• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2.5 yaşındaki kızımın garip korkuları:(

Bir yerde okumuştum, erkek çocuklarının 3 yaşına geldiklerinde baba aracılığıyla yavaş yavaş anneye olan bağımlılıklarının azaltılması gerekiyormuş. Örneğin baba-oğul anne olmadan, anneyi evde bırakıp bir yerlere, parka vs. gitmeleri, beraber bir şeyler yapmaları gerekiyormuş. Yoksa ileride karşı cinsel olan ilişkilerinde duygusal bağımlılık problemi yaşayabiliyorlarmış. Pedagoğa gidemeseniz bile biraz babası da ilgilensin.
keşke babası ilgilense, çok seviyor oğlunu biliyorum ama dilimde tüy bitti ilgilen diye. offf offf

Size çocuğunuzu en azindan artık herhangi bir şeyle korkutmamanizi şiddetle öneririm..
Annemin ben küçükken korkuttugu şeylere karsi icimde hep bir urperti kaldi. Koca kadin oldum benim cocugum oluyor suan(Alllah izin verirse) ama hala o urpertim var yani.
Umarım tez zamanda atlatirsiniz

evet haklisiniz korkularinin sebebi sizsiniz,1yasindaki cocugun yatagina ne die vurup ses cikarttiniz ki? yada aspiratorle ne demeye panik halinde burnundan bişey cıkarmaya calıştınız?
kızınızın size guvenle baglanma sorunu var,oyuzden size bağımlı olmuş
pedagog yardimi sart tek basiniza cozemeyebilirsiniz.

bugün korktuğu o çocuğa gittik. kızım hiç ağlamadı korkmadı. diğer odalara bile gitti. çocuklarla müzik eşliğinde dans etti çok eğlendi. hatta çocukla oyuncak kavgası yaptı. bi ara çocuk bağırdı ona rağmen korkmadı. kızım topa binip zıplıyordu gelip kızımın topuna vurdu dan dan diye kızım biraz tedirgin oldu sonra bende o topa vurdum eğlenceli sesler çıkardım bi sorun olmadı. ama yanında çok dikkat ediyorum herşey gayet normalmiş gibi davranıyorum. aşıcam inşallah bu durumu. daha fazla ilerlerse uzmandan destek alıcam.
C CeYz elmadilimi elmadilimi

Benim tavsiyem profesyonel yardım almanız. EBG okurken aklımda kalan bişey var ki paylaşmak istiyorum anlayabilmen için. Çocuklar ve hayvanlar beyinlerinde görsel olarak herşeyi şartlandırarak öğrenir. Buda şu demek; 4 ayağı var kuyruğu var köpek. ozaman 4 ayağı kuyruğu olan herşey köpek. Bu şartlandırmadır. Ve minik yavrunuzda maalesef bunu yaşıyor sadece. Onun yanında olun tabiki onun için en iyi olanı siz b ilirsiniz ama bence mesela en sevdiği oyuncağına küçük bi kablo dikerek oynamasını sağlayın diretmeyin yalnızken ve siz yanınızdayken korktuğu şeylerin bi daha ona olmiycağını tekrar tekrar gösterin yani kısaca tekrar şartlandırın. Çok zor bi durum ama çaresiz değil korkmayın. Allah yardımcınız olsun minik yavrunuzada sağlıklı ömürler versin..

Merhaba, yazmadan gecemedim, kendi oglumu okuyormus gibi oldum bir anda ve ilk defa baska birinden ayni seyleri duydum.
Benim oglumda 2bucuk 3 arasi baslamisti anlattiginiz seyler, yabancilarin yanina kesinlikle girmek istemiyordu,bize misafir gelmesinide istemiyordu, fakat sadece ev ortami, disarda restaurant, oyun yerleri,marketler vs vs hic bir sorun olmuyordu gayet rahatti.Doktora goturmek, bir yere goturmek eziyet gibi geliyordu bana artik, cunku girmek istemiyordu agliyordu, zorla girdirincede bagira bagira agliyordu istemiyommm diye.Sizin anlattiklarinizin aynisi kisaca.
Oglum 3yas 2aylikken kizim dogdu, hastahanedede girmek istemedi baskalari varken disarda bekledi ama nasil oldu anlamadan bir anda gecti.Sanirim kardesinin faydasi oldu.Hala arada yapiyor fakat nadir.Kendi adima cok mucadele ettim zorunlu yerlerde, zaten cok biryerlere giden biri olmadigim icin zorunlu olmayan yerlere hic gitmedim.Ama ben hep soyle dusundum; benim oglum biraz zor degisik degisik huylari var, evet guzel birsey degil ozellikle baskalari tarafindan cok garip karsilaniyo fakat benim oglum boyle, bu sekilde kabul etmem lazim, elbet birgun gececek diye dusundum hep.Bir yere alismasi icin cokk iyi tanimasi gerekiyordu ve buda onun karakteri yapabilecegim birsey yok.
Sizde zamana birakin ve ustune gitmeyin, her cocuk bir olmuyor.Alistirmayla filanda alakasi yok.Yurt disindayim ve oglum 18 ayliktan beri 3 yarim gun kres, 2bucuk yasindan beri de okula gidiyor.
Kolay degil, Allah yardimciniz olsun sizinde, biran once gecmesi dilegimle.Uzun oldu kusura bakmayin.

Benim tavsiyem profesyonel yardım almanız. EBG okurken aklımda kalan bişey var ki paylaşmak istiyorum anlayabilmen için. Çocuklar ve hayvanlar beyinlerinde görsel olarak herşeyi şartlandırarak öğrenir. Buda şu demek; 4 ayağı var kuyruğu var köpek. ozaman 4 ayağı kuyruğu olan herşey köpek. Bu şartlandırmadır. Ve minik yavrunuzda maalesef bunu yaşıyor sadece. Onun yanında olun tabiki onun için en iyi olanı siz b ilirsiniz ama bence mesela en sevdiği oyuncağına küçük bi kablo dikerek oynamasını sağlayın diretmeyin yalnızken ve siz yanınızdayken korktuğu şeylerin bi daha ona olmiycağını tekrar tekrar gösterin yani kısaca tekrar şartlandırın. Çok zor bi durum ama çaresiz değil korkmayın. Allah yardımcınız olsun minik yavrunuzada sağlıklı ömürler versin..
amin teşekkür ederim .

Merhaba, yazmadan gecemedim, kendi oglumu okuyormus gibi oldum bir anda ve ilk defa baska birinden ayni seyleri duydum.
Benim oglumda 2bucuk 3 arasi baslamisti anlattiginiz seyler, yabancilarin yanina kesinlikle girmek istemiyordu,bize misafir gelmesinide istemiyordu, fakat sadece ev ortami, disarda restaurant, oyun yerleri,marketler vs vs hic bir sorun olmuyordu gayet rahatti.Doktora goturmek, bir yere goturmek eziyet gibi geliyordu bana artik, cunku girmek istemiyordu agliyordu, zorla girdirincede bagira bagira agliyordu istemiyommm diye.Sizin anlattiklarinizin aynisi kisaca.
Oglum 3yas 2aylikken kizim dogdu, hastahanedede girmek istemedi baskalari varken disarda bekledi ama nasil oldu anlamadan bir anda gecti.Sanirim kardesinin faydasi oldu.Hala arada yapiyor fakat nadir.Kendi adima cok mucadele ettim zorunlu yerlerde, zaten cok biryerlere giden biri olmadigim icin zorunlu olmayan yerlere hic gitmedim.Ama ben hep soyle dusundum; benim oglum biraz zor degisik degisik huylari var, evet guzel birsey degil ozellikle baskalari tarafindan cok garip karsilaniyo fakat benim oglum boyle, bu sekilde kabul etmem lazim, elbet birgun gececek diye dusundum hep.Bir yere alismasi icin cokk iyi tanimasi gerekiyordu ve buda onun karakteri yapabilecegim birsey yok.
Sizde zamana birakin ve ustune gitmeyin, her cocuk bir olmuyor.Alistirmayla filanda alakasi yok.Yurt disindayim ve oglum 18 ayliktan beri 3 yarim gun kres, 2bucuk yasindan beri de okula gidiyor.
Kolay degil, Allah yardimciniz olsun sizinde, biran once gecmesi dilegimle.Uzun oldu kusura bakmayin.
çok haklısınız ve ikimiz bu durumda aynıyız benimde kızım değişik biraz ve bende inanın onu öyle kabul ettim hiçbişey değiştirmeye çalışmıyorum. büyüdükçe geçeceğine inanıyorum. ömür boyu devam edemez bu korkular elbet. benim kızımda park market restaurant pazar hiç birinde sorun yok. ama hastane, sağlık ocağı, bi anda girilen kalabalık ortam (düğün, mevlüt) daha önce hiç gitmediğimiz bi yerin kapısında beklemk.. bunlarda çıldırıyor resmen.
parka gittiğimizde hiç oynamaz. salıncağa daha hiç binmedi kaydıraktan kaydı daha önce ama ağladı bi daha zorlamadık. parka gittiğimizde tavuk kovalıyor, oynayan çocuklara bakıyor yada koşuyor. kendi kendine eğleniyor.
çözüm olarak doktor seti alıp doktorculuk oynatıcam. ve arkadaşın verdiği tavsiyeyle oyuncağına kablo dikicem. başka ne yapabilirim bilmiyorum. umarım düzelir. bir de ben tuvalete girerken korkuyor yani o da benimle girmek istiyor. baba evdeyken rahatça giriyorum ama evde ikimiz olduğunda ağlıyor. sanırım yanlız kalcam diye korkuyor. peki bu korkular sizde ne kadar sürdü?

sanki özgüveni sarsılmış gibi, bir de sizin dışınızda siz farkında olmadan çocuğa zarar veren birileri var mı bi kontrol edin. mutlaka çocuk psikoloğuna götürün ki şimdiden önüne geçin bunların.

Back
X