2 aylık bebekle evden kovulmak

sengul34

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Aralık 2009
13
1
Merhaba öncelikle ilginiz için şimdiden teşekkür ederim.

Ben 3 yıllık evliyim. Kısaca 3 Yıldır eşim ile sürekli aşırı derecede tartışıp devamlı anlaşmazlıklar yaşıyoruz. 2 aylık bir bebeğimiz var sürekli benim fedakarlığımla devam eden bir evlilik haline geldi..dogum sonrası da Yaşadığım tatsızlıklar sonucu şuan evlilikte ipler tamamen kopmuş durumda evde üzerime Bıçakla yürüdü aynaları kırdı ve doğum yaptıktan sonra beni evden bebekle kovdu cocugum için geri döndüm Yüzsüzlüğünden geldin diye tekrar git dedi smdi ev benim senin hiçbirşeyin yok nafaka vs ödemicem diyor (annesinin üzerine ev) ben de geçici olarak babamın evimdeyim suan dogum iznindeyim.. Evdeki eşyalarım Herşey kaldı nasıl alabilirim? Eşya paylaşımına hakim mi karar verecek herşeyi satmalarından korkuyorum kapının kilidini değiştiricem daha giremiceksin dedi yazılı mesajları var..Boşanma Davası açacağını söyledi hiçbir şeyle ilgilenmiyor hastayım diye bahaneler üretiyor bir şekilde kendini HAKLI Çıkarma Peşinde..benim ve cocuğumun yasal haklarım neler bende elim kolum bağlı kalmak istemiyorum. Benim tamamen kendi emeğimle kredi Çekerek aldığım bir yazlık ve araba var Arabanın kredisi bitti yazlık halen devam ediyor. bunlar üzerinde hak iddia edebilir mi satmayı düşünüyorum dava açılmadan..eşimin üzerine benim bildiğim herhangi bir şey yok bankada para olabilir. Bu durumda davayı benim mi açmam doğru olur mağdur olan benim 10 gündür çocuğunu dahi Görmüyor evden kovulduğum için herhangi bir tutanak tutturmam gerekir mi hiçbir fikrim yok ? Maddi manevi haklarım neler ?
 
Son düzenleme:
çok geçmiş olsun öncelikle. sorunuzu iki kademeli olarak cevaplamak istiyorum.

Boşanmak istiyorsan eğer, boşanma davasını öncelikle senin açman daha doğru olacaktır. boşanma davası açarak, çocuğunun geçici velayetinin sana verilmesini talep edebilirsin. boşanma davası süresince nafaka talep edebilirsin. sana karşı yaptıklarından dolayı eşinden maddi manevi tazminat talep edebilirsin. ancak çekişmeli boşanma uzun bir süreç, tanıklarınla mevcut vakalarla eşinin kusurlu olduğunu ispat etmen gerekiyor.

Mal paylaşımına gelince, 2002 yılından itibaren edinilen tüm mallar, edinilmiş mal kapsamındadır. boşanma davasından önce satmış olmanın bir anlamı yok, sonuçta sattığın mallardan kaynaklı elinde bir meblağ olacağı için, eşin onun da yarısını alabilir. eşinin rızan olmadan, ortak mallarınız üzerinde tasarrufta bulunmasını, satmasını, devretmesini engellemek için koruma vasıtaları var, dava açmak gibi, bu yollara gidilebilir.

öncelikle bir karar vermeli ve bir an önce bir avukatın yardımından yararlanmalısın. zaman aleyhine işlemesin. iyi günler.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…