Sizi yargılamıyorum buraya derdinizi yazmışsınız bende düşündüklerimi yazdım. Şuan öfkelisiniz. Her söze tepkiyle yaklaşıyorsunuz. İsteklerinizi asgariye indirgemiş olsaydınız altın , balayı vs. bunlar aklına gelmezdi.Her evlenen balayına gidecek diye, gelinin altınları olacak diye bir kanun mu var.Bunlar insanın beklentileri olmayıncada sorun oluyor. Eşin kirayı yatırmamış olabilir, sorumsuz davranabilir sen daha iyi biliyorsun tabiki neler yaşadığını demek istediğim şu bu dünya cennet değil ki her istediğimiz anında olsun. Sabretmek gerek. Belki evlilik bilinci daha yerine oturmamıştır. Eşinin zamana ihtiyacı vardır. Evlilik 5 yılda yerine oturuyormuş. 2 ay nedir ki daha. Sözlerimi kırıcı yargılayıcı olarak algılama lütfen inan baba evine tekrar döndükten sonra ki yaşam daha zor.
ya aslında eğer hala bozulmamışsa bunu kullanmayı düşündüm ama.. şöyle bir durum var. ben zorluk çıkarıyordum, "sana kıyamadığım için bırakıyorum" diyodu.
bana bunca şey yapmasına rağmen, bunu ona karşı kullanmak bana yakışır mı onu düşünüyorum.
doktora bir gideyim de sonuca göre düşüneceğim :s
32 yaşında. bundan sonra da oturacağa benzemiyor. yakın şahitlerim var geri dönmeyi düşündüğümde yüzlerini ekşittiler, ne yaşadığımı çok yakından görenler.. yuvanı yıkma diyenler.. düşünün..
sözleriniz şu açıdan kırıcı geliyor ki.. iyi niyetimin suistimal edildiğini göremiyorsunuz..
ya aslında eğer hala bozulmamışsa bunu kullanmayı düşündüm ama.. şöyle bir durum var. ben zorluk çıkarıyordum, "sana kıyamadığım için bırakıyorum" diyodu.
bana bunca şey yapmasına rağmen, bunu ona karşı kullanmak bana yakışır mı onu düşünüyorum.
doktora bir gideyim de sonuca göre düşüneceğim :s
bu arada ablan benimle ne kadar benzer şeyler yaşamış.. bir de karşı taraf bunu gurur yapıp ablana zarar vermeye filan kalkmadı değil mi?
rica ederimmm. aminnnnn cümlemizinn.
inşallah senin iilişkin de mutlu bir şekilde sonuçlanır :)
bıcır bıcır çocuklarınız olur :)
Eğer sana zorluk çıkarırlarsa, çeşitli şekillerde haksız iftiralarda bulunurlarsa örneğin sabah evden çıkar, akşama kadar gelmez, yemek yapmaz, kimle nerde belli değil vs(anneannene söylediklerinden anladım bunu da) elinde delilin olsun, kullanıp kullanmayacağına o süreçte yaşadıklarına göre karar verirsin.
Umarım işler bu şekilde yürümez, daha fazla üzülmezsin ama öyle bir anneye sahip ve o karakterde bir erkekten de ben her şeyi bekliyorum açıkçası...
Bu devirde kimseye güven olmuyor.
Genelde ben de bırak ne uğraşacaksın, kendi pisliklerinde boğulsun mantığında bir insanım ama kendimi sağlama da alırım.
Bazı şeyler vardır ki, ben yapmayayımla olmuyor, sonunda sen haksız çıkıyorsun canım.
Ne olursa olsun, elinde bu delil dursun derim.
Hayatımdaki kişiye hep söylerim, evlenirsek ve bir aldatma, şiddet, şeref-onur meselesi vs bir durum görürsem emin ol donuna kadar alırım diye.
Normalde ben hesap ödeme yarışında bulunan, aldığımdan daha çok veren biri olmama, aksi durumda gocunan, utanan biri olmama rağmen durum benim için böyle.
Yakarlarsa canımı, benim başımı eğmeye çalışan olursa, onun en can alıcı yerine nokta atışı yaparım
bir evin içinde neler yaşandığını ancak kişiler kendileri bilir. biz ne kadar konuşsakta boş. bazen 1 haftalık bile olsa evlilik insanın tahammülü kalmıyor. canım maddi durumun yetersiz ise barodan talepte bulunabilirsin yada dişli bir avukat bulursan senin haklarını daha iyi savunur. dilekçede yazarken sen aranızda yaşananları daha iyi biliyorsun ben sana bir şablon gönderirim içeriğini kendine göre yazarsın. ama kesin kes eminsen kendinden bu evliliği yürüteceğine inanmıyorsan.anne babanın fikirlerinide alarak.
Davada erkeklik vasıflarını yerine getiremediğini iddia ettiginiz anda, adlı tipta test yapılır. Ve o da size kadınlık gorevlerini yapmıyordu seklinde ikinci bir suçlama hakkı verir. Bu durumda gorevlerini yerine getirmediğinden cok, getiremediği önemlidir.Yıpratıcı bir süreçtir ve dava süreci testler ve sonuclarımı çıkması uzatır. Size karsı dava ve tazminat açma hakkı verirsiniz.
Bence eşinizin sefaf olmayışı ve evliliği kurtarma cabası icinde bulunmaması, bunların derinleşmesi üzerinden gidebilirsiniz ama bildigim kadarıyla eşyalar, bolusulur ve bu kdr kısa süren bir evlilikte nafaka ve tazminat çıkmaz.
Allah yardımcın olsun canım benimmm...Hakkında ne hayırlı ise rabbim karşına onu çıkarsın.
erkeklik vasıfları konusunu açıkçası açmayı düşünmüyorm o benim gururumu kırdı ama ben onunkini kırmayacağım. güvensizlik vs üzerinden gidersem ve o da boşanmaya razı olursa, 6 ay da ayrı yaşarsak otomatikman boşarlar mı? hakim ayrılma isteğmden kesin emin olsa? çünkü daha nolursa olsun dönmek
6 ay ayrı yasarsanız, ispat ederseniz bosanmanizda herhangi bir sıkıntı yaşanmaz. Avukat tutacak durumda mısınız ? Degilseniz barodan ücretsiz avukat temin edebilirsiniz. Bu konuda iletişime geçebileceğiniz numaraları size iletebilirim.
Hakkınızda hayırlısı olsun, Allah yardımcınız olsun cok zor bir durum.
Davayı açtım bugün arkadaşlar :)
lilyum_
dilekçeyi yazayım mı buraya? bir bakmak ister misin?
adliyeden bize karşı taraf imza atarsa çabuk biter bu iş dediler. doğru mudur?
aminn.. ama bunalımı atlattım çok şükür :)
numaraları özelime atabilir misiniz zahmet olmazsa? çok sevinirim.
Canım hakkında hayırlısı olsun inşallah...
Bundan sonraki süreçler inan ki teferruat.
Önemli olan senin karar aşamandı, ne yapacağına dair yolunu çizmendi ki yapmışsın.
Burada hepimiz sana her konuda yardımcı oluruz eminim, hukuki bilgi açısından da aramızda arkadaşlar vardı onlar da yardımcı olur.
Biz de ne geliyorsa, ne yapabilirsek iyi olman için emin ol yanındayız.
aminnn mümkün olan en kısa sürede bitsin istiyorum.. ne hikmetse bugün aradı. ama açmadım. nerdeyse bir ay oluyor. heralde "altınları bekliyorum hala niye getirmedin" diyecekti :)))
var ya sizler şu zor günlerimde yanımda oldunuz, Allah da sizi zor durumda bırakmasın yanınızda olsun çok teşekkür ediyorum hepinize :)
pazartesi de doktora gideceğim inşallah şu bekaret konusu içn. inşallah o konuda da bir problem çıkmaz :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?