• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2.5 yaşındaki kızımın garip korkuları:(

Çocukların yanına karışmayıp sizi istemesi normal bence, her çocuk çabuk güvenemiyor ortama.

Benim oğlum çok girişendir ama öyle bağıran vs çocuklardan bebeklerden korkar 2,5 yaşında olduğu halde. Anlamlandıramadığı seslerden korkması çok normal. Ki siz korkmayan çocuğu korkutarak daha da artmasına sebep olmuşsunuz.

Haftada birkaç gün anneli oyun grubuna götürebilirsünüz. Ayrıca korktuğu sesleri oyun esnasında önce yavaş daha sonra sesi yükselterek birkaç defa taklit edin. Oyun esnasında duymak onu rahatlatabilir.

Çocukların yanına karışmayıp sizi istemesi normal bence, her çocuk çabuk güvenemiyor ortama.

Benim oğlum çok girişendir ama öyle bağıran vs çocuklardan bebeklerden korkar 2,5 yaşında olduğu halde. Anlamlandıramadığı seslerden korkması çok normal. Ki siz korkmayan çocuğu korkutarak daha da artmasına sebep olmuşsunuz.

Haftada birkaç gün anneli oyun grubuna götürebilirsünüz. Ayrıca korktuğu sesleri oyun esnasında önce yavaş daha sonra sesi yükselterek birkaç defa taklit edin. Oyun esnasında duymak onu rahatlatabilir.
bunuda yapıyorum bağırıyorum bazen sese alışsın diye. durduğum yerde oyun grubu olmasını çok isterdim tam bize göre ama maalesef yok.

bunuda yapıyorum bağırıyorum bazen sese alışsın diye. durduğum yerde oyun grubu olmasını çok isterdim tam bize göre ama maalesef yok.
O zaman gittiğiniz çocuklu evlerin anneleriyle konuşup anlaşın. Gittiğiniz zaman çocuklar ayrı siz ayrı oturmak yerine herkes çocuğunun yanında durup bir etkinlik yaptırıp oyun oynayabilirsiniz...

Ev sahibine söyleyip ikram olayına hiç girmezsiniz. Ya da başta aktivite işini halledip sonra bi yarım saat çocukları kendi haline bırakıp o arada çay saati yapabilirsiniz. Ev sahibine fazla zahmet olmasın diye herkes bi çeşit yapıp götürebilir vs.

Bence bir pedagodan yardım olmalısınız,bunlarin iç yüzü anlaşılmalı
Mutlaka bir sebepten oluyor
Kızınızla bir yetişkin gibi konuşun,ona zorla istemediği birşeye zorlamayın
Bir arkadasimz söylemiş bağlanma problemi var,size kaygılı bağlanmış çocuk,kitabı okuyarak yada annelerin bu tür konularda bilgi alışverişi yaptigi bir site var pedagojiokulu.com gibi bir şeydi
Sizin durumunuzda olan annelere bazı pedagog anneler de yardımcı oluyor bir bakın isterseniz.
Bir de meleginizin mahremiyet alanı zarar gormus ki herkesten zarar geleceğini düşünüyor.iyi gozlemleyin etrafımızda siz de dahil,ona dokunma cıs,buna dokunma kırılır,o bozulur vs diyen,cocugu engelleyen yada çocuğun alanını işgal eden ne bileyim çimdiklemek ,hafif ısırmak
olsun sevmek için bile olsa ,var mı?çocuğu izin almadan öpme vs varmi?ya da
Siz tarafından kızım bu abi hadi oyna,ya da bu anneanne onunla kal gibi sizin farkına varmadiginiz onun istemediği durumlar olabilir mi?Bir düşünün bence
Güvenli bağlanma ve mahremiyet eğitimi kitaplarını da kesinlikle tavsiye ederim

O zaman gittiğiniz çocuklu evlerin anneleriyle konuşup anlaşın. Gittiğiniz zaman çocuklar ayrı siz ayrı oturmak yerine herkes çocuğunun yanında durup bir etkinlik yaptırıp oyun oynayabilirsiniz...

Ev sahibine söyleyip ikram olayına hiç girmezsiniz. Ya da başta aktivite işini halledip sonra bi yarım saat çocukları kendi haline bırakıp o arada çay saati yapabilirsiniz. Ev sahibine fazla zahmet olmasın diye herkes bi çeşit yapıp götürebilir vs.
ne güzel yazmışsınız keşke böyle düşünen annelerle bir arada olsam ama maalesef. bu fikri sunarsam kimse benimle aynı düşünmez. bunu yapmak isteyen içlerinde sadece ben varım

Bu arada benim bahsettiğim yüksek sese alıştırmak değil, korktuğu seslere alıştırmak. Mesela uyusun diye tahtaya vurup çıkardığınız sesi oyun esnasında da yapın, ve aaaa kapı çalıyormuş deyin mesela evcilik oyunu gibi. Ya da o sesi çıkarıp aaa evin babası tamirat yapıyormuş deyin...

Çocukların çıkardığı seslerden korkuyorsa bir oyuncak alıp o şekilde ses çıkarabilirsiniz. Mesela bu dinazor sesiymiş, traktör kamyon sesiymiş vs.

Bence bir pedagodan yardım olmalısınız,bunlarin iç yüzü anlaşılmalı
Mutlaka bir sebepten oluyor
Kızınızla bir yetişkin gibi konuşun,ona zorla istemediği birşeye zorlamayın
Bir arkadasimz söylemiş bağlanma problemi var,size kaygılı bağlanmış çocuk,kitabı okuyarak yada annelerin bu tür konularda bilgi alışverişi yaptigi bir site var pedagojiokulu.com gibi bir şeydi
Sizin durumunuzda olan annelere bazı pedagog anneler de yardımcı oluyor bir bakın isterseniz.
Bir de meleginizin mahremiyet alanı zarar gormus ki herkesten zarar geleceğini düşünüyor.iyi gozlemleyin etrafımızda siz de dahil,ona dokunma cıs,buna dokunma kırılır,o bozulur vs diyen,cocugu engelleyen yada çocuğun alanını işgal eden ne bileyim çimdiklemek ,hafif ısırmak
olsun sevmek için bile olsa ,var mı?çocuğu izin almadan öpme vs varmi?ya da
Siz tarafından kızım bu abi hadi oyna,ya da bu anneanne onunla kal gibi sizin farkına varmadiginiz onun istemediği durumlar olabilir mi?Bir düşünün bence
Güvenli bağlanma ve mahremiyet eğitimi kitaplarını da kesinlikle tavsiye ederim
böyle bi durum kesinlikle söz konusu dahi olamaz. çünkü kızım hep yanımda. burada yanlızım kimse yk bi ortama girdiğimde benim yanımdan zaten ayrılmaz. öyle ısırma öpme gibi bi durum hiç ama hiç olmadı. çok şükür rabbime karşılaştırmasın böyle durumla kimseyi. dediğiniz siteye mutlaka bakıcam.

ne güzel yazmışsınız keşke böyle düşünen annelerle bir arada olsam ama maalesef. bu fikri sunarsam kimse benimle aynı düşünmez. bunu yapmak isteyen içlerinde sadece ben varım

Benim de çevremde bu şekilde pek kişi yoktu. Kreşe başlattım, çok hasta oldu 2 ay boyunca. Ara verdik bu dönem için. Bi ara biz de bi arkadaşla görüştük çocuğu çok bağırıyordu, oğlum rahatsız oldu bundan. Ben de tekrar bi araya getirmemeyi düşünüyorum ikisini. Siz de görüşmeyin bence çocuklar o şekilde bağırıp vuran kıran tiplerdeyse.

böyle bi durum kesinlikle söz konusu dahi olamaz. çünkü kızım hep yanımda. burada yanlızım kimse yk bi ortama girdiğimde benim yanımdan zaten ayrılmaz. öyle ısırma öpme gibi bi durum hiç ama hiç olmadı. çok şükür rabbime karşılaştırmasın böyle durumla kimseyi. dediğiniz siteye mutlaka bakıcam.

Canım ısırma öpme derken ,taciz anlamında soylemedim:) bazen biz bile anneleri olarak sevgimizden,xoxuk oynarken alıp opuyoruz mesela onun gibi..mesela yemek yemek istemiyor diyelim açsındır birşey yemedin diye yedirmeye uğraşıyoruz bu tarz şeyler de ağlatır , çocuk gittiği yerlerde istemediği şeylerle karşılaşacak o yüzden ağlıyor ,itiraz ediyor aslında.. istemiyorsa gezmeye gitme bir sure. Evde güvenini iyice kazan sürekli konuş,söz ver ve tut Zamanla alışır.Benimde 16 aylık oğlum var elektrik aldığına yaklaşıyor oynuyor,istemezse alıp uzaklastiriyorum o ortamdan.
Tabii başka şeylerden Rabbim hepimizin evladıni korusun zaman ve sakinlik lazım
Sevgiler size ve meleginize

Bu arada benim bahsettiğim yüksek sese alıştırmak değil, korktuğu seslere alıştırmak. Mesela uyusun diye tahtaya vurup çıkardığınız sesi oyun esnasında da yapın, ve aaaa kapı çalıyormuş deyin mesela evcilik oyunu gibi. Ya da o sesi çıkarıp aaa evin babası tamirat yapıyormuş deyin...

Çocukların çıkardığı seslerden korkuyorsa bir oyuncak alıp o şekilde ses çıkarabilirsiniz. Mesela bu dinazor sesiymiş, traktör kamyon sesiymiş vs.
tahta sesine korkmuyor artık benim çok önceden yaptığım bişeydi. ama benim hiii diye sesli bişekilde ses çıkarırız ya. yani bi olay olur bize inanılmaz gelir hiii diye bi ses o ses tonumdan korkmuştu. şimdi yok o korku

Benim de çevremde bu şekilde pek kişi yoktu. Kreşe başlattım, çok hasta oldu 2 ay boyunca. Ara verdik bu dönem için. Bi ara biz de bi arkadaşla görüştük çocuğu çok bağırıyordu, oğlum rahatsız oldu bundan. Ben de tekrar bi araya getirmemeyi düşünüyorum ikisini. Siz de görüşmeyin bence çocuklar o şekilde bağırıp vuran kıran tiplerdeyse.
şöyle söyliyim bi komşunun çocuğu yapıyordu bunu 1 yaşındaydı ve saldırıp bağırıyordu bu yakaya yapışma mevzusunndan sonra onu görünce korkudan titriyordu ya titriyordu hiç abartmıyorum inanın. şimdi yine her ay görüşüyoruz o çocukla ama şimdi çocuk öyle saldırgan değil sessiz bağırma yok sadece bütün evde ne var talan ediyor geziniyor. geçen akşam yine bir araya geldik o çocuğun olduğu yere oturdum bilerek kızım da kucağımdaydı. sonra o çocuğu sevdim öptüm ay erva (kızımın adı) ne tatlı çocuk cicik yapsana falan dedim tabi yapmadı kaçtı ondan. sonra sonra alışmaya başladı. yan yana oturduklarını gördüm ilk kez çünkü saldırganlığı geçti bağrsa çağırsa durum yine aynı olur.
karşı komşumla çok sık bir araya geliriz yine toplamıştık o çocukta oradaydı bütün çocuklar yan odada oynadı ve benim kızımda yanlarına gitti. öyle sev,ndim ki anlatamam bir ilk yaşandı yani. bende komşularda şaşırdık hayret senin kız nasıl gitti oraya maşallah falan dediler. çünkü alışık o eve o yüzden sanırım. birde artık öğrendim çocuklu eve gittiğimzde divana oturursam kızım yanımda duruyor. şimdi gider gitmez yere oturuyorum çocuklara yakın kısma o zaman kızımda eline bi kaç oyuncak alıp oynuyor yanımda. ama ben su içmeye kalkayım yine başlıyor ağlamaya.

iyi niyetinizden şüphem yok ama çocuğu korkutarak büyütmüssünüz gibime geliyor. baskı altında tutarak değil de gözlemleyerek yanında olun.
bu konuda biraz kitap okuyarak ve kızınızla konuşarak ilgilenerek üstesinden gelirsiniz bence.yaşı küçük zaten.

babasıyla dışarda yada tanımadığı ortamlarda sorun yaşamıyor ağlama nöbetlerine girmiyor bu tepkiyi yalnızca sizinle veriyor doğru mu anladım?

Canım ısırma öpme derken ,taciz anlamında soylemedim:) bazen biz bile anneleri olarak sevgimizden,xoxuk oynarken alıp opuyoruz mesela onun gibi..mesela yemek yemek istemiyor diyelim açsındır birşey yemedin diye yedirmeye uğraşıyoruz bu tarz şeyler de ağlatır , çocuk gittiği yerlerde istemediği şeylerle karşılaşacak o yüzden ağlıyor ,itiraz ediyor aslında.. istemiyorsa gezmeye gitme bir sure. Evde güvenini iyice kazan sürekli konuş,söz ver ve tut Zamanla alışır.Benimde 16 aylık oğlum var elektrik aldığına yaklaşıyor oynuyor,istemezse alıp uzaklastiriyorum o ortamdan.
Tabii başka şeylerden Rabbim hepimizin evladıni korusun zaman ve sakinlik lazım
Sevgiler size ve meleginize
teşekkür ederim. böyle zorlama hiçyapmadım kızıma açıkçası. hatta biraz önce bütün bebek yağını bardağa boşalttı ve bardaktan bardağa geçirmeye başladı görmezden geldim. benim günlerce uğraşıp yaptıramadığım şeyi şimdi yaptı. bardağa su koyuyordum daha önce aktarma yapsın ince motor gelişsin diye. görmezden geldim çünkü görürsem onun yanlış bişey olduğunu anlatıp elimden almam gerekecekti. oynadı oynadı en sonunda kızım sen ne yaptın onunla oynanmaz deyip aldım elinden. yer halı heryer yağ oldu şuanda. öyle zorlamam yani

babasıyla dışarda yada tanımadığı ortamlarda sorun yaşamıyor ağlama nöbetlerine girmiyor bu tepkiyi yalnızca sizinle veriyor doğru mu anladım?
evet doğru anladınız ama bi ayrıntı var. eşim markete gidiyor alacağını alıyor çıkıyor parka götürüyor kızım hiç bişeye binmemesine rağmen yanında durup eve getiriyor. ama benimleyken çocuklu ortama giriyoruz o zaman yanımdan ayrılmıyor kalabalık ortamlarda yasin, gün vb ayağa kalkayım arkamdan ağlıyor yanında oturayım istiyor. daha önce doktora eşimle beraber götürdük tabi hastaneyi yıktı ağlarken

iyi niyetinizden şüphem yok ama çocuğu korkutarak büyütmüssünüz gibime geliyor. baskı altında tutarak değil de gözlemleyerek yanında olun.
bu konuda biraz kitap okuyarak ve kızınızla konuşarak ilgilenerek üstesinden gelirsiniz bence.yaşı küçük zaten.
elimden gelenin fazlsını yapıcam. korkutma sadece bir kez oldu ama hayatımda ilk ve son olacak..

evet doğru anladınız ama bi ayrıntı var. eşim markete gidiyor alacağını alıyor çıkıyor parka götürüyor kızım hiç bişeye binmemesine rağmen yanında durup eve getiriyor. ama benimleyken çocuklu ortama giriyoruz o zaman yanımdan ayrılmıyor kalabalık ortamlarda yasin, gün vb ayağa kalkayım arkamdan ağlıyor yanında oturayım istiyor. daha önce doktora eşimle beraber götürdük tabi hastaneyi yıktı ağlarken
bence genede sizin farkında olmadan verdiğiniz tepkilerle ilgili bir sorun vardır burda çünkü çocuklarda annenin 1 birim korktuğundan 5 birim korkma gibi bir durum vardır sizin çıkardığınız korkutma sesleri vs değil daha önce çocuklu ortamlarda zarar görmesinden endişe ederek yaptığınız davranışlar daha etkili olmuş olabilir kendi davranışlarınızı bu açıdan değerlendirin birde bu gibi durumlarda annenin çocuğa bağımlılığı çocuğu anneye bağımlı kılar

Faydaları :

Korku ve ruhi bozukluklara,

sinirleri yatıştırmaya,

nefes darlığına,

astıma, kanı durdurmaya,

regl kanamalarını durdurmaya,

küçük çocukların uykuda sıçramasına,

kabızlığa,

mide gazlarına,

burun kanamalarına,

altını ıslatan çocuklara,

idrarını tutamayanlara fayda sağlar.

Kullanım Şekli : Az miktarda dövülerek toz halinde yutulur veya bala karıştırılarak yenir.

Bitkiler çocuklar için bir tedavi seçeneği değildir. Lütfen kimseye onermeyin.
Kanamaları durdurmak için kullanılması kanın pihtilasmasi sürecini hızlandırması anlamına gelir. Bu da sağlıklı bireye dahil pıhtılaşma sorunlarına yol açar. ki bunlar hafife alinacak seyler degildir. TurkuazKrampon TurkuazKrampon

teşekkür ederim. böyle zorlama hiçyapmadım kızıma açıkçası. hatta biraz önce bütün bebek yağını bardağa boşalttı ve bardaktan bardağa geçirmeye başladı görmezden geldim. benim günlerce uğraşıp yaptıramadığım şeyi şimdi yaptı. bardağa su koyuyordum daha önce aktarma yapsın ince motor gelişsin diye. görmezden geldim çünkü görürsem onun yanlış bişey olduğunu anlatıp elimden almam gerekecekti. oynadı oynadı en sonunda kızım sen ne yaptın onunla oynanmaz deyip aldım elinden. yer halı heryer yağ oldu şuanda. öyle zorlamam yani
Günbatımını , tuvalet eğitiminden tanıyorum hemen hemen aynı anda tuvalet eğitimne başlamıştık .. gerçekten çoook sabırlı bir anne ben ozaman bile maşallah ben yeri geliyordu tuvalet eğitiminde sesimi yükseltiyordum ama günbatımı gayet ılımlıydı...

canım bence senin davranışlarınla değildir o bazı çocuk zamanla ortama insanlara alışıyor... benim kızım 1,5 yaşına kadar eve ne misafir geldi nede biz kimseye giderdik... 5 aylık iken memlekete götürdüm ayyy inanmazsınız kayın validemin evine girer girmez bastı yaygarayı ben eşim ne yapacağımızı şaşırdık panikledik kusana kadar ağladı... ben ve kızım salona geçtik onlar mutfakta yemek yiyorlar.. sonra yavaş yavaş önce salonun kapısını açtım sonra babası girdi çıktı odaya sonra amca inan alışması 4 saat sürdü....ertesi günü teyzesine gittik ablam kapıda karşıladı heyecanla kızımı bekliyor yazık bu yine başladı ağlamaya ama ne ağıt anlatamam oradada aynı şeyleri yaptık ben yalnız odada 2 saat falan durdum..

ve bir yaş doğum gününde yine memlekete gittik aynı şeyler yaşandı ablam yazık doğum günü partisi düzenledi rezil etti partiyi bütün karelerde ağlıyordu resimleri bir görsen...kiii kimseye gitmiyor benim kucağımda ya babanın kucağında babam kızımı çook seviyor herkes dokunup sevmek için nasıl bekliyorlar bir görseniz kimseye izin vermedi...

bu durum bizim evimize gelen misafirlerede öyleydi ama 2 yaşından sonra ne olduysa birden bu çocuk sosyalleşti hatta çook cana yakın olduuu.. şimdi babsıyla ben bu kadar özgüveni olmasından bu kadar cana yakın olmasından korkuyoruz...herkesle konuşuyor çekinmiyor arkadaşları ile oynnuyor bizi tanıyan eski dostlar diyorlar ki bu cadıya ne olmuş evinize giremiyorduk diyorlar....

yani dönem dönem oluyor ve geçiyor bence çok takılma rahat bırak hiç birşey için zorlama zamanla huyları değişiyor...biz kaçkere misafrliğe gittiysek o evde sadece 10 dakika oturmuşuzdur ağla ağla eşimde bende dayanamıyorduk hooppp apar topar eve gelirdik...şimdi de gittiğimiz yerde hadi kızım gitme zamanı diyorum anne biraz daha kalalım ne olur diyor ayarları yok bunların.;)))

evete gerçekten farklıymış. bence sizinle çok vakit geçirdiği için psikolojisi bozulmuş olabilir. şöyle ki anneye bağlı değil de bağımlı kıvama gelmiş çocuk. siz bir psikiyatra ya da pedagoga götürün. bence onlar da kreş falan tavsiye edeceklerdir. hani hastane korkusunu anlarımda gerisi çok fazla olmuş.

Back
X