2.5 yaşındaki kızımın garip korkuları:(

geçmiş olsun sizede. evet bende çok endişeliyim ama hala umudum var herşey düzelecek inşallah

güzel yorumlarınız için teşekkür ederim bi nebze içimi rahatlattınız. ileride düşünüyorum kreş işini

su yasima geldim hala karanliktan ve yalnizlaktan korkarum. babam kucukken karanlik odayla korkuturdu. simdi esim kizima hiii karanlik oldu hadi kacalim diyor oyun icin ona bile kiziyorum. bir yerlerde okumustum bizim korkularimiz evlatlarimizda baska sekilde meydana cikarmis ve biz neden olurmusuz buna.
uzman destegi almaya calisin. kardesim 7 yasinda okuldan korkardi Annem bir sene kapida bekledi simdi 18 yasinda ozguvenli yakisikli bir cocuk oldu. zamanla duzene oturacaktir diye dusunuyorum. cocuklarla sosyallesmesini falan saglayin.

daha önce nörolojiye gitmiştik oradaki doktor kızımla çok güzel konuşmuştu ve kızım ilk kez güldü doktorun yanında. ama daha sonra devlet hastanesine götürdük orada durum aynı olmadı tabi hep ağladı.

sevinirim sağolun

Doktora götürün . bir de kardeşkanı icirmenizi öneririm . kardeşKanı bir bitki türüdür eczanelerde yada aktarlar da bulabilirsiniz .

ne işe yarıyor?

Faydaları :

Korku ve ruhi bozukluklara,

sinirleri yatıştırmaya,

nefes darlığına,

astıma, kanı durdurmaya,

regl kanamalarını durdurmaya,

küçük çocukların uykuda sıçramasına,

kabızlığa,

mide gazlarına,

burun kanamalarına,

altını ıslatan çocuklara,

idrarını tutamayanlara fayda sağlar.

Kullanım Şekli : Az miktarda dövülerek toz halinde yutulur veya bala karıştırılarak yenir.

evden çıkarken ona çaktırmadan ve söylemeden çıktığınız oldu mu hiç? genelde bu davranış çocuklarda annem her an ortadan yok olabilir korkusu yaratır ve ardından da bağımlılık gelir, sizi göremediği an panik olur.
bir de korkularıyla ilgili onunla konuşurken, "bunda korkacak ne var canım?" gibi bir tavır yerine daha olumlu yaklaşmak gerekir. yanına eğilip aynı göz hizasında sakin bir şekilde "ben yan odadayım merak etme, istediğin zaman yanıma gelebilirsin ama buradaki çocuklarla oynayarak bence daha çok eğlenebilirsin" diyebilirsiniz.
kreşi henüz düşünmüyorsanız, annelerin de katıldığı oyun grupları var, onları öneririm.

Benzer korkular benim kızım da yaşıyor. Ben çalışıyorum, anneanne bakıyor kızıma.
Hayvanlarla arası inanılmazdır. Kedi ve köpek büyüklükleri ne olursa olsun çok sever sırtına biner resmen. Ama küçücük bir kelebekten fena korkar. Ya da gece uyurken kapı açık kalsın anne adamlar gelecek kapıyı kapat diyor mesela. Yada köpekler gelecek diyor. Eli bandajlı birini görse korkuyor. Bazen odasından oyuncak almaya bile gitmiyor.
Sebebini anlamadım. Annemlere soruyorum korkutuyor musunuz diye hayır diyor. Geçici bir durum sanırım. Belki de ilgi istiyordur, yada oyun olarak düşünüyordur ondan böyle davranıyordur diye düşünüyorum. Ama bir süre daha böyle devam ederse uzman yardımı alacağım.

yaşadığım yerde olmasını çok isterdim ama maalesef burada yok. evde kendimiz yanlızken bi sorun yok şuanda bile kızımla ayrı odalardayız. hayvanlardan, karanlıktan, sudan hiç korkmaz. banyo yapmaya bayılır. ama başka çocukların yanında bişey yaparlarsa diyemi dşünüyor nedir korkuyor. bi de kızımın elinden b, oyuncak alsınlar ittirsinler hiç karşı koymuyor.

Çocuk psikoloğuna bir pedagog dan falan randevu alıp gidin bence. Bir de çocuğa bir şey yapacağıniz zaman öncesinde mutlaka anlatin. Su teyzenin evine gidiyoruz. Orada oturacagiz falan filan. Bak simdi bunu burnuna sokacagim nefes neden alamiyorsun bakacagim vs gibi. Hatta kendiniz de yapın çocuğa gösterin falan. Hastaneden hemşireden çocuklar korkar zaten. Bir de çocuğa acımayacak vs diye yalan söylemeyin. Cocuğa hatta mümkün mertebe hiç yalan söylemeyin.

Yavrum çok urkmus gibi geldi. Bir de bağlanma problemi var gibi. Kaygılı bağlanmaydi sanırım adı. Adem güneşin bir kitabı varmış güvenli bağlanma diye. Onu alacaktım geçenlerde ama bulamadım. Okumadığım kitabı öneriyorum ama işinize yarayabilir. Burada ki çoğu anne bu adamın fikirlerini sevmiyor ama her çocuk farklıdır ihtiyaçlar değişiktir. Okuyup belki bir fayda görebilirsiniz.

geçmiş olsun sizede. kızımın başka odaya gitme korkusu çocuklu ortamda oluyor onun dışında bi komşuma gideyim gidip odaşarı geziyorçok çocuk olmazsa o zamanda. onın dışında karanlıkta arka odalara bile gidiyor korkmadan. benim kızımdaki yabancı yer korkusu galiba hastanede bi yerde deliriyor. oradan çıkmak için herkese hemn bay bay yapıyor kıyamam kuzucuğuma

evet ürktüğü kesin yani nasıl diyim sağlık ocağındayken kızım kustu bi kadın geldi temizlemek için eldivenleri giyerken kızım gördü öyle ürktü ki ona bişey yapacaklar diye anlatamam. bi de herkesin gözü kızımın üstündeydi o zaman kızım daha çok ağlıyor bişey yapacaklar diye düşünüyor herkes kendi halinde olsa bu kadar sorun olmaz belki

Size tavsiyem,kızınızla sürekli konuşun.Tedirgin olacağı yerlere gitmeden önce güzel güzel anlatın mesela sağlık ocağına ya da doktora gidince orada neler yapılacağını bilsin.Oyuncak doktor çantası alıp birbirinizi muayene edebilirsiniz,bunları doktor amcada da yapacağız tamam mı diye ikna edebilirsiniz bence. Bir diğer önemli kısım da size fazla bağımlı ve özgüveni eksik,bunu çözmezseniz özgüvensizlik ve sosyal fobi kişiliği olup yapışır kalır. Bazen eşinixle dışarı yollayın,bol çocuklu yerlere gitsinler yada evde ikisi kalsın,bazen anneanne/babannenin evine yollayın,yine güzel güzel anlatın sebebini; daha doğrusu heveslendirin,sizin olmamanıza rağmen çok eğleneceğini hissettirin. Kendi kendine giyinmesine,oyuncak toplamasına,yemek yemesine, ufak sorumluluklara alışsın; siz onun adına herşeyi kolaylaştırırsanız da özgüveni gelişmez.

Şimdi aynisini bana yapsalar bende korkarım. Çok kötü olmuş.
Kesinlikle çok korkunç,büyük bir talihsizlik. 7-8 ay önce anneannem bizdeydi,aşırı yaşlı nasıl olduysa dalgınlıkla yere ilacını düşürmüş. Kırmızı renkli şeker gibi bişey,kızım da görüp yemiş. Hemen acile götürdük,burnunda hortumla mideye inip yıkadılar. Hastaneyi öyle inlettiki anlatamam. Yemin ederim o anı unutamıyorum;bu kız gitti ya mahvoldu daha bu psikolojiyi düzeltemem diyordum. Çok şükür korktuğum gibi olmadı,daha doğrusu aştık. Konu sahibi de aşabilir umarım.

inanın uğraşıyorum. bu doktor setini kesinlikle alıcam bi an önce. kızım babasıyla bazen parka gidiyor markete gidiyor sorun yok. hatta babası varken beni hiç aramıyor inanın. gece yatacağımız zaman babasının koynunda uyuyor ama babasiişe gidince de bana yapışıyor. eşim eve geldiğinde rahat ediyorum biraz. babaanne yok anneanne de pek ilgilenmez. zaten babaanne dede hala dayı olsaydı böyle olmazdı kızım...
kızıma 6 ay önce eşim bebek aldı süt içiyor dua okuyor falan süt içerken kızım çok korktu ondan. öyle böyle değil yerde süt şişesini görsün hemen kaçıyodu deliriyodu resmen. şuanda kızımın elinde o bebek var ve süt içiyor hemde ayağında sallıyor. daha önce denemedim belki o zaman yapsaydım bu denli korkmazdı. o bebeğe sarıldım öptüm ay ne kadar süt içiyor çok eğlenceli diye diye hergün yaptım bunu sonra kızımda alıştı bu durumu. gerçekten de çocuğun korkularını bu şekilde yenebilirim allahın izniyle

Çocuklar zaten bizi öyle bir izleyip hafızalarına kazıyorlar ki ona güzel bir model olursanız korkunuzu,endişenizi hissettirmezseniz inanın onun da güveni gelir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…