- 4 Ocak 2023
- 64
- 318
- 34
-
- Konu Sahibi hmhilal0658
Umarim birgün benim durumumda bulmazsiniz kendinizi. Su içinde bulundugum durumda kendimce nasil yapabilirim diye dusunurken elbette kimseden anlayis beklemiyorum ama bu kadar yerilmez yerimde olmayan anlayamaz beni..atilmadim atilacagimi da sanmam çünkü ben herhangi bir işim kişisel birikimim ve kendime güvenim olmadan çocuk sahibi olmam/olmadım.Konu sahibi bunların hiçbirini umursamadan birde canavar olan kocasından 2 tane çocuk yapmış.
Kararlarimiz karakterimizin bir yansıması değil mi ?
konu geçmiş değil;konu ,konu sahibinin hayatı yaşayış tarzı.Ve bundan sonrada farklı olmayacak. Herkes bunu biliyor kocası da kaynanası da hatta kendi ailesi de.
O yüzden herkes bu kadar umursamaz.
Size de tesekkür ederim anlayisiniz için. Durumumu bilmeyen biri icin uzaktan konusmak cok kolay, soylemistim babam engelli evden disari cikamiyor evin icinde bile hareket edemiyor. 90 yasinda babanem var, hadi ben ise basladim büÿük kizimi krese verdim kucuge annem bakti, büyük okula birakilacak alinacak, annem hangi birine kosacak , hadi öyle böyle zaman gecti büyüttüm 2 tane kiz cocugu ya ergenlikleri var ben ikisine bi basima nasil yeticem.. bütun bunlardi beni düşündüren.. ama rahat olun bugun vekaletimi verdim avukata işlemler başladı.Kizlar az sakin ya, kadin biri 50 günlük 2 bebekle sokaga atildi üstelik lohusayken. Bi yerine koyun kendinizi, salonda, oturma 9dasinda, ayak altinda 2 cocuguyla yasamaya çalışıyor. Ben hic cocugum yokken bosnadim 6 ay kendime gelemedim, degil bi lohusayken. Sanki kafeste kus gibi cirpiniyo kadin, azicik halden anlayin. Evet hata yapti arayip, ama sizce saglikli dusunuyo mu? Olani olmamisa döndürmeye, kendince kurtarmaya çalışıyor, sikintisini, bunaltisini, karanligini ben burdan hissettim ya, ustene bi de lohusa hormonlari. Ben lohusayken kamciyi duvarda saklatiyodum sinirimden, stresimden, bu kadin bi de bunlari yasiyo, azicik sakin yaklasin nolur.
kesinlikle bulamayacağımdan emin olabilirsiniz çünkü 30 yaşındayım isim var çalışıyorum.Umarim birgün benim durumumda bulmazsiniz kendinizi. Su içinde bulundugum durumda kendimce nasil yapabilirim diye dusunurken elbette kimseden anlayis beklemiyorum ama bu kadar yerilmez yerimde olmayan anlayamaz beni..
Size de tesekkür ederim anlayisiniz için. Durumumu bilmeyen biri icin uzaktan konusmak cok kolay, soylemistim babam engelli evden disari cikamiyor evin icinde bile hareket edemiyor. 90 yasinda babanem var, hadi ben ise basladim büÿük kizimi krese verdim kucuge annem bakti, büyük okula birakilacak alinacak, annem hangi birine kosacak , hadi öyle böyle zaman gecti büyüttüm 2 tane kiz cocugu ya ergenlikleri var ben ikisine bi basima nasil yeticem.. bütun bunlardi beni düşündüren.. ama rahat olun bugun vekaletimi verdim avukata işlemler başladı.
153 u aradim yalnizca mama desteginde bulunabiliyolarmis bebege, gelincik diye biyerin numarasini verdiler aradim, evraklarimi toparlayip gidip konuşmam lazimmis 300 lira ucreti varmis yalnizca ama güvenemedik savunurmu düzgün diye cunku karsimizda inanilmaz cirkef bi anne oğul var.
tamam peki madem bunları şans olarak değerlendiriyorsunuzAblacim, demek ki sen sanslisin, duzgun ve seni seven ailen, egitimin, belki kariyerin, belki maddi imkanlarin, Allah vergisi iraden, sagduyun, öngörün var. Belki herkes senin kadar şansli degil şu hayatta
Ben seni eleştirmedim ama neden rahat olalım ki hayat senin hayatın. Nasıl yaşamak istersen öyle davranışlar görürsün.Umarim birgün benim durumumda bulmazsiniz kendinizi. Su içinde bulundugum durumda kendimce nasil yapabilirim diye dusunurken elbette kimseden anlayis beklemiyorum ama bu kadar yerilmez yerimde olmayan anlayamaz beni..
Size de tesekkür ederim anlayisiniz için. Durumumu bilmeyen biri icin uzaktan konusmak cok kolay, soylemistim babam engelli evden disari cikamiyor evin icinde bile hareket edemiyor. 90 yasinda babanem var, hadi ben ise basladim büÿük kizimi krese verdim kucuge annem bakti, büyük okula birakilacak alinacak, annem hangi birine kosacak , hadi öyle böyle zaman gecti büyüttüm 2 tane kiz cocugu ya ergenlikleri var ben ikisine bi basima nasil yeticem.. bütun bunlardi beni düşündüren.. ama rahat olun bugun vekaletimi verdim avukata işlemler başladı.
153 u aradim yalnizca mama desteginde bulunabiliyolarmis bebege, gelincik diye biyerin numarasini verdiler aradim, evraklarimi toparlayip gidip konuşmam lazimmis 300 lira ucreti varmis yalnizca ama güvenemedik savunurmu düzgün diye cunku karsimizda inanilmaz cirkef bi anne oğul var.
Bizde olanla ölene çare yok derler. Olmuş bi kere artık bu yazdıklarınız için çok geç. Ortada iki çocuk ve bi tane mutsuz kadın var. Bu yazdıklarınız şu an hiçbir şeye yardım etmeyecek. Sadece daha çok üzüp pişmanlık yaratacak… keşke kalp kırmasanızkesinlikle bulamayacağımdan emin olabilirsiniz çünkü 30 yaşındayım isim var çalışıyorum.
çocuk istemiyorum ve yapmacagim.
çünkü ben annelik yapamayacağımi biliyorum.
keşke sizde çocuk yaptığınız adamın babalık yapmadığının farkında olsaydınız .
en azından ikinci çocuğu yapmazdiniz
kibar olmayabilir ama söylediklerim tamamen gerçekler
bu adam ve annesi iki günde bı hale gelmedi değil mi ? siz de bunu biliyordunuz.
düşünerek hareket etmeniz gerekirdi ama siz hep konfor alanınızı tercih ettiniz ve hala bunu surduruyorsunuz.
kalp kırılmasın diye sen güçlüsun o sun budun yaparsin diye sayfalarca yazıldı okuyabilirsiniz.Bizde olanla ölene çare yok derler. Olmuş bi kere artık bu yazdıklarınız için çok geç. Ortada iki çocuk ve bi tane mutsuz kadın var. Bu yazdıklarınız şu an hiçbir şeye yardım etmeyecek. Sadece daha çok üzüp pişmanlık yaratacak… keşke kalp kırmasanız
Pispislayalım istemiyorum elbette ancak 2. Çocuk olmuş zaten. Bunların hepsi de yaşanmış. Mesajlarınızı gördüm neden ikinci çocuk neden ikinci çocuğu yaptınız yapmamalıydınız demişsiniz, evet elbette katılıyorum size ama olmuş olan napacak şimdi başının çaresine bakacak. Yada ben asla yapmam, birikimim var diye kendinizden örnek vermişsiniz hepimiz çok farklı insanlarız ve hepimizin hayatı deneyimleme şekli farklı. Dediğim gibi belki konu sahibi başından düşünemedi hesaplamadı sizin şu an hesaplayabildiklerinizi ve bu yaşadıkları ona ders oldu.kalp kırılmasın diye sen güçlüsun o sun budun yaparsin diye sayfalarca yazıldı okuyabilirsiniz.
sonuç ne oldu gelin KVdeyi arayıp özür dilemiş.
bu kafa yapisini pispislayalim mi istiyorsunuz.
gerçekleri görüp kalkıp silkelenmesini beklemekten başka bir yol bulamadım ben.
bu sorunuzu gözden kacirdim sanirim yoksa yanitlardim. Elbette birikimimi yanima aldim.evde 1 yıllık birikimim vardı dedi sonra sordum cevap bile vermedi neden onu almaya gitmiyor vs vs ben anlayissiz hoşgörüsüz biri değilim ama bazi persembelerin gelişi maalesef çok ama çok belli.
Umarım gücünü yeniden eline alır.Pispislayalım istemiyorum elbette ancak 2. Çocuk olmuş zaten. Bunların hepsi de yaşanmış. Mesajlarınızı gördüm neden ikinci çocuk neden ikinci çocuğu yaptınız yapmamalıydınız demişsiniz, evet elbette katılıyorum size ama olmuş olan napacak şimdi başının çaresine bakacak. Yada ben asla yapmam, birikimim var diye kendinizden örnek vermişsiniz hepimiz çok farklı insanlarız ve hepimizin hayatı deneyimleme şekli farklı. Dediğim gibi belki konu sahibi başından düşünemedi hesaplamadı sizin şu an hesaplayabildiklerinizi ve bu yaşadıkları ona ders oldu.
Ben de o eve dönmesine barışmasına karşıyım, son mesajında avukata vekalet verdim yazmış. Bana boşanacak gibi geliyor. Böyle yermenin üstüne gitmenin mantığını göremiyorum. Belli ki çok çaresiz ve çıkmazda. Üstüne bir de lohusa. Psikolojisi darmadumandır. Biz burada biraz rahatlatıp gaz versek de bakalım bu platformu kapatınca aklına neler geliyor ne düşünüyor. Allah yardımcısı olsun…
Bence de Bi dert de biz eklemeyelim.Kizlar az sakin ya, kadin biri 50 günlük 2 bebekle sokaga atildi üstelik lohusayken. Bi yerine koyun kendinizi, salonda, oturma 9dasinda, ayak altinda 2 cocuguyla yasamaya çalışıyor. Ben hic cocugum yokken bosnadim 6 ay kendime gelemedim, degil bi lohusayken. Sanki kafeste kus gibi cirpiniyo kadin, azicik halden anlayin. Evet hata yapti arayip, ama sizce saglikli dusunuyo mu? Olani olmamisa döndürmeye, kendince kurtarmaya çalışıyor, sikintisini, bunaltisini, karanligini ben burdan hissettim ya, ustene bi de lohusa hormonlari. Ben lohusayken kamciyi duvarda saklatiyodum sinirimden, stresimden, bu kadin bi de bunlari yasiyo, azicik sakin yaklasin nolur.
Ohooo o kaynana daha o eve kamp kuracak kamp, özür dilemiş konu sahibi.Kıyamam sana lütfen intiharı falan çıkar aklından. 50 günlük bebeğim var o yüzden neler hissettiğini az çok anlayabiliyorum. En çok düzene sarıp sarmalanmaua desteğe ihtiyacın olduğu anda başına gelenler çok zor ama kendini koyverme. Lanet kadın keşke gelmeseydi yardımı batsın. Arama Bi daha kadını biliyorum Bi şekilde düzeltme isteği var ama senin çabanla o eve dönersen tamamen değersizleşirsin zaten. Erkek kardeşin Bi süre sana odasını veremez mi yok mu dolap falan eşyalarını yerleştirsen böyle birazcık da olsa rahat hissederdin. Toparlasın herşey yoluna girer nolur üzülme şimdilik şöyle düşün bebeğin zor Bi bebek ti annenin yanına gelmiş gibi. Koştur köştur karar almak harekete geçmek zorunda değilsin. Bırak Bi bebeğin az toplasın kızın iyileşsin sen sakinleş sonra sağlıklı Bi şekilde düşünürsün.
Hata yapmış ama çırpınıyor kendince. Belki Bi annesinin evinde rahat olabilseydi daha rahat düzen kurabileceğini bilse kurtulduğuna sevinecek de kucağında elli günlük bebekle kendini çok çaresiz hissediyor büyük ihtimal.Ohooo o kaynana daha o eve kamp kuracak kamp, özür dilemiş konu sahibi.
Hayatta herkesin başına her şey gelebilir,büyük konuşmayın bence. Çuvalla paranız birikiminiz de olsa lohusayken evden atılmak farklı bir şey.atilmadim atilacagimi da sanmam çünkü ben herhangi bir işim kişisel birikimim ve kendime güvenim olmadan çocuk sahibi olmam/olmadım.Konu sahibi bunların hiçbirini umursamadan birde canavar olan kocasından 2 tane çocuk yapmış.
Kararlarimiz karakterimizin bir yansıması değil mi ?
konu geçmiş değil;konu ,konu sahibinin hayatı yaşayış tarzı.Ve bundan sonrada farklı olmayacak. Herkes bunu biliyor kocası da kaynanası da hatta kendi ailesi de.
O yüzden herkes bu kadar umursamaz.
Bence bu is bosanmaya gider, karsida ki öküz ve okuzbas anasi hepten havalandilar simdi bu kiz aradi diye. Gördü baba evinin zorlugunu akli basina geldi diye kasim kasim kasiliyolardir. O kaynana varken, bu evlilik devam etmez, o kadin izin vermez. Bu kiz da evden cenaze cikmis gibi, su an olani biteni kabul edip sindiremedi hala, zamanla kabullenicek, hayatini yeniden kurucak falan. Aslinda kendi lehine bosanmasi ama avuc kadar bebeyle ve o hormonlarla kabus gibi geliyo simdi ona hersey. Ay ben cok üzüldüm bu konuyaAh be, madem şartların belli, ne diye diklenirsin, sus otur yerine.Şimdi daha fena oldu. Her defasında böyle evden atılıp özür dilemekten iyidir.
Ya ben bosandim, copsuz üzüm aldim cantami, annemin evine genc kizlik odama döndüm, calisiyodum bi kac aya ev tuttum. Ama inan 6 ay 1 sene kabus gibiydi. Hele o eve ilk taşındığım gun saatlerce agladim. Bu sekilde kapi onune konmak zaten travma, bosanmak travma, dogum, lohusalık hepsi bir arada.Hata yapmış ama çırpınıyor kendince. Belki Bi annesinin evinde rahat olabilseydi daha rahat düzen kurabileceğini bilse kurtulduğuna sevinecek de kucağında elli günlük bebekle kendini çok çaresiz hissediyor büyük ihtimal.