2 aylık evliliğim bitiyor :(

• Konu Sahibi Konu Sahibi saft
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

32 yaşında. bundan sonra da oturacağa benzemiyor. yakın şahitlerim var geri dönmeyi düşündüğümde yüzlerini ekşittiler, ne yaşadığımı çok yakından görenler.. yuvanı yıkma diyenler.. düşünün..

sözleriniz şu açıdan kırıcı geliyor ki.. iyi niyetimin suistimal edildiğini göremiyorsunuz..

Eğer sana zorluk çıkarırlarsa, çeşitli şekillerde haksız iftiralarda bulunurlarsa örneğin sabah evden çıkar, akşama kadar gelmez, yemek yapmaz, kimle nerde belli değil vs(anneannene söylediklerinden anladım bunu da) elinde delilin olsun, kullanıp kullanmayacağına o süreçte yaşadıklarına göre karar verirsin.
Umarım işler bu şekilde yürümez, daha fazla üzülmezsin ama öyle bir anneye sahip ve o karakterde bir erkekten de ben her şeyi bekliyorum açıkçası...
Bu devirde kimseye güven olmuyor.
Genelde ben de bırak ne uğraşacaksın, kendi pisliklerinde boğulsun mantığında bir insanım ama kendimi sağlama da alırım.
Bazı şeyler vardır ki, ben yapmayayımla olmuyor, sonunda sen haksız çıkıyorsun canım.
Ne olursa olsun, elinde bu delil dursun derim.
Hayatımdaki kişiye hep söylerim, evlenirsek ve bir aldatma, şiddet, şeref-onur meselesi vs bir durum görürsem emin ol donuna kadar alırım diye.
Normalde ben hesap ödeme yarışında bulunan, aldığımdan daha çok veren biri olmama, aksi durumda gocunan, utanan biri olmama rağmen durum benim için böyle.
Yakarlarsa canımı, benim başımı eğmeye çalışan olursa, onun en can alıcı yerine nokta atışı yaparım

Rabbim hakkınızdan hayırlısını versin ne diyeyim ...

bir evin içinde neler yaşandığını ancak kişiler kendileri bilir. biz ne kadar konuşsakta boş. bazen 1 haftalık bile olsa evlilik insanın tahammülü kalmıyor. canım maddi durumun yetersiz ise barodan talepte bulunabilirsin yada dişli bir avukat bulursan senin haklarını daha iyi savunur. dilekçede yazarken sen aranızda yaşananları daha iyi biliyorsun ben sana bir şablon gönderirim içeriğini kendine göre yazarsın. ama kesin kes eminsen kendinden bu evliliği yürüteceğine inanmıyorsan.anne babanın fikirlerinide alarak.

yuvanı kurtar boşver falan dedim bu konuya en basından ama şimdi anlıyorum ki her sey bitmiş tükenmiş cılkı cıkmış yüz göz olunmuş tüm ailenin çevrenin diline düşülmüş sanırım sevgi de bitmiş e artık yürütmenin anlamı yok yarın pzt acın davanız, hayat sizin, ailenizde madem destekçi ne güzel işte zamanla her sey unutulur nasılsa ..

Davada erkeklik vasıflarını yerine getiremediğini iddia ettiginiz anda, adlı tipta test yapılır. Ve o da size kadınlık gorevlerini yapmıyordu seklinde ikinci bir suçlama hakkı verir. Bu durumda gorevlerini yerine getirmediğinden cok, getiremediği önemlidir.Yıpratıcı bir süreçtir ve dava süreci testler ve sonuclarımı çıkması uzatır. Size karsı dava ve tazminat açma hakkı verirsiniz.

Bence eşinizin sefaf olmayışı ve evliliği kurtarma cabası icinde bulunmaması, bunların derinleşmesi üzerinden gidebilirsiniz ama bildigim kadarıyla eşyalar, bolusulur ve bu kdr kısa süren bir evlilikte nafaka ve tazminat çıkmaz.

bana benziyosun aslında :))

ama o kadar gücüm kalmadı ki..

umarım mahkemede bari dürüst davranırlar. bunu kullanmak zorunda bırakmazlar..

evet kesin eminim annem babam kesinlikle istemiyor zaten :)

çok sevinirim bir taslak gönderirseniz. onda sorunları yazıp gidip direk başvuracağım değil mi?

yok inanın maddi hiç bir beklentim yok gitsin hayatımdan yeter. çünkü bu işin cılkı çıktı.

erkeklik vasıfları konusunu açıkçası açmayı düşünmüyorm o benim gururumu kırdı ama ben onunkini kırmayacağım. güvensizlik vs üzerinden gidersem ve o da boşanmaya razı olursa, 6 ay da ayrı yaşarsak otomatikman boşarlar mı? hakim ayrılma isteğmden kesin emin olsa? çünkü daha nolursa olsun dönmek istemiyorum

Son düzenleme:
Allah yardımcın olsun canım benimmm...Hakkında ne hayırlı ise rabbim karşına onu çıkarsın.

sen de Allah'a emanet ol ablacım :)

bana yardımcı olabilecek arkadaşlar var mı boşanma dilekçesi içn çok acil?

1-2 gün içinde açmak istiyorum davayı da :)

karşı tarafa haber yollayacağız. sorun çıkarmazsa nafaka tazmnat talep etmeyeceğimize dair. ama uğraştırırlarsa avukat tutup süründürceğimizi söyleyeceğiz.

erkeklik vasıfları konusunu açıkçası açmayı düşünmüyorm o benim gururumu kırdı ama ben onunkini kırmayacağım. güvensizlik vs üzerinden gidersem ve o da boşanmaya razı olursa, 6 ay da ayrı yaşarsak otomatikman boşarlar mı? hakim ayrılma isteğmden kesin emin olsa? çünkü daha nolursa olsun dönmek

6 ay ayrı yasarsanız, ispat ederseniz bosanmanizda herhangi bir sıkıntı yaşanmaz. Avukat tutacak durumda mısınız ? Degilseniz barodan ücretsiz avukat temin edebilirsiniz. Bu konuda iletişime geçebileceğiniz numaraları size iletebilirim.

Hakkınızda hayırlısı olsun, Allah yardımcınız olsun cok zor bir durum.

eşine demişsin ya iki teneke için beni ortada bıraktın diye. bence sen iki teneke için kocanı ortada bırakmışsın. evlilik önemli bir kurum böyle şeylerle bitirilmeyecek kadar önemli. siz aile olamamışsınız yoksa böyle şeylerin konusu bile olmazdı.onun ailesini kendi ailen gibi görsen eşinin yardım etmesine alınmazdın. aynı durumda sende olabilirdin. ailenin ihtiyacı olsa yardım etmeycekmiydin. yaşın küçük ve olgun davranmıyorsun. iyice düşün eşini seviyorsan böyle birşey için bitirmeyin.. bence eşinde gurur yapmış sen altınlar için ona böyle davranınca o yuzden özür dilemiyor.

Allah yardımcın olsun bacım evliliği bitirmek gerçekten çok zor insan ne heveslerle evlenip evini kuruyor birsürü insan sizin mutlu yuva kurmanız adına bir araya gelip düğün dernekler yapılıyor ama bianda bu kadar kısa bir sürede boşanmanın eşiğine gelmek çok üzücü sen davanda haklısın neden haklısın 2000 tl para nedirki bunun için evinin huzurunun kaçmasına neden olduğu için eşin çok ayıp etmiş.eminim senin derdin altın değildir sana farklı yaklaşsaydı onuda verirdin artı arkadaşıların dediği gibi kredi çekip öderdiniz eğer geçinemiyosanız kendinizi toparlayana kadar sende çalışırsın ama insan karşı taraftan iyi niyet görmek istiyor.

Davayı açtım bugün arkadaşlar :)

lilyum_

dilekçeyi yazayım mı buraya? bir bakmak ister misin?

adliyeden bize karşı taraf imza atarsa çabuk biter bu iş dediler. doğru mudur?

aminn.. ama bunalımı atlattım çok şükür :)

numaraları özelime atabilir misiniz zahmet olmazsa? çok sevinirim.

Son düzenleme:

Canım hakkında hayırlısı olsun inşallah...
Bundan sonraki süreçler inan ki teferruat.
Önemli olan senin karar aşamandı, ne yapacağına dair yolunu çizmendi ki yapmışsın.
Burada hepimiz sana her konuda yardımcı oluruz eminim, hukuki bilgi açısından da aramızda arkadaşlar vardı onlar da yardımcı olur.
Biz de ne geliyorsa, ne yapabilirsek iyi olman için emin ol yanındayız.

aminnn mümkün olan en kısa sürede bitsin istiyorum.. ne hikmetse bugün aradı. ama açmadım. nerdeyse bir ay oluyor. heralde "altınları bekliyorum hala niye getirmedin" diyecekti :)))

var ya sizler şu zor günlerimde yanımda oldunuz, Allah da sizi zor durumda bırakmasın yanınızda olsun çok teşekkür ediyorum hepinize :)

pazartesi de doktora gideceğim inşallah şu bekaret konusu içn. inşallah o konuda da bir problem çıkmaz :)

Sağol canım Allah razı olsun senden...

Olabilir:)
Gerçekten bu konuda haklı çıktığıma yani bir erkeğin bir defa daha eşini yarı yolda bıraktığını görmekten inanılmaz derecede üzülüyorum...
Bu süre zaafında zaten derdi o olmasaydı bir şeyler yapardı.
Ya da en azından o sana daha çok kızgın olurdu, ne bileyim sen bırakıp gittin beni evlilik bu mudur, zor günlerimizde niye yanımda değilsin diye üste çıkmaya çalışması bile bir adımdı ama yapmadı.
Allah'ım gönlünde ne varsa sana onları yaşatsın canım...
Sonuna kadar hakediyorsun, bundan sonra gerçekten layığınla yaşa inşallah.
O doktor meselesini de çok kafana takma, zaten kullanmayacağın ama elinde durması avantajın olacak bir şeydi.
Şimdi tek düşünmen gereken gelecek planların, 2.ye başlayacağın üniversiten, kariyerin vb...:)
Kendine gelecek 5 yıla dönük bir program hazırlayabilirsin mesela, akademik ya da hobi olarak bugüne kadar yapmak istediğin her şeyi oraya ekle ve hepsine zaman ayırmaya çalış.
Git gide başının daha dik durduğunu farkedecek ve benliğini yeniden bulacaksın:)

Ben özel mesaj atamiyormusum :/ mesaj sayım mı ne yeterli değilmiş.

Buradan ilinizi ve ilçenizi söylerseniz bolgenizdeki numaraları yollarım hemen. Ancak istanbul da iki ilce buralardan birindeyseniz direk kent konseyi kadin danışma evinden yardım sağlayabilirim. Ki daha hızlı oluyor.
Genel sistemi anlatayım ki bütün kadınlarımız bilsin
İkametgahınızın bulunduğu ildeki baronun Adli YArdım bürosuna başvurarak avukat istediğinizi ve maddi durumunuzun avukat tutmaya müsait olmadığını belirtin.Baro bu konuda sizinle ilgili araştırma yapacaktır.Genellikle hiçbir malvarlığınızın olmaması,bir gelirinizin ve sigortanızın olmaması durumunda Adli Yardım Bürosu size avukat atamaktadır.Avukatınız atandıktan sonra avukatın bütün masrafları ve eğer mahkeme davanız için adli müzaharet kararı verirse dosya kapsamındaki bütün masraflarınız da devlet tafından karşılanacaktır.Ancak şunu da bilmenizde yarar var,davanın sonunda eğer bir maddi gelir elde ederseniz baro daha sonra ödemiş olduğu avukat ücreti için bunu sizden geri istiyor.
(en fazla %10)gibi .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…