- 24 Ekim 2014
- 59.307
- 330.719
Allah'ım her şeyi böyle "anne bak anne bak" diye anlatan çocuklar ne kafa utuluyo ya
Neden ütülesin evladı onun. Tama söylemleri abartılı olabilir annenin de 2.5 yaşındaki çocuk için de "kafa ütülüyor" tabiri gereksiz
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Allah'ım her şeyi böyle "anne bak anne bak" diye anlatan çocuklar ne kafa utuluyo ya
2.5 yaş için normal geldi. Biz üç kardeşiz. Hepimiz de 2.5 yaşında kendi kendimize okuma yazma öğrenmişiz. Bizimkiler üstün zeka vs düşünmemiş tabi
Abim 6 aylık yürüyormuş. Zaten 6.5 kilo doğmuş onunki normal.
Ben de 1.5 yaşında bakkala tek başıma gidip ekmek yumurta alıp eve gelebiliyormuşum.
Neyse şimdi ben de hamileyim ve çocuğum ister okuma yazma öğrensin isterse 7 yaşına kadar renkleri sayamasın. Ne farkeder :) evlat sonuçta hepsi. Zeki veya değil bence hiç önemi yok.
e tabii imkansız. 2.5 yaşında kendi kendine okuma yazma öğrenen çocuk olsa literatüre falan geçer
Abartılı değil ya böyle çok çocuk var büyümüş de küçülmüş şeklinde yetiştirilen, Allah bağışlasın tabii kuzguna yavrusu şahin görünürmüş ama genelde sadece ana babalarına sevimli ve üstün zekalı geliyor böyle yetiştirilen çocuklar. Ben sadece gözümü devirebiliyorumNeden ütülesin evladı onun. Tama söylemleri abartılı olabilir annenin de 2.5 yaşındaki çocuk için de "kafa ütülüyor" tabiri gereksiz
Abartılı değil ya böyle çok çocuk var büyümüş de küçülmüş şeklinde yetiştirilen, Allah bağışlasın tabii kuzguna yavrusu şahin görünürmüş ama genelde sadece ana babalarına sevimli ve üstün zekalı geliyor böyle yetiştirilen çocuklar. Ben sadece gözümü devirebiliyorum
E tabii ki canım, çocukları salmak lazım yani. El kadar bebenin annesine ağlarken teselli vermesi filan ne gerek var yani. Ben hakikaten üstün zekaliydim testlerle filan kanıtlı şekilde ama bana kimse bişi öğretmemisti hatta dışardan bir göz "bu çocuk sanırım mal" filan derdi kesin jdjdj o kadar içe kapanık kendi dünyasında bir çocuktum. Ailem de muhtemelen "bunun kafası belli ki çalışıyor zaten" diyerek hiç de üstüme düşmemişti öyle kendi kendime oldum yaniBu çocukların yetiştirilmesi bu yüzden zor. Bazı anne babalar bunun havasını atmak için çocuğu pohpohluyor ve çocuk olmaktan çıkıp dediğiniz gibi büyük insan gibi davranıyor. Ama bu durumda kaçırdıkları nokta şu bu çocuğu mantıksal olarak öyle çok besliyorlar ki duygusal olarak çocuk boşlukta kalıyor.
Mantık ve duygusallık arasındaki uçurum arttığı için çocuğun psikolojisi bozuluyor. Bunu ben bizzat yaşadım. Farkında olmadan çocuk alıyor diye yüklemişiz de yüklemişiz. sonrasında bunu düzeltmek için terapi almak zorunda kaldı
E tabii ki canım, çocukları salmak lazım yani. El kadar bebenin annesine ağlarken teselli vermesi filan ne gerek var yani. Ben hakikaten üstün zekaliydim testlerle filan kanıtlı şekilde ama bana kimse bişi öğretmemisti hatta dışardan bir göz "bu çocuk sanırım mal" filan derdi kesin jdjdj o kadar içe kapanık kendi dünyasında bir çocuktum. Ailem de muhtemelen "bunun kafası belli ki çalışıyor zaten" diyerek hiç de üstüme düşmemişti öyle kendi kendime oldum yani
Valla küçük bir ilçede büyüdük öyle büyük şehirlerde de değil :)Hangi paralel evrende yaşıyormuşsunuz siz
Aşkısı sen bu anlatılanlara inandın mı? Ben ailenin zaman kavramı yok diye yorumladım.
belki de 3 kardeş üst üste olduysa aile yeterli ilgi veremedim gibi hissedip böyle şeyler söylüyor olabilir çocuklara kendilerini aklamak için.benim annem de mesela bazen küçükken olmuş bir şeyi hayır öyle olmadı böyle oldu diyerek anlatıyor çünkü
Yani immmmmmkansız.
e tabii imkansız. 2.5 yaşında kendi kendine okuma yazma öğrenen çocuk olsa literatüre falan geçer
Abiniz 6 aylık değilmiş bence :))) erken doğanlar için düzeltilmiş yaş diye ay hesapliyorlar ya. Sizinki de o hesap esasında 9 aylık falanmis bence anne karnında çok kalmak zekayı artiriyor ama. Araştırmalar var. 42 haftalikmis bazı bilim adamları falan. Aklımda değil şimdi ismi. Bu teori üzerine bir dizi vardı hatta kylie xy diye.
Videolarımız var ki zaten :) abim de 6.5 kilo doğduğu gazetede var.
Kardeşim üstün zekalılar okulunda okudu. Bir o zamanlar ilçedeydik abimle ikimiz gidemedik.
Yani inandırmaya çalışmak çok saçma çünkü öyle olsa ne olur yani. Ben 31 yaşındayım şimdiye kadar zekaya doydum yani istemiyorum zeka filan. Abim cerrah olmuş önce insan olsun o. Kardeşim f16 pilotu o da sadece mutlu olsun.
ben de bilgisayar mühendisi oldum ama topluma uyum sağlayamıyorum arkadaş bulamıyorum.
Kendi çocuğum sadece mutlu olsun ortalama
Algısı gelişik erkegi de ilk kez duyuyorumBuyuk oglum 2,5 yasinda konustu ama kucuk 13 aylikken cumle kuruyordu, hala susturamadik
İkisinin de kendine gore zekasi var. Buyuk oglumun gorsel zekasi ve hafizasi cok iyiyken kucugun algilari cok gelismis durumda.
Simdi ben bu durumda ne yapiyorum peki? Sadece onlari mutlu birer birey olarak hayata hazirlamaya calisiyorum
Cerrah olmanın ustun zekayla ne ılgısı var bısey mı kacırdım benVideolarımız var ki zaten :) abim de 6.5 kilo doğduğu gazetede var.
Kardeşim üstün zekalılar okulunda okudu. Bir o zamanlar ilçedeydik abimle ikimiz gidemedik.
Yani inandırmaya çalışmak çok saçma çünkü öyle olsa ne olur yani. Ben 31 yaşındayım şimdiye kadar zekaya doydum yani istemiyorum zeka filan. Abim cerrah olmuş önce insan olsun o. Kardeşim f16 pilotu o da sadece mutlu olsun.
ben de bilgisayar mühendisi oldum ama topluma uyum sağlayamıyorum arkadaş bulamıyorum.
Kendi çocuğum sadece mutlu olsun ortalama bir insan olsun istiyorum.
Tabi canim buyudukce kaybolacak bence deAlgısı gelişik erkegi de ilk kez duyuyorum
Demek ki cocukken fılan sadece buyuyunce bı lafı bıkac kez soyleyıp detay da vermek gerekiyor bunlara.
Sonra nesini anlamadın dıye sasırıyorsun
Merhaba. Oğlunuzdan ötürü bu tür konularla çok içli dışlı olduğunuzu düşündüğüm için danışmak istedim.Çocuklar yetişkinlerin sorumluluklarını alamaz. anne baba isek biz bu sorumluluğu ona veremeyiz. Şöyle söyleyeyim geçen eşimle ikimiz hastayız oğlum (6) dedi ki ben size bakarım çorba yaparım. Ne kadar sevimli düşünceli gibi geliyor dimi ama öyle değil. Bunu diyen çocuğa ay canıımm diyemeyiz.
bizim cevabımız "biz senin anne babanız sen bize değil biz sana bakacağız. Sen hiç kaygılanma biz kendimize de bakar iyi oluruz" Çocuk çocuk kalmalı roller değişmemeli
Merhaba. Oğlunuzdan ötürü bu tür konularla çok içli dışlı olduğunuzu düşündüğüm için danışmak istedim.
Oğlum 1. Sınıf 6 yaşında.
Okula başladığında çok zorlandı. Hatta öğretmeni bi sıkıntı var filan deyip rehberliğe yönlendirdi.
Bana Ram'a yönlendirileceği ile ilgili bir konuşma yaptı.
2 farklı piskologla görüştük acaba disleksi mi, dikkat eksikliğimi diye deli oldum araştırmaktan. Seanslara gittik. 2 piskolagda sıkıntı olmadığını desteklenmesi gerektiğini söylediler. Biraz maddi sıkıntılardan, birazda 2 çocukla ulaşım soğuk havalarda beni çok zorladığı için 1 ay önce seansları bitirdik.
Okul açıldıktan belki 2 ay sonra oğlum açıldı okuması hızla ilerledi. Hatta öğretmen oğlumunda içinde olduğu bi kaç öğrencinin velisiyle okul çıkışı konuştu. Sizin çocuklar hızla ilerliyo siz evde diğer harfleride arada gösterin filan dedi.
Bu sefer yazama sıkıntsı baş gösterdi. Evde baya çalıştık. Yazması anca şimdi bi anda düzeldi.
Toplamaya geçtiler onuda baya yapamadı derken bi baktım bi anda onu da yapmaya başladı.
Her yeni konuda ilk başta çok çook zorlanıyor sonra bi anda açılıyor.
Sizce ben oğlumun algısını açmak çin neler yapmalıyım. Neler kullanmalıyım. Zor öğrenen bi çocuk. Bunu desteklemem için tavsiye verirseniz çok sevinirm.
F16 yazınca ben ikna oldum .
Şey diye mi düşünüyorsunuz Türkiye’de üstün zekalı insanlar olamaz. Olursa da kadınlar kulübüyle ilişkisi olamaz. Hadi oldu diyelim sadece bizim çocuğumuz olabilir filan :)Cerrah olmanın ustun zekayla ne ılgısı var bısey mı kacırdım ben
Ablamda psikiyatr maşallah ama
Hıc oyle super zeka donemlerını hatırlamıyorum Du Bi anneme sorim
ütopik değil ama 3 kardeşin de bunu yapması 1.5 yaşında markete gidip ekmek alması yumurta alması ütopik geldi. yapanlar haberlere çıkıyor çünküyalnız bunu yapanlar var Çok ütopik değil