2 bebekle baba evi

atilmadim atilacagimi da sanmam çünkü ben herhangi bir işim kişisel birikimim ve kendime güvenim olmadan çocuk sahibi olmam/olmadım.Konu sahibi bunların hiçbirini umursamadan birde canavar olan kocasından 2 tane çocuk yapmış.
Kararlarimiz karakterimizin bir yansıması değil mi ?
konu geçmiş değil;konu ,konu sahibinin hayatı yaşayış tarzı.Ve bundan sonrada farklı olmayacak. Herkes bunu biliyor kocası da kaynanası da hatta kendi ailesi de.
O yüzden herkes bu kadar umursamaz.
Umarim birgün benim durumumda bulmazsiniz kendinizi. Su içinde bulundugum durumda kendimce nasil yapabilirim diye dusunurken elbette kimseden anlayis beklemiyorum ama bu kadar yerilmez yerimde olmayan anlayamaz beni..
Kizlar az sakin ya, kadin biri 50 günlük 2 bebekle sokaga atildi üstelik lohusayken. Bi yerine koyun kendinizi, salonda, oturma 9dasinda, ayak altinda 2 cocuguyla yasamaya çalışıyor. Ben hic cocugum yokken bosnadim 6 ay kendime gelemedim, degil bi lohusayken. Sanki kafeste kus gibi cirpiniyo kadin, azicik halden anlayin. Evet hata yapti arayip, ama sizce saglikli dusunuyo mu? Olani olmamisa döndürmeye, kendince kurtarmaya çalışıyor, sikintisini, bunaltisini, karanligini ben burdan hissettim ya, ustene bi de lohusa hormonlari. Ben lohusayken kamciyi duvarda saklatiyodum sinirimden, stresimden, bu kadin bi de bunlari yasiyo, azicik sakin yaklasin nolur.
Size de tesekkür ederim anlayisiniz için. Durumumu bilmeyen biri icin uzaktan konusmak cok kolay, soylemistim babam engelli evden disari cikamiyor evin icinde bile hareket edemiyor. 90 yasinda babanem var, hadi ben ise basladim büÿük kizimi krese verdim kucuge annem bakti, büyük okula birakilacak alinacak, annem hangi birine kosacak , hadi öyle böyle zaman gecti büyüttüm 2 tane kiz cocugu ya ergenlikleri var ben ikisine bi basima nasil yeticem.. bütun bunlardi beni düşündüren.. ama rahat olun bugun vekaletimi verdim avukata işlemler başladı.
153 u aradim yalnizca mama desteginde bulunabiliyolarmis bebege, gelincik diye biyerin numarasini verdiler aradim, evraklarimi toparlayip gidip konuşmam lazimmis 300 lira ucreti varmis yalnizca ama güvenemedik savunurmu düzgün diye cunku karsimizda inanilmaz cirkef bi anne oğul var.

Umarim birgün benim durumumda bulmazsiniz kendinizi. Su içinde bulundugum durumda kendimce nasil yapabilirim diye dusunurken elbette kimseden anlayis beklemiyorum ama bu kadar yerilmez yerimde olmayan anlayamaz beni..

Size de tesekkür ederim anlayisiniz için. Durumumu bilmeyen biri icin uzaktan konusmak cok kolay, soylemistim babam engelli evden disari cikamiyor evin icinde bile hareket edemiyor. 90 yasinda babanem var, hadi ben ise basladim büÿük kizimi krese verdim kucuge annem bakti, büyük okula birakilacak alinacak, annem hangi birine kosacak , hadi öyle böyle zaman gecti büyüttüm 2 tane kiz cocugu ya ergenlikleri var ben ikisine bi basima nasil yeticem.. bütun bunlardi beni düşündüren.. ama rahat olun bugun vekaletimi verdim avukata işlemler başladı.
153 u aradim yalnizca mama desteginde bulunabiliyolarmis bebege, gelincik diye biyerin numarasini verdiler aradim, evraklarimi toparlayip gidip konuşmam lazimmis 300 lira ucreti varmis yalnizca ama güvenemedik savunurmu düzgün diye cunku karsimizda inanilmaz cirkef bi anne oğul var.
kesinlikle bulamayacağımdan emin olabilirsiniz çünkü 30 yaşındayım isim var çalışıyorum.
çocuk istemiyorum ve yapmacagim.
çünkü ben annelik yapamayacağımi biliyorum.
keşke sizde çocuk yaptığınız adamın babalık yapmadığının farkında olsaydınız .
en azından ikinci çocuğu yapmazdiniz
kibar olmayabilir ama söylediklerim tamamen gerçekler
bu adam ve annesi iki günde bı hale gelmedi değil mi ? siz de bunu biliyordunuz.
düşünerek hareket etmeniz gerekirdi ama siz hep konfor alanınızı tercih ettiniz ve hala bunu surduruyorsunuz.

Ablacim, demek ki sen sanslisin, duzgun ve seni seven ailen, egitimin, belki kariyerin, belki maddi imkanlarin, Allah vergisi iraden, sagduyun, öngörün var. Belki herkes senin kadar şansli degil şu hayatta
tamam peki madem bunları şans olarak değerlendiriyorsunuz
peki anne olmama kararim nedir o da mi sans?
hayır değil çünkü ben anne olamam kendimi tanıyorum düzgün bir annelik yapamayacağımi biliyorum
bunun konu ile alakasi şudur , insan içinde bulunduğu durumu net değerlendirip ona göre hareket etmeli
sizce bu dağ ayısı ve anası bir günde mi bu hale geldiler ?
50 gunlik kadını bebeğini emzirirken dövmek sağlam bir karaktersizlik ister o anlık bir şey değildir bu.
bana söyler misiniz hadi şanssızdi bu adamla evlendi, hadi bebek istedi ki bence o bile olmamalıydi ilk bebeği yaptı
şimdi neden ikinci yapılmış ?
neden bu adamdan boşanmayı hiç düşünmüyor bile
evde 1 yıllık birikimim vardı dedi sonra sordum cevap bile vermedi neden onu almaya gitmiyor vs vs ben anlayissiz hoşgörüsüz biri değilim ama bazi persembelerin gelişi maalesef çok ama çok belli.

Ben seni eleştirmedim ama neden rahat olalım ki hayat senin hayatın. Nasıl yaşamak istersen öyle davranışlar görürsün.
Sen çok saldın kendini. Birsürü babasız çocuk var onlar nasıl büyüyorsa senin çocuklarında öyle büyür. Zaten kolay bir hayatın olmayacak ama gururlu ve onurlu bir hayatın olacak. Ha bunları göze alamayacaksan yüzünü yıkayıp siz haklısınız deyip otursaydın. Ne diye tartıştın ki?
Ben de 2 çocuğumla boşandım biri okullu diğeri 11 aylıktı. Aşırı yoruluyorum ama gerçekten gururum onurum yerinde. İşe gidiyorum ya herkes bana hayranlıkla bakıyor. Dik duruşuma ayakta duruşuma çocuklarıma hem ana hem baba oluşuma.
Bir de sana iyi haberim var hep iyilerle karşılaşıyorsun hayatındaki tek kötünün o olduğunu anlıyorsun.

kesinlikle bulamayacağımdan emin olabilirsiniz çünkü 30 yaşındayım isim var çalışıyorum.
çocuk istemiyorum ve yapmacagim.
çünkü ben annelik yapamayacağımi biliyorum.
keşke sizde çocuk yaptığınız adamın babalık yapmadığının farkında olsaydınız .
en azından ikinci çocuğu yapmazdiniz
kibar olmayabilir ama söylediklerim tamamen gerçekler
bu adam ve annesi iki günde bı hale gelmedi değil mi ? siz de bunu biliyordunuz.
düşünerek hareket etmeniz gerekirdi ama siz hep konfor alanınızı tercih ettiniz ve hala bunu surduruyorsunuz.
Bizde olanla ölene çare yok derler. Olmuş bi kere artık bu yazdıklarınız için çok geç. Ortada iki çocuk ve bi tane mutsuz kadın var. Bu yazdıklarınız şu an hiçbir şeye yardım etmeyecek. Sadece daha çok üzüp pişmanlık yaratacak… keşke kalp kırmasanız

Bizde olanla ölene çare yok derler. Olmuş bi kere artık bu yazdıklarınız için çok geç. Ortada iki çocuk ve bi tane mutsuz kadın var. Bu yazdıklarınız şu an hiçbir şeye yardım etmeyecek. Sadece daha çok üzüp pişmanlık yaratacak… keşke kalp kırmasanız
kalp kırılmasın diye sen güçlüsun o sun budun yaparsin diye sayfalarca yazıldı okuyabilirsiniz.
sonuç ne oldu gelin KVdeyi arayıp özür dilemiş.
bu kafa yapisini pispislayalim mi istiyorsunuz.
gerçekleri görüp kalkıp silkelenmesini beklemekten başka bir yol bulamadım ben.

Hanımlar sakin olun lütfen.

Bazen bazı konularda konuyu açanın yaşadıkları sebebiyle üzülüyor, hatalarına kızıyoruz belki eleştirmekte hatalara kızmakta haklı olabilirsiniz ama olan olmuş, neden 2 çocuk demek için, niye şimdiye kadar ayrılmamış veya neden çalışmamış vs demek için çok geç.

Şu andan itibaren ne yapılabilir’e odaklanarak hemcinsimize bir çıkış yolu göstermeye çalışmalıyız zira 2 küçük çocukla küçücük evde 7 nüfusla sıkışıp kalmış bir kadın var karşımızda.

H hmhilal0658 Allah yardımcınız olsun, sanırım yaşadıklarınız çok taze ve biri kucağınızda henüz bebek olan 2 çocukla maddi imkanlarınızda olmadığı için kendinizi çaresiz hissediyorsunuz ama bugünlerde geçecektir.

Eğer boşanmaya karar verdiyseniz, eşinizle ortak mülkünüz (ev, araba) bankada ortak birikiminiz, düğünde takılan takılarınız varsa, ev araba gibi taşınır taşınmaz mülklerin yarısı sizin, bankadaki birikiminde öyle, takılarınız komple sizin.
Çocuklarınıza da nafaka bağlatma hakkınız var, siz bir an önce barodan avukat bulmaya bakın, varsa eve arabaya, bankadaki paraya tedbir çıkarılır.

Maddi imkanlarınız yetersizse yaşadığınız şehir Ankara diye okudum sanki, Büyükşehir belediyesine başvurun, valilik kaymakamlık kendiniz ve çocuklarınız için yardım alabileceğiniz tüm devlet birimlerine başvuru yapın.

Bebek küçük olduğu ve baba evinizde sizden başka çocuklarınıza bakacak kimse olmadığından zira babaanneniz ve engelli babanız varmış, anneniz onlara bakıyormuş sanırım, dışarıda çalışma imkanınız en azından şimdilik mümkün değil gibi görünüyor, size en yakın İŞKUR’a gidip evde ek iş başvuru formu doldurun, İŞKUR’un ev kadınlarına yönelik bu projesinde eve paketleme işi gönderiliyor, İŞKUR’a gidin evde paketleme işi için başvuru yapmak istiyorum deyin yardımcı olurlar.

Son düzenleme:
kalp kırılmasın diye sen güçlüsun o sun budun yaparsin diye sayfalarca yazıldı okuyabilirsiniz.
sonuç ne oldu gelin KVdeyi arayıp özür dilemiş.
bu kafa yapisini pispislayalim mi istiyorsunuz.
gerçekleri görüp kalkıp silkelenmesini beklemekten başka bir yol bulamadım ben.
Pispislayalım istemiyorum elbette ancak 2. Çocuk olmuş zaten. Bunların hepsi de yaşanmış. Mesajlarınızı gördüm neden ikinci çocuk neden ikinci çocuğu yaptınız yapmamalıydınız demişsiniz, evet elbette katılıyorum size ama olmuş olan napacak şimdi başının çaresine bakacak. Yada ben asla yapmam, birikimim var diye kendinizden örnek vermişsiniz hepimiz çok farklı insanlarız ve hepimizin hayatı deneyimleme şekli farklı. Dediğim gibi belki konu sahibi başından düşünemedi hesaplamadı sizin şu an hesaplayabildiklerinizi ve bu yaşadıkları ona ders oldu.
Ben de o eve dönmesine barışmasına karşıyım, son mesajında avukata vekalet verdim yazmış. Bana boşanacak gibi geliyor. Böyle yermenin üstüne gitmenin mantığını göremiyorum. Belli ki çok çaresiz ve çıkmazda. Üstüne bir de lohusa. Psikolojisi darmadumandır. Biz burada biraz rahatlatıp gaz versek de bakalım bu platformu kapatınca aklına neler geliyor ne düşünüyor. Allah yardımcısı olsun…

evde 1 yıllık birikimim vardı dedi sonra sordum cevap bile vermedi neden onu almaya gitmiyor vs vs ben anlayissiz hoşgörüsüz biri değilim ama bazi persembelerin gelişi maalesef çok ama çok belli.
bu sorunuzu gözden kacirdim sanirim yoksa yanitlardim. Elbette birikimimi yanima aldim.

Pispislayalım istemiyorum elbette ancak 2. Çocuk olmuş zaten. Bunların hepsi de yaşanmış. Mesajlarınızı gördüm neden ikinci çocuk neden ikinci çocuğu yaptınız yapmamalıydınız demişsiniz, evet elbette katılıyorum size ama olmuş olan napacak şimdi başının çaresine bakacak. Yada ben asla yapmam, birikimim var diye kendinizden örnek vermişsiniz hepimiz çok farklı insanlarız ve hepimizin hayatı deneyimleme şekli farklı. Dediğim gibi belki konu sahibi başından düşünemedi hesaplamadı sizin şu an hesaplayabildiklerinizi ve bu yaşadıkları ona ders oldu.
Ben de o eve dönmesine barışmasına karşıyım, son mesajında avukata vekalet verdim yazmış. Bana boşanacak gibi geliyor. Böyle yermenin üstüne gitmenin mantığını göremiyorum. Belli ki çok çaresiz ve çıkmazda. Üstüne bir de lohusa. Psikolojisi darmadumandır. Biz burada biraz rahatlatıp gaz versek de bakalım bu platformu kapatınca aklına neler geliyor ne düşünüyor. Allah yardımcısı olsun…
Umarım gücünü yeniden eline alır.
Konu sahibinin hiçbir şartı bu kadar güçsüz hissetmesine neden değil.
Bunun farkına varır umarım, hiçbir şey içinden çıkılmayacak kadar kötü değil ama konu sahibi o kadar uzun zamandır hiçbir gücü olmadığını hissederek yaşıyor ki bu artık konfor alanı olmuş
bu konfor alanından çıkmak sorumluluk istiyor, kendisi anne kizlarina buna borçlu.
hani diyor ya iki Ergen kızı nasıl tek buyuturum ;
nasıl buyutursunuz biliyor musunuz konu sahibi onurunuzu gururunuzu gerekirse aç kalsanız dahi bir daha çiğnetmeden örnek olarak buyutursunuz .
siz gücünüze sahip çıkın ki kızlarınıza örnek olun, sizin yaşadıklarınizi görüp normal kabul edip onlarda bunları yasamasinlar.
siz yeterki buna karar verin.

Ben size çok ama çok üzüldüm gerçekten 2 gece uykudan uyanıp sizi düşündüm ,hatta eğer izin verilirse kampanya yapsak yardim etsek diye düşündüm. Ara ara bu koca birden mi böyle oldu ki diye aklima geldi ama sonra dedimki ne olmuşsa olmuş onlara takılmayalim dedim.Ama siz kocanızi sikayet etmediniz,eve şerh koydurmadiniz,rapor almadınız ,en sonunda size bunları yapan kvyi arayip özür dilediniz ,ben orda yıkıldım ve çok üzüldüm. Durup durup kizim agliyor diyorsunuz,o yaştaki cocuk bunlara bu kadar takılmaz.Siz eger cocuğun yaninda gördükleri yetmemiş gibi aglayip sizlaniyorsaniz cocukta bundan etkilenip evim ,eşyam,oyuncağım diye ağlıyordur.
Eger rapor alsaydınız, kizinizi eşinizle asla konusturmasaydiniz,hatta size ulaşamasaydi, dik dutlrsaydiniz coktan kapınıza düşmüştü. Ama adam sizi tanıyor o yüzden canlari ne istiyorsa size oyle davranabiliyorlar.Siz bu şekilde yapinca eninde sonunda o eve donersiniz merak etmeyin. Kızlarıniz da o cok düşündüğünüz ergenliklerinde tramva dolu bir kisilikle ,ezik bir anne ile ,şiddete maruz kalarak girerler.Tek tavsiyem kocaniza ,evinize ,kaynaniza bu kadar düşkünseniz onlara cevap vermeden ,sesinizi çıkarmadan oturun gidince ki çok dayak yemeyin.Sizin icin burda üzülüp size yardım etmek isteyen insanlar bu hamlenize cok üzüldük ve sinirlendik.Bu yuzden bize ah edebiliyorsunuz, size bunları yapan kaynananizdan özür dilerken!
Konunuza bir daha yazmayacagim zira hayat yeteri kadar zor zaten .İnsanın kendine yaptığı kötülüğü kimse ona yapamaz ve hayat sizin ,çocuklar da sizin.

Kıyamam sana lütfen intiharı falan çıkar aklından. 50 günlük bebeğim var o yüzden neler hissettiğini az çok anlayabiliyorum. En çok düzene sarıp sarmalanmaua desteğe ihtiyacın olduğu anda başına gelenler çok zor ama kendini koyverme. Lanet kadın keşke gelmeseydi yardımı batsın. Arama Bi daha kadını biliyorum Bi şekilde düzeltme isteği var ama senin çabanla o eve dönersen tamamen değersizleşirsin zaten. Erkek kardeşin Bi süre sana odasını veremez mi yok mu dolap falan eşyalarını yerleştirsen böyle birazcık da olsa rahat hissederdin. Toparlasın herşey yoluna girer nolur üzülme şimdilik şöyle düşün bebeğin zor Bi bebek ti annenin yanına gelmiş gibi. Koştur köştur karar almak harekete geçmek zorunda değilsin. Bırak Bi bebeğin az toplasın kızın iyileşsin sen sakinleş sonra sağlıklı Bi şekilde düşünürsün.

Kizlar az sakin ya, kadin biri 50 günlük 2 bebekle sokaga atildi üstelik lohusayken. Bi yerine koyun kendinizi, salonda, oturma 9dasinda, ayak altinda 2 cocuguyla yasamaya çalışıyor. Ben hic cocugum yokken bosnadim 6 ay kendime gelemedim, degil bi lohusayken. Sanki kafeste kus gibi cirpiniyo kadin, azicik halden anlayin. Evet hata yapti arayip, ama sizce saglikli dusunuyo mu? Olani olmamisa döndürmeye, kendince kurtarmaya çalışıyor, sikintisini, bunaltisini, karanligini ben burdan hissettim ya, ustene bi de lohusa hormonlari. Ben lohusayken kamciyi duvarda saklatiyodum sinirimden, stresimden, bu kadin bi de bunlari yasiyo, azicik sakin yaklasin nolur.
Bence de Bi dert de biz eklemeyelim.

Kıyamam sana lütfen intiharı falan çıkar aklından. 50 günlük bebeğim var o yüzden neler hissettiğini az çok anlayabiliyorum. En çok düzene sarıp sarmalanmaua desteğe ihtiyacın olduğu anda başına gelenler çok zor ama kendini koyverme. Lanet kadın keşke gelmeseydi yardımı batsın. Arama Bi daha kadını biliyorum Bi şekilde düzeltme isteği var ama senin çabanla o eve dönersen tamamen değersizleşirsin zaten. Erkek kardeşin Bi süre sana odasını veremez mi yok mu dolap falan eşyalarını yerleştirsen böyle birazcık da olsa rahat hissederdin. Toparlasın herşey yoluna girer nolur üzülme şimdilik şöyle düşün bebeğin zor Bi bebek ti annenin yanına gelmiş gibi. Koştur köştur karar almak harekete geçmek zorunda değilsin. Bırak Bi bebeğin az toplasın kızın iyileşsin sen sakinleş sonra sağlıklı Bi şekilde düşünürsün.
Ohooo o kaynana daha o eve kamp kuracak kamp, özür dilemiş konu sahibi.

Ohooo o kaynana daha o eve kamp kuracak kamp, özür dilemiş konu sahibi.
Hata yapmış ama çırpınıyor kendince. Belki Bi annesinin evinde rahat olabilseydi daha rahat düzen kurabileceğini bilse kurtulduğuna sevinecek de kucağında elli günlük bebekle kendini çok çaresiz hissediyor büyük ihtimal. 😑

atilmadim atilacagimi da sanmam çünkü ben herhangi bir işim kişisel birikimim ve kendime güvenim olmadan çocuk sahibi olmam/olmadım.Konu sahibi bunların hiçbirini umursamadan birde canavar olan kocasından 2 tane çocuk yapmış.
Kararlarimiz karakterimizin bir yansıması değil mi ?
konu geçmiş değil;konu ,konu sahibinin hayatı yaşayış tarzı.Ve bundan sonrada farklı olmayacak. Herkes bunu biliyor kocası da kaynanası da hatta kendi ailesi de.
O yüzden herkes bu kadar umursamaz.
Hayatta herkesin başına her şey gelebilir,büyük konuşmayın bence. Çuvalla paranız birikiminiz de olsa lohusayken evden atılmak farklı bir şey.

Ah be, madem şartların belli, ne diye diklenirsin, sus otur yerine. 😐 Şimdi daha fena oldu. Her defasında böyle evden atılıp özür dilemekten iyidir.
Bence bu is bosanmaya gider, karsida ki öküz ve okuzbas anasi hepten havalandilar simdi bu kiz aradi diye. Gördü baba evinin zorlugunu akli basina geldi diye kasim kasim kasiliyolardir. O kaynana varken, bu evlilik devam etmez, o kadin izin vermez. Bu kiz da evden cenaze cikmis gibi, su an olani biteni kabul edip sindiremedi hala, zamanla kabullenicek, hayatini yeniden kurucak falan. Aslinda kendi lehine bosanmasi ama avuc kadar bebeyle ve o hormonlarla kabus gibi geliyo simdi ona hersey. Ay ben cok üzüldüm bu konuya 😔

Hata yapmış ama çırpınıyor kendince. Belki Bi annesinin evinde rahat olabilseydi daha rahat düzen kurabileceğini bilse kurtulduğuna sevinecek de kucağında elli günlük bebekle kendini çok çaresiz hissediyor büyük ihtimal. 😑
Ya ben bosandim, copsuz üzüm aldim cantami, annemin evine genc kizlik odama döndüm, calisiyodum bi kac aya ev tuttum. Ama inan 6 ay 1 sene kabus gibiydi. Hele o eve ilk taşındığım gun saatlerce agladim. Bu sekilde kapi onune konmak zaten travma, bosanmak travma, dogum, lohusalık hepsi bir arada.

Bir yanım kayınvalideyi aradığınız için kızsa da diğer yandan sizi anlıyorum.
Ailenizin evinde düzen yok , kendinize ait alan yok .
Daha 50 günlük bebekle , lohusasınız üstelik.

Şimdi bir cok üye bu kadına çalış diyor da kadın daha yeni doğum yaptı , ha diyene kadar nasıl iş bulacak da başlayacak ?
Bebeğine kim bakacak , çocuğuna kim bakacak ?

Konu sahibi sizin bu andaval eşiniz hiç aramadı mı ?
50 günlük bebeğini de mi görmek istemedi ?
Konu aralarında yazdıysanız görmedim o yüzden soruyorum.

X