2 bebekle baba evi

Ankara Büyükşehir Belediyesi yardım sorgulama telefon numarası için atayabileceğiniz numara alo 153 hattıdır. Tüm yardımlar hakkında bilgi almak yardım başvurusu yapmak ve yardım sorgulama için ALO 153 Mavi Masa yardım ve destek hattını arayabilirsiniz.

Ankara Büyükşehir Belediyesi yardım sorgulama için belediye tarafından hizmet veren whatsapp destek hattına mesaj atabilirsiniz. Ankara Büyükşehir Belediyesi Whatsapp hattı numarası 0312 153 0000 dilediğini zaman ve saatte ulaşabilirsiniz.

Yani kısaca
Bu yollardan bilgi edebilirsiniz.

Görüşmeden sonra bize de bilgi verin mutlaka.
Çok sağolun muhakkak bilgilendirecegim

Son hareketlerinizle kendinizi batırmışsınız. Ne alaka annesini aramak? Ne alaka kızımı arıyorum dediginde böyle bir durumda kuzu kuzu açmak? Hepsi şu demek nolur barışalım gel beni al canın isterse yine döver kapının önüne koyarsın demek. Siz başından beri evinize dönmek istiyorsunuz sizi çok da iyi anlıyorum. Özellikle evde size bir oda verilmemesinden ailenizin de cok destek olmaya meraklı olmadığı ne yazık ki ortada. (3+1 ev bazi üyeler yazmış kimse odasını vermek zorunda değil diye ama zorunda. Kadının biri küçücük bebek 2 cocugu var bal gibi zorunda hem de. Yapmıyorlarsa biz destek olduk da diyemezler.) Benim düşüncem ailenize baskı kurun ve bir odayı alıp yerleşin ve çok net bir şekilde isteyin. Ama sizin bakış açınız ne yazık ki o eve dönmek. Dönün o zaman. Telefona da kades uygulamasını indirin. Esiniz yokken eve girin kapıyı kitleyin. Geldiği zaman eve giremeyince bağrış çağrış kopunca polisi arayın. Polislere de bana hakaret ediyor tehdit ediyor diyin zaten yapacaktır bunları. Uzaklaştırma çıkartın. Boşanma davasını da anında acın tedbir nafakası bağlansın. Evin kirasını ödemeyin kira kontratı onun ustunedir. Bir yıl çıkaramaz ev sahibi. Bu süreçte bebek biraz büyür sonra da evden yapılacak işlere bakın çağrı merkezi falan gibi. Büyük çocuk devlet anasınıfina gider. Küçük için de birini bulursunuz evde gözetiminiz altında bakılmış olur. Evet uygulama zor ama gerçekçi bir şekilde bir çözüm bulun. Ha o herifle barışacağım derseniz o zaman da kapatın telefonu merak etsin. Kendi dön der. Alın size çözümler.

Bugün annesini aradim, hem özür dilemek icin hemde arada torunlar var ne olursa olsun düşman olmayalim onlari ozledim dedigin an sana getirebilecek kadar saygimiz olsun birbirimize dedim.
Acti agzini yumdu gözünü, asla istemiyomus beni, yillardir benden neler cekmisler, yaptigim dedigim herseyi suç etmis meger ben iyi bisey yapiyorum sandiklarimi bile suç bilmiş.
Ne köpekligimi birakti, ne ar ne haya, ailenden edep gormemissin dedi, oglunun bana yaptiklarini inkar etti vurdu bana dedim o vurmadi sen vurdun cirmaladin dedi ki kucagimda bebek vardi elimi bile kaldiramadim sadece polisi ariyorum diye telefonu alip odaya gittim. Bu saatten sonra hicbi cikis yolu kalmadi
Hata etmissiniz. Haksiz da olsaniz ozuru haketmiyor o kadin. Hersey gozunun onunde olurken oglunu dizginlemek yerine bir olup ustunuze geldiler. Iyilikten, saygidan anlayan insanlar yok karşınızda. Gorusmenin ozetinden de anlasiliyor ne demek istediğim sanirim. O eve donmeyi dusunmeyin artik lütfen. Cocuklarinizin odasının olmamasi siddet olan bir ortamda yetismelwrinden daha iyidir.

Bu süreci kolay atlatmadım ama atlattım. gerçekten en azından sağlığımız yerinde diye baktım hep duruma. Sadece sağlığa odaklandım. Her zorluğa adım adım yaklaştım. Bu kadar güçlü durmamın sebebi belkide annemin psikolojisinin bozuk olmasıyla alakalıdır. Çocukken asla değer görmedim. Annemin hep başka sorunları vardı hep yapayalnız hissederdim. Bu yüzden çocuklarimin kimsesi olma konusunda ısrarcı oldum hep. Baba evide olsa oraya nasıl sığamadığınızı biliyorum ama bunalmayın bunalımdan çıkın kimse sizi düşünmeyecek siz düşünmek zorundasınız. Zaman hafife alınamayacak kadar hızlı ve onarıcı buna emin olun. Yeri gelicek sığamadığınız o evde çocuklarınız huzur bulunca sizde mutlu olacaksınız. Sakın kendinizi suçlamayın seven insan annesiyle kavga ettin diye gitmez. Seven insan orta yolu bulmaya çalışır kapının önüne atmaz. Beş para etmez adamlardan ne koca olur ne baba. Şöyle düşünün o adamla evli kalıp her gün üzüleceğinize 2 3 ay belki 1 sene üzülürsünüz çok çok daha iyi. Acılarınızdanda duygularınizdan da kaçmayin. Ağlamak istiyorsanız ağlayın. Evlilik bitirmek çok zor biliyorum ama ben hayatımı kurtardım ve bu hayatı bana gereksiz bir insan evladı vermedi. Kafam o kadar rahat ki bir daha evlenmek bile istemiyorum. Hayatıma hep doğru noktalara odaklanarak yön verdim sizde öyle yapın. Yanlış şeyleri düşünerek daha fazla zorluklar yaratırsınız oysa hayatta doğru şeylere odaklanmak her anlamda sizi fiziksel ve ruhsal açıdan rahatlatır gevşetir. Doga biz kadınlara büyük bir güc ve sabır verdi. O yüzden kadın 9 ay bekler doğurur kadın bakar kadın feda eder. Karşılığında ise olgunlaşmış dinginleşmiş bir kafaya sahip olucaksın. Bu hayat sana çok şey öğretecek önemli olan bu mertebeyi yakalayabilmen. O kafanda bulduğun huzur işte yaşamın en güzel yanı. Parayla ve insanlarla satın alamazsin. Kimse hayatı yeniden başlaman için ellerine sunmaz. Hayatın kendi sürecine bırakmalısın çok fazla düşünmemelisin. Ben kendime hep oyalanacak bir şeyler buldum çocuğumu kucagimdan indirmeden temizlikler yaptım yemekler yaptım telefonuma oyun indirdim kitap uygulaması indirdim bazen kitap okudum bazen oyun oynadım bazen dizi izledim , çocuklarımla dışarı çıktım annemle daha güçlü iletişim kurmaya çalıştım. Her şeyi onarmak için kafamı toparlamak için zamanı aldım önüme yaydim. Yalnız olsamda yalnız hissetmemeyi öğrendim kendimle.

Şu an zorlaniyorsun ve sıkıntı içindesin ama gidersende durum çok iyi olmayacak. kaynana da koca da gitti duramadi diye daha bir palazlanacaklar .zaten arayıp yapıcı konuşan özür dileyen de yok ortada . Şu lohusa halinle sana bunu reva görenleri Allah bildiği gibi yapsın.Bence işe bir avukata danismakla başla elimde küçük bebeğim var bı yere gidemem şu an dersen burda bilgi sahibi olan arkadaşlardan ön bilgi iyi kötü kafanda yol haritası çiz iki çocuğun var eninde sonunda nafakan bağlanacak biraz ferahlarsin eline para geçtikçe.bu arada ailenin davranış ve fikirlerini merak ettim onlar ne diyor kafalarında ne var dönmeni mi istiyorlar?ev 7 kişi denmiş hepsini okuyamadım sizinle birlikte mi 7 kişi kim nerede yatıyor bebek biraz büyüyene kadar sen odaya geçemez misin?fiziki şartlar seni evi dönmeye itecek çünkü.

Bugün annesini aradim, hem özür dilemek icin hemde arada torunlar var ne olursa olsun düşman olmayalim onlari ozledim dedigin an sana getirebilecek kadar saygimiz olsun birbirimize dedim.
Acti agzini yumdu gözünü, asla istemiyomus beni, yillardir benden neler cekmisler, yaptigim dedigim herseyi suç etmis meger ben iyi bisey yapiyorum sandiklarimi bile suç bilmiş.
Ne köpekligimi birakti, ne ar ne haya, ailenden edep gormemissin dedi, oglunun bana yaptiklarini inkar etti vurdu bana dedim o vurmadi sen vurdun cirmaladin dedi ki kucagimda bebek vardi elimi bile kaldiramadim sadece polisi ariyorum diye telefonu alip odaya gittim. Bu saatten sonra hicbi cikis yolu kalmadi
Tebrikler ,tebrikler ,tebrikler buraya konu açıyorsunuz, sizin gözünüzü açacağız diye bir tarafımızı yırtıyoruz, halen daha su adamların, analarının, danalarinin peşindesiniz, başınıza gelenlerin sebebi sadece sizsiniz

aramakla hata etmişsin olaylar daha sıcakken o eşin olacak zerzavat çocuklarını biraz merak edip özlemeliydiki kendi iletişime geçsin o kadın şimdi dahada haklı pozisyonunda ben sadece zamana bırak bıraz dedim hiç kolay değil emin ol biliyorum insan mutfağını eşyalarını özlüyor çocuklar halden anlamaz oyuncağını ister büyüdüğü ortamı ister sende biran önce çözüme kavuşsun çocuğuma odaklanayım istiyosun ama olaylar durulmadan gitsen daha kötü olur belki eşinin biraz aklını başına alması gerek o cadaloz kadın içinde üzülme gelin düşmanı eğer biraz vicdanı olsa el kadar 20 günlük bebeyle baba evine gitmene razı gelmezdi allah belasını...

Ya hiç mi kendine saygın yok? Aferin sana :KK9::KK9::KK9::KK9::KK9:

Konu sahibi, lütfen kendin ve çocukların için bu aile ile iletişime geçme. Kocan olacak adam çok merhametsiz, acımasız biri .. Böyle bir adamla neden hala evli kalma çabası içindesin?

Şu an ki ruh halini anlamaya çalışıyorum ama inan ki dik durur yaptığınin arkasında durursan evlatlarınla daha huzurlu günlerin olacak buna inan.
Kendini de çocuklarını da bu akıl yoksunu aileye harcatma.

Merhabalar oncelikle.. 4 yaşında ve henüz 50 günlük 2 bebeğim var. Dogumumdan sonra baska sehirde yasadigimiz icin yanima annem geldi 20 gun o kaldi, sonra kayinvalide geldi. İlk kizimdada boyle oldugu icin ikincide de bu sekilde karar aldik hersey iyi guzeldi, bebegim 30 günlükken ablasindan hastalik bulasti bronsit oldu ve bi hafta hastanede yattik. O surecte strrsten yorgunluktan sezaryen dikislerim agridi kendimi cok zorladim cok sıktım, hastaneden ciktik evdeki kizim cok ilgi bekledi, bebek zaten hic uyumuyo durmuyo..
Asla dinlenemedim 10 günde 10 gun uyku uyumadim, eşim ve annesiydi sanki lohusa olan onlar yatti ben ev isi cocuklar diye harab oldum. Pazartesi günü yine yorgunlugun ve uykusuzlugun dibine vurdugum sinirlerimin yiprandigi bi an, annesinin üşüyo bu cocuk laflariyla eşime sert cikistim, esimde bir aylik cocugu bronsit ettin sen annem hakli diyerek benim uzerime geldi. O arada annesi oglunu aldi yanina bana yuklendi bagirdi cagirdi, nisanliyken olan kavgalari evliligin ilk yillarinda yasananlari herseyi ogluna bagira bagira anlatti. Kucagimda emzirdigim cocuga bakmadan esim olacak adam gelip yuzume tukurdu ve tokat atti annesi agzini dahi acmadi. Tabi bende konustum ama tek agir lafimin annesine kinani gonderirim evine umarim mutlusundur dedigimi saniyorum cunku gözüm dönmüştü. Esim yeniden geldi yanima bukez bogazimi sıktı. Sonra kizlarimi alip odama gectim sabah annesi gitmek istemis 7de onu bindirdi otobuse geldi, yüzüme geceliklerini atarak uyandirdi beni, annemi kovdugun bu evden sende s...r olup gideceksin diye. Büyük kizim aglamaya basladi, ben onu sakinlestirirken annemi aramis gelin kizinizi alin mahkemede gorusuruz bundan sonra diye. Neyse annemler geldi beni aldi ama cocuklarini gormeye bile gelmedi, ve ben baba evimdeyim.. yüküm cok agir, bi yanda 4 yasinda evini oyuncaklarini babasini ozleyen bi cocuk, bi yanda 50 günlük bebek, annemin evinde kalacak yer bile yok salonda ayni odada bebek uyandikca ablasi agliyor.. karsi tarafla asla iletisimde degilim ama icim aciyo, hem cocuklarima, hem bu eve sigamiyorum.. geçecek mi ? Ne yapacagim kafayi yemek uzereyim 😔
Tokat attığında polisi çağırsaydınız siz değil o evden giderdi

Valla yorumuma herkes tepki göstermişti ama ben haklıyım başına gelen her şeyi hak ediyor çocuklara yazık.
Bir insanın annesi akıllı olacak, böyle boş beyinle güdülerle hareket etmeyecek yazık günah be, sinirlerim bozuldu.
Azıcık gurur seni herkesten korur.
Anlık heveslerle bir şeyler yapma

Benim iki çocugum vardı hemen hemen aynı şeyleri yaşamışız. Eşim benimle hep dalga geçti alay etti şiddet gördüm sürekli. Dayanamadım kaçtım ailemin evine bir odada 2 çocuk birisi yenidoğan birisi aklı kesen inatçı bir çocuk. Hangisini memnun edeceğimi şaşırdım üstelik annemin psikolojisi bozuk resmen beni cani kocamın yanına gondermek istiyor sürekli of pif ağlıyor bu çocuklar diye rencide etti. Bense o an yaşamı sorguladim kendime söz verdim ne olursa olsun soğuk kanlı davranicaktim asla duygularimdan taviz vermeyecektim çocuklarımla geçirdiğim her gün kar olacaktı. Gün gün saydım resmen geçip gitsin diye ne uyuyabiliyordum ne duş alabiliyordum günleri saydım. Katlandigim ayakta durabildigim her gün benim için zaferdi çünkü çocuklarım büyüyordu. Sonra çocuklar hatta annem bile duruma aliştı. Zorda olsa o zorluğu ben cektim. Bir çöp bile isteyemedim ailemden. Yinede dayandım başka çarem yoktu çocuklarımı dusunmekten kendimi birakmistim. Şuan çocuklarım büyüdü ben bir iş buldum annem bakıyor ben çalışıyorum gayette mutluyuz. Çocuklarım için katlanacagim tek şey bunlardir. Çocuklarımın babasida olsa kimseye katlanamam cocuklarimin şiddetli bir evde büyümesindense küçük olan bir odalı evde çocuklarımın yeni düzenine birlikte yaşamaya alismalarini beklerim dedim ve bekledim ben kazandım kafam rahat mutluyum .
babaları peşinize düşmedi mi döünü demedi mi?
orta yol bulalım demedi mi?
çocukla şimdi kaç yaşındalar, şuan mutlu olmanıza çok sevndm

Mansur yavaş a sosyal medyadan ulaşmaya çalışsanız bence bir şekilde yardımcı olacaktır. Haluk levent de hakeza
Konu sahibinin bukadar Mansur Yavaş haluk levente ulaşacak kadar kötü bir durumu yok ki varda ben mi kaçırdım? Kadının kocası memur aman kocama bişi olmasın die gidip darp raporu alıp şikayet bile etmiyor açsın davasını alsın tazminatını nafakasını.Ama konu sahibi kocasından ayrılmak istemiyor bence kocası onu düşünmeyo 50 günlük bebeği düşünmeyip sokağa atıyor ve hiç aramıyor konu sahibi adamın donuna kadar almak yerine Mansur Yavaş a mi ulassin

Şu anda sağlıklı düşünemiyor ve sağlıklı hareket edemiyor. Kabusun içinde gibi geliyordur ve bitsin yuvamda olayım diyor, tabii ortada yuva kaldıysa. Daha önceki yorumumda da belirttim lohusalık gerçekten çookk zor bunun da etkisiyle kurtulmak istiyor bu girdaptan ama böyle olmaz. Onların eline koz vermemelisin, arayarak hata yaptın bundan sonra dik dur karşılarında. Kocan olacak insan müsveddesi kaç gün olmuş hâlâ bir pişmanlık belirtisi göstermiyor hadi diyelim o gün gaza gelip bi an sinirlendi vs. Yani bu da olmaz tabii küçücük bebeğinin annesine vurmak, evden atmak bi anlık sinirle yapılacak bi şey değil, karakter meselesi.

Konu sahibinin bukadar Mansur Yavaş haluk levente ulaşacak kadar kötü bir durumu yok ki varda ben mi kaçırdım? Kadının kocası memur aman kocama bişi olmasın die gidip darp raporu alıp şikayet bile etmiyor açsın davasını alsın tazminatını nafakasını.Ama konu sahibi kocasından ayrılmak istemiyor bence kocası onu düşünmeyo 50 günlük bebeği düşünmeyip sokağa atıyor ve hiç aramıyor konu sahibi adamın donuna kadar almak yerine Mansur Yavaş a mi ulassin
Kocayı boşamak icin disli bi avukat tutmak gerek. O da para demek. Ben ailesinin bu kadar maddi durumda olduğunu düşünmüyorum. Ayrıca isin ucunda 2 kucuk cocuk var ve anne babasının tavrı yüzünden mağdur durumdalar. Devletin boyle durumlarda bir şekilde elinin o çocukların üzerinde olması lazım.

X