yuva kolay kurulmuyor,ne kadar kolay ayrıl diyorsunuz diyen arkadaşlar otursun çeksin o zaman burda niye konu açtı ki cocukları olsun sanki mutlu bir evliliği varmış gibi bebek kurtarıcı olur belkı yuva tek taraflı düşünülmez 2 kişiyle kuruluyorsa 2 kişide yıkılmaması için mücadele vermesi gerek
canım ne demişler ,yuvayı dişi kuş yapar. evet insanlar arası bütün ilişkilerde olduğu gibi evlilikte tek taraflı yürümez,
ancak kadın sabırlı ve anlayışlı olunca ,erkekte zamanla kendine çeki düzen veriyor ,ben ne yapıyorum diyor
fakat bizler yapımız itibari ile en küçük tartışmayı ayrılığa götürebiliyoruz neyazıkki,
ayrıca çekilmeyecek dertdeğil, konu sahibi aç değil , açıkta değil ,şiddet ,küfür ,içki kumar ,aldatma vs vs yok
kalkıpta binbir güçlükle kurulan yuvayı bir çırpıda hemde maddiyat yüzünden yıkmak akıl karımı sence ?
canım aynen benim yaşadıklarım gibi nişanlıyken bahsedilen borçların kat be kat üzerinde meblağlarla karşılaştım..maaşı konuşmaz olur muyum konuştuk elbet. güya ekmek bile alsa bana söyleyecekti. hesabımıza göre ev geçinebiliyordu. ama evlenince bana sürpriz sürpriz borçlar çıkardı. ne duygu sömürüleri yaptı bilemezsiniz.. yanına oturuyorum yanımdan kalkıp gidiyor... yatağımdan bile kalktı gitti adam sırf altın için...
katılıyorum canım sana bende bu düşünceyle eşime katlanıyorumya arkadaslar ne kadar basit soyluyorsunuz ayril diyorsunuzkolay degil evlilik zorluk olmadan kolaylik mi olur mus?
sen esin icin 2000 nedir diyip kucumsuyorsun tatlim ama asil 2000 nedir hayatim ben sana omrumu vermisim laf mi diyip vermeliydin sonucta hayat musterek birlikte zorluklarin ustesinden gelmek adina evlenmediniz mi?
benim kayinvalidem bana yamali tul aldi 15 gun beyaz esyam olmadi dugunde taktiklari bileziklerin modelini bile hatirlamiyorum insan tok olmali kof olmamali 27 yasindayim gelinligim baskasinindi gelinayakkabim olmadi gelin cicegim yok kuafore bile gitmedim makyajimi evde yaptim paralari yok diye mi ? onlar teklif etmediler diye cingenelik yapmadim benim şanim benim toklugum hic kimse bana acgozlu demesin istedim kim neyin ne oldugunu bilsin istedim.. babamin annemin bana taktigi bilezikleri bile verdim hicbirseyde gozum yok dunya malini istemiyorum mutlu olalim yeter ki dedim cok da iyi demisim şanim var onurluyum bir "teneke parcasi" icin mutlulugumu satmadim cok da mutluyum zamani olunca borclari bitirince daha iyilerine sahip oldum sirtsirta verdik her engeli astik askimiz sayesinde ben tok gozlu oldukca hayran oldu esim
aman diyim guzelim hicbirsey kolay kurulmuyor ufak bir sirket bile ne zorluklarla ne cabayla kuruluyor ki bu evlilik en kutsal gordugumuz bir muessese yasin 22 sakin yikma yuvani "bilezik nedir ki helal hos olsun sana! ben mala mulke evlenmedim seninle" de TOK ol AÇ olanlar imrensin
kadın nereye kadar sabırlı anlayıslı olacak peki sonu gelmez ki hadı bunu sineye çekti sonraki olacakları nasıl çekecek aldatma olmasa bile zamanla küfürde işitecek şiddette görecek evliliğinin ilk aylarını zehir etmeye değermi? diyorum ya tek taraflı mücadele olmaz ,ha bana göre konu sahibi zaten evlenerek hata yaptı ,birde bu kadar şey olduktan sonra ne kadar sağlıklı olur evlilik kadın evden gidiyor 9 gün gelmiyor 2 aylık evlilikte normal değil bana göre
bence kadın ömrünün sonuna kadar sabırlı olmalı
zamanın ne göstereceğini hiç kimse bilemez ,
gösterilecek özveriye bağlı, herşey unutulup dahada iyi olabilir
ayrıca 2 aylık evliler adamın huyunu suyunu bile öğrenememiştir (maddiyata önem verdiği hariç)
evliliğin içine küfür ,şiddet vs girince zaten gerekeni yapacaktır, konu sahibi
ya merak ediyorum allah korusun boşanmaya kalksalkar hakime ne diyecekler ?
şiddetli geçimsizlik mi?
hakim demezmi 2 ayda nasıl geçimsizliğiniz boşanmaya varacak kadar şiddetlendi diye
yoksa gerçekleri mi ?
3 5 bileziğim vardı onu paylaşamadık yazık çok yazık
2 ay bir evliliğe alışmak için, bir adamı tanımak için (evlilik kurumu içinde) az bir süre . iyi tarafından bakın olaya önce. kocanızı suçlamadan önce belki gerçekten zor durumdadır ihtiyacı vardır . kocanıza destek olmak zorundasınız girin bir işte çalışın altınları vermek istemiyorsanız. gaza gelip boşanmayın . çözüm yolu arayın. 22 yaşında kurda kuşa yem olursunuz. 2000 binlira nedir ki . hem ailesine verse ne olucak düşmanmıki onlar. ya ihtiyaçları varsa.onlar artık sizinde aileniz. geçenlerde biri forumda kendi ailesine para vermekten bahsetmişti herkez onaylıyordu şimdi aksi olunca herkez boşan diyor . evinize dönün güçlü olun mücadele edin .
artık bir yetişkin olup ailenizden ayrıldınız . bu sizin sorumluluklarınız ve özgürlüklerinizin olduğu gerçek hayatınız ve eviniz. bunu terk edip baba evine dönmek bu yetişkinlik mücadelesini kaybedip tekrar çocukluğun baba evine dönmek demek.
bazı konuları ben mi yanlış anlıyorum burdaki bazı arkadaşlarmı bilemiyorum gerçekten, olay burda altın değil ki, bir kadın kocasının maaşını bilmez mi, sen karışamazsın sen necisin gibi bi tavır ne kadar çekilebilir, 22 yaşında kız niye çeksin bunu, bi arkadaş uzun uzun yazmış yok annemin aldığı altınları bile verdim yok makyajımı evde yaptım bilmem ne afferim çok iyi yapmışsın, adamın maaşı bellidir düğünden kalan borç harç vardır adam sıkışır verirsin ama kız zaten düğün yapmamış balayına gitmemiş masrafsız bi gelin olmuş, birden borcum var olmuş işin adı ne borcun var onada cevap yok, niye versin altınlarını yahu, kendine takılanları yemiş zaten, resmin büyüğünü görmek bu kadar zor olmamalı, yuva kolay kurulmuyo klişesine yapışıp kalan kadınlar çile çekmeye mahkumdur, o yuvanın kutsallığı sadece kadının boynuna değildir erkeğinde kafası basmalı
birde olay kız tarafına takıları verınce sorun olmuyo erkek tarafına verınce sorun oluyor durumuna geldı halbukı alakası yok konu altın vermede olsa ortak verılır yapılır ne yapılacaksa ,yuva kolay kurulmuyoda sorumsuz adam yıkılsın dıye ugrasıyosa ben nıye mücadele edeyım kimin için ne için
onu annelerimiz yapmış ama ben cekmem
benim bildiğim takılar gelin ve damatta kalır ama paralar falan kıza takılan paralar kızın ailesine erkeğe asılan paralarda erkeğin ailesine verilir yani bizim buralarda öyle olur sizin oralarda nasıl bilmiyorum ama benim düğünde böyle oldu ve hiç bi sorun cıkmadı...
bide tutturmuşlar 2 teneke 2 teneke, teneke değil kızlar altın, yani para yani yatırım yani rahatlık, ben niye varlık içinde yokluk çekicem elalemin borcu için, teneke diyenler çok rahat yaşıyolar galiba bilemedim
2 teneke dedıgın en kötüsü 5000 tl yapar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?