- 24 Ağustos 2023
- 689
- 1.141
Önlisans mezunu olduğunuzu yeni gördüm. İlk olarak KPSS ile atanıp daha sonra 4 yıllığa geçiş yapmak daha mantıklı olur. DGS çok zor değil çıkmış soruları deneme olarak çözseniz yeter. Zaten KPSS çalışan birisi o sınavı da yapar. Üniversite okurken memur olarak çalışırsınız.Ben şimdilik işe girmek yerine ilk olarak KPSS'ye gireceğim. Atanana kadar da YL yapıp çalışacağım. Zaten 4 ay kaldı sınava. Bu aylarda çok çalışıp sınavdan sonra işe girmek daha mantıklı geliyor bana. Tabi temelin vs var mı bilmiyorum. Ama ilk memuriyet sonra özel sektör geliyor benim için. İlk olarak puanımı alıp atama beklerken bir yandan da özelde çalışmak iyi olur.
Hayır tabiki de okumak cani gönülden istiyorum ben okul ayrıdır hayatimda insana para da lazım oluyor ama bir yandan düşünüyorum acaba çalışırsam ikisini bir götürür müyüm diyeOkulunuzu ertelemeyin. Okuldan uzaklaşmak için sürekli bahane arıyorsunuz gibi geliyor. Önceki konularınızdan da hakimim. Okulla birlikte part time çalışabilirsiniz.
hem okuyup hem çalışabilirsin sadece okul sadece iş diye bi zorunluluk yok sonuçta senin için de en iyisi bu olacaktır
Onlisans mezunuyum 4 e tamamlamak için dgs ye gireceğim tek sorun 1 mat neti yapmak sorun o he Türkçeye odaklanirim şans eseri mat yaparım dogru çıkar çok iyi olur ama mat çalışmak için oturup sağlam çalışmam gerekiyor bu eylülde de onlisans kpss var devletin açtığı kontrnjanlarda düz memurluk için şansımı deneyeceğim bu yüzden de mata fazla zaman ayiramayacagim kpss de mat çözmeden de güzel netler gelir yeter ki sözel kısmı sağlam çalışın o yüzden bu sene dgs yapamasamda seneye oldurmam lazım hem çalışıp hem dgs çalışabilirsem tabi düz memurluğu hiç hesaba katmıyorum çalışırım elimden geleni yaparım amapek umudum yok demek istedigkm bu sene dgs yi geçmem lazım ama onlisans kpss ye calismam lazım çünkü bir daha 2 sene sonra yapılacak şansımı denemek istiyorum yaniÖnlisans mezunu olduğunuzu yeni gördüm. İlk olarak KPSS ile atanıp daha sonra 4 yıllığa geçiş yapmak daha mantıklı olur. DGS çok zor değil çıkmış soruları deneme olarak çözseniz yeter. Zaten KPSS çalışan birisi o sınavı da yapar. Üniversite okurken memur olarak çalışırsınız.
Ne azim nasıl zaman buluyor ben normal evdeyken bile zaman bulamıyorumİkisini de yap. Gencecik insanlarsınız zihniniz çok açık olması lazım. Benim arkadaşım hem çalışıyor ki işi de memuriyet ama kendi bölümünden bir memuriyet istediği için akşamları çılgınca kpss çalışıyor. Sosyal medyayı sildi. Sadece işine ve derslerine odaklandı. Ki yapar kazanır da. Önemli olan hırs ve evli de yani ev sorumluluğu da var
Şimdi kısa özet geçeyim hem dgs hemde onlisans kpss deneyeceğim onlisans kpss de düz memurluk için şansımı denerim 2 sene geçerli zaten onumda dgs var kpss onlisans var kpss onlisans 6 ay sonra dgs 4 ay sonra o zaman şöyle yapmam lazım bu sene kpss onlisans sürecine kadar hem dgs hem kpss götürürüm zaten kpss de de Türkçe kısmı var ikisi aradan çıkmış oluyor eğer dgs olmazsa ya daisye kpss olmazsa da eylülden sonra ise girerim artık işte çalışırken de dgs ye tekrar hazirlanirimGötürürsünüz, azcık güvenin kendinize. Daha iyi bile olur planlı programlı yoğun bir hayatınız olur, başkalarının söyledikleri saçmalıkları düşünmeye vaktiniz kalmaz.
Ben kapsamı nedir bu sınavların bilmiyorum ne kpssye çalıştım ne de dgsye. En son girdiğim sınav 2013 yılında üniversite sınavıydı onu da biliyorsunuzdur zaten.Şimdi kısa özet geçeyim hem dgs hemde onlisans kpss deneyeceğim onlisans kpss de düz memurluk için şansımı denerim 2 sene geçerli zaten onumda dgs var kpss onlisans var kpss onlisans 6 ay sonra dgs 4 ay sonra o zaman şöyle yapmam lazım bu sene kpss onlisans sürecine kadar hem dgs hem kpss götürürüm zaten kpss de de Türkçe kısmı var ikisi aradan çıkmış oluyor eğer dgs olmazsa ya daisye kpss olmazsa da eylülden sonra ise girerim artık işte çalışırken de dgs ye tekrar hazirlanirim
İsterseniz özelden bir kurs önerebilirim. Matematiği baya güzel anlatıyorlar ama kurs online.Onlisans mezunuyum 4 e tamamlamak için dgs ye gireceğim tek sorun 1 mat neti yapmak sorun o he Türkçeye odaklanirim şans eseri mat yaparım dogru çıkar çok iyi olur ama mat çalışmak için oturup sağlam çalışmam gerekiyor bu eylülde de onlisans kpss var devletin açtığı kontrnjanlarda düz memurluk için şansımı deneyeceğim bu yüzden de mata fazla zaman ayiramayacagim kpss de mat çözmeden de güzel netler gelir yeter ki sözel kısmı sağlam çalışın o yüzden bu sene dgs yapamasamda seneye oldurmam lazım hem çalışıp hem dgs çalışabilirsem tabi düz memurluğu hiç hesaba katmıyorum çalışırım elimden geleni yaparım amapek umudum yok demek istedigkm bu sene dgs yi geçmem lazım ama onlisans kpss ye calismam lazım çünkü bir daha 2 sene sonra yapılacak şansımı denemek istiyorum yani
Tembellik yapmıyor. Evdeyken nasıl zaman bulamadığınızı anlamadım? Sosyal medyayı silin. Telefonu kapatın. Oturun istikrarlı çalışınNe azim nasıl zaman buluyor ben normal evdeyken bile zaman bulamıyorum
Bölümünüz ne bilmiyorum ama öyle ahım şahım özelde de havada kapılacak bir bölüm okumuyorsanız dgs boşverinOkuyorum okul hayatına bir tık geç başladım bu sene okul bitecek inşallah ama onlisans dgs ye gireceğim bu sene de deneyeceğim ama nasip elimden geleni yapıyorum eğer olmazsa seneye de deneyeceğim aynı şekilde ama şu var ki evde durdukça tabiki çevrem bana cephe almış gibi hissediyorum onlarda haklılar 3 sene bomboş geçti benim için üniye geç basladim suanda evdeyim ama eskisinden azimli biriyim çok olmasa da bazen benden bir şey olmaz diyorum çünkü kendimi bir türlü toparlayamıyorum okul konusunda hep erteliyorum insanlara hak veriyorum hayat böyle geçmiyor bir yandan da şimdi cabalamazsam ileride pişman olmaktan korkuyorum kafamı duvarlara vurmaktan kendime gelemiyorum asla gelemiyorum çevrem haklı akrabalarım haklı onlar da beni düşünüyor çalış okul yapmıyorsun en azından birikimin olsun diyorlar he ama bu akrabalarım ne garipse okul okurken bile bana bu kadar akıl vermedi sınav sonuçları geliyor elime sonra her ağızdan bir ses çıkıyordu sadece sınav zamanı elime bakan insanlardı neyse çok fazla zaten okul konusunda her konuda dalga konusu oldum o yapamaz edemez beceremez şunu yapamaz bunu yapamaz her zaman mutlaka laf sokuldu 20 yaşında da böyle bu 18 de de böyleydi benim nedense sürekli beceriksiz biri olduğumu sadece ders için değil her konuda böyle düşünüyorlardı yinede hırs yapamadım yinede kendime gelemedim aptalım.. şuan elimde imkanlar var ama yaşım gidiyor zaten 22 de okula başladım dgs ye gireceğim eğer bu sene dgs olursa 26 gibi olmazsa 27 gibi okulum bitecek ama elimde birikim yok para yok her anlamda 0 ım acaba bir kaç sene okulla uğraşmak yerine çalışıp biriktirsem mi diye düşünüyorum yoksa böyle devam etmezsem mi çok aradayim gerçekten kararsızım