2. Bebekte cinsiyet şoku yaşayan baba :((

Benim esim ve annem uzulmustu erkek diye...
kiz istiyorlarmisti:işsiz:
onlar haric kime erkek dediysem sanki dunyanin tek erkek doguran kadiniymisim gibi sevindiler:lülülü:

Yan komşum 7 senelik evli genc.biz sonra evlendik çoluk çocuğa karistik hala umutla bekliyor.Allah herkese nasip etsin bizde haşa cinsiyet begenmiyoruz sükretmek gerek.

Bunu bilmiyor olması imkansız ilkokulda öğreniyoruz sonuçta. Hele fen lisesi mezunu insan kesin bilir, işine gelmemiş dangozun.

Kendinizi üzmeyin konu sahibi. Kızınıza en iyi arkadaş olacak kız kardeşi. Gebeliğin her anının tadını çıkarın. :anneadayı:

de ki ona "peygamberin iki kızı olana verdiği müjdeyi duymadın herhalde".
allah sağlıkla mutlulukla kucağınıza almayı nasip etsin.. mutlu olun ve bebeğinizde olsun..

Kız çocuğu olanlar ne kadar şanslılar aslında.
Şimdi değil de büyüdüklerinde çok şükür kızlarım var diyecek.
Ne kadar eğitimli olursa olsun (dini konudaki bilgisine asla katılamam kusura bakmayın) cehalet son sürat devam ediyor.

İste Allah bize hemen nasip etti ilk ay hamile kaldım bulmuşlar bunuyolar

Hayırlı olsun.. Benimde iki bebek kayıbım var ilk kızımı ve suan ki hamileliğim zor geçiyor.. Buna ragmen bu sıkıntıyı yaşıyorum üzerine[/QUOTE]

Allah hayırlı ddoğumlar nasip etsin size inşallah.

de ki ona "peygamberin iki kızı olana verdiği müjdeyi duymadın herhalde".
allah sağlıkla mutlulukla kucağınıza almayı nasip etsin.. mutlu olun ve bebeğinizde olsun..

Amin. Çok teşekkür ederim

Hayirlisi bu imis. Allah'tan hep hayirlisini dilemek lazim.
Ben de kizim olmasini istemistim. Saclarini orup tokalar takiyim bana arkadas olsundu hayalim. Doktor erkek deyince bir an uzulmustum. Eski esiminse agzi kulaklarindaydi. Doktor da benim biraz uzuldugumu gorunce "sen erkek dusmani misin" diye saka yapmisti. Oysa ne bileyim kiz cocuk anneye daha yakin olur diye istemistim sanirim. Ama oglumu kucagima alinca iyi ki dogurmusum dedim. Simdi oglan kiz farketmez, hayirlisi buymus diyorum. Kizim olmadi ama oglum bana can dostu oldu.
Kiz ya da erkek farketmez ki. Erkek olup da hayirsiz evlat da olabilirdi bebeginiz, Allah korusun. Hep hayirlisini dilemek lazim. Esiniz bosuna dert etmis kendine.

Allah saglikla mutlulukla kucaginiza almayi nasip etsin. En onemlisi de Allah anneli babali buyutmeyi nasip etsin.

Biz de iki kiziz, bizde de annem erkege duskun. Halen birisinin kizi olsa, iyi onun oglu da vardi zaten der. Oysa bizler okuduk iyi noktalara geldik evimiz arabamiz var, annem suradan ev alin bana dese alabilecek konumdayiz. Bizimle yasit oglu olan komsularimiza bakiyorum birsey de olamadilar yani, ama annemim kafasini degistiremeyiz.

Tobe tobe elı aya dyzgun demıolarda erkk dıolar bı hıkaye var esım anltmıstı bıgun bırbırını seven ıkı kısı evlenır ve balayı haftası dıyelım balayı 1 hafta ondsn sonra eve gelınce erkk der esıne karıcım gel bu haftada da kım gelırse acmayalım kaapıyı kadın der sen ole dıosan ole olsun drr erkegın aılesı gelır kadın der ac olmaz erkek der yok acmıcam anasına babsına kapı acmaz sona kızın aılesı gelır kız derkı yok acalım erkk der ben acmadım kadın der ac dedım acmadın onşar bızım aılemız der adam acar kapıyı yılar sona oglu olur normal bı kutlama sonra kızı olur mutıs gprkemlı bır hosgeldın bebek herkes sorr oglanda yapmadın nıe kız adam der kız benı evıne alacqk oglan zevkını dusunecek kısa bır hıkaye genelde dogrudr bu ornek esınıze bu hıkayeden bahsedın

Valla benim hayirli saglikli bir evladim olsun da hic isim yoktu cinsiyetini takicam. Allahim ne zaman bu zihniyet degisecek anlamiyorum..

Ustune bir olay anlaticam tabi yine :))
Uzaktan bi tanidigin hep kizi oluyormus. Adam da sucu hep kadina atiyormus. 6 tane kizi olmus. Kadin 7.ye hamile kalmis. Adam evden silahi almis demis ki eger bu karnindaki de kiz olursa seni bu silahla oldurecegim. Kadin cok korkmus. Gece gunduz dua ediyormus.
Derken kadinin oglu olmus. Oglan babasinin annesine silah tuttugu yasa gelmis ve evdeki silahla kendini vurup öldürmüş.
Yaaa iste. Her zaman her seyin hayirlisini sagliklisini isteyeceksin. Sukredecek o kadar cok sebebimiz varken kalkip sacma sapan seyleri kafaya takmak, bu zihniyeti anlamiyorum. Anlamayacagim da.

Ya dua etsin evladi oluyor be. Valla Allah bazilarina lutfediyor ama kiymetini bilmiyorlar. ..

Ohaa tüylerim diken diken..
Zaten bu ara böyle şeylerden öyle etkileniyorum ki:KK14:

Konu sahibi, kv yanlış biliyor makas kızdır bir kere. :)

Neyse şaka bir yana cahile laf anlatamazsın. Allah hayırlı evlatlar nasip etsin.Aminn.
Sağlıklı doğumlar dilerim. Erkeklerin dangozlukları bitmez takma kafana.

Cinsiyeti erkek belirliyor evet ama sen belirlesen sanki x kromozomunj alıp y yi dışarı mı atacaksin hicbirimizin elinde olan bişey değil bu yahu. Ayrıca Allah inancı olan Hz Muhammet peygamberimdir diyen kişi nasıl kız erkek ayrimi yapar aklim almiyor. Kaynana zaten zır cahilin teki Rabbim sabır versin.

Benim esim ve annem uzulmustu erkek diye...
kiz istiyorlarmisti:işsiz:
onlar haric kime erkek dediysem sanki dunyanin tek erkek doguran kadiniymisim gibi sevindiler:lülülü:

Ayni durum bende de var. Kim cinsiyetinin erkek oldugunu ogrense "ooo sanslisin ilk seferde tutturmussun" diyor. Ama esim erkek oldugunu ilk ogrendiginde tepkisi aynen su oldu "olsun kizimiza bi abi lazimmis demek ki"... Anneme de erkek deyince "olsun olsun" demisti. :D

Ahhh ikinci çocuğumun kız olacağını bilsem seve seve doğururum benim bir oğlum var doğduğundan cinsiyeti hiç aklıma gelmedi ne oğlan diye sevindim ne üzüldüm sağlıklı olsun hayırlı olsunda başka birşey istemem...Rabbimin hediyesi bunlar haddimize mi beğenmemek...

TE="deliha86, post: 46293303, member: 700643"]Kayınvalidene sor bakalım erkek olaydı imparatorluğunumu devredecekti..benim ilk bebeğim (iki kayıptan sora) nasip olursa benimde bir kızım olcak.eşim benden çok sevindi kız olacağına.eminim ikinciside kız olsa yine çok sevinir.neden biliyomusun çünkü kayıp yaşadık acısını biliyoruz.kız yada erkek istemenin haddimize olmadığını biliyoruz.hiç bozulmayın mutluluğunuzu gölgelemeyin...
İste Allah bize hemen nasip etti ilk ay hamile kaldım bulmuşlar bunuyolar[/QUOTE]
Hesabı Allaha verecekler boşver..amcamın iki oğlu var,biri alkolik biri kumarbaz işsiz güçsüz ikiside.amcam hep der iki oğlum olacağına keşke bi kızım olaydı der(bizi kastederek). Önce hayırlısını dilemek gerek ama anlamaz cahil kesim...

Bu da teselli edecem diye söylenmiş bi hurafe.. hatta şirk kardeşim Allahın kelamı Kur'an dır. "Allah demiş ki; Bakabilecek olana kız veririm" sözü de nerede geçiyormuş. O zaman öz kızına tecavüz edenlere, taciz edenlere, başkasına satanlara, sokağa atanlara neden kız vermiş demezler mi? Konu sahibi arkadaşa gelirsek. Sizin söyleyeceğiniz tek şey inançlılarsa şayet günaha giriyorsunuz olur
Evet sen diyince biraz araştırdım tam olarak öyle değilmiş. Bende kulaktan dolma demek ki yanlış öğrendim sileyim de yanlış bilgi olmasın. Teşekkürler

Merhabalar hanımlar, 16 haftalık hamileyim ve dün bebeğimin cinsiyetini öğrendim. İkinciye kızım olacak allah nasip ederse...
Bizdeki en büyük sorun eşimin öğrendikten sonraki verdiği tavır oldu... %80 belki her erkek bir oğlu olmasını ister fakat işin en ilginç yanı fen lisesi çıkışlı 2 ünv. Bitirmiş babamıza biyolojik olarak cinsiyet belirleme farktörünün tamamen erkeğin belirlediğini anlatamam olması. (yahu adam hiç mi biyoloji dersin olmadı diyorum) hadi bilimsel açıklamasını geçtik allahın kelamını ezberlemiş hafız adamasın nasıl inanmazsın.. Rabbim sana onu nasip etmiş.. Şükredeceğine, BANA' senin yine kızın olur' demesini anlamış değilim.
bu durumu tamamen bana yüklüyor olması bende ister istemez bir ruhsal sıkıntı yaratıyor. Evde iki gündür gergin bir hava var. İlk kızımda da duyduğunda bozulmuştu.. Bu durumun temelinde kayınvalidemin etkisi çok büyük aslında.. Sizin ikinciye kesin oğlunuz olacak demesi eşimde de ister istemez büyük bir beklentin yarattı.. Haberim olmadan hurafe şeyler uygulaması, makas ve bıcağa oturtması, Kızımın altını açarken arkasındaki her bebekte olan doğum lekesini görüp arkası erkek demesi iyice olayı büyüktü.
Şuan kızıma kardeş gelmesinin mutluluğunu yaşayamıyorum ve ne yapacağım konusunda da bir fikrim yok.. Yarın kayınvalidemlere ziyarette gidecegiz.. Bu arada kayın validemin cinsiyeti söyledikten sonraki tepkisini merak edenler, inanamadı nasıl olur vs. Ses gitti çok bozuldu.. Yarınki mevzu kesin 3 bebekte inşallah demeleri olacaktır. Üzgünüm ama bende heves kalmadı. Büyük konuşmayım ama artık Bülent Ersoy ne zaman doğursa bende 3. ncüyü o zaman doğururum.. vakit ayırıp okuyup düşüncelerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim..
Eşin büyük iskender sanırım ailesi de Makedonya hanedanı olmalı ki erkek çocuk olmazsa koskaca imparatorluk kimlere kalacak diye endişeleniyorlar :) bu erkek çocuk ısrarı çok komik geliyor bana , bu arada İngiltere'yi 50 yıldır kraliçe yönetiyor eşine söyle belki içi rahatlar :) canını sıkma benimde ikinci kızım geliyor bir kıza en büyük hediye bir kız kardeştir

Eşin büyük iskender sanırım ailesi de Makedonya hanedanı olmalı ki erkek çocuk olmazsa koskaca imparatorluk kimlere kalacak diye endişeleniyorlar :) bu erkek çocuk ısrarı çok komik geliyor bana , bu arada İngiltere'yi 50 yıldır kraliçe yönetiyor eşine söyle belki içi rahatlar :) canını sıkma benimde ikinci kızım geliyor bir kıza en büyük hediye bir kız kardeştir

Banada hep çok saçma gelir illaki erkek çocuk diye yana yakınanlar.. Ki en nefret ettiğim şeyi ben yaşıyorum.. Ben şükrediyorum ki allah bana anne olmayı ikinci kez kız evlatla nasip ediyor. Dilerim hayırlarını görürüm. Teşekkür ederim yorumunuz için

Back
X