2 3 sene asgariye çalışmak mı yoksa 2 3 sene atanmayı beklemek mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Üniversite 1 e başladım çalışmaya başladım
O gün bugündür çalışıyorum
Bu kadar boşta nasıl duruyor insanlar şaşırıyorum

hem okuyup hem çalışabilirsin sadece okul sadece iş diye bi zorunluluk yok sonuçta senin için de en iyisi bu olacaktır

Dgs zaten tyt ye benziyor. Öyle yks ye çalışır gibi kasmana gerek yok bence iş bul ve dolar yada altina da bi kismini biriktir, harca vb. Hatta ilk maaşınla ailene küçük birşeyler alabilirsin. Kendi çıkarını düşünen bireylere dönüşmeyin ilerde. Aile mecbur seninle ilgilenir ama değerli hissettirdikçe de karşîlığını vermeye çalışırlar sevgiyle.

Üniversiteyi 4. Girişimde kazandım. Önlisans bölüm.
Özel sektorde 4 sene çalışıp evlenip işi bıraktım.
Kpss ye hazırlanmaya karar verdim.
İyi puanlar da aldım 87-84 gibi ama bölümüm çok az alım yapıyordu atanamadim, mülakatlarda elendim.
Açıktan bir universite daha bitirdim.
3-4 derken 5. Hazırlanışimda 37 yaşında atandım.
İyiki vazgecmemisim.

Benim anlamadığım şey bu kpss'yi tek hedef haline getiren kişiler neden okul okurken kpss'ye çalışmıyor da mezun olunca yıllarca kpss çalışmaya başlıyorlar? Ben üniversitedeyken hedefi devlet olanlar bir yandan kpss çalışıyordu. Bölümünüz atanmaya çok elverişli değilse direkt işe girin yoksa iş bulma ihtimaliniz azalır, tecrübe arıyorlar. Hem çalışıp hem kpss ye hazırlanmak en mantıklısı. Günde 2-3 saat bile yeter koskoca 2 senede.

Ben şimdilik işe girmek yerine ilk olarak KPSS'ye gireceğim. Atanana kadar da YL yapıp çalışacağım. Zaten 4 ay kaldı sınava. Bu aylarda çok çalışıp sınavdan sonra işe girmek daha mantıklı geliyor bana. Tabi temelin vs var mı bilmiyorum. Ama ilk memuriyet sonra özel sektör geliyor benim için. İlk olarak puanımı alıp atama beklerken bir yandan da özelde çalışmak iyi olur.

Önlisans mezunu olduğunuzu yeni gördüm. İlk olarak KPSS ile atanıp daha sonra 4 yıllığa geçiş yapmak daha mantıklı olur. DGS çok zor değil çıkmış soruları deneme olarak çözseniz yeter. Zaten KPSS çalışan birisi o sınavı da yapar. Üniversite okurken memur olarak çalışırsınız.

Okulunuzu ertelemeyin. Okuldan uzaklaşmak için sürekli bahane arıyorsunuz gibi geliyor. Önceki konularınızdan da hakimim. Okulla birlikte part time çalışabilirsiniz.
Hayır tabiki de okumak cani gönülden istiyorum ben okul ayrıdır hayatimda insana para da lazım oluyor ama bir yandan düşünüyorum acaba çalışırsam ikisini bir götürür müyüm diye

İkisini de yap. Gencecik insanlarsınız zihniniz çok açık olması lazım. Benim arkadaşım hem çalışıyor ki işi de memuriyet ama kendi bölümünden bir memuriyet istediği için akşamları çılgınca kpss çalışıyor. Sosyal medyayı sildi. Sadece işine ve derslerine odaklandı. Ki yapar kazanır da. Önemli olan hırs ve evli de yani ev sorumluluğu da var

Ya o zaman bu sene yine çalışırım 1 sene yani dgs ye de hazırlanıyorum çünkü eğer bu sene dgs olmazsa seneye olması gerekiyor o zaman seneye hem çalışıp hem dgs ye calisacagim

Onlisans mezunuyum 4 e tamamlamak için dgs ye gireceğim tek sorun 1 mat neti yapmak sorun o he Türkçeye odaklanirim şans eseri mat yaparım dogru çıkar çok iyi olur ama mat çalışmak için oturup sağlam çalışmam gerekiyor bu eylülde de onlisans kpss var devletin açtığı kontrnjanlarda düz memurluk için şansımı deneyeceğim bu yüzden de mata fazla zaman ayiramayacagim kpss de mat çözmeden de güzel netler gelir yeter ki sözel kısmı sağlam çalışın o yüzden bu sene dgs yapamasamda seneye oldurmam lazım hem çalışıp hem dgs çalışabilirsem tabi düz memurluğu hiç hesaba katmıyorum çalışırım elimden geleni yaparım amapek umudum yok demek istedigkm bu sene dgs yi geçmem lazım ama onlisans kpss ye calismam lazım çünkü bir daha 2 sene sonra yapılacak şansımı denemek istiyorum yani

Ne azim nasıl zaman buluyor ben normal evdeyken bile zaman bulamıyorum

Götürürsünüz, azcık güvenin kendinize. Daha iyi bile olur planlı programlı yoğun bir hayatınız olur, başkalarının söyledikleri saçmalıkları düşünmeye vaktiniz kalmaz.
Şimdi kısa özet geçeyim hem dgs hemde onlisans kpss deneyeceğim onlisans kpss de düz memurluk için şansımı denerim 2 sene geçerli zaten onumda dgs var kpss onlisans var kpss onlisans 6 ay sonra dgs 4 ay sonra o zaman şöyle yapmam lazım bu sene kpss onlisans sürecine kadar hem dgs hem kpss götürürüm zaten kpss de de Türkçe kısmı var ikisi aradan çıkmış oluyor eğer dgs olmazsa ya daisye kpss olmazsa da eylülden sonra ise girerim artık işte çalışırken de dgs ye tekrar hazirlanirim

Ben kapsamı nedir bu sınavların bilmiyorum ne kpssye çalıştım ne de dgsye. En son girdiğim sınav 2013 yılında üniversite sınavıydı onu da biliyorsunuzdur zaten.
Çok karışık geldi bana bu anlattıklarınız, ama siz bu kafanızdaki planları ayarlamaları bir an önce sonlandırıp, çalışmaya başlayın artık.

İsterseniz özelden bir kurs önerebilirim. Matematiği baya güzel anlatıyorlar ama kurs online.

Hem ders çalış hem de bir işe gir bence. Söylediklerin güzel ama dgs kazananın ve atanacağının garantisi yok özelikle bu devirde atanmak bu kadar zorken. 2-3 yıl sadece kpss çalışıp öyle atananlar var çevremde. O yüzden bence bi işe gir fazla zamanlarında da ders çalış şansını dene hem ailen bir şey diyemez hem de bu geç kalmışlık hissi gider

Bölümünüz ne bilmiyorum ama öyle ahım şahım özelde de havada kapılacak bir bölüm okumuyorsanız dgs boşverin
şu an fırsat verilse kpss için 4 yılını iptal ettirecek çok kişi tanıyorum hiç dgs kasmayın kpss girin direkt olarak , ayrıca şu an nasıl bilmiyorum ama benim zamanımda dgs için çok az kontenjan oluyordu ve gerçekten zordu ortalamanız yüksek değilse hiç kasmayın boşuna 4 yıla tamamlayıp atanacağım diye 90 üstü almak için yıllarca uğraşmayın

Açık ve net konuşacağım. DGS matematiği yapamayan KPSS matematiği hiç yapamaz. Türkçe sorularından net yükseltirsiniz ama atanmaya yeter puan alabilir misiniz?

Hangi program mezunusunuz? Önlisans ile iş bulmak daha kolay. Lisans, meslek sahibi edindirmiyor genelde.

Yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla şu halinizle atanmanız imkansız gibi bir şey. Kura çekimi olan veya KPSSsiz alımlarda bir ihtimal atanırsınız.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…