2,5 yaşındaki oğlum ve bakıcısı

ben de anneme neden bizi bakıcıya göndermek yerine bakıcıyı eve aldığını sormuştum.

"kombisini yakmayabilir, çocuk üşür. tüp gitmesin diye yemeği ısıtmaz çocuk hasta olur. evi dağıtıyor diye hareketlerini kısıtlar çocuk özgüvensiz olur. yemeğim yok diye iyi beslemez, çocuk uygun gelişemez." falan demişti.

evet benim de en büyük korkum. genelde bakıcılar evlerine ister ama asla oluru yok benim için. bi ara bakıcı bulmakta zorlandık eşim ikna olur gibi oldu ama asla istemedim. bunların yanı sıra o eve giren çokan kim bilmiyoruz bile. belki sapık belki deli. bi haber vardı belki hatırlarsınız. kadının kocası kendilerine emaneten bırakılan kızı öldürmüş. adam şizofrenmiş. bakıcı iyi niyetli bile olsa risk faktörü çok fazla.

herkese günaydın. bir süredir oğlum karanlık bir oadaya girerken orda öcü var veya mutfağa girerken anne orda böcek var diyor. orda kim böcek var dedi dediğimde teyze diyor. (bakcısına teyze der). bakıcısı yatak odasına ve mutfağa girmemesi için böyle demiş anlaşılan. odaların kilitleri de yok kilitleyemem. oğlum da baya hareketli. ben akşama kadar çalışıyorum. bakıcı yemek yapıp çocuğa bakıyor. bu durumda nasıl bir tavır almalıyım. ben bugüne kadar çocuğu böcek , iğne v.s hiçbişeyle korkutmadım. zaten çok korkak bi çocuk. bakıcıya öyle deme desem bu sefer oğlum odaya girip heryeri karıştırır. özellikle mutfakta. karar veremedim. bakıcıya böyle yapmamasını söylesem mi ....

birak karistirsin nolur ki taniyo cocuk evi esyalari ben kizima engel olmuyorum
korkutmasi yerine oyunlarla kandirip cikarabilir odadan ben olsam soylerim

sorun yemek yaptırmanız değil
yani ben çok büyük bir sorun olarak görmüyorum yaptırabilirsiniz
ama uyurken yaptığına veya çocuğa çok dikkat ettiğine emin olun
ama korkutma olayına derhal müdahale etmelisiniz
bu aralar iyi görüyorum oğlumu diyorsunuz da ne biliyorsunuz korkutmaya devam etmediğini

ahhhh aynı bizim dede yaptı
eskiden birlikte yaşıyorduk sonra çeşitli setyler de eklendi evi ayırdım
gitme orada öcü var demiş karanlıkta iki oda arası koridor karanlık diye gitmiyordu
anne adam var bak orda diye durdu allahım çıldırmak üzere olduğum çok an olmuştu şimdi onlar geldi aklıma 3 yasında hala daha ışığı kapalı oda olursa anne bak orda adam var deyip duruyo öcüyü adam gelip seni alacak demiş dedesi bi kaç kez . geçmişte ses etmesem de bi çok konuda değişik konularda falan bu durum olunca evde bağıra bağıra neden bööle dedin dedesi diye kafasının etini yedim adamın. neler neler dedim saydım döktüm bildiğim herseyi söledim. ayhh geri kafa işte eskiler
sen ne dersen de en iiyisini kendi bilen insan tipi

herkese günaydın. bir süredir oğlum karanlık bir oadaya girerken orda öcü var veya mutfağa girerken anne orda böcek var diyor. orda kim böcek var dedi dediğimde teyze diyor. (bakcısına teyze der). bakıcısı yatak odasına ve mutfağa girmemesi için böyle demiş anlaşılan. odaların kilitleri de yok kilitleyemem. oğlum da baya hareketli. ben akşama kadar çalışıyorum. bakıcı yemek yapıp çocuğa bakıyor. bu durumda nasıl bir tavır almalıyım. ben bugüne kadar çocuğu böcek , iğne v.s hiçbişeyle korkutmadım. zaten çok korkak bi çocuk. bakıcıya öyle deme desem bu sefer oğlum odaya girip heryeri karıştırır. özellikle mutfakta. karar veremedim. bakıcıya böyle yapmamasını söylesem mi ....
Bakicinizi kesinlikli uyarmalisinizbence. Bu sekilde davranmasi cocugun omrunun sonuba kadar karanliktan korkmasina yol acabilir. Krese filan verin derim ben cunku bakicilar profesyonel olmayinca nasil davranacaklarini pek bilmiyorlar. Benimde bi arkadasimin ablasi bakiciydi yazik 1 yasinda bile olmayan bebegi televizyona alistirmis kendi izledigi diziyi aciyormus cocukta alismis sessiz sedasiz televizyon izliyormus surekli. Annesi fark etmis uyarmis izletme diye ama kadinin umrunda bile degil annesigidince aciyorum yine napayim durmuyo diyo. Cok dikkatli olmak lazim bence kres isini bi dusunun derim.

dün yine oğlum anne orda böcek var dedi. cinlerim tepeme çıktı bi anda. bi hışımla gittim hani nerde böcek , kim dedi sana bunu dedim. örümcek adamlı yastığı gösterdi:) bende yastığı aldım. örümcek adamı cici yaptım, birlikte sarıldık. şu anda sorun yok gibi. anladığım kadarıyla nadiren diyor. bugün söylicem.

dün yine oğlum anne orda böcek var dedi. cinlerim tepeme çıktı bi anda. bi hışımla gittim hani nerde böcek , kim dedi sana bunu dedim. örümcek adamlı yastığı gösterdi:) bende yastığı aldım. örümcek adamı cici yaptım, birlikte sarıldık. şu anda sorun yok gibi. anladığım kadarıyla nadiren diyor. bugün söylicem.
hahahah acaba annenin ilgisini çekmek için mi yapıyor kerata :-)

Bu konuda atlanmaması gereken bir şey var: Çocuğunuz var olmayan şeylerle değil aksine karşılaşabileceği şeylerle korkutuluyor. Siz şimdi "böcek yok" diyorsunuz ama yarın öbür gün mutfakta, banyoda bir böcek, sinek, örümcek görmesi çok olası. Ona böceklerin var olduğunu ama bunun korkulacak bir şey olmadığını hatta böceklerin ondan korktuğunu anlatsanız daha iyi olur gibi.

Bu konuda atlanmaması gereken bir şey var: Çocuğunuz var olmayan şeylerle değil aksine karşılaşabileceği şeylerle korkutuluyor. Siz şimdi "böcek yok" diyorsunuz ama yarın öbür gün mutfakta, banyoda bir böcek, sinek, örümcek görmesi çok olası. Ona böceklerin var olduğunu ama bunun korkulacak bir şey olmadığını hatta böceklerin ondan korktuğunu anlatsanız daha iyi olur gibi.

yok böceği gördü biliyor zaten. geçen gün yerde karınca vardı. bana gösterdi. ben de anlattım. onun da canı var. sakın öldürme canı acır dedim. birlikte dışarı attık.
mesela çiçek vardı evde. çiçeği kırmasıın diye gidip sevdik. sonra susamış diye ona su verdirdim. hiçbişey yapmadı valla çiçeklerime.
böyle yani çoğu şeyi biliyor aslında. çocuk gibi davranmamak lazım herşeyi anlıyorlar

X