Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası 2,5 yaşındaki oğlum kreş

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları
bizim bakıcımız, tv izletiyor fazlasıyla. ayrıca ev gezmesine götürmek istiyor. güzel güzel söyledim. nolcak ki bana güvenmiyormusun bilmem ne , of vericem çocuc
Tv nin aile içi iletişimde olumsuzluk yaşattığını ve ciddi olarak ta çocukların gelişimini engellediğini düşünüyorum.
Yapabiliyorsanız TV izletmek yerine konuşun,boya yapın,lego yapın,yemek yapın (bu çok zevkli) inanın değişime şaşıracaksınız.

benim bakıcıyı çıkartma sebebim ısrarla tv 'den nolur ki yeaa demesi ve çocuğumu gün gezmelerine götürmek istemesi.
yine sinirlendim

Burada daha önce bir bayanda bundan şikayetçiydi.Doktora da girmişti.Kreşe verin yaşıtlarıyla olsun düzelir demişti doktoru ve bayan çok şaşırmıştı değişime.
Ay inşallah bizde de işeyarar. Hoş böyledevam etmeyeceği belli ama insan yine de üzülüyor. Özellikle insanların neden konuşmuyor gibi sorular sorması sinir bozucu oluyor☺ konu sahibi kızıyor mudur bize acaba? Konusunu biraz işgal ettik de

bizim bakıcımız, tv izletiyor fazlasıyla. ayrıca ev gezmesine götürmek istiyor. güzel güzel söyledim. nolcak ki bana güvenmiyormusun bilmem ne , of vericem çocuc

benim bakıcıyı çıkartma sebebim ısrarla tv 'den nolur ki yeaa demesi ve çocuğumu gün gezmelerine götürmek istemesi.
yine sinirlendim
Siz bence kreşe verin çocuğunuzu.Gerçekten iyi bi yer bulursanız memnun kalacaksınız buna şimdi daha çok emin oldum.
Güne götürmek ne ya?

Siz bence kreşe verin çocuğunuzu.Gerçekten iyi bi yer bulursanız memnun kalacaksınız buna şimdi daha çok emin oldum.
Güne götürmek ne ya?

ya sorma.
ama sen bana güvenmiyormusun diyo bide yüzsüz ya.
üst katımızda iş arkadaşımın çocuğuna da bakıcı bakıyor.
birbirinizie gidip gelebilirsiniz, aşağıda kapalı parka, site içindeki açık parka götürebilirsin dedim.
kadın hala gezme peşinde.

sevgili afra tafra afra tafra alıntı yaptğımda bazen mesaj hata veriyor bu kez de böyle oldu alıntıyı sildim

amin... çocuk büyütmek gerçekten zor bir sorumluluk ama güzel yanları tolere ediyor :) dediğim yöntemler işe yarar umarım, doktorun farklı birşey söyleyeceğini sanmıyorum fizyolojik açıdan bakıyor çoğu, işitme testi dil bağı kontrolü vs... ama çocuk doktorundan ziyade pedagog gibi bir uzmanı tavsiye ederim. içiniz rahat eder ama bir sorun olduğunu sanmıyorum sadece biraz daha gayret :KK66:

Hassasanne diye bir hanım var Ece Kumkale çok beğenerek takip ediyorum onu. bir yazısında okumuştum. çocuk parkında annelerle tanışıp kaynaşıp belli günlerde hep birlikte çocuklarını parkta oynatıyorlarmış çocuklar sosyalleşirken onlar da sohbet ediyormuş. bu da güzel bir fikir bence ama ben çalıştığım için bunu ancak yazın yapabilirim sanırım. belki siz de denersiniz.

ya sorma.
ama sen bana güvenmiyormusun diyo bide yüzsüz ya.
üst katımızda iş arkadaşımın çocuğuna da bakıcı bakıyor.
birbirinizie gidip gelebilirsiniz, aşağıda kapalı parka, site içindeki açık parka götürebilirsin dedim.
kadın hala gezme peşinde.
oldu olacak bir çekrekte siz alın adınıza güne katılsın çocuk?Tövbe tövbe bak yine sinirlendim ama.

ben bunu güzelce uyardım .
bak yapma götürme ve tv izletme diye.
ben bu şartlar altında çalışamam dedi gözleri dolu dolu. beni çıkarmadan 3 gün önce haber ver, ben de yeni bi yer bakıyım dedi.
ben de haber saldım. görüştüm bikaç adayla. ama içime sinmedi. sonra bakıcımın kulağına gitmiş. e sen aramaya başlamışsın dedi bugün.
ben de dedim, sen dedin ya ara diye.
pişman olmuş benim ki.
yok biz güvenilirmişiz de, bilmem nhe de.
valla işini kaybetti.
halbuki ikinci olursa ona baktırmayı düşünüyordum ve diyordum da.
ammma ben çocuğum hakkında hiçmi şöyle yapalım falan diyemicem.
neymiş, kendini çocuk gibi hissetmiş.
dediğim de çocuğu yabancı eve götürme ve çok tv izletme demekti, ve tatlı dilliyimdir.
bunu bile diyemiceksem olmaz ama.

Bize doktor 36 aylıktan sonra öneriyoruz dedi. 12 aylık çocukta gönderilmez yani. Arkadaşım bebeğini verecekti 18 aylık doktoru daha erken ne yaptın sen demiş.
Sizin ki 2,5 yaşında gidebilir zaten ay olarak yakın. Biz bakıcı tuttuk ama eğitimli bir bakıcı zaten kamerada var evde bakıyor kuzenim sık sık çok iyi bakıcımız çocuk o ilk bakıcıdan sonra o kadar değişti ki. Allah iyi insanlar çıkarsın karşımıza. kreşleride iyi araştırmak lazım. Ben nelerine şahit oldum. Sizde iyi araştırın lütfen. Bol bol vitamin yedirin sebze ve meyve. Mikroplara da alışsın vücudu.

afra tafra afra tafra
:KK48: konu sahibesi çok hoş bir hanım, kızmamakla kalmıyor bir de sohbetimize katılıyor :KK68: bakıcınıza ben de sinir oldum kreş gerçekten en güzeli

üzmeyin kendinizi bakın görün bunlar bir açılacak susturamayacağız özleriz bu günlerini:rolleyes: insanları da hiiiiç takmayın her çocuğun gelişimi kendine özel. mesela benim kızım 20 ye kadar sayıyor ve rakamları bilerek yapıyor bunu, A B C yi biliyor morundan kahverengisine renk biliyor. ama bunları bileceğine "anne ben acıktım" demesini daha çok isterim. her çocuğun bir diğerinden ileri olduğu birçok zihinsel fiziksel ve duygusal durum vardır ama bunları kıyaslamak çok anlamsız bence. millet sever sorgulamayı hiç takmayın :KK74:

ben bunu güzelce uyardım .
bak yapma götürme ve tv izletme diye.
ben bu şartlar altında çalışamam dedi gözleri dolu dolu. beni çıkarmadan 3 gün önce haber ver, ben de yeni bi yer bakıyım dedi.
ben de haber saldım. görüştüm bikaç adayla. ama içime sinmedi. sonra bakıcımın kulağına gitmiş. e sen aramaya başlamışsın dedi bugün.
ben de dedim, sen dedin ya ara diye.
pişman olmuş benim ki.
yok biz güvenilirmişiz de, bilmem nhe de.
valla işini kaybetti.
halbuki ikinci olursa ona baktırmayı düşünüyordum ve diyordum da.
ammma ben çocuğum hakkında hiçmi şöyle yapalım falan diyemicem.
neymiş, kendini çocuk gibi hissetmiş.
dediğim de çocuğu yabancı eve götürme ve çok tv izletme demekti, ve tatlı dilliyimdir.
bunu bile diyemiceksem olmaz ama.

tabi kii diyeceksiniz ennn doğal hakkınız, onun için para alıyor bi de duygu sömürüsü :KK62:
o gün çocuk biraz hastaydı ve kayınvalidemdeydi aradı beni "kızım hava güzel parka götüreyim mi?" diye "tabi götür anne hava alsın ona da iyi gelir" dedim. götürse de götürmese de hatta daha da hasta etse de bişey diyemem kayınvalidem. ama soruyor sağ olsun. bakıcı bunun en alasını yapmalı bence.

tabi kii diyeceksiniz ennn doğal hakkınız, onun için para alıyor bi de duygu sömürüsü :KK62:
o gün çocuk biraz hastaydı ve kayınvalidemdeydi aradı beni "kızım hava güzel parka götüreyim mi?" diye "tabi götür anne hava alsın ona da iyi gelir" dedim. götürse de götürmese de hatta daha da hasta etse de bişey diyemem kayınvalidem. ama soruyor sağ olsun. bakıcı bunun en alasını yapmalı bence.

ben de şu şeklide anladım.
ben oğlumun doğal beslenmesinde hassasım.
köy yumurtası alıyorum kümesten.
hergün 1 tane yer.
bi gün baktım yumurtası eksilmemiş. dedim dün yumurta vermedin mi. dedi ben arkadaşa kahvaltıya götürdüm çocuğu.
ya insan bi arar sorar yani.
o günden beri cebelleşiyorum. inat ki ne inat.
ben çok sabırlıyımdır ama soğuyunca biter ben de.
sabrımın son damlasını da tüketti.
yine burdaki rota virüs muhabbeti üzerine bi arkadaşı aradım.
kızıyla kuaföre gitmiş. orda bi çocuğun ağzından kraker yemiş kızı ve rota virüs kapmiş, 1 haffta hastanede yatmış.
yani delisini falan geçtim. belki gittiği yerde hasta bi çocuk var, benim çocuğuma hastalık bulaşır.
biraz da benim gibi yumuşak yüzlüyseniz, bakıcı olayı çok zorluyor.
yüzüm o kadar yumuşak ki eşim kızıyor diyorum. ondan korkuyor (bu korkmuş hali)

ne dolmuşum ama

ben de şu şeklide anladım.
ben oğlumun doğal beslenmesinde hassasım.
köy yumurtası alıyorum kümesten.
hergün 1 tane yer.
bi gün baktım yumurtası eksilmemiş. dedim dün yumurta vermedin mi. dedi ben arkadaşa kahvaltıya götürdüm çocuğu.
ya insan bi arar sorar yani.
o günden beri cebelleşiyorum. inat ki ne inat.
ben çok sabırlıyımdır ama soğuyunca biter ben de.
sabrımın son damlasını da tüketti.
yine burdaki rota virüs muhabbeti üzerine bi arkadaşı aradım.
kızıyla kuaföre gitmiş. orda bi çocuğun ağzından kraker yemiş kızı ve rota virüs kapmiş, 1 haffta hastanede yatmış.
yani delisini falan geçtim. belki gittiği yerde hasta bi çocuk var, benim çocuğuma hastalık bulaşır.
biraz da benim gibi yumuşak yüzlüyseniz, bakıcı olayı çok zorluyor.
yüzüm o kadar yumuşak ki eşim kızıyor diyorum. ondan korkuyor (bu korkmuş hali)

ne dolmuşum ama
Vallah çok dolmuşsan ha:))

ayyy Şahika gibi "yol ver yol ver yol verrrr" diyorum bu bakıcıya En Büyük KK
az bile sinir olmuşsunuz. ne demek anneden habersiz çocuğu arkadaşına götürmek?? belki dünyanın en iyi insanıdır o arkadaş ama bu devirde güven olur mu?
benim kızım da bir cafede mama sandalyesinde oturttuktan sonra olmuştu. en çok çocuklar arasında geçiyor bu virüs sonuna kadar haklısınız.
valla sınırları zorlamış bu kadın... çocuğu yedir öyle götür (götürmesin de tabi, yumurta yedirmemek için bahane değil özrü kabahatinden beter) annesi özel yumurta alıyor bir yumurta yediremeyeceksen vasfın ne orda?

not: moderatörler bu alıntı sorunum ne olacak benim? alıntı yaptığımda mesaj gitmiyor ya:KK61:

sevgili afra tafra afra tafra alıntı yaptğımda bazen mesaj hata veriyor bu kez de böyle oldu alıntıyı sildim

amin... çocuk büyütmek gerçekten zor bir sorumluluk ama güzel yanları tolere ediyor :) dediğim yöntemler işe yarar umarım, doktorun farklı birşey söyleyeceğini sanmıyorum fizyolojik açıdan bakıyor çoğu, işitme testi dil bağı kontrolü vs... ama çocuk doktorundan ziyade pedagog gibi bir uzmanı tavsiye ederim. içiniz rahat eder ama bir sorun olduğunu sanmıyorum sadece biraz daha gayret :KK66:

Hassasanne diye bir hanım var Ece Kumkale çok beğenerek takip ediyorum onu. bir yazısında okumuştum. çocuk parkında annelerle tanışıp kaynaşıp belli günlerde hep birlikte çocuklarını parkta oynatıyorlarmış çocuklar sosyalleşirken onlar da sohbet ediyormuş. bu da güzel bir fikir bence ama ben çalıştığım için bunu ancak yazın yapabilirim sanırım. belki siz de denersiniz.
Tabii orası öyle. Annelik hazzı, mutluluğu bambaşka birşey. Allah acılarını yaşatmasın, sorunlar bir şekilde çözülüyor.
Doktordan kastım pedagog benim de. En azından vicdani olarak uzman yardımı almadığım için kendimi kötü hissetme ihtimalini ortadan kaldırmış olurum:) yine de dönüp dolaşıp varacağım nokta kreş olucak galiba.
Hasasanne sitesine baktım da şimdiye kadar nasıl keşfetmemişim. Çok teşekkür ederim. Hemen yer imlerine ekliyorum:)
Park fikri çok iyiymiş. Hazır bahar da kapıdayken. Şu hastalık dönemini atlattıktan sonra deneyeceğz inşallah..

Şöyle ki şimdi kreşe göndermediniz diyelim ilk okula kadar idare ettiniz.Eee bu çocuk ilk okulda da hasta olabilir.
Kızımı 14. ayından beri kreşe göndermek zorunda kaldım.Şimdi 27 aylık ve çok memnunum.Hastalıklar geçici dönem oluyor lakin sonra bağışıklık kazandığından nadir oluyor.
prensesannesi tuvalet eğitimi vermeden kreşe alıyorlar mı? alıyolarsa bu süper bi haber benim için.

Tabii orası öyle. Annelik hazzı, mutluluğu bambaşka birşey. Allah acılarını yaşatmasın, sorunlar bir şekilde çözülüyor.
Doktordan kastım pedagog benim de. En azından vicdani olarak uzman yardımı almadığım için kendimi kötü hissetme ihtimalini ortadan kaldırmış olurum:) yine de dönüp dolaşıp varacağım nokta kreş olucak galiba.
Hasasanne sitesine baktım da şimdiye kadar nasıl keşfetmemişim. Çok teşekkür ederim. Hemen yer imlerine ekliyorum:)
Park fikri çok iyiymiş. Hazır bahar da kapıdayken. Şu hastalık dönemini atlattıktan sonra deneyeceğz inşallah..

:KK9::KK9::KK9:
herşey yoluna girecek ben bizden umutluyum :KK36:
gelişmeleri birbirimizle paylaşalım :KK66:

Kresmi bakicimi derseniz kesinle kreş ama ilk zamanlar çok sık hasta oluyorlar oda çok doğru zamanla hastalık sıklığı azalıyor benim tavsiyem şuan krese baslatmayin havalar bu soguk bi sıcak mevsim geçişi bütün çocuklar hasta iyice yaz gelsin öyle başlasın bide vitamin surubu pekmez bol c vitamini verirsiniz alisir gider..

Bencede kreş, benim iki oğlumda gitti ikiside çok fazla hasta olmadı, nebilim öksürük, nezle her çocuğun geçirdiği sıklıkta. Için rahat olsun

X