• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2 aylık evliliğim bitiyor :(

• Konu Sahibi Konu Sahibi saft
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
2 bin lira için seni yolun ortasında bırakan,
geri getirmek için geldiğinde aile boyu halen para peşinde olan adama
ben adam demem kusura bakma
hayatının baharında bu odun ve ailesini düzeltmek için yorma kendini
okurken ben sinirlendim:47:

"Şuanki kocam" derken? İkinci evliliğiniz falan mı?

Madem ki uzlaşmaya yanaşmıyor, siz burada fikirler alarak kendinizi paralamayın..22 yaşındasınız henüz hayat karşınıza neler çıkarır hiç bilemezsiniz..
Böylesi biriyle ömür geçirmektense yolun başında kurtulmak daha iyi bir fikir bence..:50:

22 yasinda bu olaylari yasamasan iyi olurdu bence 2 tane altini istersen ver gerisinide kendin bir banka hesabina yatir ve aileme verdim onlar kullanacak yada onlar saklayacak felan de yani altin para v.s ustunde oldugu bilinmesin ... Tabi bunlari yapmadan oncede iyi bir dusun ayrica karsinda ki seni seviyor mu bu riske girmeye deger mi orasida ayri bir konu ...

aynı kadının oğullarıylamı evliyiz acaba diye düşündüm ama benim kaynım bekar daha doğrusu boşattı kaynanam.şimdi sıra bizde aynı sorunlar eşimi sürekli taciz ediyor iş yerinde iştende kovulsun tam olsun bari.bizde kavga edicez işte gelince

Oy okuduklarıma inanamadım valla....!!!!!! :53:

Nasıl yaptın böyle bir hatayı gençsin de henüz...

Boşanmalısın kesinlikle, gizli saklı binbir dolap dönüyor baksana, ki evlenmeden önce nasıl anlamadın, çok şaşkınım.

Nedeni kaynana bile olsa, boşanmalısın çünkü oğlu ile ortak olmuş durumda, zaten evlenirken aile de evlenilir diye bir söz vardır.

Tek kelime ile :Boşan , eminim ki daha güzel bir hayat seni bekliyordur.

borcu olduğuna inanmıyorum ki. ekstrelerini göstermemekte diretiyor. evin eksiklerini söylediğimde kredi kartlarını ve kirayı ödeyeceğini söylemişti. ikinci ay tutturdu kirayı eksik ödedim yok kredi kartının birini ödemedim hapise mi düşeyim. 450 tl bi kredi kartı borcu bunun için insan hapse düşer mi?
bir de düğün yapmadık biz. nikah oldu. masraf yapmadılar hala takı diyorlar :(

eşimi seviyordum. ama şu olanlarla gözümde çok küçüldü. tanıyamıyorum onu.

altınlar bitince tahminimce çalışmamı isteyecek yani bundan kurtuluşum olmayacak.

bir de evet maddi sorun baştan beri var aramızda. kına günü yüzük attım ben çünkü altınlar anneme verilcek ertesi gün bize göndercekler dedi. biz balayına da gitmedik ki. kabul etmedim bu yüzden bitti bu iş dedm. gizli gizli annesini aradı ve gelip tamam dokunulmayacak dedi. sanırım iş işten geçince hallederiz nasılsa diye düşündüler. nikah günü yengesi koşa koşa odaya girdi eşimin üstünü boşalttılar bi torbaya koyup ona verdiler.
ben elimde kese, eşim elinde torbayla eve geldik. çok ağırıma gitti. o başlattı yani. ben de bu benden bunları da alır düşüncesiyle çaktırmadan bankaya yatırdım. ki babamın evine dönerken bana itiraf etti. sen verirdin de başkasının üstüne yaptın o yüzden veremiyosun dedi. halbuki benim üstümdeler.

boşanma konusuna gelince, inanın bununla devam etmeyi pek içim istemiyor ama, yuvam parçalanacak diye boğazım düğümleniyor.
yani bulaşık leğenimi bile görsem kötü olacağım o derece. bir de karşıma birileri çıkar mı? bi daha sevebilir miyim ben değersiz miyim gibi sorular kafamı kurcalıyor...

dün bir de dedem demesin mi bundan sonra yaşlı adam alırsın çocuklu adam alırsın diye.. moralim çok bozuldu kafam çok karışık. ama mantığım tamamen bitirdi onu..

çok iyi oynadılar ailem bile anlayamadı...

aynen benmkide yedi bitirdi rahatladı.altın olunca dürtüyo galiba bizim kocaları.verin kurtulun eğer borç harç bitecekse

dürtüyor dürtüyor :35: babamda öyleydi annemin hic altını oldugunu bilmem. kocamda böyle cıktı. 1 hafta beynimi yedi araba alıcam diye al yeterki sus dedim

22 yaşındasın umarım gençsin güzelsindir de önün de kocama bir hayat o kararını vermiş anasını ve parayı seçmiş. sen kararını ver ya o beraber hayat GÜZEL GÜNLER UMUDUYLA yada tek başına yeni bir hayat çare senin ellerinde kalk ayağa bak etrafına ver kararını günahı da sevabı da onun boynuna..ÇARESİZSENİZ ÇARE SİZSİNİZ.

Para için karısını üzen, ailesini ön plana alan ve karısını ezdiren adamdan hayır gelmez. Düğün yapmamışsınız, balayına gitmemişsiniz, eşyalarınızı hep uygun fiyata almışsınız, bu adam daha senden ne bekliyor?

Sen zaten üzerinize düşeni yapmışsın hem de gereksiz yere yapmışsın bunu.

Bende 22 yaşındayım ve şu an yaşadıklarını yaşasaydım emin ol boşanırdım. Biliyorum büyük konuştuğumu söyleyecekler ama çocuk yokken, daha her şey yeniyken ve bu kadar soğumuşken, psikolojim berbat olmamışken ayrılırdım. Yazık değil mi sana?

Boşver koca olmaz böylelerinden ya. Aklını başına al. Bu adam parayı senden önde tutuyor. Gitme sakın kocanın evine. Bitir kafanda da. Dedene de bakma sakın. Gencecik kızsın. Güzelsindir de. Hiçte yaşlılar falan gelmez. Kafanı karıştırmaya çalışıyorlar sakın etkilenme.

Sen o altınlardan, bileziklerden daha değerlisin. Onlar zaten senin mehrin. Alamazlar da senden. Aç boşanma davasını, boşan ve kurtul. Zaten altınlarda sende kalır, senin hakkın çünkü. Bağırsın dursun altın diye. Ne kadar aptal şu erkekler, Allah altın gibi eş nasip ediyor kıymet bilmeyip, maddiyata değer veriyorlar.

Son düzenleme:
çok şükür maddi açıdan sıkıntım yok hani. ailem bir erkek ailesi kadar masraf yapmasına rağmen, tekliflerime rağmen altınlarıma tutmuyor. üstüne bir de iş arıyorum. ve sonuna kadar arkamdalar şükür. ama duygusallık arada çöküyor üzerime. ve var ya hayatımda hiç hata yapmadım. ne lisede ne üni de kimseye kendimi kullandırtmadım yanlış şeyler yaşamadım. hayatımın hatası oldu bu... nasibimdi demek ki. elim ayağım bu işin başından beri kilitli. ailem de kilitlendi. artık büyü mü yaptılar bize naptılar diye şüphelenmeye başladık o derece... ben nasıl yaptım bu hatayı bilmiyorum :(

imam nikahında mehir olarak da bu bilezikleri istememiştim imam insaflı çıkmıştı. bunlar haricinde 80 g mehir istedi benim için kabul etti. mehir resmi hakmış. mahkemede onu da nafaka da üstelik o sattığı çeyrek altınları da yaptırmayı düşünüyorum. bi dava açsam daha da sarpa saracak hiç mi akıl yok bunda yahu? aklını geçtim beni hiç sevmemiş mi... :(

Bazı erkekler evliliğin ne olduğunu bilmiyor. Bu erkeklerde akıl olsa eşlerine tutunur sahip çıkarlar. Biz kadınları mutlu etmek o kadar kolay ki. Ama yok işte, bazıları ana kuzusu, kendi aklı fikri yok. İlla anneleri ne derse o. Devam etsin eşşek kadar adam annesinin lafını dinlemeye. Kaybeder durur böyle.

lütfen kırılma ama olay ne gibi biliyomusun, bunların ailecek borçları varmış, napalım napalım diye düşünmüşler ucuza kapatacak bi nikahla oğlumuzu evlendirelim gelecek altınlarlada borcumuzu ödeyelim demişler, ama sen altınları vermeyince hesapları bozulmuş altınları nasıl alırız derdine düşmüşler bu seferde, kirayı ödemedim vs diyerekten almayı düşünmüş, insan hiçmi çabalamaz gitmişsin umrunda olmamış, tek dert hala altınlar inanılır gibi değil, yerinde olsam boşanırım manevi tazminat davasıda açarım üstüne, şerefimle oynadılar bana evlilik diye evcilik oyunu oynattılar derim hakimede

lütfen kırılma ama olay ne gibi biliyomusun, bunların ailecek borçları varmış, napalım napalım diye düşünmüşler ucuza kapatacak bi nikahla oğlumuzu evlendirelim gelecek altınlarlada borcumuzu ödeyelim demişler, ama sen altınları vermeyince hesapları bozulmuş altınları nasıl alırız derdine düşmüşler bu seferde, kirayı ödemedim vs diyerekten almayı düşünmüş, insan hiçmi çabalamaz gitmişsin umrunda olmamış, tek dert hala altınlar inanılır gibi değil, yerinde olsam boşanırım manevi tazminat davasıda açarım üstüne, şerefimle oynadılar bana evlilik diye evcilik oyunu oynattılar derim hakimede

aynen sana katiliyorum bende boyle dusundum

kaynanayla hiç ilgisi yok bence olayın.

adam başından belli etmiş kendini..

sorumsuzun teki baksana..

kirayı faturayı bile ödemiyor...

hazıra konma derdinde... 3-5 altınla nereye kadar idare edecekse artık..

Maddiyat konularinda konu sahiplerine kizardim.. Ama bu konuda seni hakli buldum... Esini masrafa sokmamak icin basklalari icin olmaz olmazi kabul edip evlenmissin.. Hersey olmak zorunda degil ama bu kadar az beklentide bulunup, esinin karsina cikip dügünde takilan altinlari istemesi cok yanlis...Dügünde takilan bilezikler bayana aittir.. Dügünü evlenen cift yapmamissa ailesinin dügün yaparken borclari varsa takilan kücük altin , para vs.. onlara gider...

Evlilik ortaklasa bir hayattir.. Maliyat konularida transparan olmalidir... Evlenirken nasil gecinecegiz alacagimiz ücret gecinmemize yeter mi ? gibi konusmalar hic mi gecmedi... 2 ayda kirayi ödemez hale gelmissiniz ...

Diger konuda hic düsünmeyin eger bu iliskinin yürümeyeceginizi düsünüyorsaniz, bosanin.. Sizinde karsiniza iyi insanlar cikacaktir.... Baskalari ne der ne yapar gibi düsüncelerden kurtulun.. Böyle bir esle gencliginizi tüketeceginize, hayatinizi yeniden kurmaniz sizin icin daha hayirli olacaktir..

yok kırılmıyorum inanın.. zaten çok düşünüyorum bana en çok koyan da bu. güya çok seviyordu beni. iki teneke için değer miydi? inanın dünya kadar masraf yaptırmış olsam derim ki çok açıldık vereym de borçlarını kapatsın. ama benim gibi birine bu yapılır mıydı.. ben tok gözlü oldukça onlar aç gözlülük etti.. manevi tazminat filan açsam aslında çok istiyorum bunu. ama mahkeme uzar filan diye çekiniyorum bitsin gitsin bu iş diyorum ne bileyim :(

altınlar biterse beni çalıştırır diyosun o zaman nolcak dersin, maaş kartın yüzünden kavga edicek seninle

maaşı konuşmaz olur muyum konuştuk elbet. güya ekmek bile alsa bana söyleyecekti. hesabımıza göre ev geçinebiliyordu. ama evlenince bana sürpriz sürpriz borçlar çıkardı. ne duygu sömürüleri yaptı bilemezsiniz.. yanına oturuyorum yanımdan kalkıp gidiyor... yatağımdan bile kalktı gitti adam sırf altın için...

yok kırılmıyorum inanın.. zaten çok düşünüyorum bana en çok koyan da bu. güya çok seviyordu beni. iki teneke için değer miydi? inanın dünya kadar masraf yaptırmış olsam derim ki çok açıldık vereym de borçlarını kapatsın. ama benim gibi birine bu yapılır mıydı.. ben tok gözlü oldukça onlar aç gözlülük etti.. manevi tazminat filan açsam aslında çok istiyorum bunu. ama mahkeme uzar filan diye çekiniyorum bitsin gitsin bu iş diyorum ne bileyim :(

gene onların işini kolaylaştırmış olursun canım,boşanacaksan ki bu senin kararın bence tazminat al bu aileden

Back