2.5 yaşında kızım zeka testi

benim yeğenim 1.5 yaşındaydı annesi doğuma gitti anne bebek getirecek bu kadarcık diye konuşuyordu şimdi 2.5 yaşında annem soruyor beni seviyor musun diye gülerek hayır sevmiyorum diyor annem üzülür gibi yapınca şaka diyor. annemin telefonunu alıp YouTube'a girip mikrofonla bebek şarkısı diyip istediğini açıyor bize geldiği zaman eşyalarını vs kendi topluyor. olması gerektiği gibi yani. hiç üstün zekalı olduğunu düşünmemiştim

Aşkısı sen bu anlatılanlara inandın mı? Ben ailenin zaman kavramı yok diye yorumladım.
belki de 3 kardeş üst üste olduysa aile yeterli ilgi veremedim gibi hissedip böyle şeyler söylüyor olabilir çocuklara kendilerini aklamak için.benim annem de mesela bazen küçükken olmuş bir şeyi hayır öyle olmadı böyle oldu diyerek anlatıyor çünkü

Üstün zekanın ne kadar sıkıntıyla beraber geldiğini bilmiyoruz halk olarak. Herkesten zeki diye bakıyorsunuz da gerçekten dua edin üstün zekalı çıkmasın. Özellikle sosyal açıdan ‘normal’ seviyeye getirmek için çok emek harcamanız gerekiyor çoğu zaman.

Abiniz 6 aylık değilmiş bence :))) erken doğanlar için düzeltilmiş yaş diye ay hesapliyorlar ya. Sizinki de o hesap esasında 9 aylık falanmis bence anne karnında çok kalmak zekayı artiriyor ama. Araştırmalar var. 42 haftalikmis bazı bilim adamları falan. Aklımda değil şimdi ismi. Bu teori üzerine bir dizi vardı hatta kylie xy diye.

Benim abim 1,5 yaşında cümle kuruyormuş kuzenim ise 3,5 yaşında konuşmaya başlamış ama kuzenimin dersleri lise de daha iyiydi. Benim kız da 1,5 yaşında baba, boom, boncuk(kedi ismi) diyor onları da geveleyerek ve canı isterse söylüyor. Her çocukta değişiklik gösteriyor bence.

Önemini dogum yapınca anlarsınıź

Elbette her çocuğun gelişimi farklı oluyor. Ben daha aklıma gelenlerden bahsettim. kreşte şuan ve öncesinde oyun gruplarınada götürdüğüm de gelişimi önde diyorlar. saglık ocağında da boy kilo gelişimi akrabalarına göre önde gidiyor. en son çoçuk gelişimici baktı o da öyle dedi. Üstün zeka olmasada parlak zeka olabilir

Alıntıladım gayet normal cevaplar.
Benim oglum 5 yaşında iken "fakir olup akıllı mı olmak isterdin yoksa zengin olup akilsiz olmak mı" demişti. Hiç aklıma gelmedi zeka testi vallahi
bence yaptırın insanlar zeka testini hafife alıyor bence.. Çocuk ister öyle olsun ister olmasın insan bence bilmeli ben öyle düşünüyorum.. Zaten çocukta belirtiler oluyor öyle durumda yapılması gerekir.

Saçma olduğunu düşünmüyorum. normal tabi ki farkli da olabilir daha aklıma gelen bi kısımları yazdım dahası var öyleyse zaten büyüdükçe doktora danışacağım.

Teşekkur ediyorum Algısı açık ve gelişimi önde giden bir çoçuk belkide o yüzden bilemiyorum.. Kız çocukları dediğiniz gibi daha bıcır bıcırlar fakat benim ufaklık biraz büyümüşte küçülmüş gibi sohbetler ediyor

Üstün zekalı bir tanıdığım var. Ailesi bir sabah onu henüz okula gitmiyorken kitap okurken bulunca çok korkmuşlardı. Sonra eğitim süreci başladı ancak bu tarz ekstrem durumlarda doğru öğretmen, doğru eğitim modeli çok önemli oluyor ve maalesef normalin dışındaki alt ve üst gruplardaki çocuklar genelde yalnız kalıyorlar .O da çok yalnız bir çocuktu mutsuz bir ergenlik geçirdi; sonra tüm baskılara rağmen sınıf öğretmenliği okudu şu an çok mutlu. Çocuklarla beraber iken hayal dünyası sınırlanmadığı için ve dışlanmadığı için mutlu

Abimden biliyorum o da aynı durumda ve şuan resim öğretmeni.. yalnız bir çocuktu tek arkadaşları iki kız kardeşiydi.. şuan evli çok tatlı bir kızı var mutlu Benim kızım çok sosyal hatta abimin kızını çok seviyor ismi güneş anne güneşe gidelim özledim onu diye tutturuyor Biraz dışarda güneş görse anne güneş benı ısıtıyor diyor

Aslında bu benim beklentim şeklinde algılandı burada ama degil ben kendimce bilgi almayi hedeflemiştım konu dağıldı... Zorluğu vardır illa ki ama öyleyse yapacak bir şey yok yani ona göre davranmak gerekir. Degilse de kaldınız yerden devam

Kizim 20 aylik ve suan 3 kelimeli cumleleri kuruyor, 150 kelimesi var net anlasilir soyledigi. Genelde oyun geuplarinda duyduklarında soka giriyorlar Ingilizce/turkce 5 e kadar sayiyor renkleri falan hic soylemiyorum bile coktan ogrenmisti zaten . Kizimin ustun zekali oldugunu hic dusunmedim acikcasi cok ilgilenilen sifir ekran ile bu aya gelmis kendimizi ona adadigimiz icin saglikli bir gelişim gösterdiğini dusunuyorum.

Allah'ım her şeyi böyle "anne bak anne bak" diye anlatan çocuklar ne kafa utuluyo ya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…