2. ÇOCUK...

Olmama ihtimali var olursa da ilaçları var diyor psikolojik olarak çektiğim sıkıntılar naz gibi bahane gibi geliyor. Depresyon geçirmiş biriyim hamileliğimde yine nüksetti bir daha olsun istemiyorum. Fiziksel sorundan bile daha önemli geliyor bana psikolojik olarak hazır hissetmek. İlk hamileliğim hem ağlamakla geçti ,belki de oğlum o yüzden böyle oldu diye bile düşünüyorum.

Ben depresyon nedir bilmezdim, ki çok iyimser biriyimdir. Ama 2. Çocuk beni çok zorladı. Şuan 1,5 yaşında, baya toparladık, ama ilk yıl çok zor geçti. Bence hiç acele etme

Ben depresyon nedir bilmezdim, ki çok iyimser biriyimdir. Ama 2. Çocuk beni çok zorladı. Şuan 1,5 yaşında, baya toparladık, ama ilk yıl çok zor geçti. Bence hiç acele etme

İlkinde çok tek kaldım tek başıma bak etmeye çalıştım hamileliğimde ikinci çocukta aynı şeyler olsun istemiyorum oğlumda biraz daha büyür anlar kendini kurtarır en azından

B
şok oldum şu an
böyle bir bahane ile çocuk isteyeni ilk kez görüyorum peki arttırıyorum ben de 4 yaşındaki oğlu ve henüz doğmamış diğer çocuğu bir depremde ikisi birden vefat etse, yok mu böyle vakalar
bende sandım ki kp in peşinden koştu ilk çocuğu anlamadı 2.yi doya doya büyütmek istiyo ki ilk çocukta daha büyümüş değil
Bu erkeklerin kafası başka çalışıyor cidden ya. Sebebe bakar mısınız?
O zaman Allah korusun anne vefat etse, o zaman çözüm önerisi 2 tane daha eş alayım. Biri ölürse biri kalır mi olacak. Hey Allahım yaa

Benim de hamilelik zorluydu/sonrası da öyle, psikolojik olarak zaten baya bi yıprandım da depresyonuydu osuydu busuydu, çocuk işi zor ya... İkinci çocuk düşünemiyorum, düşünsem de düşünemiyorum yani mimmkin değil en az bir 6-7 sene kendimi ölçmem lazım ki zannetmiyorum.

Eşim de bunları göre bile gelip bana 2. çocuk diye diretse, ben de "Kendimi hazır hissetmiyorum, olmaz" desem, üstüne tavır alıp bana küsse; herhalde pencerenin önüne geçer, dışarıyı göstererek "Aha bak, dışarıda tonlarca kadın var, çocuk mu istiyorsun, salık verdim yürü git kimden yaparsan yap!" diye postayı koyardım.

Size yapın diye demiyorum ama benim tarzım bu. İstediği kadar küssün sonra.

B

O zaman Allah korusun anne vefat etse, o zaman çözüm önerisi 2 tane daha eş alayım. Biri ölürse biri kalır mi olacak. Hey Allahım yaa

Hiç düşünmüyo
B

Dün dedim ki hiç düşünmüyorsun bu kadın ilkinde de rahatsızdı yine aynı şeyleri yaşar belki daha kötü şeyler olur hazır da hissetmiyor demek ki demiyorsun dedim o zamanda görüncemi örnek veriyor. Herşeyimizi başkalarına göre mi yapmak zorundayız dedim.

Benim de hamilelik zorluydu/sonrası da öyle, psikolojik olarak zaten baya bi yıprandım da depresyonuydu osuydu busuydu, çocuk işi zor ya... İkinci çocuk düşünemiyorum, düşünsem de düşünemiyorum yani mimmkin değil en az bir 6-7 sene kendimi ölçmem lazım ki zannetmiyorum.

Eşim de bunları göre bile gelip bana 2. çocuk diye diretse, ben de "Kendimi hazır hissetmiyorum, olmaz" desem, üstüne tavır alıp bana küsse; herhalde pencerenin önüne geçer, dışarıyı göstererek "Aha bak, dışarıda tonlarca kadın var, çocuk mu istiyorsun, salık verdim yürü git kimden yaparsan yap!" diye postayı koyardım.

Size yapın diye demiyorum ama benim tarzım bu. İstediği kadar küssün sonra.

İlk paragrafınız eksiksiz benim düşüncelerim aslında...

Bende oğlum 6-7 yaşına gelmeden asla istemiyorum. Bana kalsa bende asla düşünmüyorum 2. Çocuğu ama hem eşime hemde oğluma haksızlık olmasın diye dünden beri düşüne düşüne kabullendim bu durumu ...

Dün söyledim en sonunda dışarıda kadın dolu git yap izin veriyorum dedim o ladar sinirlendim ki anlayışsızlığına çıldırdım çünkü ben ona empati yaparken hissettiklerimi yaşadıklarımı hiçe sayması çok gücüme gitti.

Bu senin verebileceğin bir karar.Sen karnında taşıyacak,doğuracak,emzirecek,büyüteceksin...Detaylara girmeye bile gerek yok.Sen mantıklı olanı düşünüyorsun.

Dün tartışmanın başında şakayla karışık seni zorla eterle uyuyup elini ayağını bağlayıp öyle mi yapayım dedi... Bencillik değil mi bu ya bu nasıl bir cümle ...
Eterle uyutup zorla mi yapayim miii???

Haydaa bi yasima daha girdim:bicak:
Valla 2nci cocuk icin esimi ikna etme donemindeyim ben de ama adamla ilgili farkli ikna yontemlerim ya da fikirlerim de yok:halay: ikimiz de hazir olmaliyiz bu fikre.
Cocuk cok guzel bi sey ama anlattiginiz sorunlardan dolayi ertelemek mantikli

Ilk cocugunuzla ikinci arasinda kac yas var ve ikinci oldugunda siz kac yasindaydiniz?
30u gecince paniklemeye basliyo insan gec mi kaliyorum 2nciye diye:KK45:

Ilk cocugunuzla ikinci arasinda kac yas var ve ikinci oldugunda siz kac yasindaydiniz?
30u gecince paniklemeye basliyo insan gec mi kaliyorum 2nciye diye:KK45:

Ben 6 ay sonra 33 oluyorum mesela ama oğlum çok hareketli ilgiyi üstünde istiyo her daim kreşe gidiyo ekim gibi düşünüyorum 2.yi, hemen olsa 2.doğana kadar oğlum 5 yaşına geliyo

Arkadaşlar merhaba.

Dünden beri aklımda olan bir konu hakkında fikir almak istiyorum yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

4 yaşında hiperaktif bir oğlum var :)Bu sene kreşe başladı. Ama çok ilgi bekleyen birazda fazla yaramaz bir çocuk :)

Eşim 2. Çocuk diye tutturdu... Kimseye güvenerek çocuk yapmadım ama yaşadığım şehirde sadece eşimin annesi eşim ben ve oğlum haricinde kimsemiz yok. İlk hamileliğimde de bu yönden çok zorlandım. Gerek beklenmeyen hamileliğim gerekse hamilelikte beraber baş gösteren depresyon ve tansiyon çok yordu beni. Canımın parçası , herşeyim dünyadaki en değerli varlığım oğlum ama yine de insan bazen dinlenmek istiyor. Bu sene oğlumun kreşe başlamasıyla gerek yemek gerek ev temizliği yapmaya anca anca başladım.

2. Çocuk Allah nasip ederse 2-3 sene sonra taşınacağımız ve ev alacağımız şehirde olsun istiyorum.Şu an kiradayız eşim tek başına çalısıyor. Ben işe gireyim desem oğlumun okul saatine o kadar ters ki imkansız gibi birşey, o saate kadar emanet edeceğim kimsemde yok kv'm yeni doğum yapan görüncemin yanında onunda kimsesi yok çünkü...

Dün eşimle tartıştık olsun da olsun anlattım tek tek. Psikolojik olarakta hazır hissetmiyorum kendimi bununla beraber yukarıdaki sebepleride söyledim. Ama sonuç olarak şu an konuşmuyor benimle..

Kuşkusuz çok çok iyi bir baba ama hem taşınıp kendi evimiz olunca,hemde oğlum biraz daha büyünce 2. Çocuğu yapmak daha mantıklı değil mi ?

Eski konularımda da yazdım. O kadar zor bir hamilelik geçirdim ki hem psikolojik hem sağlık açısından şu an buna gerçekten hazır değilim.

Eşime bunu nasıl anlatabilirim. Yardımcı olacak arkadaşlara tekrar teşekkür ederim.
Ne bencil anlayissiz biriymiş.ilkinde çektiklerini görmedimi.hem herkes çocuk doguruyo marifet onu en iyi imkanlarla en iyi koşullarda büyütebilmek o yuzdende kiradan kurtulunca olmasi en mantiklisi

Ben 6 ay sonra 33 oluyorum mesela ama oğlum çok hareketli ilgiyi üstünde istiyo her daim kreşe gidiyo ekim gibi düşünüyorum 2.yi, hemen olsa 2.doğana kadar oğlum 5 yaşına geliyo
Benim oglum 8e girdi canim. Bebeklik zamanlari gaziydi disiydi tuzuydu zor bi donemdi, uzuun bi sure dusunemedik sonra bi baktim oglan buyumus:KK45:
Esim hala erteleme derdindeo_O
Ama ben istiyorum artik annelik hormonlarim Nirvana gene:halay:

Benim oglum 8e girdi canim. Bebeklik zamanlari gaziydi disiydi tuzuydu zor bi donemdi, uzuun bi sure dusunemedik sonra bi baktim oglan buyumus:KK45:
Esim hala erteleme derdindeo_O
Ama ben istiyorum artik annelik hormonlarim Nirvana gene:halay:

Evet senin zamanın gelmiş :)
Ben ücretsiz izin alıp oğlumla da daha iyi ilgilenebilirim diyoeum ilkokul 1 zor geciyo diyo anneler o sürede evde olmak isterim

Evet senin zamanın gelmiş :)
Ben ücretsiz izin alıp oğlumla da daha iyi ilgilenebilirim diyoeum ilkokul 1 zor geciyo diyo anneler o sürede evde olmak isterim
Insallah esim de benle ayni frekansa girer bu konuda da daha fazla ertelemeden saglikla ve hayirlisiyla 2nci bebek calismalarina Vira Bismillah deriz ;)

Back