çünkü bende çoook korkarım karanlıktanateist olmak korkusuz olmak anlamına gelmezki.
Haklısınız karıstırsın nolacakya ne var girsin odalara, o eşyalar mı önemli senin çocugun mu. sen de bakıcıdan farklı değilsin. girsin karıştırsın döksün bi süre sonra hevesi geçer zaten 2.5 yaşında daha.. bakıcı da peşinden gelip bir yerini incitmemesi için ögzünün üstünde olması gerekiyor. sen bakıcıya temizlik yemek yapsın diye mi para veriyosun çocugunu yetiştirsin diye mi
sakinleşmeyi beklemeniz güzel bundan sonra hafif yemekte yaptırmazsınız olur biter gözünü evladımdan ayırma kendine zarar vermesin her yere girebilsin bu ev onun dersiniz olur biter ...arkadaşlar bakıcıya temizlik yaptırmıyorum. yemeği de oğlum uyurken yapmasını söylemiştim. zaten oturup dolma sarmıyor. genelde kolay yemekler yapıyor. nohut-pilav, et-pilav gibi. ben de haftasonu ağır yemekler yapıyorum. bakıcıyla henüz konuşmadım. oğlum da dün herhangi bir şey demedim. çünkü sinirliyken konuşunca ayarı kaçırıyorum. biraz sakinleşmeyi bekliyorum.
arkadaşlar bakıcıya temizlik yaptırmıyorum. yemeği de oğlum uyurken yapmasını söylemiştim. zaten oturup dolma sarmıyor. genelde kolay yemekler yapıyor. nohut-pilav, et-pilav gibi. ben de haftasonu ağır yemekler yapıyorum. bakıcıyla henüz konuşmadım. oğlum da dün herhangi bir şey demedim. çünkü sinirliyken konuşunca ayarı kaçırıyorum. biraz sakinleşmeyi bekliyorum.
Bence yemeği biraktirin çünkü oğlunuz uyurken dinlenmek istiyordur. Malum cocuklar bir dk rahat birakmiyor.... o da çocuğunuz uyurken yemek yapmayi uyuyunca da dinlenmeyi tercih ediyordur...
Kadin ugrasmamak icin kendine bi yontem bulmus
Dolaplara bisiler baglanabilir
Kapi kilidi vardir anahtrimi yok demek istediniz anlamadim anahtar yaptirilabilir
Kesici ve kirilcak esyalar daha ust rafa kaldirilabilir
Ve o bakici uyarilmali
Cocugunuzun cok etkilendigini falan anlatin bundan rahatsizlik duydugunuzu soyleyin guzel bir uslupla
burda bi arkadaş söyledi . mutfağa çengelli kilit takıcam. en tehlikeli yer mutfak. ne kadar engellesem de sandalyeyi çekip tezgaha çıkıyor. hatta geçen gün 1 dk arkamı dönmemle blendırı çekip aşağı düşürdü ve bozdu. mutfağı bu şekilde kilitlicem. belki yatak odasını da kitlerim. evimi görseniz. diğer odalarda herşey çocuğa göre düzenlendi. hiç süs eşyam yok. herşe havada:) bunu yapınca sorun olmayacak. bakıcıyla da oğlumun uslu durup durmadığı, yemeğin kendisini zorlayıp zorlamadığını sorucam, ve özellikle o yattığında yemek yapması konusunda ısrar edicem. zaten yaptırdığım yemekler dediğim gibi kolay. 10 dakikasını alıyordur. düdüklüye alıp pişiriyor yani. ben yapmaya kalksam. 5.30 da eve geliyorum. pişirene kadar 7 olur. ve yorucu bi işim var. hatta dolaba sarma sarıp koymuştum. bazen hafta içi tencereye koyup onu pişiriyor anlayın yani.
arada bakıcıyla konuşmak iyi oluyor. çocukla ilgilendiğinizi anlıyorlar. ne kadar iyi olursa olsun hep gözlemlemek lazım. ne hikayeler var.
bakıcını 10 dakikada yaptığı yemek sizin neden 90 dakikanızı alıyor?
burda bi arkadaş söyledi . mutfağa çengelli kilit takıcam. en tehlikeli yer mutfak. ne kadar engellesem de sandalyeyi çekip tezgaha çıkıyor. hatta geçen gün 1 dk arkamı dönmemle blendırı çekip aşağı düşürdü ve bozdu. mutfağı bu şekilde kilitlicem. belki yatak odasını da kitlerim. evimi görseniz. diğer odalarda herşey çocuğa göre düzenlendi. hiç süs eşyam yok. herşe havada:) bunu yapınca sorun olmayacak. bakıcıyla da oğlumun uslu durup durmadığı, yemeğin kendisini zorlayıp zorlamadığını sorucam, ve özellikle o yattığında yemek yapması konusunda ısrar edicem. zaten yaptırdığım yemekler dediğim gibi kolay. 10 dakikasını alıyordur. düdüklüye alıp pişiriyor yani. ben yapmaya kalksam. 5.30 da eve geliyorum. pişirene kadar 7 olur. ve yorucu bi işim var. hatta dolaba sarma sarıp koymuştum. bazen hafta içi tencereye koyup onu pişiriyor anlayın yani.
arada bakıcıyla konuşmak iyi oluyor. çocukla ilgilendiğinizi anlıyorlar. ne kadar iyi olursa olsun hep gözlemlemek lazım. ne hikayeler var.
Haklısınız karıstırsın nolacak
Benım çocuklarda mutfak esyalarıyla oynamayı cok severlerdı
Dolapları açıp tabak tencere kepce hep ellerındeydı
Kaynanam görümcem ay bızım çocuklar hıc almazdı hıc yapmazdı ne bıcım çocuk bunlar derlerdı
Nasıl sınırlenırdım sankı onların evı benımevım benım çocuklarım ıstedıklerı gıbı oynayacaklar
Şimdi bazen dıyorum hadı beraber kurabıye yapalım o zaman alıyorlar
Hıc akıllarına gelmez
Konu sahıbı Alın karsınıza konusun bakıcınızla degıstırmek zor ama ıstedıgınız gıbı olması zor degıl
Sevıyorsa ısını dedıgınızı yapacak yanlıs anlamayacaktır
Bakicinin gorevi nedir cocuga bakmam korumak kollamakburda bi arkadaş söyledi . mutfağa çengelli kilit takıcam. en tehlikeli yer mutfak. ne kadar engellesem de sandalyeyi çekip tezgaha çıkıyor. hatta geçen gün 1 dk arkamı dönmemle blendırı çekip aşağı düşürdü ve bozdu. mutfağı bu şekilde kilitlicem. belki yatak odasını da kitlerim. evimi görseniz. diğer odalarda herşey çocuğa göre düzenlendi. hiç süs eşyam yok. herşe havada:) bunu yapınca sorun olmayacak. bakıcıyla da oğlumun uslu durup durmadığı, yemeğin kendisini zorlayıp zorlamadığını sorucam, ve özellikle o yattığında yemek yapması konusunda ısrar edicem. zaten yaptırdığım yemekler dediğim gibi kolay. 10 dakikasını alıyordur. düdüklüye alıp pişiriyor yani. ben yapmaya kalksam. 5.30 da eve geliyorum. pişirene kadar 7 olur. ve yorucu bi işim var. hatta dolaba sarma sarıp koymuştum. bazen hafta içi tencereye koyup onu pişiriyor anlayın yani.
ayrıca ne demek " bakıcıyla konuşmak iyi oluyor. çocukla ilgilendiğinizi anlıyorlar."?
çok şey yazardım ama ban yiyesim yok.
bende çalışıyorum eve gider gitmez de yemek yapıyorum öyle 2 saati alan bi yemek de yok baklava börek açmıyorsanız.
ben gerçekten bakıcıya ille de yemek yaptırmak konusunda ki ısrarınızı anlamadım.size diyoruz ki çocuğunuz uyurken yemek falan yapmaz çünkü o da insan dinlenmeye hakkı var.hala yemek de yemek..
yanlış birşey mi dedim ne anladın ki canım. bu benim 4. bakıcım. ilk bakıcımda çok güvenip aileden biri gibi davranmıştım. sanki annem bakıyomuş gibi hiç sorgulamamıştım. sonra onun sıkıntısını çok çektim. oğlum katı gıdaya geçince çok sorun yaşadım. benim ordan anladığım ilk bakıcım oğlumla ilgilenmediğim sanıp kafasına göre takılmış. oysa ben ona çok güvenmiştim. şimdiki bakıcıma da güveniyorum. evine de gidip geliyorum. ama ilk bakıcımda olduğu gibi benim hakkımda farklı düşünsün istemiyorum. çünkü bakıcıyla çocuk hakkında konuşmayınca ilgilenmediğinizi sanıyorlar. ben bunu kastettim.
evet ben de eşime aynen bunu diyorum. kayınvalidem öyle bi alıştırmış ki adam devamlı sıcak yemek istiyor.