2 aylık evliliğim bitiyor :(

• Konu Sahibi Konu Sahibi saft
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
sanırım konu sahibini anlamamakta ısrar ediliyor kızcağız vermem mi diyorki göstersin nereye borcu var vereyim diyor. kimin eşi gelip deseki borcum var ver altınları herkes sorar nereye var. öncesindede yalanları varmış acaba demekte yzde yüz haklı. kanıtlı ispatlı görmek ister. ilişkide güven şart alavere dalavere alacaksa öyle bir adamdan koca olmaz. ömür boyu acaba doğruyumu söylüyor diye düşünecekse bu evlilik baştan bitsin herkes kendi yoluna ve başının çaresine baksın. bu arada konu sahibi arkadaşım ben adliyede çalışıyorum katibim kafana takılan birşey olursa yardımcı olabilirim ne de olsa prosedürü biliyoruz.

yok o ulaşmaya çalışmıyor. bizim akrabalar arayı bulmaya uğraşıyorlar. utanmasalar üstüme para verecekler çocuğa.

eğer uzlaşma niyeti olsaydı, haftaya gelirim demezdi..

bu haber bana bu işin bittiğini gösteriyor.

ne nişanda ne evlilikte mutlu etmedi beni. bundan sonra da edemeyecek.

bitti :) hayırlısı olsun :)

Ayy bir de naza mı çekiyor!!! ben olsam tamam haftaya görüşelim der,gelince de gitmem!!

yok görüşmeyeceğim zaten vazgeçtm bugn ümitlenmiştim

babam gelsin bitiyor. kaybettiğine yansın artık. içim de acımıyor.

Allah buna bi hayır yazmış demek ki :)

:))))))))))))))))))))))))))))) gülmekten öldümm..

doğumgünümden bi gün önce aramıştı görüşmek içn başbaşa ama buz gibi mesajlar attı. o zaman terslemiştim. ama bekledim ki kapıya gelir. yok döndü eve gitti :)

yok babası hayatta ama çok mülayim bir adam. cümle kurduğunu daha yeni gördüm :))

amin hepimzn hakkında hayırlısı olsun. ama çok mutlu bir haber aldm ailevi. çok iyiyim şükür çokkk.

gerçekten başımıza gelen sıkıntıdan sonra ne müjde gelecek bilemiyoruz.

inanın birkaç saat öncesine kadar boğazım düğümlendi acı acı ağlıyordum.

la havle çektim dün gece ağladım ya sabır çektim..

sanırım işin imtihan kısmı geçti

çok iyiiymmm.. bitti bu iş..

bi tanıdık da işle ilgili iyi haberler verdi beklemedeyim bakalım :)

çok teşekkür ederim açıklamalarınız için.

bu kadar anlayan olunca, anlamayan kişiler üzmüyor beni :)

şöyle birşey var ki yalan söylediği evlendkten sonra çıktı ortaya. verdiği sözleri tutmayacağı anlında yazmıyordu ve AYNI EVİN İÇİNE GİRMEDEN KİMSE KİMSEYİ TANIYAMAZ.

bu boşanma olayını en kısa sürede nasıl bitiririm onu merak ediyorum. anlaşsak karşı tarafla ki hiç bi çabası yok zaten bence dünden razı :) anlaştığımz takdirde 1 yılı doldurmamız gerekiyor mu yine?

nafaka filan talep etmesem? tazminatı da onun olsun. sadakam olsun diyorum.. ahirete de birşeylerim kalsın. bugünkü yaptıklrından sonra, parasını bile istemiyorum bu adamın..

bu şartlarda boşanmamız ne kadar sürer azami? :)

Son düzenleme:
saft hanim..
ilk mesajinizi okudum inanin sayfalar cok ilermelis takip edemedim..
ama cok yakinimdan birinin yasadigi olay su:
sifir borcla evleniecek denmis ama anlatilana gore gercekten sifir borc hersey pesin alinmis
ama kiza takilan 8 bilezik var bunun 5 i nisanda erkek tarfindan takilmis..
neyse adam 5 yil oncesi 1500 lira maas aliyordu..
su an daha iyi almasi lazim..cunku meslegi cok tutulan ustalik gerektiren bisey..
5 yildir bitmeyen kredi kartlari anlamsiz harcamalr..
ise gitmeyi sevmeyen bi koca kredi kartlarina giden 8 bilezik..
sonuc kadin orda burda calisarak 2 bilezik yapmis garibim kendine
ama koca o gonlu nasil yapsam 2 bilezgi kapsam derdinde..
belki bitmesinde fayda var...
daha iki ay olmus 20 ay olup bu zaman zarfinda sifirida tuketebilirdin..

bu dünyada eden yarar.siz onlara herseyın en lüksünü en pahalısını yaptırsaydınız emin olun suan el üstüydünüz böyle insnaalr bundan anlarlar.allah yardımcınız olsun en diyeyim

1 yıl dolmadan anlaşmalı boşanma olmuyor. aranızda geçimsizlik olduğuna dair şahit göstereceksiniz. mesela aileni şahit gösterebilirsin adam senin bavulunu taşımış kapıya kadar babanın evine göndermiş sonra sana söylediği hakaret vari laflarda var ailene demiş olduğu. zaten mahkemenin iş yüküne göre en az 3-4 ay sonrasına mahkeme günü veriyorlar. (bulunduğunuz ile göre) yeni evli olduğunuz için hakim direk boşamıyor. ayrı yaşama kararı, aile mahkemesi psikoloğu ile görüştürüyor. zaten bu süreç ilerlerken 1 yıl dolmuş oluyor. dur biraz düşünelimde eşini nasıl süründürürüz onu bulalım. Bu arada şiddet vs. falan yok dimi. Küfür, hakaret vs.

bu dünyada eden yarar.siz onlara herseyın en lüksünü en pahalısını yaptırsaydınız emin olun suan el üstüydünüz böyle insnaalr bundan anlarlar.allah yardımcınız olsun en diyeyim

kesinlikle katılıyorum. bende yaptırmamak gibi bir hata yaptım. benim arkadaşım ise herşeyi yaptırdı. bağıra çağıra hemde kocası ona kurban olurum sana diyor:)

Saft canim sen bu adamdan eger bosanirsan, hakkinda hayirlisi neyse o olsun.cok zor bi surec Allah yardimcin olsun. sen o altinlari ona ver ve deki "Bu altinlar icin neler yaptin bana,al basimin gozumun sadakasi olsun sana" ver gitsin.belki kaldiysa kosede bir yerde utanmasi utanir. Onun gozu doysun.
Ben bosandim kurus da istemedim heee ondan. Defolsun diye.bide bosandiktan 2 ay sonra aramis benden o hak istiyor. Seninkide aylar sonra arayip altin isteyebilir gibi geldi. Benim altinlarimi ve dugun takilarini kendisi yedi bide utanmadan benden para istedi. Benim durumum daha iyiymis

niye versin ki düğünde takılan herşey son kuruşuna kadar kadının hakkı, zaten saft o adamla evlenerek büyük bir bedel ödemiş bu bedelinde bir karşılığı olmalı bence 6 bilezik karşılığı olamaz ama onun içine oturduğunu bilmesi bile yeterli:) günümüzdede kadınlar erkek, erkekler kadın olmuşta haberimiz yok maşallah ya eskiden erkekler kadınlara para verirdi. nafaka verirdiki hayatını devam eetirebilsin diye. günümüzdeki erkekler nerdeyse ben evimin erkeği olayım sen çalış bana bak diyecek:))

keşke bu yazınızı kardeşimin nişanlısı ve anneside okusa kardeşim babamla çalışıyo para kontrolu babamda kardeşim cebinde 2.00 liralık kart var orada alır kendi ihtiyaçlarını he pzar gezmeye giderler herşeyin en lüksünü alır 3 yıldır konuşuyorlardı askerden gelir gelmez nişanldık.kardeşim bu kızın iş yerine seni seviyorum diye lüzümsuz pankartlara bile para harcar.düğün alışverisine gittik geçen hafta en ii mağazadan aldı eşyaları ne kaynana ne kaynata hiç kimse karışmadı sadece koltuk başları dar olsun dedi bizimkilier astı suratı beş karış perdeciye gittik en pahalı perdelerden aldı mutfak ucuz tüllerden olsun dedi satıcı ben beğenmem dedi astı suratı.biz bunlara yaranamadık konuyla ne alaka demeyin arkadaşlar biraz anlayışlı olsalar keşke şimdi arkadaşımın anlattıklarına da çok üzüldüm ALLAH HAKKINDA HAYIRLISINI GÖSTERSİN.

Çalışıyorum, iyi okulları bitirdim, kendime güvenim tam, sevgilimi cok seviyorum. Tezim bitsin nisan, isteme soz, Eylül gibi de dugun deniyor

Amaaa olseiye korkuyorum. Burada da , dışarda da arkadaslarımın evliliklerini görünce. Ne olmuş bu ailelere, erkeklere.
Bir altın, kredi kartı, para konusu. Acaba diyorum( konu sahibini tenzih ediyorum) genelde tek kisi çalışıyor ve yetiştiremiyor mü bu erkekler
Korkuyorum evlenmekten

Bak canım , bence ikinizde yanlış yapmışsınız. İki ay çok kısa bir süre. Zaten evliliğin ilk beş senesi yerine anca oturur. Henüz , birbirinizi tanıma aşamasındasınız. Çok erken karar vermişsin. Böyle durumlarda kadınlar daha duyarlı olmalıdırlar. Daha eşinin güvenini bile kazanmadan kredi kartlarını sorgulamaya başlamışsın. Sen ne kadar haklı olursan ol, bu davranışın eşin tarafından nefretle karşılanmıştır. Senin en başta sen ben kavgası değil eşine ailesine güvendiğini inandığını davranışlarınla halinle bıkmadan sabırla göstermeliydin ,beklemeliydin. Sabrın sonu selamettir. Gerçekten eşyanın paranın pulun bir önemi yoktur. Bu konuda inat etmeyecektin. Eşini kazanacaktın. Ailesini kazanacaktın. En azından denemiş olacaktın. İki tel bilezik giderse gitsin. Allah daha çok verirdi. Bir yuvayı kurmak ne kadar zor. Anladığım kadarıyla çevrenden de seni yanlış yönlendirmişler. Eşini ve ailesini rakip olarak görmeyecekdin Karşılıklı güven kazanacaktınız Bir sene sabıretseydin. Daha mantıklı olurdu. Çünkü gerçekten çok kısa bir süre 2 ay. Yazık. Ama her şey için geç kalınmış sayılmaz. Gurur ve kibir şeytandandır. Sen onları ayaklarının altına almazsan , hep zararlı çıkarsın. Yuvanı kurtarmak gurunu kırmaz. Seni yüceltir. Onu aramak Gurursuz olduğun anlamına gelmez. Aksine seni yükseltir hem Hak katında hemde eşinin karşısında. Ve herkes hayatına bir şekilde devam edicek bu durumdan en zararlı sen çıkıcaksın .Annen dahi 2 gün sonra dönüp hiç bir şey olmamış gibi hayatına devam edecek. Sen yuvanı yıktığınla kalacaksın.

Neden zararlı çıksın ki, ne alakası var? Açıkçası söylediklerinizden hiçbir şey anlamadım. Muhtemelen benden yaşça büyüksünüz ve tecrübelisiniz. Ukalalık etmek istemiyorum bu nedenle. Ama şu hayatta öğrendiğim bir şey varsa eğer oda cimri ve sorumsuz insanların değişmediğidir. Sizin söylediklerinizi benim annem yıllarca yaptı, herkesi kazanmaya çalıştı ama insanlar art niyetli olduktan sonra değişmiyorlar. Hele bir de yuvamı kurtarayım derdinde ise bir kadın daha beter eziliyor.

Ayrıca zararın neresinden dönülse kardır. Kendine göre düzgün birini neden bulamasın ki? Evlenip ayrılmış olmak buna engel mi? Önce biz kadınlar olarak vazgeçsek bu düşüncelerden iyi olacak. Biz böyle düşünürsek erkekler tabi ki sınıflandırır bizleri.

Annemin bir tanıdığı 20 sene önce Almanya'ya gelin gitmiş. Eşinin ailesi ile anlaşamıyormuş. Çok sıkıntı çekmiş orada. Bir gün canına tak etmiş ve eşine ailesini özlediğini söyleyip Türkiye'ye gelmiş. Bir daha da geri dönmemiş ve boşanmışlar. Daha sonra bekar biriyle evlenmiş , şimdi 3 çocukları var ve çok mutlular. Aynı şekilde babamın kuzeni de 2. evliliğini bekar biriyle yaptı ve çocukları var şimdi. Onlarda çok mutlu. Bu örnekler çok fazla ama biz sadece olumsuz örneklere bakıyoruz.

Saft hiç canını sıkma canım. Seni hakedenle beraber ol. Böyle bir adama katlanmak zorunda değilsin. Elalem ne der diye düşünme sakın. Ne derse desinler. Mutsuz bir kadın olmaktansa dul kadın olmak daha iyidir.

Son düzenleme:
genelde şöyle etrafıma baktığımda yokmu mu bu tür erkekler o kadar çok var ki ve bu kadınlar ömrünü heba etmiş ve boşanmamış ama inan o adamlarda kesinlikle iyilieşme,değişme adına hiç iyileşme ve değişim görmeden sadece kadınların gençlikleri ve sağlıkları bitmiş
hangi sözlere kanıpta evliliklerini devam ettiklerini bilemem onları bu yoldan kayıranlarda hiç mi suç yok siz bir kötü ve sorumsuz erkek adına neden garanti veriyorsunuz ,geçen yıllar geri gelmiyecek ,zaten her erkek evlenecek evli kalmalı diye bir kaide yok bırakın yapamıyorsa kadını yıpratmasın , cehennemin dibine gitsin ,kadını mutlu etme niyeti,yoksa kadında katlanmasın !!!!!!!!!!!!!

Son düzenleme:
İkinci evliliğinde birinci evliliğindeki katlanmadığı sorunların onmisline katlandığı için anlaşmak zorunda kalıyor. İkinci evliliğinde artık bosanmayı goze alamadıgı ıcın polyanacalık oynuyor. kımse kımsenın evının ıcınde yasadıgı sorunları bılemez . Dıs gorunume asla aldanma. İllaki istisnalar hariçtir. İstisnalar kaideleri bozmaz. Arada mutlu olanlar olabılır. Ama geneli böyledir. anlaşamıyorsun 2. evliliğinden de bosan. anlasamıyorsun 3. evliliğindende boşan.. unutmaki gelen gideni arattırırı. kaldı ki 2 ay cok kısa bır sure. 2 yabancı bır ınsan ıllakı sorunları olucak. hemen bosanmak mı lazım. en azından bır sene denemelı. bu kadar basitemi almalıyız bu evliliği. ben bu düşüncelere cok kızıyorum. Sizin ıcın bu kadar basıtmı sevgi? neden bu kadar benciliz. Kadının ezilmesi falan yok. adamda boşamak içinmi evleniyor. Annen bosansaydı senı babasız bıraksaydı sımdı daha mı cok hosuna gıderdı? baska bır adamla evlenmıs gorseydın dahamı mutlu olurusn? annenın ne sorunlar yasadıgını bılmıyorum ama, bence bu cvpları verdıgın zaman dıkktlı olmalısın. yuvayı yıkıcı degıl yapıcı konusmalısın. bekara karı bosamak kolay. Mutluluk gökten düşerek olmuyor. daha cok cahilsinn gülüm, 2. evliliğinde hiç bir seye katlanmadan mutluluk yakaladıklarınımı zannedıyorsun sen verdıgın orneklerın? 1. evliliginde bu kadar basıt bır nedenle bosanma kararı alana bır ınsan 2. evlılıgını yurutebılıcekmı zannedıyorsun mutlumu olacak?

Ayrıca izleNİmlerime göre kadın olsun erkek olsun ' ben gucluyum kavgasına gırmıs gıdıyorlar. bu neyin rakipliğidir Allah aşkına?? Siz kimi neye göre rakip görüyorsunuz??Dinimizde eş olmak nasıldır? kadın hakkı nedir? erkek hakkı nedir? okudunuz mu? okumanzı tavsiye ederim. Ben demiyorumki size yıllarca eziyet eden kocaya içkide kumarda evını geçindirmeyen , karı kız peşinde koşan , sizi döven , dısarı cıkartmayan bırıne katlanın. sabredin. Bazıları okdar cabuk bosan kelımesını agzına alıyorkı cok uzuluyorum. Evlilik bu kadar basitmi? Ki konu sahibi benım yazdıgım şu sorunlardan hangısını yasamısta siz bosan dıyorsunuz kolay kolay.. yada kendısıde boşanma yolunu seçmiş? 2 AYLIK BİR EVLİLİK. ne yapmıs kocası bunu dövmüşmü yüzünü gözünümü morartmış?? 2 ayda aldatmışmı?? içkiye kumara mı düşmüşte hemen boşanmaya cıkmıs? bır ınsanın 2 aylık bır ılıskıde bosanmaya karar verebilmesi için gercekten ortada elle tutulur gozle gorulur buyuk sorunlar yasaması gerekır. Ben sıze bır ornek vereyım arkadasımın kardesı evlendi. severek. hemde cok sevıyorlardı. 2 ay sonra duydukki bosanıyorlar. Allah Allah dedik. 2 ayda nasıl bosanıyorlar? sonucta buyuk bır sey olması lazım bosanmalrı ıcn sonradan ogrendıkkı kocası uyusturucu bagımlısı cıkmıs her gun dovuyormus uysuturucu kullandırıyormus. sımdı boyle bır durumda bu kadına bosanma sabret en azından 1 yıl gecsın belkı degısır denilirmi Allah askına? denılmezneyse sONUCTA 2 AYRI BIR INSAN BIR EVDE YASIYOR. 2 AYDA BUNLARIN BIRBIRTLERINI TANIMALRI GOKTEN ZEMBINLE INER GIBI HER KONUDA UZLASMALARI MUMKUNMUDUR? BUNU IDDA EDEN BIRI VARMIDIR? TAKI MESELSI OLSUN KAYANAN - KAYNATA SORUNLARI OLSUN BUNLAR HEMEN HEMEN HERKESIN YASADIGI SORUNLAR. NEDEN GUNUMUZDE BOSANAMALR ARTTI SANIYORSUNUZ? İŞTE BU BEN ÜSTTEYİM KADIN ERKEK EŞİTTİR KAVGASI YUZUNDEN BENCILLIK YUZUNDEN AZICIK SABIR GOSTEREMEMEK YUZUNDEN YADA GOSTERDIGIMIZ SABRI COK BUYUK BIR SEYE SABREDIYORMUS GIBI ZANNETTIGIMIZ YUZUNDEN . BIR KERE KADIN - ERKEK EŞİT OLAMAZ DİNİMİZDEDE BÖYLE BİR ŞEY YOK. ERKEGIN GOREV VE SORUMLULUKLARI FAKLIDIR KADININ GOREV VE SORUMLULUKLAR FARKLIDIR. KADIN - ERKEK EŞİT DEĞİL EŞTİR EŞ.BENIM ANNEM 22 YILLIK EVLİ. Kİ BENIM ANNEMIN YASADIKLARINI KIMSE YSAMAMISTIR. SIMDI O KDAR MUTLULARKI ... NAZAR DEGMESIN. AİLEDE HERKES PARMAKLA GÖSTERİR ANNEMLE BABAMI.. babamıda cok severler cok taktir ederler her konuda kızlarına dua ederken bunu abartmadan dıyorum babamın karakterı gıbı bır eşleri olur ıns. derler demkkı ben buraya annemın yasadıklarını yazsam herkes durma koş boşan yazıcak bu kadar basıtlesıtırılmıs cunku halkımıza evlliğin değeri önemi yazık. simdi burda annem evlılıgın ılk yıllarında hemen sorun yasadgı zaman bosansamıydı? hiç çaba göstermeden? acab 2. evliliğinde yasadıgı suankı mutlulugu yakalayacakmıydı? buna kım garanti verecek? yada 2. evliliginde hiç bir sorun yasanmıyacagına kım garanti verecek? ben YASANCAK dıyrum ustune basa basa cunku 2 ayrı bır ınsan soncta.

bence bu benlik kavgasından kurtulun evlendıkten sonra eş olmak nedir ? dınızmde eş hakları nedır okuyun? yuvayı dişi kuş yapar. Kdınlar bu konuda daha duyarlı olmalıdırlar. ozaman bızım butun annelerımız yqasadıgı sıkıntılarda hemen bosanmaya kalksalardı bızde babasız buyuseydık yada uvey anne babaların yanında o zaman cok mutlu olucaktık demı? ne kadar sacma. bır yerde okumustum . soruyorlar ıkı yaşlı çifte 40 yıllık evlılıgnızı nasıl surdurdunuz? hıcmı kavagnzı 0lmadı? cevap verıyorlar bızım zamanımızda bir şey kırıldgında tamir edilirdi yerine baska bırsey alınıp takılmazdı olayın özetide budur. :)

Benim için sevgi çok kıymetli. Evli değilim belki ama 5 yıldır çok değer verdiğim biri var hayatımda ve evli olmadığımız halde parasal konularda dahil olmak üzere birbirimizden hiçbir şey saklamadığımız bir ilişkimiz var. Çeşitli sorunlarımız olsa da, zaman zaman problemler yaşasakta, sizinde dediğiniz gibi sevgi basit bir şey olmadığı için bir an bile vazgeçmeyi aklımdan geçirmedim. Çünkü mücadele etmeye değer buluyorum ilişkimizi.

Annemle babam şu an boşanma sürecindeler. Ve bu konuda annemi ciddi anlamda destekliyorum. Canım anneme bu evlilikten kalan tansiyon, migren ve depresyon. Belki biz büyüdükten sonra boşanıyorlar ama ben hiç babamla yaşamamış gibiyim. Hiç sevgi görmedim, ilgi görmedim. Benim annem bize hem baba hem anne oldu. Eğer annem bu saatten sonra başka biriyle, onu mutlu edecek düzgün biriyle evlenirse ben ona her konuda destek olurum. Bu babam içinde geçerli. Allah'a çok şükür bencil bir insan değilim.

1. evliliğinde mutluluğu bulamayanların 2. evliliğini bitirmekten korktuğunu söylemişsiniz. Elbette vardır bu örneklerden sayısızca. 1 defa hata yapan 2. kez de yapabilir. Ama ben kulaktan duyma bilgilerle vermedim bu örnekleri. Bahsettiğim kişiler oldukça yakın olduğumuz insanlar ve bizler şahit olduk mutluluklarına hep. Kendileri de anlatırlar zaten sürekli. Kısacası ilk evliliğinde tecrübe kazanan insanlar ikinci evliliklerinde daha aklı başında davranıyorlar. Gelen gideni aratır elbette ama bu söz haksız taraf için geçerli. Elindekilerin kıymetini bilemeyenler için geçerli.

Bekara boşanmak elbette kolay. Boşanmanın ne kadar zor bir durum olduğunu, boşanma sürecinin ne kadar yıpratıcı olduğunu ben çok iyi biliyorum. Ama ne yazık ki hayatın gerçekleri var. Siz kızabilirsiniz " yıkıcı" yorumlara ama görünen köy kılavuz istemez. Herkes hata yapar, herkes yanlış yapar. Bende mükemmel değilim. Ama önemli olan hataları düzeltmek için çaba sarfetmektir. Konu sahibinin eşi aksine, kendini haklı görüyor. Ya mesele sadece altın mı? Adam kirayı, faturaları ödemiyor ve karısından maaşını, kredi kartlarını ve borçlarını saklıyor. Bumu evlilik? Hayat bize bir kereliğine sunulan çok değerli bir fırsat. Hayat sadece kocalarımızın mutluluğu ve onların isteklerinden ibaret değil. Bir de biz varız. Bizim isteklerimiz, duygularımız, hayallerimiz var. Ki biz kadınları mutlu etmek, memnun etmekte çok kolay. Ama erkek egosu göremiyor bunları.

Son olarak benimle konuşma şeklinizi hiç beğenmedim. Sevgi sizin için bu kadar basit mi, daha çok cahilsin gülüm gibi ifadeler oldukça yakışıksız bana göre. Ben diğer yorumumda da bu yorumumda oldukça kibar bir üslup kullandım. Bu siteye üye olduğumdan beri kimseyle polemiğe girmedim. Lütfen cümlelerinize dikkat edin. Benim sevgiye verdiğim değeri siz bilemezsiniz. Cahil kelimesini de kullanamazsınız. Kırıcı ya da saygısızca bir kelime kullanmaktan fazlasıyla kaçındım. Umarım aynı özeni sizde gösterirsiniz.

Son düzenleme:

Tamam canım anladım senin yaşadığın hayat tarzı bana TERS umarım mutlu olursun. Üzülmezsin.:)

Annemle babam 22 yıllık evli demişsiniz, bu durumda benden küçüksünüz. Yani sizde çok tecrübeli değilsiniz bu hayatta. Kadınla erkek elbette yaradılış bakımından eşit değildir. Ama toplum içerisinde, kanunlar önünde eşitiz ve bunun arkasında durmalıyız. Düzen değişti artık. Kadınlar sosyal ve ekonomik olarak daha güçlü olmak zorundalar. Hayat müşterek, hayat ortak artık. Doğrusu da bu. Bizim de bir adımız var, canımız var, hayatımız var.

Diyorsun ki kayınvalide- kayınpeder sorunları her evlilikte oluyor. Hayır her evlilikte olmuyor. Zaten kayınpeder-kayınvalide sorunlarının olmadığı evlilikler genel olarak daha güzel, daha mutlu oluyor. Elbette evlilikler temelde iki kişiye bağlı ama aileler çok büyük rol oynuyor bu konuda. Bunu gözardı etmek, herkes katlanıyor, herkesin evinde var bu sorunlar demek polyannacılık oynamanın ta kendisi.

Evlilikler sadece kumar, içki, uyuşturucu, fiziksel şiddet gibi nedenlerle bitmez. Saygısızlık, hakaret, psikolojik şiddet, baskı gibi nedenlerle de bitmez. Gizlilik, adam yerine konmama, değer ve sevgi görmeme gibi nedenlerle de biter. Bence önce durup düşünmeliyiz, kendimize verdiğimiz değeri. Evliliğin amacı güzel bir aile de mutlu ve huzurlu günler geçirmek, mutlu çocuklar yetiştirmek mi, yoksa evlilik kutsal bir kurum içkisi yok kumarı yok diyip karısını adam yerine koymayan, küçük gören, parasını saklayan, evin kirasını ve faturalarını ödemeyen sorumsuz bir adama katlanmak, hatta bu adamdan çocuk yapmak mı?

Konu sahibi deseydi ki pişmanmış, özür diliyor ve bundan sonra benden hiçbir şey gizlemeyeceğini söylüyor ne yapayım, affet ve bir şans daha ver derdim. Ama bu adam bunu haketmiyor. Çünkü kendisini çok önemseyen, mükemmel sanan ve karısını adam yerine koymayan biri.

Boşan diyen ya da konu sahibine hak veren hiç kimse güllük gülüstanlık bir hayat yaşamıyor. Herkesin derdi var. Hayat tecrübesi var. Ayrıca son yıllarda boşanmalar arttı doğru ama yaş aralığına baktın mı? Boşanma davası açan çiftlerin yarısından fazlası en az 20 yıllık evli çiftler.

Annemin bir lafı vardır. Kızım katlanacağın, sabır göstereceğin birini değil, olduğu gibi kabul edebileceğin biriyle beraber ol, evlen. Çünkü yaşlandıkça alınganlaşıyorsun ve çabuk kırılıyorsun. Mutluluk bir insanı olduğu gibi kabul ettiğinde ve onun karakterine saygı duyduğunda varolur. Aksi halde yıllarını doldurur, gençliğini mahvedersin. Aynen öyle işte...

Tamam canım anladım senin yaşadığın hayat tarzı bana TERS umarım mutlu olursun. Üzülmezsin.:)

Benim hayat tarzımı nasıl anladın bilemiyorum ama senin konuşma tarzın, üslubun, kendini ifade ediş biçimin ve karşındaki insanla konuşma/yazışma biçimin çok yakışıksız. Hayat tarzımın sana ters olduğunu vurgulayarak ne demek istediğini anlamamayı tercih ediyorum ama kötü niyetle yazıldığı çok belli. Allah sizin gibi büyük konuşan, tecrübesizliğine rağmen ukalalık derecesinde kendinden emin görünen hemcinslerime hiçbir şekilde hayal kırıklığı yaşatmaz umarım. Başka da sözüm yok size.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…