2,5 yaşındaki oğlum ve bakıcısı

Senin söylediğin şey çocuktan çocuğa değişir, kimi çocuk var taviz verildikçe arsızlaşıyor, gözünün içine baka baka yapıyor hiç lafta anlamıyor ve yaptığının farkında olup bile bile yapıyorlar. Kimi çocuktada , bakıcıyı şikayet eder, annesi bakıcıyı mesela çocuk var iken uyarır yada çocuğun yanında azarlar , çocukta sonra ne oluyor biliyor musun ? çocuk aşağlama duygusunu öğreniyor , ben ne yaparsam yapayım annem ona kızcak diyor , sonra o çocuk karşısındakilere şiddet uyguluyor istediğini alamayınca. Ben böyle büyüdüm , benim gibi bir çok kişide böyle büyüdü hangimizde anormallik var ? Çocuğun piskolojisine göre hareket edilir, çok korkuyorsa evet başka yöntemlerde denenebilir , yada bir şekilde ortak noktayı bulmalısınız, ben para veriyorum eşşek gibi toplucak etçek kafası ile de o kişinin çok sağlıklı çocuk yetiştireceğini düşünmüyorum sonuçta karşıdakide insan köle değil ... Belli ki bakıcının yöntemi bu beğenmediysen sen önlemini al yoksa hiç iyiye gitmez bu kurcalama huyu , benim kuzenim çok karıştırırdı ortalığı annesinden tık çıkmazdı her geldiklerinde mutlaka bişeylerin yeri değişirdi taa ki 15 yaşına gelince bu huyuna son verdi...

aynı şeyden mi bahsediyoruz sence?

çalışan kadının en büyük sıkıntısı bu .Kreşler çok pahalı olduğu ve saatleri uymadığı için böyle cahil kadınlara mecbur kaliyoruz .
Benim kızım da da aynı sıkıntı yaşandı.Ben uyarmıştım ama nafile uyarsam ne olacak .Çocuğun beynine kazınmış bir defa.Çok zor onu silip atmak .Epey bir zamanımı almıştı.

Cocukken babaannem en ufak yaramazligimda allah seni yakacak, yalan soylersen cehennemde dilinden asacak, izinsiz biseye ellersen ellerini kesecek diye korkuturdu. Bi de banyoda tuvalette seyinle oynama cinler oralarda seni izler derdi.
sonuc ne oldu biliyor musunuz, ben yillarca tuvalette izlendigim korkusuyla cisimi ve kakami tutup kronik kabizlik ve bobrek sorunlari yasadim. Allah ile de hala aram iyi degil...
yani kucuk yaslardaki korkular ileride cok ciddi psikolojik ve fiziksel sorunlara neden olabiliyor. Konuyu cok ciddiye alin ve bakicinizi asla tekrar etmemesi konusunda uyarin.

elin çocuğu lafı garip kaçmış.Ekmek kapısı o çocuk .Ona bakmak karşılığında para alıyor..Nasıl ki insan çocuklarına torunlarına müsamaha gösteriyor ,bakmakla yükümlü olduğu çocuğa da müsamaha gösterecek .Sabredemiyorsa bakmayacak ve o insanların parasını almayacak bu kadar basit.Hem pastam dursun hem karnım doysun nerde görülmüş .

ne çektim ben o bakıcılardan.
kendi bildikleri terbiye yöntemini bizim çocuklarımıza da uyguluyorlar.
ben küçük oğlumu kreşe yazdırdım bugün.
yeter dedim yani. benim oğlumun da korkuları var . yeni oluştu . 2 ay önce.
umarım kreşte unutur .
kesinlikle söylemelisin.
böyle böyle davranışları var oğlumun . eğer söylüyorsan iğne, böcek , öcü. bunları bir daha söylememelisin.
sıkınıtı yaşıyoruz evde de. beni bunaltıyor diyebilirsin.
benim oğlum tuvalete kendisi gitmiyor artık.
geceleri yalnız yatmıyor.
ellerini yıkamaya bile gitmiyor.
her yere sen de gel anne diyor.
4 yaşında benim oğlum.

2.5 yasına kadar bakıcı baktı kızıma, cok da iyi bir insandı, hiç böyle şeyler yasatmadı bana
kardeşi olacağı için pedagog tavsiyesi ile kreşe başladı ama ben kendim de evde olsam, kardeşi olacak olmasa da yani ne olursa olsun o yasta artık evde tutmazdım, yarım gün kreşe verirdim, siz tüm gun çalışıyorsanız tum gun de verebilirsiniz zaten 1-3 arası uyku saati. sabah kahvaltı ardından etkinlik, öğleden sonra da park ve oyun ağırlıklı geçiyor bu yas grubu için

Oğlum bundan bir kaç ay önce rüyasında kardeşinin öldüğünü görmüştü ve uyumaktan korkar olmuştu. Rüyanın gerçek olmadığını anlatıp unutturana kadar canımız çıktı. O kadar küçükler ki etkilenip korkmaması mümkün mü? Bence kreşe verin çocuğunuzu.

Benide anneannem kayvanlarla korkutuyormuş ne fobisi onlarla aşığım resmen. Akrep beslemis insanım. :) Bakıcıya yol verme tabi ki böyle bir şey için düşünmemiştir, ama konuş onunla yapmamasını söyle. Odaların kilitlerini değiştirebilirsiniz yada mutfak için kilit değilde kapılar oluyor güvenlik kapısı ondan alın mutfak olayı çok dikkat edilmeli bir anlık dalgınlık Allah korusun... Güvenlik önlemi şart

şöyle de bir durum var:
kadın bunu illa bakıcı olduğu için yapmıyor olabilir,cocugun annesi, teyzesi, halası, anneannesi, babaannesi olup da sinirli, sabırsız ve cahil olan insanlar var. hatta kendi cocugunu döven var. yakınlık derecesinden cok kişinin karakteri, huyu önemli
bir arkadaşım var bana göre çok yanlış yaklaşımları var çocuğuna karşı, benim el denen bakıcım çocuğuma onun kendi çocuğuna baktığından elli kat daha iyi bakıyor(du)

arkadaşlar hepinize teşekkür ederim. biliyorsunuz ki bakıcı kolay bulunmuyor. benim şu anki bakıcım 6 yıl bir öğretmenin 2 çocuğunu büyütmüş. öğretmen bizimle aynı sitede oturuyor bakıcım tanıştırdı. hatta birbirimize gidip geliyoruz. yani şimdi bunu çıkarırsam kimi bulabilirim ki referans olmayınca korkuyorum. inanın 4 4lük bulmak çok zor. direk işine son vermeye kalksam her birinin ayrı bir kusuru var. bakıcı dayanmaz.

Korkutarak çocuk mu bakılır? Mutlaka konuşun çocuk tabiki karıştıracak heryeri dolaplar dağınık olacak çekmeceler yerlerde ve sonra büyüyecek herşey normale dönecek...
Arkadaşımızın bakıcısı da çocugu sürekli korkutmuş çocuk ilkokulda ve hala tedavi görüyor
Dikkat edin basit bir mesele değil

2,5 yasindaki cocugunuzun artik krese gitmesi daha iyi olmaz mi sizce? hayal dunyasi arkadas cevresi,paylasim alani gibi bi suru sey degisir,bakiciniz yavrunuzu sadece evde oyalar ama okulda bu cocuk gelisir..hem oyle bocekti ocuydu..cok uzucu..ben kendi cocuklugumu az cok animsiyorum,annem beni boyle korkuturdu ve ben geceleri korkudan uyuyamazdim yada surekli arkamda biri var sanirdim..simdi kendi yavrumu hicbi sekilde korkutmuyorum.kv 2 hafta kadar bakmisti,bu sekilde korkutmaya calistigini farkettim ve normalde saygida kusur etmeyen ben resmen ejdarhaya dondum,istem disi sert bi sekilde uyardim bidaha da oyle bisey olmadi.. cunku biliyorum ki korkutmalarin etkisini ustunden atmak zor oluyor..

bakıcının neden yemek yaptığı zaten sorulmuş. o yüzden onu geçiyorum.

pardon da, bakıcınız nasıl çocuğunuzu kendi evinizde kısıtlıyor? orası o çocuğun annesinin babasının odası. burda çocuğunuzun ayrı odası olduğunu farz ediyorum. eğer ayrı odası yoksa, bakıcı nasıl çocuğu uyuduğu odaya sokmuyor? ne hakla?

orası onun evi. odalarına girmesine yasak konulan bir eve kendini ne kadar ait hissedebilir ki çocuğunuz?

Inanmiyorum bisey desem gircek karistircak diyorsunuz... Bakiciyi niye tutuyorsunuz? Cocuga baksin diye dimi? Benim ufaklik biton para verip daha bir yil önce yaptirdigim mutfagimin dolaplarini cizdi, bayiliyor tencere tavayla oynamaya, nekadar engellemeye ugrassamda oyuncak mutfak ve tencere alsamda gercegiyle oynamaya bayiliyor... Ne yani mutfagim ondan önemlimi? Dagittigini topluyorum! Tabii ki engellemege ugrasiyor herzaman taviz vermemege bakiyorum ama onun o minik elleriyle sahteden yemek yapisini biseye degismem...

Bende çok gıcık oluyorum, benim bulunuduğum ortamda ne zaman bir çocuk yaramazlık yapsa hemen benimle korkuturlar, bak bu abla doktor sana şimdi kocaman iğne yapacak....hiç çekinmem söyleyen kimse direk uyarırım...birgün çocuğunun doktora ve iğneye ihtiyacı olursa bu korkuttuğun şeylere nasıl yaklaştıracaksın onu derim....biz hepimiz bu tarz şeylerle büyütüldük ama doğru olduğunu sanmıyorum....ben çocuklarımı daha şimdiye kadar asla hiçbir şeyle korkutmadım ve onlara asla yalan söylemedim...sonucu ağlamaları üzülmeleri bile olsa yalan ve korku bizim aramızda hiç olmadı....sizde ablayı kibarca uyarın muhtemelen geleneksel yöntemler kullanan bir bayan....uyarmanız doğru olur düşüncesindeyim...

Çocuğa gerçekleri anlatın beni de cinle öcüyle korkuttular evli kadınım 1 yıldan fazladır ateistim yine de korkuyu üzerimden tam atamadım karanlık ve yalnızlık korkusu var küçükken ne yaşarsa karakteri olur

yazık küçücük çocuğunuza daha 2,5 yaşında.uygun bir dille uyarın bakıcınızı.hatalı davranışının farkında olmayabilir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…