oğlum öğleden sonra 3 ten beşe kadar uyuyor. o uyuyrken yemek yapmasını söyledim. ertesi gün öğlen de bi önceki günden kalan yemeği yiyoruz. yalnız bu aralar öğlen yemeğe basit şeyler hazırlatıyorum. öncelikle bunları hazırlatmayı bırakayım. yine bir önceki günün yemeğini yiyelim. oğlum uyuyunca yemek yapmaya devam etsin .
ve kesinlikle korkutmamasını söylicem.
mesela geçen koridor karanlıktı gitmedi. orası karanlık dedi. sonra birlikte ışığı açtık bak bişey yok dedim. rahatladı.
ya ben bu konuyu bugün konuşucam. kesinlikle korkutma dicem. tehlikeli şeylere birlikte yer ayarlayalım. ve o uyurken yemek yapsın.
Neden kreş düşünmüyorsunuz?
eve
evet benim de aklıma o geldi. belki çocuk ayaktayken yemeği yapıp çocuk uyuyunca televizyon seyrediyor. of başıma ağrı girdi.
Kilitler var dolaplar için onlardan edinip bicak catallarin ve zararli seylerin olduğu her dolabi cekmeceyi kapatin. Öncelikle önlem alin ve bakicinizla kesinlikle konusun
Çocuk evinde bir odada oturmaz yani nereye kadar korkutacak ki. Kesinlikle konusmalisiniz.
Bırak karıştırsın işi ne çocukla ilgilenmek.herkese günaydın. bir süredir oğlum karanlık bir oadaya girerken orda öcü var veya mutfağa girerken anne orda böcek var diyor. orda kim böcek var dedi dediğimde teyze diyor. (bakcısına teyze der). bakıcısı yatak odasına ve mutfağa girmemesi için böyle demiş anlaşılan. odaların kilitleri de yok kilitleyemem. oğlum da baya hareketli. ben akşama kadar çalışıyorum. bakıcı yemek yapıp çocuğa bakıyor. bu durumda nasıl bir tavır almalıyım. ben bugüne kadar çocuğu böcek , iğne v.s hiçbişeyle korkutmadım. zaten çok korkak bi çocuk. bakıcıya öyle deme desem bu sefer oğlum odaya girip heryeri karıştırır. özellikle mutfakta. karar veremedim. bakıcıya böyle yapmamasını söylesem mi ....
Bırak karıştırsın işi ne çocukla ilgilenmek.
Çocuğu öyle şeylerle korkutmaya hakkı yokk kusura bakmayınnn
Eğer o işi yapıyorsa, o işten para kazanıyorsa ilgilenecek çocukla.Elin çocuğu sana gelse evini didik etse sen rahatsız olmaz mısın ? ve çocukta laftan hiç anlamıyor ise... Bazı çocuklar var gözünün içine baka baka sen kızdığın halde devam ediyor, çocukları çokta serbest bırakırsan şımarık , arsız ve laf dinlemez olur güzelim , annemde öcü var davulcu geliyor derdi , e şimdi beni küçükken korkuttu diye ben sorunlu mu büyüdüm ya da hödük mü oldum
ev rahatlığını yaşamasını istiyorum. zaten ömür boyu okula gidecek. sabah istediği saatte uyanıp , ustediğinde uyusun rahat etsin istiyorum . daha 2,5 yaşında.
Elin çocuğu sana gelse evini didik etse sen rahatsız olmaz mısın ? ve çocukta laftan hiç anlamıyor ise... Bazı çocuklar var gözünün içine baka baka sen kızdığın halde devam ediyor, çocukları çokta serbest bırakırsan şımarık , arsız ve laf dinlemez olur güzelim , annemde öcü var davulcu geliyor derdi , e şimdi beni küçükken korkuttu diye ben sorunlu mu büyüdüm ya da hödük mü oldum
bugün söylicem korkutmamasını.
Tabiki söyleyeceksin.Disiplin vermenin şekli bir tek korkutmak değildir.herkese günaydın. bir süredir oğlum karanlık bir oadaya girerken orda öcü var veya mutfağa girerken anne orda böcek var diyor. orda kim böcek var dedi dediğimde teyze diyor. (bakcısına teyze der). bakıcısı yatak odasına ve mutfağa girmemesi için böyle demiş anlaşılan. odaların kilitleri de yok kilitleyemem. oğlum da baya hareketli. ben akşama kadar çalışıyorum. bakıcı yemek yapıp çocuğa bakıyor. bu durumda nasıl bir tavır almalıyım. ben bugüne kadar çocuğu böcek , iğne v.s hiçbişeyle korkutmadım. zaten çok korkak bi çocuk. bakıcıya öyle deme desem bu sefer oğlum odaya girip heryeri karıştırır. özellikle mutfakta. karar veremedim. bakıcıya böyle yapmamasını söylesem mi ....