2.5 yaşındaki kızımın garip korkuları:(

ah cnm benim teşekkr ederim. benim kızımda girdiği ortamda biz yanında duruyosak sorun yok. veya ısındığı ortama çabuk alışıyor. ama anlattım ya 2 kere birine gittik ve zile basıp beklemeye başlayınca çıldırdı sanki ona orada bişey yapacağız. mahalleyi ayağa kaldrdı. bi de bu hastane mevzusu kapıdan içeri girer girmez başlıyor. zamanla düzelir inş tek ümidim bu..
bizde 2 3 ay önce düğüne gittik aman yarabbim kına akşamı gelin alıcı ve düğün tam 3 kere bitene kadar ağladı. insnların içindeyim kıpırdayamıyorum benimki sürekli ağlıyor. çevremdekiler neden ağlıyo diye soruyor bişey söyleyemiyorum. kına bittikten sonr a amcasının evine gittik kalmya orada bir mutlu bir mutlu gör. sabah hazırlandık gelin alıcıya gittik yine başladı ağlmaya düğün gecesi de havai fişekler patlatmazlarmı ta dibimizde yeminle çocuk çıldırdı. apar topar geri döndük. ben mahvoldum yani yorgunluktan.. offf off şu korkular bitsin başka bişey istemiyorum. oturduğum yerde anneli oyun grunu varmı diye baktım ama maalesef yok. kreştn çok anneli oyun grubu lazım bize

benim kızım 18 aylıkken rotadan yatmıştı özel bir hastanede ne zaman o hastanein önünden geçse ağlıyordu... yada benim için o hastaneye gittiğimiz zaman arabadan inmiyordu ben gelmeyecem diyordu .. kızım senin için değil benim için geldik diye diye onuda törpiledik.. yani beyinlerinde iyi kodluyorlar hastane binası nasıl oluyor biliyorlar geçen gün bir diş hastaneisnin önünden geçiyoruz kiii oraya hiç gitmedik anne bak hastane dedi ben ve eşim şaşırdık .. binaları kodluyorlar şekil benzerliği falan kuruyorlar heralde...

özellikle tüm yorumları okumaya gayret ettim. ama siz pedegoga gidin. çünkü oyun kurması gereken bir çağ. 1 yaşındaki çocuk yakasına yapıştı diyorsunuz. çocuklar hep öyle ki. birbirlerini ittirir, ısırır, vurur, elindekini fırlatır. çocuk korksa bile bir gün korkar. 2. gün unutur olayı. yani kayısı , çocuğun yapışması falan bu kadar uzun sürecek şeyler değil. sizin yatağın kenarına vurmanız da öyle yani.

olabilir cnm daha önce heray hastaneye gittim 5 kere falan o zaman kızım 1.5 yaşındaydı. hiçç korkmazdı babasının yanında otururdu ama bu kayısı olayından sonra ve onun hemen öncesinde de kabızlığı için doktora gitmiştik doktor da paldır küldür muayene etmişti. o zamandan sonra başladı. sağlık ocağındayken boy kiloya bakarken de hep ağladı kuzucum. sanrım eve doktor seti alıp onunla doktorculuk oynucam

güzel fikir benim kzıımın var her akşam bizi kontrol ediyor iğne yapıyor ama öyle bir bastırıyor ki )) eşimle ben korkmasın diye iğneden ohh çok iyi geldi dr hanım teşekkürler diyoruz acımadı mı diyor bizde yoooo acımadı çok güzeldi iyileştik diyoruz )) ama resmen iğneyle bizi oyuyor )))

Nasil bitkiler çocuklar için tedavi yöntemi değil . anlayamadım biraz açar misin ?

2,5 yaşindaki kızınız gayet normal aslinda siz tutumunuzu degistirmeli ve onu cok iyi gözlemlemelisiniz.İstemedigi ve agladigi bir ortama sokmamalisiniz.En azindan bir süre.Yaşınin gerektirdigi sekilde davraniyor şu an.Ne kadar dogru davranmis o çok akilli ve hassas bir çocuk.Onu hicbir odada kimseyle yalniz birakmamalisiniz.Elinizden tutup sizin de odaya gelmenizi istemesi bile çok dogru.Yapmaniz gereken bu zaten.

Son cumleleri simdi okudum.Çocuk biraz anksiyete olmus sanirim Yataginin tahtasina vurarak niye korkuttunuz annesi yapmayin birdaha lutfen.basina hep kötü birsey gelecek korkusuyla anksiyete olmustur.Siz degisirseniz o da olumlu degisecektir .Korkutmayin sakın.Lutfen çok okuyun bilinçlenin.kusmasi tabi ki normal degil.Siz doğru iletisim kuramayinca ,çocuk kendini ifade etme şekli olarak kusmayi tercih etmis.

doğal korkular

Nasil bitkiler çocuklar için tedavi yöntemi değil . anlayamadım biraz açar misin ?
Herhangi bir hastalık için herhangi bir bitkiyi bir çocuğa oneremezsiniz.
İlaçlar verilirken içeriğin dozlari bellidir. Cocugun kilosuna gore neyi ne kadar kullanacaginizi doktor soyler. Ancak bir bitkide hangi etken maddenin kaç graminda kaç miligram ne var diye bir hesabı yapmanız söz konusu değildir.
Bahsettiğiniz bitkiden yola çıkarak, kanamaları durdurdugu yazıyor mesela bu durumda kanı hızlı pihtilastiran bir madde içeriyordur.
Normalinde olan kanı pihtilastirdiginizda vücutta felce kadar gidebilen problemler silsilesi ile karşılaşırsınız.
He yok o kadar da etkili değil diyorsanız zaten kullanmak anlamsızdır.

Üstelik aktardan aldığınız açıkta bulunan bitkilerin Nerede ne şartlarda yetistirildigi belli değildir.
Bir atık su kanalının kenarından bile toplanmış olabilir.
Tarım ilacı kullanılmış olabilir vs vs...

Son olarak nane-limon gibi günlük tukettigimiz şeylerden değil, ozel bitkilerden bahsediyorsunuz. Alerjisi olmadığını asla bilemezsiniz.

Evet her gün kullanılan bir bitki değil benim bahsettigim . ama siz tüm bitkilerden bahsediyorsunuz .
Bu bitkiyi arastirdigim da çocuklara hatta bebeklere verilebildigi yazıyor .
Başka da bir çok bitki var doktorlar da öneriyor , dediğiniz gibi atık su kanalında da yetişmiş olabilir .
Bizim doktorumuz her sabah ıhlamur içir diyor örneğin , ama bizim ıhlamur bahcemiz yok aktardan satın alıyoruz . biraz hasta gibi olunca zencefil kuşburnu bu gibi bitkiler kullanıyoruz .
Zararı faydasını geçiyor mu nedir ? kullanmayacakmiyiz o zaman ?
Evde nane yetistirsem ıhlamur yetistiremem ki onu yetistirsem kardeskanı yetistiremem , zaten ülkemizde de yetismiyor .
Siz ilaca mi yonlendiriyorsunuz yani, ilaç halini mi alıp içmeliyiz

Yaşadığı korkular belli ki onda iz bırakmış ve hep aynı noktaya dönüyor.
En doğrusu bir pedagog yardımı almanız bu noktada.
Dışardan bizim yönlendirmemiz doğru olmaz diye düşünüyorum.
Çünkü tam anlama ve sonuç-netice ilişkisi kurma yaşında.

Vakit kaybetmeden düzgün bir pedagog araştırın.
Böyle daha sağlıklı ve düzgün bir destek almış olursunuz.
Eğer maddi imkanınız buna elvermeyecekse, devlet hastanelerinde de mevcut pedagoglar.
Bir araştırın derim.

İnşallah korkularını daha da büyümeden yener.

allah razı olsun güzel yorumunuz için

Burada ilaç tavsiye edene de aynı şeyi söylüyorum. Kimse kimsenin ilaç tavsiyesini dikkate almasın. sonuçlarından mesul olur.
Ve evet en basit bitki olarak gördüğünüz ıhlamura benim 1 buçuk yaşındaki oğlumun alerjisi var mesela.
Cocuga bir kere çeyrek su bardağı ve içinde başka hiç bir şey olmadan verdik, 2 gün şişlikten gözünü acamadi
Bütün vücudu kızarıklık içinde kaldı.
Daha ağır sonuçları da olabilirdi. Her şey için geçerli elbet. Burada önemli olan bu sorumlulugu siz alabilir misiniz?
Tavsiye ettiğiniz de 2 buçuk yaşındaki çocuk.

Burada fikirler tavsiyeler istiyor insanlar ve bizde paylaşıyoruz. herkes illa ki araştırıyor . ben kardeskani dedim de koşa koşa almaya mi gitti bayan ? ya da bir başkası başka bir öneri verdiğinde illa ki aklı selim insanlar önce bunu kendi suzgeclerinden geçiriyor araştırıyor ya da bir bilene daha soruyor nihayetinde tavsiye isteyenler robot değil .
Sizin dediğiniz alerji olayı evet bir çok insan da olabilir . ve bugün çocuğum grip oldu deseniz bir çok insan da size gelip ^aa öyle mi Geçmiş olsun bi ıhlamur kaynat ver^ diyebilir . ihlamuru kaynatmak da size kalmış ihlamuru araştırmak da.
Ben sizin aslında ne demek istediğinizi anlıyorum ama lafiniz bana değil, her söyleneni araştırmadan kabul görenlere olmalı .
Diyalogumuz başladığı mesajda da ilk olarak doktor tavsiye etmiştim zaten bayana..
Bitkiler konusunda ben bitkilerden yararlanılması gerektiğini düşünüyorum bu yüzden de tavsiye etmeyi faydali buluyorum. ama tabi ki araştırmak lazım . ölçü doz sizin önceki mesajlarda da dediğiniz gibi önemli .

Son düzenleme:
lütfen polemik yaşamayalım arkadaşlar. bende bitki kullanma taraftarı değilim bu konuda ama arkadaş düşüncesini söylemiş sağolsun.

canım benım ya
bu konuda hıc fıkrım yok bılgım olmadıgı ıcın yanlıs yonlendırmek ıstemem
sadece yuregımle sarmalayasım geldı yerım ben korkusunu allah esırgesın

eger benım kızım aynı seylerı yapsa kesınlıkle pedogogla gorusurdum...
ınsallah bı an evvel aşarsınız bu durumu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…