herkese günaydın. bir süredir oğlum karanlık bir oadaya girerken orda öcü var veya mutfağa girerken anne orda böcek var diyor. orda kim böcek var dedi dediğimde teyze diyor. (bakcısına teyze der). bakıcısı yatak odasına ve mutfağa girmemesi için böyle demiş anlaşılan. odaların kilitleri de yok kilitleyemem. oğlum da baya hareketli. ben akşama kadar çalışıyorum. bakıcı yemek yapıp çocuğa bakıyor. bu durumda nasıl bir tavır almalıyım. ben bugüne kadar çocuğu böcek , iğne v.s hiçbişeyle korkutmadım. zaten çok korkak bi çocuk. bakıcıya öyle deme desem bu sefer oğlum odaya girip heryeri karıştırır. özellikle mutfakta. karar veremedim. bakıcıya böyle yapmamasını söylesem mi ....
Ya çocuk bu mecbur dağıtacak bu kadar takılmayın bence. Kendine zarar verecek seyler dışımda (bıçak veya yüksek yerlerde gezme) evde Özgür olmalı çocuk. Kızım 1.5 yaşında inanın evi öyle bir dağıtıyor ki inanamazsınız. Hatta dün ütü yaparken odasını öyle bir dağıtmış ki normalde sakin olan eşim kızıyodu yazık değil mi annene diye :) ama bu kızımın her zaman ki hali. Ha elbette bu böyle gidecek değil 3-4 yaşına geldiğinde beni daha iyi anladığında bu işi çözülecek. Şimdiden beraber toplamalara başladık sonrasında hepsini tekrar dağıtsa da :) ben çocukların öcü böcek gibi şeylerle korkutulasına çok karşıyım. Mesela kızım kedileri kuşları çok sever çok şımarınca. Böyle yaparsan kuşlar bida konmaz pencereye onlar uslu bebek sever derimherkese günaydın. bir süredir oğlum karanlık bir oadaya girerken orda öcü var veya mutfağa girerken anne orda böcek var diyor. orda kim böcek var dedi dediğimde teyze diyor. (bakcısına teyze der). bakıcısı yatak odasına ve mutfağa girmemesi için böyle demiş anlaşılan. odaların kilitleri de yok kilitleyemem. oğlum da baya hareketli. ben akşama kadar çalışıyorum. bakıcı yemek yapıp çocuğa bakıyor. bu durumda nasıl bir tavır almalıyım. ben bugüne kadar çocuğu böcek , iğne v.s hiçbişeyle korkutmadım. zaten çok korkak bi çocuk. bakıcıya öyle deme desem bu sefer oğlum odaya girip heryeri karıştırır. özellikle mutfakta. karar veremedim. bakıcıya böyle yapmamasını söylesem mi ....
oğlum öğleden sonra 3 ten beşe kadar uyuyor. o uyuyrken yemek yapmasını söyledim. ertesi gün öğlen de bi önceki günden kalan yemeği yiyoruz. yalnız bu aralar öğlen yemeğe basit şeyler hazırlatıyorum. öncelikle bunları hazırlatmayı bırakayım. yine bir önceki günün yemeğini yiyelim. oğlum uyuyunca yemek yapmaya devam etsin .
ve kesinlikle korkutmamasını söylicem.
mesela geçen koridor karanlıktı gitmedi. orası karanlık dedi. sonra birlikte ışığı açtık bak bişey yok dedim. rahatladı.
ya ben bu konuyu bugün konuşucam. kesinlikle korkutma dicem. tehlikeli şeylere birlikte yer ayarlayalım. ve o uyurken yemek yapsın.
oğlum öğleden sonra 3 ten beşe kadar uyuyor. o uyuyrken yemek yapmasını söyledim. ertesi gün öğlen de bi önceki günden kalan yemeği yiyoruz. yalnız bu aralar öğlen yemeğe basit şeyler hazırlatıyorum. öncelikle bunları hazırlatmayı bırakayım. yine bir önceki günün yemeğini yiyelim. oğlum uyuyunca yemek yapmaya devam etsin .
ve kesinlikle korkutmamasını söylicem.
mesela geçen koridor karanlıktı gitmedi. orası karanlık dedi. sonra birlikte ışığı açtık bak bişey yok dedim. rahatladı.
ya ben bu konuyu bugün konuşucam. kesinlikle korkutma dicem. tehlikeli şeylere birlikte yer ayarlayalım. ve o uyurken yemek yapsın.
ama o uyurken yemek yaptığından emin olamazsın,belki çocuk uyuyunca bakıcısı da uyuyor bunu bilemezsin ki.
benim de kızıma bakıcı bakıyor o yüzden bu kadar hassasım.
kesinlikle konuş.