- 4 Haziran 2013
- 12.319
- 8.574
elin çocuğu derken..kadın çocuğa bakmak için para alıyor yani işi bu.
iyi o zaman annelerimizin her yaptığı yanlışı amaann ne oldu ki diye savunalım.onlar belki bilinçsizdi ama bizler daha bilinçliyiz her bilgi elimizin altında var.konunun ilk sayfasında ki msjımı okursan sorunlu büyüyenler olabileceğini de anlarsın.
kötünün örneği olmaz derler.savunduğun şey çok anormal farkında mısın?
Senin söylediğin şey çocuktan çocuğa değişir, kimi çocuk var taviz verildikçe arsızlaşıyor, gözünün içine baka baka yapıyor hiç lafta anlamıyor ve yaptığının farkında olup bile bile yapıyorlar. Kimi çocuktada , bakıcıyı şikayet eder, annesi bakıcıyı mesela çocuk var iken uyarır yada çocuğun yanında azarlar , çocukta sonra ne oluyor biliyor musun ? çocuk aşağlama duygusunu öğreniyor , ben ne yaparsam yapayım annem ona kızcak diyor , sonra o çocuk karşısındakilere şiddet uyguluyor istediğini alamayınca. Ben böyle büyüdüm , benim gibi bir çok kişide böyle büyüdü hangimizde anormallik var ? Çocuğun piskolojisine göre hareket edilir, çok korkuyorsa evet başka yöntemlerde denenebilir , yada bir şekilde ortak noktayı bulmalısınız, ben para veriyorum eşşek gibi toplucak etçek kafası ile de o kişinin çok sağlıklı çocuk yetiştireceğini düşünmüyorum sonuçta karşıdakide insan köle değil ... Belli ki bakıcının yöntemi bu beğenmediysen sen önlemini al yoksa hiç iyiye gitmez bu kurcalama huyu , benim kuzenim çok karıştırırdı ortalığı annesinden tık çıkmazdı her geldiklerinde mutlaka bişeylerin yeri değişirdi taa ki 15 yaşına gelince bu huyuna son verdi...
elin çocuğu lafı garip kaçmış.Ekmek kapısı o çocuk .Ona bakmak karşılığında para alıyor..Nasıl ki insan çocuklarına torunlarına müsamaha gösteriyor ,bakmakla yükümlü olduğu çocuğa da müsamaha gösterecek .Sabredemiyorsa bakmayacak ve o insanların parasını almayacak bu kadar basit.Hem pastam dursun hem karnım doysun nerde görülmüş .Elin çocuğu sana gelse evini didik etse sen rahatsız olmaz mısın ? ve çocukta laftan hiç anlamıyor ise... Bazı çocuklar var gözünün içine baka baka sen kızdığın halde devam ediyor, çocukları çokta serbest bırakırsan şımarık , arsız ve laf dinlemez olur güzelim , annemde öcü var davulcu geliyor derdi , e şimdi beni küçükken korkuttu diye ben sorunlu mu büyüdüm ya da hödük mü oldum
ne çektim ben o bakıcılardan.herkese günaydın. bir süredir oğlum karanlık bir oadaya girerken orda öcü var veya mutfağa girerken anne orda böcek var diyor. orda kim böcek var dedi dediğimde teyze diyor. (bakcısına teyze der). bakıcısı yatak odasına ve mutfağa girmemesi için böyle demiş anlaşılan. odaların kilitleri de yok kilitleyemem. oğlum da baya hareketli. ben akşama kadar çalışıyorum. bakıcı yemek yapıp çocuğa bakıyor. bu durumda nasıl bir tavır almalıyım. ben bugüne kadar çocuğu böcek , iğne v.s hiçbişeyle korkutmadım. zaten çok korkak bi çocuk. bakıcıya öyle deme desem bu sefer oğlum odaya girip heryeri karıştırır. özellikle mutfakta. karar veremedim. bakıcıya böyle yapmamasını söylesem mi ....
rüyalarına girmediği sürece sorun teşkil etmez mi.Çocuğun rüyalarına girmediği sürece bir sorun teşkil etmez , bir çoğumuzda aynı şekilde iğnedir öcüdür diyerek büyüttü annelerimiz
arkadaşlar hepinize teşekkür ederim. biliyorsunuz ki bakıcı kolay bulunmuyor. benim şu anki bakıcım 6 yıl bir öğretmenin 2 çocuğunu büyütmüş. öğretmen bizimle aynı sitede oturuyor bakıcım tanıştırdı. hatta birbirimize gidip geliyoruz. yani şimdi bunu çıkarırsam kimi bulabilirim ki referans olmayınca korkuyorum. inanın 4 4lük bulmak çok zor. direk işine son vermeye kalksam her birinin ayrı bir kusuru var. bakıcı dayanmaz.
ateist olmak korkusuz olmak anlamına gelmezki.Çocuğa gerçekleri anlatın beni de cinle öcüyle korkuttular evli kadınım 1 yıldan fazladır ateistim yine de korkuyu üzerimden tam atamadım karanlık ve yalnızlık korkusu var küçükken ne yaşarsa karakteri olur