki cocugum artik 8 yasinda vakti geldi geciyor..
Saglik olsun ve hayirlisiyla umarim daha fazla inat etmez

Konuyu bir an ben actim zannettim :)))
Benim son konum da sizinki gibi.
Esim israrla cocuk istiyor. Ben hic istemiyorum. Istemedigimi de soyledim. Kustu sonra kendi kendine baristi :))

Bizde de aynı durum oldu . Neyse ki sinirleri yatışınca tekrar anlattım kabul etti

Evet ben kendimde o gücü hissetmiyorum şu anda ki normalde 2.çocuğu da istemiyorum asla ama empati yaptım .
Eşime haksızlık olmasın haklı olduğu yerler mantıklı sebepleri var oğlumda tek kalmasın dedim ve öyle karar verdim. Bunun içinde zamana ihtiyacım var .

Zirvede birakmak iyiymis

Benim annem de senin gibi zirvede bir basima birakmis beni tek cocuk olarak
Hayirlisi olsun canim hepimizin hakkinda

İnşallah, hedefler hiç bitmiyor gerçekten. Vardım dediğin noktada başka bir şey çıkıyor :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…