2.5 yaşındaki kızımın garip korkuları:(

TurkuazKrampon

Moon lovers;scarlet heart:ryeo(muhteşem kore dizi)
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2014
8.315
7.544
398
merhabalar arkadaşlar.. buraya konu açıp açmamayı çok düşündüm. fakat fikirlerinizi almaya gerçekten çok ihtiyacım var. lütfen fikir sahibi yada tanıdığınız birinin başına geldiyse bana bi yol gösterin lütfen...

kızımın değişik korkuları var. mesela oturmaya gideyim çocuklar bi odada oynuyor kızım benim yanımdan ayrılmıyor. çocukların oynadığı odaya gitmek istiyor bazen beni elimden tutup onların yanına götürüyor ben başında durursam duruyor. diğer odaya geçeyim koşarak yanıma geliyor. komşumun oğlu 1 yaşında ve acayip hareketli konuşamıyor bağırarak sesler çıkarıyor daha öncede kızımın yakasına yapışmıştı ve biz zor ayırmıştık. o zamandan beri onu görsün deli gibi kaçıyor resmen omzuma kadar çıkıyor. onun yanındayken ben iş yapmaya ayağa kalkayım deli gibi ağlıyor.

daha önce kızımın burnuna kayısı kaçtı ve çıkarması zor oldu aspiratörle çıkarmaya uğraştık kablolu aspiratörle. acile gittik falan öyle etkisinde kaldı ki 1 hafta sonrası kuzenime gittim elinde şarj kablosunu gördü ve 1 saat ağladı ağlamaktan heryere kustu (çok ağlayınca kusmaya başlıyor) ben ne yapacağımı şaşırdım.
o zamandan beri nereye gidersek gidelim hastane, asansör, dükkan (lc waikikiye gitmiştik bi keresinde) oradan çıkana kadar ağlıyor. yine bişey olacağını zannediyor. bu kayısı olayı olalı 3 4 ay oldu neredeyse..
bana bu konuyu açtıran olayda bugün yaşandı. sağlık ocağına gittik boy kilo kontrolüne ve kızım yine girince ağlamaya başladı (hemşireyi görünce) orada da kustu. o kadar üzüldüm ki bu duruma.. yemin ederim dua ediyorum hasta falan olmasın diye yoksa hastaneyi ayağa kaldıracak ağlarken. 3 ay sonr tekrar sağlık ocağına gidicez inanın şimdiden düşünmeye başladım.

yakınlarımın evine gittiğimizde bi sorun yok. ama hiç gitmediğim bi yere gideyim zile basayım o zamanda ağlamaya başlıyor. annemle ve kızımla dha önce gitmediğimiz 2 yere gittik ikisinde de zile basıp beklemeye başladığımızda dakikalarca ağladı mahalle ayağa kalktı. sanki orada ona bişey yapacakmışız gibi düşünüyor herhalde bilemiyorum.

olayların uzuuuuun bi süre etkisinde kaldığını düşünüyorum. açıkçası bu durumun benim yüzümden olduğunu düşünüyorum. çünkü kızım 1 yaşlarındayken yatağa yatıyoduk beraber ama kızım kalkıp yatakta geziniyodu bende yataktan düşmesin hemen uyusun diye yatağın tahta kısmına 1 2 kere vurup hiiii çabuk yat uyu diyodum sesli bi şekilde. sonra kızımda hemen bana sarılıyodu. acaba benim bu tavrım yüzünden mi korkuları bu denli oldu diye düşünüyorum hergün..

benim kızımın böyle korkuları oluyor ama tavuktan kediden hayvanlardan hiç korkmaz diplerine kadar gider sever. bu arada kreş önerebilirsiniz ama ben bu korkuları yenene kadar göndermeyi düşünmüyorum benden bu zamana kadar hiç ayrı kalmadı. onu çook kötü etkileyebilir bu durum psikolojisi bozulabilir o yüzden düşünmüyorum. annemlerde bi yasin okutalım ne insanları karşılayabiliyorum nede ayağa kalkıp bişeye yardımcı olabiliyorum çünkü peşimde elimi tutup sürekli ağlıypr hep onun yanında olayım yanında oturayım istiyor. benden ayrı kalmaya dayanamaz. kreşe gidince oyuncakları görünce ağlamıyo diyolar çevremdekiler. ama benim kızım farklı onda çok büyük etki bırakabilir. öyle oyuncağa falan kanmaz yani.

pazara markete girdiğimizde bi sorun yok

ben ne yapacağımı şaşırmış durumdayım nolur bana bi fikir verin .. çevrenizde benzer durumlar yaşayanlar varsa cevap yazsınlar lütfen... çok çok üzgünüm bana rahatlatıcı bişeyler söyleyn nolur

T ta mavra

çocuk psikiyatristini öneririm.

çocuğu korkutarak sözünü dinletmek karşı olduğum bir şeydir. yapmayın.

evet bu tavrınız sebep olmuş olabilir bağıran çocuğun yanına bırakmayın burnuna bir şey sokmuş vs yerken yanında bulunun boşuna travma yaşamasın. biraz daha ilgili olmalısınız bence. ilgiden kastım çocuğa yapışık olmak değil sadece gözlemci olup onu etrafı değiştirerek korumalısınız, kızınızı korkutarak değil.

Sağlık ocağı, doktor konusunda söyle bir çozum onerebilirim;
Diyelim kontrole gideceksiniz. 5 gün önceden sağlık ocağının kapısına kadar gidin ve içeri girmeyin. kapının önünde ona bir oyuncak yada sevdiği bir yiyeceği hediye edin ve anlatın burası çok tatlı bir ablanın olduğu yer vs diye. Sonra 2 gün sonra yine götürün, busefer içeri girmek ister misin belki orada da hediye vardır diyin. içeri girse bile işlem yapılmasın. 3. gidişi de kontrol olsun. gibi..
Ani hastalık olmadan yapardım ben olsam en azından biraz alisirdi.

Diğer konularda da eğer babaya alışıksa bir kaç kere siz olmadan baba dışarı cikarsin.
Sizin olmadığınız ortamda da yasayabilecegini görsün çocuk.
Yada Anneanne babaanne sevdiği yerlere götürsün .
Biraz kaftan anlayan yaşça büyük bir çocuk varsa 10 yaşlarında mesela onunla arkadaşlık yaptırın. zarar gormeyecegini bilirse başkalarına da alisir.

Aspratörle nasıl çıkarmaya çalıştınız anlamadım.
Çok panik olmayın böyle durumlarda. Siz panik oldukça çocuk daha çok korkar. Korksanız da destek olu ve korktuğunuzu belli etmeyin.
Güzel güzel anlatın ona bazı şeyleri. Sürekli yanında durmayın oyun oynarken önce biraz durun sonra kapının önünde bir süre bekleyin sonra sürekli gidip kontrol edin ama sabırlı olun bu süreçte. Yavaş yavaş alıştırın

babası dışarı çıkartıyor sorun yaşamıyoruz. yeğenim 4.5 yaşında onu çok seviyor birlikte de oynuyorlar. ama ağladığı zamanlarda ondan da korkuyor hemen yanıma geliyor ve bu kişiyi çok sık görmesine rağmen.

biz ilk önce bulgur tanesi zannettik onunla denedik. bulgur pilavı yemişti çünkü onunöncesindede kayısı yemişti. kayısı olduğunu bilmiyorduk. panik olmuyorum sakin davranıyorum yanında. alıştırma konusunu denicem

Daha cok cocuklarin arasina karismali parkta oyun alanlarinda,birde evde dr.culuk oynayin tam olarak korktugu durumu anlayip oyunlastirarak hicte korkulacak bir durum olmadigini sezdirirsiniz
Cok tepki vermeyin normalmis gibi davranin bazi abarti davranislara, buyuklerin tepkisiyle olumsuz davranislar pekisebiliyor,sirf sizin ilginizi cekmek icin bile tekrarlayabilir.

haklısınız. korkutarak söz dinletmeye bende karşıyım ve yaptığım ilk ve son şey oldu. ben kızıma karşı tabiki ilgiliyim bu ilgim sayesinde bi çok şeyi aştık. keşke beni tanısaydınız o zaman böyle düşünmezdiniz. üzüldüm açıkçası

çok haklısınız dediklerinizi dikkate alıcam teşekkürler

düşünüyorum ama daha değil
Değil derken ?
2.5 yaşındaki bir çocuk siz yanında olmadan gayet rahat oyun kurup oynayabilmeli.
Siz şuanda korktuğunu düşünüp duygusal yaklaşıyorsunuz olaya.
Bu kızınıza faydadan çok zarar verir.
Tam gün olmasa bile yarım gün kreş eminim kızınız ve sizin için iyi gelecektir.

çocuğun burnundan kablolu aspiratörle birşey çekmeye çalışmışsınız.

çocuklar böyle durumlarda çok ajite oldukları için hastanede bayıltarak burnundan yabancı cisim alınır. ki çocuk korkmasın. üstelik başka sorunlar da olabilirdi çocuk ölebilirdi bile.

oysa siz panikle giriştiniz muhtemelen ve çocukta bir hastane korkusu kaldı böylece.

sizi tanımıyorum ama bilinçsiz olduğunuzu düşünüyorum. iyi niyetinizden ve çocuğunuza sevginizden şüphem yok ama bilinçsizlik çocuklara zarar veriyor.

her anne çocuğunu en iyi şekilde tanır ve bilir. bende biliyorum ki kızım kreş için hazır değil biraz daha büyümesi lazım konuşması lazım. ufacık bi kayısıdan bile bu kadar etkilenen çocuk ben bi anda onu bırakınca kim bilir ne hale gelir

Asla korkutarak heleki esyalari canlandirarak korkutmam. Cok büyük bi yanlis. Annem dahi yapsa müdahele ederim. (Sehpaya kafasini vurunca dur bende onu vurayim tarzi.)

Cocuk psikiyatrine gitmeniz gerekli

allah korusun.
biz onu bulgur tanesi zannettik küçük olduğu için çıkarabiliriz diye düşündük. acile gittiğimizde makasla çıkarttılar ayıkken.

Şoka girdim şu an, bu anlattıklarınızın hemen hepsini küçükken yaşadım ben.

Ve hala çok ağlayınca kusarım.

Benim küçüklükten korkularım vardı aynı bu şekilde ve sosyalleşince, okula gidip arkadaş çevresi edinince geçti. Bazılarını da annemin telkinleriyle aşmaya çalıştım ve başarılı da oldum.

Ama geçmeyen birkaç tanesi kaldı. Mesela anneme hala çok düşkünüm ve bu beni evlilikten caymanın kıyısına kadar getirmişti  Evlendim ama hala anneme aşırı bağlıyım.

Bence kreşe gönderin, faydalı olacağına inanıyorum, sorun yaşadığınızda da destek alırsınız uzman birinden.

Bir diğeri kızınızın hayal gücü geniş olabilir, üzerine düşüp içine kapanık olmasını engellerseniz başarılı olmasını sağlarsınız.

Kayısı cekirdegimi burnuna kaçtı anlamadım ?ve makas aspiratör falan.of çok fena.travma yaşıyor kızınız. pedagogla gorusmelisiniz...sizde biraz çocuklara yönelik kitaplar okuyun bence.hatalarınızı farkedersiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…