- 8 Mart 2019
- 6.696
- 31.226
- 39
-
- Konu Sahibi hmhilal0658
Allah iyiliğini versin emiEvet bunu unutmayalımöyle evde sigara tüttürüp kkda gezip sağa sola yargı dağıtmakla olmuyor bu işler. Daha kendini yetistiremeyenler ne evlat nede öğrenci yetiştiremez bu toplumda
Kendi ayaklarimizin üzerinde durup, kimseye muhtac degiliz diye kendimizi yetistirememis olduk iyi mi durduk yereAllah iyiliğini versin emi
Heee en güzel çağlarında evlendin. Hayattaki en büyük başarın bu mu? Çalışma zaten büyük büyük konuşmalarını hayat yedirir, kocanın günün birinde aklının karışmasına bakar.Çocuk tedavisine başlamadım ama olmasaydı başlardım merak etme teyzecim. Ayrıca zamaninda evlendiğimi düşünüyorum erken derkenben sizin kafa yapınızda degilim ben. 30umu mu beklemem lazımdi en güzel cagimda en evlendim ve 1 saniye pişman olmadım. Çalışmıyorum ve kendi istegimle de çalışmayacağım. Evladımı yetistirecegim evime eşime kendime yavruma verebileceğim en güzel değeri veriyorum ve verilebilecek en güzel değeri görüyorum Allah'ın yardımıyla. Çalışıp sabah akşam insanlarin pisliğini ucuz laflarini kötü bakislarini çekmek zorunda değilim. Sen dilediğin kadar çek.
Hakkınızda hayırlısı olsun, yollarınızda çiçekler açsın ne diyeyim. Şartların gerektirdiği neyse ona göre davranıp sabretmeniz gerekiyor, zor bir devirdeyiz; sizi de anlıyorum ezbere kesin cümlelerle yürümüyor bu işler, her şey şak diye olmuyor. Dilerim toparlanırsınız maddi manevi, onur nişanesi olarak da bu herifi boşarsınız. Dik durun, çocuklarınıza sarılın.Durum güncellemesi yapmaya geldim.
DÜn izne ayrilmis geldi yeniden, bugun notere gittik aracin birini benim üzerime yaptik, arabayi bana bırakti annesine gitti. Beraber gitmeyi teklif etti gitmedim, buyuk kizimi goturmek istedi kızımda gitmedi benden ayrilip. 1 hafta izinli annesinde kalacak donuste beraber gidecegiz, annesi tabiki aramadi cunku tahminlerime gore halen beni sucluyo ve beni evden kovdu ben onun cocuguna bakmaya gittim keyfimden degil diyomus. Neyse evet araba üzerime yapildi, eve aile konutu şerhi koydurdum, avukatla konustum protokol elimizde duracak koca kisisinin kusurundan dolayi boşanmada evi direkt ben alacagim. Ayrica dugunde takilan 17 tane bilezigimi araba alirken vermistim, 10 tanesini tekrar istedim onunda sozunu verdi bakalim.
Benim planimsa; bu sehirdeki gorevimizin bitmesine 6 ay kaldi, sonra nasipse ankaraya dönecegiz, hemen işe baslayip yeterli birikimimi yapip bukez onu ben kapi disari edecegim evimden. Inanilmaz sogudum cunku, görmek bile istemiyorum sadece suanki bulundugum sartlar beni ona dönmek icin zorluyor ne yazikki. Büyük kizim ilkokul cagina kucukte kreş cagina geldikten sonra kendi ayaklarimin uzerinde durup ikisinede bakacagim konuma gelip, buraya bi bosandim konusu da ben acacagim.. elestirileriniz, fikirleriniz, destekleriniz icin sonsuz tesekkurler..
Hani bir ayet var ya: "iman ettik demeyin, müslüman olduk deyin çünkü iman kalbinize henüz yerleşmedi" diye.Ben bu kadın kovma olayını gayet muhafazakar çevremde görmüş değilim, bizde bu işler hassastır, kadın senin namusundur, elinde çocukla hele, evden atılmaz. Tükürdüğünü yalamak zorunda kalırsın yarın, o kadın sana boş olur evden atınca, nasıl getireceksin? Kadın oyuncak değil, nikahla şaka olmaz. Nerde cahil cühela, ataerkiyi din sanan, abidik gubidik sürüler var onlar yapıyor böyle ucuzlukları. Onlar normal görüyor.
Şunun için sordum: geçen bir konu vardı, çocuklari kişisel kavgaya dahil etmeyine döndürmüstü bazı üyeler.
Benim dini inancima göre akrabalık bağını koparmak çok büyük bir günah. Bu Allah'ın sınırı. Çocuk psikolojisi için de zararlı. Ama bu tip insanlar çekirdek aileye ve minicik çocuklara büyük zarar veriyorlar. Belki annesine karşı doldurup cocuklari iyice manyak edecek. Zaten torunları düşünen insan, torununun bunları yaşamasına sebep olmaz. Hadi oldu diyelim, düzeltmeye çalışır. Bu ülkede aile buyuklerindeki şey torun sevgisi, evlat sevgisi falan değil. Zafer kazanma hırsı. Kocalar da buna göz yumarak iyi evlat olduklarını sanıyorlar ama aslında ailecek birbirlerini iki dünyada da cehenneme yolluyorlar diye düşünüyorum. Aynı şeyleri ben de yaşadığım icin derinden anlayabiliyorum
Burada hanımefendinin boşanmasını değil arayı düzeltmesini tavsiye ettim diye malesef bütün boşandirma taraftarı hanımlar bana saldırmış durumda. Malesef kendimi savunuyorum ve ilk kez bu tarz bir tartışma içerisinde bulunuyorum. Haklısınız daha fazla cevap vermeyi düşünmüyorum bu hanimlaraHanımlar hanımlaaar konuya uyarı yazdım ben ama
Topik karışır kavga çıkarsa angara havaları eşliğinde hepinizi alır giderim, kalanlar arkanızdan el sallar.
insanlara bos insanlar diyerek hakaret edemezsiniz oyle bir hakkiniz yokYa boş insanlar oldukça boş konuşmuş. Korkmayın arkadaşlar eşimle anlasamazsam dahi arkamda duran ve milyoner olan bir babam, kendi mesleğim, çok kalabalık ve aklı başında bir çevrem ve Rabbime olan güvenim var Allah'a binlerce kez hamdolsun. Bu yuzden korkmayın arkamda da olmayın çok tesekkurler :)) sizler asla laf anlamazsın tabiki istemem ama hepinizin sonunun ne olacağı çok belli. Ben bosanmam şöyle böyle demiyorum herkesin başına gelebilir ama bu tarz şeylerde öncelik arayı düzeltmeye çalışmak olmalı. Hiçbir şekilde olmuyorsa ancak o zaman bosanilabilir benim görüşüme göre. Tabi size göre buradaki bütün kadinlar aynı şeyi söylemeli aynı yöne bakmalı aynı kafa da olmalı ne yazikki ben sizin gibi değilim. Bunun icinde Allah'a hamd ediyorum. ama sizlerin tek amacı birilerinin boşanması ve öncelikle de kendiniz boşanmak :)
Konu sahibine kızıyorsunuz diye sizi yadırgamıstım ama simdi hak veriyorum acıkcası haklıymışsınız..Aynen öyle konu sahibi zaten baştan beri beni yanıltmadı, geri dönecek, adamda asla düzelmeyecek. Önümüzdeki hafta gider kvsinin elini öper, özür diler
Bana edilen hakaretlere de bir zahmet cevap verin çok adil bir insan olarakinsanlara bos insanlar diyerek hakaret edemezsiniz oyle bir hakkiniz yok
size hic yorum yapmadim ne hikmetse erken evlenip cocuk yapan herkesin zengin ailesi,mukemmel bir okul basarisi ,harika kocalari var Allah cogunuzu artirsin hakaret konusunda da biraz dikkat edin burasi bir platform .kendini yetistirmis bir insan olarak hakaret etmemeyi ogrenmeniz lazim
Ya boş insanlar oldukça boş konuşmuş. Korkmayın arkadaşlar eşimle anlasamazsam dahi arkamda duran ve milyoner olan bir babam, kendi mesleğim, çok kalabalık ve aklı başında bir çevrem ve Rabbime olan güvenim var Allah'a binlerce kez hamdolsun. Bu yuzden korkmayın arkamda da olmayın çok tesekkurler :)) sizler asla laf anlamazsın tabiki istemem ama hepinizin sonunun ne olacağı çok belli. Ben bosanmam şöyle böyle demiyorum herkesin başına gelebilir ama bu tarz şeylerde öncelik arayı düzeltmeye çalışmak olmalı. Hiçbir şekilde olmuyorsa ancak o zaman bosanilabilir benim görüşüme göre. Tabi size göre buradaki bütün kadinlar aynı şeyi söylemeli aynı yöne bakmalı aynı kafa da olmalı ne yazikki ben sizin gibi değilim. Bunun icinde Allah'a hamd ediyorum. ama sizlerin tek amacı birilerinin boşanması ve öncelikle de kendiniz boşanmak :)
Amin teşekkür ederim ama gerçekten de böyle. Bu tarz şeyleri anlatmam asla ama söyleme sebebim olmadığım biri gibi lanse edilme çabalarından dolayiydi. 6 yıl önce tüp bebek tedavisi görmüş çocuk gelin algısı çok saçma değil mi? Tuhaf tuhaf ithamlar? Ben görüşümü belirttim beni sanmadiklari şey kalmadı. Yani benim görüşüm de olan herkes cahil fakir somurulmus mutsuz olmalı onlara göre ama malesef ben gerçekten Rabbime vallahi hamdediyorum ki doğduğumdan beri harika bir hayata sahibiminsanlara bos insanlar diyerek hakaret edemezsiniz oyle bir hakkiniz yok
size hic yorum yapmadim ne hikmetse erken evlenip cocuk yapan herkesin zengin ailesi,mukemmel bir okul basarisi ,harika kocalari var Allah cogunuzu artirsin hakaret konusunda da biraz dikkat edin burasi bir platform .kendini yetistirmis bir insan olarak hakaret etmemeyi ogrenmeniz lazim
hayatim gayet iyi durumda olmasina ragmen su mesaj kadar beni rahatsiz eden mesaj okudum mu bilmiyorum yorum yapamiyorum .sadece genel olarak konu sahibi diger arkadaslar siz farketmez hic bir hemcinsimiz baska birine muhtac olmasin iyi aksamlar cok ayni frekansta sohbet edebiliriz gibi durmuyorAmin teşekkür ederim ama gerçekten de böyle. Bu tarz şeyleri anlatmam asla ama söyleme sebebim olmadığım biri gibi lanse edilme çabalarından dolayiydi. 6 yıl önce tüp bebek tedavisi görmüş çocuk gelin algısı çok saçma değil mi? Tuhaf tuhaf ithamlar? Ben görüşümü belirttim beni sanmadiklari şey kalmadı. Yani benim görüşüm de olan herkes cahil fakir somurulmus mutsuz olmalı onlara göre ama malesef ben gerçekten Rabbime vallahi hamdediyorum ki doğduğumdan beri harika bir hayata sahibim