2,5 yaşındaki oğlum ve bakıcısı

Kilitler var dolaplar için onlardan edinip bicak catallarin ve zararli seylerin olduğu her dolabi cekmeceyi kapatin. Öncelikle önlem alin ve bakicinizla kesinlikle konusun

Çocuk evinde bir odada oturmaz yani nereye kadar korkutacak ki. Kesinlikle konusmalisiniz.

benim dolaplarıma kilit takılamaz. yani öyle bi yapmışlar ki kilit takılamayacak cinsten. ama çatal bıçakları mümkün olduğunca yukarı alabilir, bir düzenleme yapabilirim.

bakıcınız genç mi? ileri yaşlardaysa kötü niyetle yaptığını sanmıyorum. malum hepimiz öcülerle böcülerle korkutulduk. alışkanlık mı denir artık ne denir bilemedim.
ama eğer genç biriyse çocuğun peşinde koşturmaya eriniyordur muhtem
elen.

Odayı karıştırır dusunmektense oğlunun psıkolojını dusunmeni öneririm.korkutarak çocuk yetiştirilmez yanlış yapıyor bakıcı.

Oda kılıdı yoksa oneride bulunayım vıdalı kancalar varya ondan bı kapıya bide yandakı tahtaya monteleyin laatık yada iple birbirine tutturun.

Konuşun. Gerekli önlemleri de evde alın. Mesela keskin aletlerin ulaşamayacağı yerlere kaldırılması gibi. Bakıcı korkutmak yerine çocuğu gözünün önünden ayırmasın. Yemek yapıyorsa mutfakta tutsun. Yoksa bulunduğu odada. Bakıcı olması hasebiyle ev işlerinden sorumlu olmadığını farzediyorum. Yoksa devamlı çocukla beraber olamaz tabi.

Bırak karıştırsın işi ne çocukla ilgilenmek.

Çocuğu öyle şeylerle korkutmaya hakkı yokk kusura bakmayınnn

Çocuğun rüyalarına girmediği sürece bir sorun teşkil etmez , bir çoğumuzda aynı şekilde iğnedir öcüdür diyerek büyüttü annelerimiz

Bırak karıştırsın işi ne çocukla ilgilenmek.

Çocuğu öyle şeylerle korkutmaya hakkı yokk kusura bakmayınnn

Elin çocuğu sana gelse evini didik etse sen rahatsız olmaz mısın ? ve çocukta laftan hiç anlamıyor ise... Bazı çocuklar var gözünün içine baka baka sen kızdığın halde devam ediyor, çocukları çokta serbest bırakırsan şımarık , arsız ve laf dinlemez olur güzelim , annemde öcü var davulcu geliyor derdi , e şimdi beni küçükken korkuttu diye ben sorunlu mu büyüdüm ya da hödük mü oldum

Benim oğluma da eltim balkona çok yaklaşmasın diye şeytan tutup ara ordan demiş. Bir müddet kaydırmadan bile kaymadı çocuk. Üzerine gitmeden dereceli bir şekilde alıştırdım tekrar.

Eğer o işi yapıyorsa, o işten para kazanıyorsa ilgilenecek çocukla.
Dağıtıyorsa kendi ewini dağıtıyor çocuk, toplasın işi ne.
Bize iş yerinde partonlar iş buyururken kaytarıyor muyuz?
Mecbur yapmaya.
Sen etkilenmemiş olabilirsin canım ama her çocuk aynı değil.
Öcü var orda demiş, belki çocuk geceleri uykusundan uyanıp mutfaktan odama ya öcü gelirse diye ağlayıp her gece annesinin babasının ortasında yatmak isterse. Psikoloji bu belli olmaz...

Kilit olabilecek bir sistemi yoksa dolaplarınızın yukarıya taşıyın. Yine ulaşıyorsa yukarıdaki dolaplara koyun kesici ve sivri tüm aletleri.

Yani anlam veremiyorum, o bakıcıya o para çocuğu korkutmak için mi veriliyor ?
Rahat olsun diye çocuğu korkutuyor. Bu korkunç birşey ya.
Demek ki bu bakıcı dediğiniz kişinin çocuk psikolojiyle kesinlikle ilgisi yok.

Evinizde kamera yok mu ? O kadının o evde ne yaptığını bile bilmiyorsunuz. 2.5 yaşında bir çocuk emanet ediyorsunuz daha hassas olmalısınız.

Ikı saat uyuduğu sırada yemeğini yapacaksa yapsın.

Ben bile uzuldum burada.

Gölgeden korkan oğlum var, üstüne gidiyorum korkularının. Oysa hareket alanını kısıtlıyor ve işime geliyor olması gerekir oyle değil mi ?

Bu arada bakıcı SADECE FİZİKSEL OLARAK BAKMAMALI ÇOCUKLARIMIZA, psikolojik eğitim konusunda kesinlikle başarılı olması şartı olmalı.

.......

2.5 yaşında bir çocuğa anlatarak ve sabırlı ve net olarak karıştırmamayı, zararlı olan şeylere dokunmamayı öğretebilir, bu zor değil.

Bunun devamında gözlem yapacak ve her defasında göz hizasına inip yanaklarını saçını okşayarak uyarı cümlesini tekrarlayacak, hepsi bu !

ev rahatlığını yaşamasını istiyorum. zaten ömür boyu okula gidecek. sabah istediği saatte uyanıp , ustediğinde uyusun rahat etsin istiyorum . daha 2,5 yaşında.

Anlıyorum kıyamıyorsunuz ama bu bakıcıyla daha başka sorunlar da yaşayabilirsiniz.
Çocuğunuzu korkutabilen biri.
Eğitimden zerre kadar anlamadığı belli.
Ben çocuğumu 2 yaşından önce gönderdim kreşe.
Biz de denedik yardımcıyı, asla korkutmayan sesi dahi yükselmeyen, hiç kimseye kızmayan sanki sinirleri alınmış ve çok çalışkan bir kadındı..
Tek dezavantajı çocuğumun her istediğini yapıyordu. Yere düşen oyuncağını alıp eline veriyor, işaretle her istediğini yaptırıyordu kızım.
Kreşte iyi eğitim alacağını düşündüğüm için kreşe verdim ve kızım için yaptığım en iyi şey olduğunu şimdi anlıyorum.

elin çocuğu derken..kadın çocuğa bakmak için para alıyor yani işi bu.

iyi o zaman annelerimizin her yaptığı yanlışı amaann ne oldu ki diye savunalım.onlar belki bilinçsizdi ama bizler daha bilinçliyiz her bilgi elimizin altında var.konunun ilk sayfasında ki msjımı okursan sorunlu büyüyenler olabileceğini de anlarsın.

kötünün örneği olmaz derler.savunduğun şey çok anormal farkında mısın?

Çocuğunuzun ulaşabileceği çekmecelere kendisine zarar vermeyecek eşyaları koyun, mutfak bezleri, örtüleri gibi. Ve bu tutumunun eşyaları kurcalamanın yanlış bir şey olduğunu onu anlatın. Süper Dadı taktiklerini uygulasanız?

Özellikle erkek çocuklarını büyütürken extra özenli olmak gerekiyor.Öcüden iğneden karanlıktan polisten doktordan korkutursak çocuk içe kapanık ürkek bir çocuk olarak büyüyor.Yardımcınızı korkutmaması konusunda uyarabilirsiniz oyun veya müzik başka birşeyle dikkatini çeksin.

bugün söylicem korkutmamasını.

Ve ona anlatmasını söyleyin. Sabırla anlatsın. Göz hizasına insin, saçlarını okşasın ve o şeyi yapmasını istemediğini ona zarar verebileceğini anlatsın.
Onun işi sadece bakmak olmamalı, psikolojisini de düşünmeli.

Tabiki söyleyeceksin.Disiplin vermenin şekli bir tek korkutmak değildir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…