2. Bebekte cinsiyet şoku yaşayan baba :((

Kocani doguranda bir kadin, hastayken basini bekleyen, yemegini yapan, uyumadan uyuyamayan, ustunu basini yikayip utuleyip tertemiz isine gonderende bir kadin. Kv kadin olarak kendini degerli gormuyor ki torununa sevinsin.

Ha bide Erkek olmanin neresi marifet anlamiyorum. Istisnalar elbet vardir ama genel olarak ulkemizdeki erkekler tek basina kendine bakamiyorlar illa ki kendilerini cekip cevirecek kadin istiyorlar. Bana kalirsa kiz olmasi daha iyi.

Okumuş cahil daha beterdir size de öyle biri denk gelmiş zaten ilkinde bozulmuştu diyosun madem öyle kıymet bilmeyene ikinci kız daha doğrusu ikinci melek neden niye öyle birinden tekrar hamile kaldın !! neyse artık hamilesin ne diye takıyosun sen Mutlu ol boşver o cahiller konuşsun dursun

İkinci bebeği aslına bakılırsa geçmiş zamanlarda hiç düşünmüyordum. Kızımı kucağıma aldıkta sonra ona bu dünyada iyi kötü destek verecek kendi kanından bir miras bırakmaktı.. Ben kardeşlerimle büyüdüm ve çok mutlu bir çocukluk gençlik dönemi geçirdim onlar sayesinde. Çocuklarımında sırf babalarıyla bazı konularda anlaşamıyorsamda bundan mahrum bırakamam düşüncesiyle ikinci cocuğa kendimce hazırım dedim.

Allahim inanamadim nerde yasiyoruz kacinci yydayiz ya noluo!?! Hayirlisi buymus bitti gitti kiz da evlat deglmi nasl bi anlayis bu kv de kiz olarak dogmamismiyi da bole sacmalio smdi?!

Eşinize çok sinir oldum ..Ne gzel iki kızım olacak diyeceğine hala geri kafalı bir şekilde evlat ayrımı yapıyor ..
Allah hayırlısını versin ama kız evlat gibisi var mı
Umarım en kısa zamanda aklını başına toplar

Bu adama 2 çocuk. Ne diyelim. Aldır bidaha hamile kal bari. Tövbe tövbe. %50 yine şansın.

Allah demiş ki; bakabilecek olana kız veririm.
Bu da teselli edecem diye söylenmiş bi hurafe.. hatta şirk kardeşim Allahın kelamı Kur'an dır. "Allah demiş ki; Bakabilecek olana kız veririm" sözü de nerede geçiyormuş. O zaman öz kızına tecavüz edenlere, taciz edenlere, başkasına satanlara, sokağa atanlara neden kız vermiş demezler mi? Konu sahibi arkadaşa gelirsek. Sizin söyleyeceğiniz tek şey inançlılarsa şayet günaha giriyorsunuz olur

Dimi çok ilginç

Ben bunu kuranda kadın ve erkek arasındaki eşitsizliği bilmelerinden kadını ikinci sınıf olarak kuranda kabul etmiş olmalarına bağlıyorum.Bu mantıkla düşünüyolarsa doğru tabi sevinecek bişey bulamamaları normal.

Merhabalar hanımlar, 16 haftalık hamileyim ve dün bebeğimin cinsiyetini öğrendim. İkinciye kızım olacak allah nasip ederse...
Bizdeki en büyük sorun eşimin öğrendikten sonraki verdiği tavır oldu... %80 belki her erkek bir oğlu olmasını ister fakat işin en ilginç yanı fen lisesi çıkışlı 2 ünv. Bitirmiş babamıza biyolojik olarak cinsiyet belirleme farktörünün tamamen erkeğin belirlediğini anlatamam olması. (yahu adam hiç mi biyoloji dersin olmadı diyorum) hadi bilimsel açıklamasını geçtik allahın kelamını ezberlemiş hafız adamasın nasıl inanmazsın.. Rabbim sana onu nasip etmiş.. Şükredeceğine, BANA' senin yine kızın olur' demesini anlamış değilim.
bu durumu tamamen bana yüklüyor olması bende ister istemez bir ruhsal sıkıntı yaratıyor. Evde iki gündür gergin bir hava var. İlk kızımda da duyduğunda bozulmuştu.. Bu durumun temelinde kayınvalidemin etkisi çok büyük aslında.. Sizin ikinciye kesin oğlunuz olacak demesi eşimde de ister istemez büyük bir beklentin yarattı.. Haberim olmadan hurafe şeyler uygulaması, makas ve bıcağa oturtması, Kızımın altını açarken arkasındaki her bebekte olan doğum lekesini görüp arkası erkek demesi iyice olayı büyüktü.
Şuan kızıma kardeş gelmesinin mutluluğunu yaşayamıyorum ve ne yapacağım konusunda da bir fikrim yok.. Yarın kayınvalidemlere ziyarette gidecegiz.. Bu arada kayın validemin cinsiyeti söyledikten sonraki tepkisini merak edenler, inanamadı nasıl olur vs. Ses gitti çok bozuldu.. Yarınki mevzu kesin 3 bebekte inşallah demeleri olacaktır. Üzgünüm ama bende heves kalmadı. Büyük konuşmayım ama artık Bülent Ersoy ne zaman doğursa bende 3. ncüyü o zaman doğururum.. vakit ayırıp okuyup düşüncelerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim..

off sacmalık... cocuk hasretıyle yanıp tutusan kaç anne baba var bılıyo mu esın ? bu ne sacma bır dusunce ya... delırıyorum boyle ınsanlara ınsıyet ayrmı yapan aılelere... erkek olmus hayırlı olmamıs saglıklı olmamıs ne ypacaksın o zmaan :KK53: cok kızıdım su an esıne :sinirli::sinirli::sinirli:

Gerçekten çok sinir bozucu.Sağlıklı olmasına dua etmektense böyle bir tavır eşimden görmek asla istemezdim.Maalesef okumak cahilliği de almıyor öküzlüğü de.(sizden özür dileyerek yazıyorum bu kelimeyi)

Kuranı hatim etmek hafız olmak değil okuyup anlamak, anladığını yaşamak önemli. Ne ilginç hafızlar var vesselâm.

Ben bunu kuranda kadın ve erkek arasındaki eşitsizliği bilmelerinden kadını ikinci sınıf olarak kuranda kabul etmiş olmalarına bağlıyorum.Bu mantıkla düşünüyolarsa doğru tabi sevinecek bişey bulamamaları normal.

Kızı namus yükü olarak gören de çok,evlense de kurtulsam kocası gütse diyen kadın tanıdım

Derde bak derde valla hemen tvbe etsın kcan Allah bagıslasın evlatlarını sag salım kucagına al ınsallah benım ve esımın hayalı bı kız bebek :) kızlar babaya duskun olyo ya beyımız ondan kız olsn ıstyr bende susleyıp puslerım dıye :) ama suan sadece saglıklı olsnda ne olrsa olsn mdundayız cunku ccugumuz olmyor...

Zihniyet önemli. .istersen on üni bitir.yüz kere Hafiz ol..yazık. ..

Back
X