2.çocuk düşüncesi fikir verir misiniz ?

• Konu Sahibi Konu Sahibi Xxudy
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Xxudy

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Temmuz 2023
4.272
En iyi cevaplar
1
4.436
53
34
Arkadaşlar Merhaba
33 yaşındayım, eşim 43 yaşında bir oğlumuz oldu. 7 senenin sonunda. Annemi çok erken yaşta kaybettim. 2 kardeşiz kardeşim başka ülkede yaşıyor. Aramızda bir yaş var kardeşimle…
Hamilelik süreci doğum süreci derken, çok zorlandım çünkü kimsem yoktu, ne bir kardeş ne anne ne baba…halende zorlugu yaşıyorum eşimin ailesi çok kalabalık. Çok bağlılar.
Bende eşiminde benimde yaşım geçmeden bir tane daha cocugumuz olsun istiyorum,
Oğlum 1 yaşına girecek, hazır evdeyken yapayım beraber büyüsünler diyorım
Sonra bebeğim çok küçük diyorum. Ama tek bildiğim daha çok kardeş olmak isterdim.
İlk gebeliğimde amniyosentez olmak durumda kaldım.
O dakika eşimin ailesi kardeşleri eşime üzülüyorlardı bebeğe birsey olursa eşim ne yaparmış.
Beni düşünmediler hani bu kız içeri girecek karnından su alınacak diye, orda bile yalnızdım. Kayınvalidem evet 9 ay yattım 9 ay baktı, hakkını inkar edemem.
Ama bende oğlumun bir desteği olsun. Bize birsey olursa bir kardeşi olsun çok istiyorum.
Ama ne zaman olmalı kafam çok karışık.
Bu konuda fikirleriniz nelerdir.

Arkadaşlar Merhaba
33 yaşındayım, eşim 43 yaşında bir oğlumuz oldu. 7 senenin sonunda. Annemi çok erken yaşta kaybettim. 2 kardeşiz kardeşim başka ülkede yaşıyor. Aramızda bir yaş var kardeşimle…
Hamilelik süreci doğum süreci derken, çok zorlandım çünkü kimsem yoktu, ne bir kardeş ne anne ne baba…halende zorlugu yaşıyorum eşimin ailesi çok kalabalık. Çok bağlılar.
Sonra bebeğim çok küçük diyorum. Ama tek bildiğim daha çok kardeş olmak isterdim.
O dakika eşimin ailesi kardeşleri eşime üzülüyorlardı bebeğe birsey olursa eşim ne yaparmış.
Beni düşünmediler hani bu kız içeri girecek karnından su alınacak diye, orda bile yalnızdım. Kayınvalidem evet 9 ay yattım 9 ay baktı, hakkını inkar edemem.
Ama bende oğlumun bir desteği olsun. Bize birsey olursa bir kardeşi olsun çok istiyorum.
Fizyolojik ve psikolojik durumunuz, eşinizin size destek olması, sorumluluk alması vs bu faktörler ne durumda önce buna bak , mesela ben hayati tehlikeli zor bir doğum yaptım, kızım da ben de Allahın yardımı ile son anda kurtulduk , 2. Çocuk hayalim yok , bence önce kendini düşün, artık insanlar bireyselleşti eskisi gibi kardeşe ihtiyaç bile duymaz hale geldiler , sırf çocuk yalnız kalmasın diye cocuk yapmak fikri çok sağlıklı gelmiyor, önce anne her anlamda kendini iyi hissetmeli , ben de bir ara baya bocaladım bu konuda, kızım yalnız kalacak gibi korkulara kapıldım ama günümüze bakınca tek çocuk daha sağlıklı büyüyor sanki , hayat çok zorlaştı, insanlarda ne sağlık ne para var , tüm bunlar sizde olumlu ise o zaman düşünün, her anlamda iyi durumda mısınız, 2. Bebek olsa aile desteğiniz vs var mı...

Eşinizle probleminiz yoksa evde huzursuzluk söz konusu değilse maddi olarak imkan varsa

piskolojikmen hazırsanız bedenen de bu güce sahipseniz neden olmasın .
Eşimle bir problemim yok şükğr olsun.
Maddi sıkıntım yok.
Psikolojik olarak zorlu bır doğum oldu, hamilelik sürecim çok zordu.
Bebeğim iki aylıkken çaydanlık devrildi üstüme yandım.
Ne hamileliğimi rahat yaşayabildim. Ne logusalıgımı onlar beni zorladı. Ama ben çok zorlandım tek oldıgum için hali derler ya ‘’candan yanan bir kimsem olmadı’’

Eşimle bir problemim yok şükğr olsun.
Maddi sıkıntım yok.
Psikolojik olarak zorlu bır doğum oldu, hamilelik sürecim çok zordu.
Bebeğim iki aylıkken çaydanlık devrildi üstüme yandım.
Ne hamileliğimi rahat yaşayabildim. Ne logusalıgımı onlar beni zorladı. Ama ben çok zorlandım tek oldıgum için hali derler ya ‘’candan yanan bir kimsem olmadı’’
Candan yanan kimse olmayacağını biliyorsunuz şu durumda aynı yollardan geçeceksiniz o yüzden mutlu anne mutlu bebek elinizdekini mental sağlığınız ve hayat enerjiniz yerınde büyütmeye bakın .

Geçen sefer kayınvalide size bakmış ama bu sefer bide bebek var ikinize birden yaşlı bir kadın bakamayabilir . Eşiniz 43 se annesi yaşlı olmalı

Arkadaşlar Merhaba
Kullanici adima bakarsaniz fikrimi herkese beyan ediyorum.. ha para varsa huzur varsa ssglikli ise olur

Maddi imkanlarınızı el veriyorsa, eşiniz de istiyorsa bence kardeş gerekli. Kayınvalide ne demiş, şu yardımcı olmamış vs boşverin bebeğin sorumluluğu anne babanındır velev ki eşinizin ailesinin de olmadığını farz edin. Ama burada bebeğinizin yaşı henüz küçük ve sizi yorabilir 2 yaşında daha rahat olur kendi fikrimce. En azından ben öyle yaptım 😄

Merhaba, yazınızı okurken hissettiğimi söylemek istiyorum sahip olmak istediğiniz 2.bebeğiniz sadece 1. bebeğiniz yalnız kalmasın diye bu dünyaya gelecek bu ona haksızlık gibi geliyor tek misyonu abisini hayatta tek bırakmamak gibi ama unutmayın eşinizin ailesi birbirine bağlı diye sizin çocuklarınızın da öyle olacağının garantisi yok. Kızıma hamileyken sadece 1 ay başımı kaldıramadım mide bulantısından ve şanslıydım ki o dönem oğlum 6 yaşındaydı ve okuldan eve geldiğinde birçok şeyini kendisi halledebiliyordu bana ihtiyaç duymadan ama sizin diğer bebeğiniz o dönem 2 yaşında olsa yine size muhtaç yardım edeniniz de yoksa durum çok zor olur. Son olarak şartlarınızı bir teraziye koyun avantajlar ve dezavantajlar olarak hangisi ağır basıyor görün.

Maddi imkanlarınızı el veriyorsa, eşiniz de istiyorsa bence kardeş gerekli. Kayınvalide ne demiş, şu yardımcı olmamış vs boşverin bebeğin sorumluluğu anne babanındır velev ki eşinizin ailesinin de olmadığını farz edin. Ama burada bebeğinizin yaşı henüz küçük ve sizi yorabilir 2 yaşında daha rahat olur kendi fikrimce. En azından ben öyle yaptım 😄
Maddiyen şükür olsun bir sıkıntım yok, eliminde kaçı geçiyor açıkçası olacaksa hemen olsun ve beraber büyüsünler diye düşündüm.

Merhaba, yazınızı okurken hissettiğimi söylemek istiyorum sahip olmak istediğiniz 2.bebeğiniz sadece 1. bebeğiniz yalnız kalmasın diye bu dünyaya gelecek bu ona haksızlık gibi geliyor tek misyonu abisini hayatta tek bırakmamak gibi ama unutmayın eşinizin ailesi birbirine bağlı diye sizin çocuklarınızın da öyle olacağının garantisi yok. Kızıma hamileyken sadece 1 ay başımı kaldıramadım mide bulantısından ve şanslıydım ki o dönem oğlum 6 yaşındaydı ve okuldan eve geldiğinde birçok şeyini kendisi halledebiliyordu bana ihtiyaç duymadan ama sizin diğer bebeğiniz o dönem 2 yaşında olsa yine size muhtaç yardım edeniniz de yoksa durum çok zor olur. Son olarak şartlarınızı bir teraziye koyun avantajlar ve dezavantajlar olarak hangisi ağır basıyor görün.
Evet haklısınız tabiki kardeş bağları nasıl olacak bilemem, evet sanırım oğlumun yalnız kalmasını istemiyorum, hep zorlu zamanlarımda acaba bir kardeşim olsa dedim hep, ilerde oğlumda bunu der mi bilmiyorum,

Neden mesela dogurmazsınız bir daha özel değilse acaba.
Tekrar ayni lohusalik depresyonunu yasayamam mesela. Doydu mu doymadi mi emmesi biberonu meme reddi gazi uykusuzlugu. Sariliktan yogunbakimda 10 gun yatti 5 gun bi 5 gun bi. Orada aglaya aglaya emzirdim. Cok gec sutum geldi. Cok yoruldum. O yetememislik hissini yasamaya tekrar hiiiiic niyetim yok. Oglum 1 yasinda onu saglikla buyuteyim bi

Tekrar ayni lohusalik depresyonunu yasayamam mesela. Doydu mu doymadi mi emmesi biberonu meme reddi gazi uykusuzlugu. Sariliktan yogunbakimda 10 gun yatti 5 gun bi 5 gun bi. Orada aglaya aglaya emzirdim. Cok gec sutum geldi. Cok yoruldum. O yetememislik hissini yasamaya tekrar hiiiiic niyetim yok. Oglum 1 yasinda onu saglikla buyuteyim bi
Bende öyleyim aslında, şuan ciddi bir ek gıda savaşı veriyoruz oğlum asla yemiyor.
Ciddi zorlanıyorum.
Hamileliğim bir tramva amniyosentez heyetler de dolaştım.
Oğlum iki aylıktı çaydanlık devrildi üstüme yandım.
Haziran sıcaklara neler çektim neler.
Ama sanki bir kardeşi olmalı diye düşünmekten kendimi alamıyorum. Sizin oğlunuz hangi ay doğumlu.
Bu arada oğlum kalp anjiyosu dahi oldu 8 aylıktı.

Arkadaşlar Merhaba
Ya evet kardeşlik çok güzel bişey. 2 tane kız kardeşim var iyi ki varlar diyorum hep.
Rabbim nasip ederse kendi kızımada kardeş yapacağım inşallah.
Evet yorucu bir süreç hele bide arada çok az yaş farkı varsa.
Bir kerede delireyim çıksın aradan diyorsanız yapın tabi 😅

Arkadaşlar Merhaba
Hazırsanız diyecek bi şey yok.Ama yine de şöyle oğlunuz 2 yaşına mı gelse bş acaba.Tuvalet eğitimini felan da alır konuşması da ilerler .Şimdi hamile kalsanız oğlunuzla ilgilenmeniz hamileliğiniz biraz zor gelebilir.Sadece bi öneri 🌸

Arkadaşlar Merhaba
1 yas cok küçük. Ayrica ben her kardesin birbirine sıkı sıkı bagli oldugunu sanmiyorum cevremde de cok var. Kardesten ote dostluklar kurabilir oglunuz. Benim 2. Cocugum var ama kizima kardes olur diye yapmadim benim icin son siralamalarda yer aliyor hatta kendim istedim icin 2. Kez anne olmayi. Kardes olsun dusuncesi ile cocuk yapmayin derim ben

Ya evet kardeşlik çok güzel bişey. 2 tane kız kardeşim var iyi ki varlar diyorum hep.
Rabbim nasip ederse kendi kızımada kardeş yapacağım inşallah.
Evet yorucu bir süreç hele bide arada çok az yaş farkı varsa.
Bir kerede delireyim çıksın aradan diyorsanız yapın tabi 😅
Yaaa… dimi ne kadar önemli kardeş, sizin kızı kızınız kaç yaşında, ya eşiminde benimde yaşım geçmeden yapmak istiyorum ama, acele mi ediyordum da diyorum bir yandan.

1 yas cok küçük. Ayrica ben her kardesin birbirine sıkı sıkı bagli oldugunu sanmiyorum cevremde de cok var. Kardesten ote dostluklar kurabilir oglunuz. Benim 2. Cocugum var ama kizima kardes olur diye yapmadim benim icin son siralamalarda yer aliyor hatta kendim istedim icin 2. Kez anne olmayi. Kardes olsun dusuncesi ile cocuk yapmayin derim ben
Hem kardeşi olsun hem 2.kez anne olayım aslında, çok içimde kaldı hamilelik logusalık. Hem tekrar aynı duyguyu yaşamak hemde kardeşi olsun dayanağı olsun isterim aslında… tabi belki hamileliğim zor geçer yine aynı şeyler yaşanır bilemem ama şuan gerçekten aklımı çok kurcalayan bir durum

Back