2 bebekle baba evi

Ya evet 3 kisi salonda yatacagina emzikli anne yani, bi kisi abi salona gitse. 😐
İşte diyoruz ya bazı konularda ailen arkanda vs falan ailede böyle arkanda oluyor işte. Anca 2 çocukla bu şekilde sığınılıyor baba evine. Öyle aile prenses gibi davransa rahat ettirse çoğu kadın boşanır zaten pek de üzülmez. Napsın çöp poşetinden bavulundan bebeye 2 saat kıyafet arıyor salonda gelen bebeyi uyandırıyor giden uyandırıyor arar tabi kv düzelsin herşey de düzenim olsun der insan sağlıklı düşünemez ki. Çok üzüldüm bu konuya çok. Öyle ters Bi zamanda yaşanmış ki Bi kadının en kolu kanadının kırık olduğu belki kendini en muhtaç hissettiği zaman dilimi.

Aile evinde oda işini kesinlikle hallledin. Annenizle konuşun olmuyorsa zorlayın. Halledin. Eşinizden de çocukların eşyalarını özellikle bebeğin beşiğini kuvvetini falan isteyin. Çocukları görmek icin aramayı biliyor. Ters cevap verirse de açmayın. Görmesin ne durumda olduğunu umursamadigi cocukları. Biraz toparlanıp rahatlarsınız kendinize ait bir oda olursa.

En büyük hatanız darp raporu almamak bence. Siz bi açık kapı kalsın derken onlar kapı üzerine kapı kapatıyor. Böyle bir fedakarlığa gerek yoktu.

Aile evinde oda işini kesinlikle hallledin. Annenizle konuşun olmuyorsa zorlayın. Halledin. Eşinizden de çocukların eşyalarını özellikle bebeğin beşiğini kuvvetini falan isteyin. Çocukları görmek icin aramayı biliyor. Ters cevap verirse de açmayın. Görmesin ne durumda olduğunu umursamadigi cocukları. Biraz toparlanıp rahatlarsınız kendinize ait bir oda olursa.
Aynen yani biraz merak etsin, akli kalsin ayilarin kralinin

Şam babasi çocuk görecekmiş birde. Çocuklar umurunda olsa, sizi o şekilde davranıp, baba evine yollamazdi. Daha 50 günlük bebeğiniz var. Bilmiyorum ben çocuk dalan göstermezdim sanırım bu adama
Olan olmuş, bu saatten sonra bazı şeyleri sorgulayıp, üstten üstten konuşmanın size hiçbir faydası yok, anlamı da yok. Herkes mükemmel hayatını kendine saklasın. Uzun uzun yazıyorlar birde çok lazımmış gibi.

Birkaç kişi daha yazmış, kardeşiniz odasını size verse, biri bebek iki çocukla salonda olmanizdan daha iyi olur. Sizin bebeğiniz büyüyene kadar,tam zamanlı bir iste çalışmanız zor şu aşamada. Biraz toparlanın, çocuklarınızla beraber. Temizlik, yarım gün çocuk bakımı gibi şeyler bakabilirsiniz ilk aklıma gelen. Çok ileriyi düşünerek kendinizi heba etmeyin. Şu anı sağlam atlatmaniz önemli. Allah kolaylık versin..

Son düzenleme:
Eşiniz olacak adam 4 yaşında ki kızınız vasıtası ile küçüğü görücem diye size nasıl emir verebilir ve siz nasıl kara kışta gece vakti acımadan sizi sokağa atan adama hiç düşünmeden kızınızı gösterebilirsiniz.Hem de hiç ikiletmeden.Kim ki o???Üzüntüden hata üstüne hata yapıyordunuz.Kayınvalide olayına girmiyorum bile.Ailenizin yanına gittiğiniz andan itibaren tüm iletişim yollarını kesmeliydiniz.Ne demek emir vererek kızıyla konuşmak???Saf mısınız??Göremesin,duyamasın, ulaşamasın buz gibi havada dışarı attığı size ve biri daha 50 günlük olan kızlarınıza...

İşte diyoruz ya bazı konularda ailen arkanda vs falan ailede böyle arkanda oluyor işte. Anca 2 çocukla bu şekilde sığınılıyor baba evine. Öyle aile prenses gibi davransa rahat ettirse çoğu kadın boşanır zaten pek de üzülmez. Napsın çöp poşetinden bavulundan bebeye 2 saat kıyafet arıyor salonda gelen bebeyi uyandırıyor giden uyandırıyor arar tabi kv düzelsin herşey de düzenim olsun der insan sağlıklı düşünemez ki. Çok üzüldüm bu konuya çok. Öyle ters Bi zamanda yaşanmış ki Bi kadının en kolu kanadının kırık olduğu belki kendini en muhtaç hissettiği zaman dilimi.
Bazı ailer konfor alanlarıni bozmak istemiyorlar, burdaki bazı üyeler gibi "banane yapmasaymış o çocukları" yaklaşımında bulunuyorlar. Olan olmuş artık torunlarım ve kızim icin ne yapabilirimden çok bi kocasıni, kaynanasını, evliliğini idare edemedi moduna giriyorlar. Benim teyzem vakti zamanında kocası tarafından aldatıldığını ögrendiği vakit 2 okul çağındaki çocuğuyla anne baba evine sığınmak istediğinde ananem ve dedem çocuklarını bırakırsan gelebilirsin demişlerdi. Kadında evlatlarını bırakamayağı için koca evinde kalmak zorunda bırakılmıştı. Burdakiler de o mantık, rahat edemesin ki kocasinin yanina evine geri dönsün, bizim de düzenimiz bozulmasın...

Geçen gün yalı çapkını filminde bu tarz ailelerin düşuncesini vurgulamak için bir diyaloğa yer verilmişti. Ordaki baba "kızlarını baba evinde rahat ettirmeyeceksin ki koca evinin kıymetini anlasın" demişti. Olay bu kadar basit ve net bence.

Ben kadının tercihinden bahsetmiyorum ama,sizin büyük konuşmanızdan bahsediyorum. Dikkatimi çekti çünkü.”ben kapıya konulmam,konulmadım”demek çok çok tehlikeli bir şekilde büyük konuşmak çünkü. Daha yaşıyorsunuz,hikayeniz bitmedi. Yoksa hepimiz biliyoruz konudaki adamın bir günde bu hale gelmeyeceğini,o kadar zeka buradaki tüm kadınlarda var,sadece siz fark etmediniz yani. Ben olsam korkarım böyle fütursuzca bir başkasının durumunu eleştirmekten. Çocuk sahibi olmayabilirsiniz,ama hasta olup da kapının önüne de konulabilirsiniz öyle değil mi? Bazen yaptığımız planlar işe yaramaz,hayattaki her şeyimizi de öngöremeyebiliriz. Siz konu sahibini bir kenara bırakıp büyük konuşmayın bence,nacizane tavsiyem.

Aynen yani biraz merak etsin, akli kalsin ayilarin kralinin

Merhabalar oncelikle.. 4 yaşında ve henüz 50 günlük 2 bebeğim var. Dogumumdan sonra baska sehirde yasadigimiz icin yanima annem geldi 20 gun o kaldi, sonra kayinvalide geldi. İlk kizimdada boyle oldugu icin ikincide de bu sekilde karar aldik hersey iyi guzeldi, bebegim 30 günlükken ablasindan hastalik bulasti bronsit oldu ve bi hafta hastanede yattik. O surecte strrsten yorgunluktan sezaryen dikislerim agridi kendimi cok zorladim cok sıktım, hastaneden ciktik evdeki kizim cok ilgi bekledi, bebek zaten hic uyumuyo durmuyo..
Asla dinlenemedim 10 günde 10 gun uyku uyumadim, eşim ve annesiydi sanki lohusa olan onlar yatti ben ev isi cocuklar diye harab oldum. Pazartesi günü yine yorgunlugun ve uykusuzlugun dibine vurdugum sinirlerimin yiprandigi bi an, annesinin üşüyo bu cocuk laflariyla eşime sert cikistim, esimde bir aylik cocugu bronsit ettin sen annem hakli diyerek benim uzerime geldi. O arada annesi oglunu aldi yanina bana yuklendi bagirdi cagirdi, nisanliyken olan kavgalari evliligin ilk yillarinda yasananlari herseyi ogluna bagira bagira anlatti. Kucagimda emzirdigim cocuga bakmadan esim olacak adam gelip yuzume tukurdu ve tokat atti annesi agzini dahi acmadi. Tabi bende konustum ama tek agir lafimin annesine kinani gonderirim evine umarim mutlusundur dedigimi saniyorum cunku gözüm dönmüştü. Esim yeniden geldi yanima bukez bogazimi sıktı. Sonra kizlarimi alip odama gectim sabah annesi gitmek istemis 7de onu bindirdi otobuse geldi, yüzüme geceliklerini atarak uyandirdi beni, annemi kovdugun bu evden sende s...r olup gideceksin diye. Büyük kizim aglamaya basladi, ben onu sakinlestirirken annemi aramis gelin kizinizi alin mahkemede gorusuruz bundan sonra diye. Neyse annemler geldi beni aldi ama cocuklarini gormeye bile gelmedi, ve ben baba evimdeyim.. yüküm cok agir, bi yanda 4 yasinda evini oyuncaklarini babasini ozleyen bi cocuk, bi yanda 50 günlük bebek, annemin evinde kalacak yer bile yok salonda ayni odada bebek uyandikca ablasi agliyor.. karsi tarafla asla iletisimde degilim ama icim aciyo, hem cocuklarima, hem bu eve sigamiyorum.. geçecek mi ? Ne yapacagim kafayi yemek uzereyim 😔
Benim sinirlendiğim şey, baba evinden çıkarken size ait odanız yok muydu ki suan salonda yatıyorsunuz? Anne ve babanız sizi rahat ettirmeli, zor dönemden geçiyorsunuz destek olmalılar.
Eşiniz özür dileyip barışmaya gelse bile asla dönmeyin, hayatınızın hatasını yaparsınız..bebeğiniz biraz büyüyene kadar sabırlı olun.sonrasi bir iş bulup calisin anneniz sizin için çocuklarınıza bakar herhalde. Fedakar anne bunu yapar. Ailenize de para desteği yapmaya başlarsınız hatta ilerde ayrı eve bile cikabilirsiniz kimbilir. Size emzirirken tüküren boğmaya çalışan adamdan hiç bir hayır gelmez bunu unutmayın, değerinizi bilin,siz bilmezsiniz kimse bilmez değerinizi, önce kendiniz bileceksiniz..

Ay bu konuya çok üzüldüm
beddua efen biri değilim ama Allah kv nin belasını versin inşallah. lohusa kadına bunlar yapılır mı Allah’larından bulsunlar. intihar falan yazmışsınız sakın! evlatlarınızı düşünün lütfen Allah büyük

Çok çok sinirim bozuldu konuyu okuyunca..sizi taniyormuscasina üzüldüm...Rabbim lohusa halinizle size bunları yaşayanları affetmedim cezalarını çektirsin bin pişman etsin inşallah.

Lohusa halimle bn de çok şeyler yaşadım evliliğimde gerçekten insan doğru dusunemiyor o dönem sizi çok iyi anlıyorum ama gececek emin olun herşey geçiyor taşlar yerine oturuyor. Öyle bir kocayı o istese bile artık siz istemeyin Rabbim belkude sizi kurtardı biz insanlar bazen ayrılık gibi görürüz ama belki de bı kurtuluştur.yeni hayatın kapıları size açılmıştır bilemeyiz o yüzden güçlü olun ayakta dimdik durun kimseye de aldırmayın biz kadınlar herşeyin üstesinden geliriz.

Biraz zamana ihtiyacın var hersey cok taze.bebegin cok küçük bi sekilde idare et hepimizi cocuklar icin gelgit yasadik .ama sonrasi iyiki oluyor .barisirsan yapamıyorum dersen cocuk 1 yasina gelince hemen ise gir para biriktir gizliden. Tam maasini söyleme adama kimseye ailene bile hesap soran cok oluyor sonunuz yine ayni olacak malesef .geri döndüğünde lakin hersey guzel olmayacak adam ezik gorup seni daha saldirgan olabilir bunlar gercekler iyi dusun tasin insan1 goz odaya bile sigar .sabrederse

Merhabalar oncelikle.. 4 yaşında ve henüz 50 günlük 2 bebeğim var. Dogumumdan sonra baska sehirde yasadigimiz icin yanima annem geldi 20 gun o kaldi, sonra kayinvalide geldi. İlk kizimdada boyle oldugu icin ikincide de bu sekilde karar aldik hersey iyi guzeldi, bebegim 30 günlükken ablasindan hastalik bulasti bronsit oldu ve bi hafta hastanede yattik. O surecte strrsten yorgunluktan sezaryen dikislerim agridi kendimi cok zorladim cok sıktım, hastaneden ciktik evdeki kizim cok ilgi bekledi, bebek zaten hic uyumuyo durmuyo..
Asla dinlenemedim 10 günde 10 gun uyku uyumadim, eşim ve annesiydi sanki lohusa olan onlar yatti ben ev isi cocuklar diye harab oldum. Pazartesi günü yine yorgunlugun ve uykusuzlugun dibine vurdugum sinirlerimin yiprandigi bi an, annesinin üşüyo bu cocuk laflariyla eşime sert cikistim, esimde bir aylik cocugu bronsit ettin sen annem hakli diyerek benim uzerime geldi. O arada annesi oglunu aldi yanina bana yuklendi bagirdi cagirdi, nisanliyken olan kavgalari evliligin ilk yillarinda yasananlari herseyi ogluna bagira bagira anlatti. Kucagimda emzirdigim cocuga bakmadan esim olacak adam gelip yuzume tukurdu ve tokat atti annesi agzini dahi acmadi. Tabi bende konustum ama tek agir lafimin annesine kinani gonderirim evine umarim mutlusundur dedigimi saniyorum cunku gözüm dönmüştü. Esim yeniden geldi yanima bukez bogazimi sıktı. Sonra kizlarimi alip odama gectim sabah annesi gitmek istemis 7de onu bindirdi otobuse geldi, yüzüme geceliklerini atarak uyandirdi beni, annemi kovdugun bu evden sende s...r olup gideceksin diye. Büyük kizim aglamaya basladi, ben onu sakinlestirirken annemi aramis gelin kizinizi alin mahkemede gorusuruz bundan sonra diye. Neyse annemler geldi beni aldi ama cocuklarini gormeye bile gelmedi, ve ben baba evimdeyim.. yüküm cok agir, bi yanda 4 yasinda evini oyuncaklarini babasini ozleyen bi cocuk, bi yanda 50 günlük bebek, annemin evinde kalacak yer bile yok salonda ayni odada bebek uyandikca ablasi agliyor.. karsi tarafla asla iletisimde degilim ama icim aciyo, hem cocuklarima, hem bu eve sigamiyorum.. geçecek mi ? Ne yapacagim kafayi yemek uzereyim 😔
Ne yaptınız son durumunuz nedir? Merak ettim nasılsınız?

Biraz zamana ihtiyacın var hersey cok taze.bebegin cok küçük bi sekilde idare et hepimizi cocuklar icin gelgit yasadik .ama sonrasi iyiki oluyor .barisirsan yapamıyorum dersen cocuk 1 yasina gelince hemen ise gir para biriktir gizliden. Tam maasini söyleme adama kimseye ailene bile hesap soran cok oluyor sonunuz yine ayni olacak malesef .geri döndüğünde lakin hersey guzel olmayacak adam ezik gorup seni daha saldirgan olabilir bunlar gercekler iyi dusun tasin insan1 goz odaya bile sigar .sabrederse
Siz de mi ayrıldınız

Nasıl linç edilmiş,bu kadar zor durumda yeni doğum yapmış bir kadın.İcim acıdı okurken yasadıklarına.Nasıl bu kadına böyle hakaret edip saldırabildiniz ya..Yok 2 cocuk yapmasaydın ,yok kayınvalideni aramasaydın,basına ne gelirse hakediyorsun,benim basıma gelmez ben cok güclüyüm,ben süperim ben eğitimliyim.Tamam en güclü sizsizniz..Herkesin hayatı,imkanları,birikimi,hayat akışı sizinle aynı değil.Oturduğunuz yerden,yerden yere vurmak,yargılamak kolay..
Kadın 9 kişi aynı odada bebeğiyle kalmaktansa evindeki yatakodasını,cocuk odasını tercih ediyor tabi ki bu psikoloji ile..Cünkü imkanları su an bu kadar.Cat cat konusuyosun minicik yeni doğanı bıraksın işe gitsinmiş.İşler de bu kadını bekliyordu zaten.Ya kadın can havliyle paylaşmak istemiş,siz ne kadar acımasız insanlarsınız.Cok mu zor bu zor durumdaki insana saldırmamak,bir iki mesajdan medet umuyor,psikolojisi icin,cok mu zor ?
Zaten surada bu kadın icin tek yapabileceğimiz bir iki mesajla yanında olmak,yol göstermeye calışmak…Saldırmayın artık lütfen saldırdığınız kadın yeni doğum yapmış,zor durumda bir anne..Hele ki ne yasadıysan hakettin yorumu gördüm bu kadar acımasız olamazsınız ya😔

Elbet bugünlerde geçecek bı şekilde. şu an kafanın içine bir sürü düşünce hücum ediyor belki kendini bile suçluyorsun belki eve dönmeyi kurtuluş olarak görüyorsun yada çocuklarının konforu için bunu yapmak istiyorsun ama sabırlı ol aklı selim düşünmeye çalış . dönersen ne olacak donmezsen ne olacak iyice tart biç.ailen bu konuda ne düşünüyor oturup konuşuyor musunuz?ben bunu merak ediyorum onların tutumu ne?en azından bebek biraz büyüyene kadar bı oda değişimi yapamaz mısınız mesela size geçici de olsa bir konfor saglayamazlar mi?dava sonuçlanana kadar çocuklarının masraflarını karşılayacak bı birikimin var mı yada ailen bu konuda destek mi ? Ucundan kıyısından biraz kendini çevirecek gücün varsa sabırla mücadele et derim yoksa o el kadar bebeğe acimayan kaynana ve kocanın eli daha da güçlenecek sen dönersen.lohusalik zor biliyorum şu an bebeğine odaklanamiyirsun belki ama geçecek unutma hiç bişey aynı kalmayacak

Ne yaptınız son durumunuz nedir? Merak ettim nasılsınız?
Nasil olduguma dair en ufak fikrim yok, cocuklar icin iyi olma çabasindayim. Evde ufak tefek catışmalar başladı, babanem 4 yasindaki kızımın herseyine ses cikarmaya tahammul edememeye basladi, babam annem icin hic aliskin olmadigimiz tempo nasil aksam oluyo cocuklarla ugrascaz diye vs diyolar. Dün yazmış bana düzeltmek icin hicbi çaban uğraşın yok diye, bisey demedim.. Bense eline kağıt gidince ki tepkisini merak ediyorum..

Nasıl linç edilmiş,bu kadar zor durumda yeni doğum yapmış bir kadın.İcim acıdı okurken yasadıklarına.Nasıl bu kadına böyle hakaret edip saldırabildiniz ya..Yok 2 cocuk yapmasaydın ,yok kayınvalideni aramasaydın,basına ne gelirse hakediyorsun,benim basıma gelmez ben cok güclüyüm,ben süperim ben eğitimliyim.Tamam en güclü sizsizniz..Herkesin hayatı,imkanları,birikimi,hayat akışı sizinle aynı değil.Oturduğunuz yerden,yerden yere vurmak,yargılamak kolay..
Kadın 9 kişi aynı odada bebeğiyle kalmaktansa evindeki yatakodasını,cocuk odasını tercih ediyor tabi ki bu psikoloji ile..Cünkü imkanları su an bu kadar.Cat cat konusuyosun minicik yeni doğanı bıraksın işe gitsinmiş.İşler de bu kadını bekliyordu zaten.Ya kadın can havliyle paylaşmak istemiş,siz ne kadar acımasız insanlarsınız.Cok mu zor bu zor durumdaki insana saldırmamak,bir iki mesajdan medet umuyor,psikolojisi icin,cok mu zor ?
Zaten surada bu kadın icin tek yapabileceğimiz bir iki mesajla yanında olmak,yol göstermeye calışmak…Saldırmayın artık lütfen saldırdığınız kadın yeni doğum yapmış,zor durumda bir anne..Hele ki ne yasadıysan hakettin yorumu gördüm bu kadar acımasız olamazsınız ya😔
TEşekkürler desteginiz için.. iyi kötü hiçbiseyi anlayacak ve algilayacak pskolojide degilim, oyle zor durumdayimki..

X