- 15 Aralık 2014
- 8.315
- 7.544
- 398
- Konu Sahibi TurkuazKrampon
-
ah cnm benim teşekkr ederim. benim kızımda girdiği ortamda biz yanında duruyosak sorun yok. veya ısındığı ortama çabuk alışıyor. ama anlattım ya 2 kere birine gittik ve zile basıp beklemeye başlayınca çıldırdı sanki ona orada bişey yapacağız. mahalleyi ayağa kaldrdı. bi de bu hastane mevzusu kapıdan içeri girer girmez başlıyor. zamanla düzelir inş tek ümidim bu..Günbatımını , tuvalet eğitiminden tanıyorum hemen hemen aynı anda tuvalet eğitimne başlamıştık .. gerçekten çoook sabırlı bir anne ben ozaman bile maşallah ben yeri geliyordu tuvalet eğitiminde sesimi yükseltiyordum ama günbatımı gayet ılımlıydı...
canım bence senin davranışlarınla değildir o bazı çocuk zamanla ortama insanlara alışıyor... benim kızım 1,5 yaşına kadar eve ne misafir geldi nede biz kimseye giderdik... 5 aylık iken memlekete götürdüm ayyy inanmazsınız kayın validemin evine girer girmez bastı yaygarayı ben eşim ne yapacağımızı şaşırdık panikledik kusana kadar ağladı... ben ve kızım salona geçtik onlar mutfakta yemek yiyorlar.. sonra yavaş yavaş önce salonun kapısını açtım sonra babası girdi çıktı odaya sonra amca inan alışması 4 saat sürdü....ertesi günü teyzesine gittik ablam kapıda karşıladı heyecanla kızımı bekliyor yazık bu yine başladı ağlamaya ama ne ağıt anlatamam oradada aynı şeyleri yaptık ben yalnız odada 2 saat falan durdum..
ve bir yaş doğum gününde yine memlekete gittik aynı şeyler yaşandı ablam yazık doğum günü partisi düzenledi rezil etti partiyi bütün karelerde ağlıyordu resimleri bir görsen...kiii kimseye gitmiyor benim kucağımda ya babanın kucağında babam kızımı çook seviyor herkes dokunup sevmek için nasıl bekliyorlar bir görseniz kimseye izin vermedi...
bu durum bizim evimize gelen misafirlerede öyleydi ama 2 yaşından sonra ne olduysa birden bu çocuk sosyalleşti hatta çook cana yakın olduuu.. şimdi babsıyla ben bu kadar özgüveni olmasından bu kadar cana yakın olmasından korkuyoruz...herkesle konuşuyor çekinmiyor arkadaşları ile oynnuyor bizi tanıyan eski dostlar diyorlar ki bu cadıya ne olmuş evinize giremiyorduk diyorlar....
yani dönem dönem oluyor ve geçiyor bence çok takılma rahat bırak hiç birşey için zorlama zamanla huyları değişiyor...biz kaçkere misafrliğe gittiysek o evde sadece 10 dakika oturmuşuzdur ağla ağla eşimde bende dayanamıyorduk hooppp apar topar eve gelirdik...şimdi de gittiğimiz yerde hadi kızım gitme zamanı diyorum anne biraz daha kalalım ne olur diyor ayarları yok bunların.))
benim kızım 18 aylıkken rotadan yatmıştı özel bir hastanede ne zaman o hastanein önünden geçse ağlıyordu... yada benim için o hastaneye gittiğimiz zaman arabadan inmiyordu ben gelmeyecem diyordu .. kızım senin için değil benim için geldik diye diye onuda törpiledik.. yani beyinlerinde iyi kodluyorlar hastane binası nasıl oluyor biliyorlar geçen gün bir diş hastaneisnin önünden geçiyoruz kiii oraya hiç gitmedik anne bak hastane dedi ben ve eşim şaşırdık .. binaları kodluyorlar şekil benzerliği falan kuruyorlar heralde...ah cnm benim teşekkr ederim. benim kızımda girdiği ortamda biz yanında duruyosak sorun yok. veya ısındığı ortama çabuk alışıyor. ama anlattım ya 2 kere birine gittik ve zile basıp beklemeye başlayınca çıldırdı sanki ona orada bişey yapacağız. mahalleyi ayağa kaldrdı. bi de bu hastane mevzusu kapıdan içeri girer girmez başlıyor. zamanla düzelir inş tek ümidim bu..
bizde 2 3 ay önce düğüne gittik aman yarabbim kına akşamı gelin alıcı ve düğün tam 3 kere bitene kadar ağladı. insnların içindeyim kıpırdayamıyorum benimki sürekli ağlıyor. çevremdekiler neden ağlıyo diye soruyor bişey söyleyemiyorum. kına bittikten sonr a amcasının evine gittik kalmya orada bir mutlu bir mutlu gör. sabah hazırlandık gelin alıcıya gittik yine başladı ağlmaya düğün gecesi de havai fişekler patlatmazlarmı ta dibimizde yeminle çocuk çıldırdı. apar topar geri döndük. ben mahvoldum yani yorgunluktan.. offf off şu korkular bitsin başka bişey istemiyorum. oturduğum yerde anneli oyun grunu varmı diye baktım ama maalesef yok. kreştn çok anneli oyun grubu lazım bize
olabilir cnm daha önce heray hastaneye gittim 5 kere falan o zaman kızım 1.5 yaşındaydı. hiçç korkmazdı babasının yanında otururdu ama bu kayısı olayından sonra ve onun hemen öncesinde de kabızlığı için doktora gitmiştik doktor da paldır küldür muayene etmişti. o zamandan sonra başladı. sağlık ocağındayken boy kiloya bakarken de hep ağladı kuzucum. sanrım eve doktor seti alıp onunla doktorculuk oynucambenim kızım 18 aylıkken rotadan yatmıştı özel bir hastanede ne zaman o hastanein önünden geçse ağlıyordu... yada benim için o hastaneye gittiğimiz zaman arabadan inmiyordu ben gelmeyecem diyordu .. kızım senin için değil benim için geldik diye diye onuda törpiledik.. yani beyinlerinde iyi kodluyorlar hastane binası nasıl oluyor biliyorlar geçen gün bir diş hastaneisnin önünden geçiyoruz kiii oraya hiç gitmedik anne bak hastane dedi ben ve eşim şaşırdık .. binaları kodluyorlar şekil benzerliği falan kuruyorlar heralde...
güzel fikir benim kzıımın var her akşam bizi kontrol ediyor iğne yapıyor ama öyle bir bastırıyor kiolabilir cnm daha önce heray hastaneye gittim 5 kere falan o zaman kızım 1.5 yaşındaydı. hiçç korkmazdı babasının yanında otururdu ama bu kayısı olayından sonra ve onun hemen öncesinde de kabızlığı için doktora gitmiştik doktor da paldır küldür muayene etmişti. o zamandan sonra başladı. sağlık ocağındayken boy kiloya bakarken de hep ağladı kuzucum. sanrım eve doktor seti alıp onunla doktorculuk oynucam
Bitkiler çocuklar için bir tedavi seçeneği değildir. Lütfen kimseye onermeyin.
Kanamaları durdurmak için kullanılması kanın pihtilasmasi sürecini hızlandırması anlamına gelir. Bu da sağlıklı bireye dahil pıhtılaşma sorunlarına yol açar. ki bunlar hafife alinacak seyler degildir.TurkuazKrampon
doğal korkularmerhabalar arkadaşlar.. buraya konu açıp açmamayı çok düşündüm. fakat fikirlerinizi almaya gerçekten çok ihtiyacım var. lütfen fikir sahibi yada tanıdığınız birinin başına geldiyse bana bi yol gösterin lütfen...
kızımın değişik korkuları var. mesela oturmaya gideyim çocuklar bi odada oynuyor kızım benim yanımdan ayrılmıyor. çocukların oynadığı odaya gitmek istiyor bazen beni elimden tutup onların yanına götürüyor ben başında durursam duruyor. diğer odaya geçeyim koşarak yanıma geliyor. komşumun oğlu 1 yaşında ve acayip hareketli konuşamıyor bağırarak sesler çıkarıyor daha öncede kızımın yakasına yapışmıştı ve biz zor ayırmıştık. o zamandan beri onu görsün deli gibi kaçıyor resmen omzuma kadar çıkıyor. onun yanındayken ben iş yapmaya ayağa kalkayım deli gibi ağlıyor.
daha önce kızımın burnuna kayısı kaçtı ve çıkarması zor oldu aspiratörle çıkarmaya uğraştık kablolu aspiratörle. acile gittik falan öyle etkisinde kaldı ki 1 hafta sonrası kuzenime gittim elinde şarj kablosunu gördü ve 1 saat ağladı ağlamaktan heryere kustu (çok ağlayınca kusmaya başlıyor) ben ne yapacağımı şaşırdım.
o zamandan beri nereye gidersek gidelim hastane, asansör, dükkan (lc waikikiye gitmiştik bi keresinde) oradan çıkana kadar ağlıyor. yine bişey olacağını zannediyor. bu kayısı olayı olalı 3 4 ay oldu neredeyse..
bana bu konuyu açtıran olayda bugün yaşandı. sağlık ocağına gittik boy kilo kontrolüne ve kızım yine girince ağlamaya başladı (hemşireyi görünce) orada da kustu. o kadar üzüldüm ki bu duruma.. yemin ederim dua ediyorum hasta falan olmasın diye yoksa hastaneyi ayağa kaldıracak ağlarken. 3 ay sonr tekrar sağlık ocağına gidicez inanın şimdiden düşünmeye başladım.
yakınlarımın evine gittiğimizde bi sorun yok. ama hiç gitmediğim bi yere gideyim zile basayım o zamanda ağlamaya başlıyor. annemle ve kızımla dha önce gitmediğimiz 2 yere gittik ikisinde de zile basıp beklemeye başladığımızda dakikalarca ağladı mahalle ayağa kalktı. sanki orada ona bişey yapacakmışız gibi düşünüyor herhalde bilemiyorum.
olayların uzuuuuun bi süre etkisinde kaldığını düşünüyorum. açıkçası bu durumun benim yüzümden olduğunu düşünüyorum. çünkü kızım 1 yaşlarındayken yatağa yatıyoduk beraber ama kızım kalkıp yatakta geziniyodu bende yataktan düşmesin hemen uyusun diye yatağın tahta kısmına 1 2 kere vurup hiiii çabuk yat uyu diyodum sesli bi şekilde. sonra kızımda hemen bana sarılıyodu. acaba benim bu tavrım yüzünden mi korkuları bu denli oldu diye düşünüyorum hergün..
benim kızımın böyle korkuları oluyor ama tavuktan kediden hayvanlardan hiç korkmaz diplerine kadar gider sever. bu arada kreş önerebilirsiniz ama ben bu korkuları yenene kadar göndermeyi düşünmüyorum benden bu zamana kadar hiç ayrı kalmadı. onu çook kötü etkileyebilir bu durum psikolojisi bozulabilir o yüzden düşünmüyorum. annemlerde bi yasin okutalım ne insanları karşılayabiliyorum nede ayağa kalkıp bişeye yardımcı olabiliyorum çünkü peşimde elimi tutup sürekli ağlıypr hep onun yanında olayım yanında oturayım istiyor. benden ayrı kalmaya dayanamaz. kreşe gidince oyuncakları görünce ağlamıyo diyolar çevremdekiler. ama benim kızım farklı onda çok büyük etki bırakabilir. öyle oyuncağa falan kanmaz yani.
pazara markete girdiğimizde bi sorun yok
ben ne yapacağımı şaşırmış durumdayım nolur bana bi fikir verin .. çevrenizde benzer durumlar yaşayanlar varsa cevap yazsınlar lütfen... çok çok üzgünümbana rahatlatıcı bişeyler söyleyn nolur
@ta mavra
Herhangi bir hastalık için herhangi bir bitkiyi bir çocuğa oneremezsiniz.Nasil bitkiler çocuklar için tedavi yöntemi değil . anlayamadım biraz açar misin ?
Herhangi bir hastalık için herhangi bir bitkiyi bir çocuğa oneremezsiniz.
İlaçlar verilirken içeriğin dozlari bellidir. Cocugun kilosuna gore neyi ne kadar kullanacaginizi doktor soyler. Ancak bir bitkide hangi etken maddenin kaç graminda kaç miligram ne var diye bir hesabı yapmanız söz konusu değildir.
Bahsettiğiniz bitkiden yola çıkarak, kanamaları durdurdugu yazıyor mesela bu durumda kanı hızlı pihtilastiran bir madde içeriyordur.
Normalinde olan kanı pihtilastirdiginizda vücutta felce kadar gidebilen problemler silsilesi ile karşılaşırsınız.
He yok o kadar da etkili değil diyorsanız zaten kullanmak anlamsızdır.
Üstelik aktardan aldığınız açıkta bulunan bitkilerin Nerede ne şartlarda yetistirildigi belli değildir.
Bir atık su kanalının kenarından bile toplanmış olabilir.
Tarım ilacı kullanılmış olabilir vs vs...
Son olarak nane-limon gibi günlük tukettigimiz şeylerden değil, ozel bitkilerden bahsediyorsunuz. Alerjisi olmadığını asla bilemezsiniz.
allah razı olsun güzel yorumunuz için2,5 yaşindaki kızınız gayet normal aslinda siz tutumunuzu degistirmeli ve onu cok iyi gözlemlemelisiniz.İstemedigi ve agladigi bir ortama sokmamalisiniz.En azindan bir süre.Yaşınin gerektirdigi sekilde davraniyor şu an.Ne kadar dogru davranmis o çok akilli ve hassas bir çocuk.Onu hicbir odada kimseyle yalniz birakmamalisiniz.Elinizden tutup sizin de odaya gelmenizi istemesi bile çok dogru.Yapmaniz gereken bu zaten.
Burada ilaç tavsiye edene de aynı şeyi söylüyorum. Kimse kimsenin ilaç tavsiyesini dikkate almasın. sonuçlarından mesul olur.Evet her gün kullanılan bir bitki değil benim bahsettigim . ama siz tüm bitkilerden bahsediyorsunuz .
Bu bitkiyi arastirdigim da çocuklara hatta bebeklere verilebildigi yazıyor .
Başka da bir çok bitki var doktorlar da öneriyor , dediğiniz gibi atık su kanalında da yetişmiş olabilir .
Bizim doktorumuz her sabah ıhlamur içir diyor örneğin , ama bizim ıhlamur bahcemiz yok aktardan satın alıyoruz . biraz hasta gibi olunca zencefil kuşburnu bu gibi bitkiler kullanıyoruz .
Zararı faydasını geçiyor mu nedir ? kullanmayacakmiyiz o zaman ?
Evde nane yetistirsem ıhlamur yetistiremem ki onu yetistirsem kardeskanı yetistiremem , zaten ülkemizde de yetismiyor .
Siz ilaca mi yonlendiriyorsunuz yani, ilaç halini mi alıp içmeliyiz
Burada ilaç tavsiye edene de aynı şeyi söylüyorum. Kimse kimsenin ilaç tavsiyesini dikkate almasın. sonuçlarından mesul olur.
Ve evet en basit bitki olarak gördüğünüz ıhlamura benim 1 buçuk yaşındaki oğlumun alerjisi var mesela.
Cocuga bir kere çeyrek su bardağı ve içinde başka hiç bir şey olmadan verdik, 2 gün şişlikten gözünü acamadi
Bütün vücudu kızarıklık içinde kaldı.
Daha ağır sonuçları da olabilirdi. Her şey için geçerli elbet. Burada önemli olan bu sorumlulugu siz alabilir misiniz?
Tavsiye ettiğiniz de 2 buçuk yaşındaki çocuk.
lütfen polemik yaşamayalım arkadaşlar. bende bitki kullanma taraftarı değilim bu konuda ama arkadaş düşüncesini söylemiş sağolsun.
Konuyu işgal etmemek adına yazmayacaktim ama evet kavga etmiyorum :) teşekkür ederim guzel baktığınız için.Yok polemik değil aslında . Ben bayanın şuan benimle kavga ettiğini düşünmüyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?