• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

1983'ün diyet günlüğü

• Konu Sahibi Konu Sahibi 1983
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

1983

ignite the light
Kayıtlı Üye
19 Ocak 2011
324
0
46
İstanbul
Merhaba arkadaşlar,

bu sitede ilk mesajım. ben de bu bölümdeki arkadaşlar gibi kilolarımdan şikayetçiyim. nişanlıyım ve temmuz başında düğünüm olacak. şu an 160 boyunda, 100 kiloyum. 5 ayda 70 kiloya inmeyi hedefliyorum.

günlük tutmaya karar verdim. destek olursanız çok sevinirim. herkese sevgiler.

bugün 1150 kalori aldım.

sabah;
bir buçuk dilim beyaz ekmek, bir çatal beyaz beynir, bir tane zeytin, birkaç dilim domates 200 kkal.

öğle;
4 kaşık barbunya yemeği, bir dilim beyaz ekmek 400 kkal.

ara;
1 adet mandalina 50 kkal.

akşam;
1 tatlı kaşığı yağ ile hazırlanmış salata, 2 dilim beyaz ekmek 350 kkal.

ara; 2 adet uzun gofret, 1 adet mandalina 150 kkal.

toplam;1150 kkal.

1 saat kadar da yürüdüm.
umarım bundan sonra da devam ederim bu tempoda. :21:

Bugün ikinci gün :)
biraz yoğun bir gündü. ben her şeye rağmen iyi gittim ama :)

yediklerime gelince;

sabah;
bir tane patatesli börek 350 kkal.

öğle;
4 yemek kaşığı zeytinyağlı barbunya, 1 dilim beyaz ekmek 400 kkal.

akşam;
3 yemek kaşığı ıspanak yemeği, 2 dilim beyaz ekmek 400 kkal.

ara;
bugün nişanlımın doğumgünüydü. ona muzlu-fındıklı pasta yaptım. ondan yarım porsiyon yedim, 250 kkal.

toplamda; 1400 kkal.

öğleden sonra 1 saat de yürüyüş yaptım. bugün biraz fazla kaçırdım aslında. ama yılmak yok :)
:16:

bugün 3. gün :) ben iyi hissediyorum şimdilik.

yediklerim içtiklerim;

sabah;
1 dilim beyaz ekmek, çeyrek kibrit kutusu kadar beyaz peynir, bir adet zeytin, birkaç dilim domates 200 kkal.

öğle;
ton balıklı marullu sandwiç 400 kkal.

ara;
1 şekersiz çay, yarım paket çubuk kraker 75 kkal.

akşam;
3 yemek kaşığı ıspanak yemeği, 1.5 dilim beyaz ekmek 375 kkal.

ara;
1 adet mandalina 50 kkal.

toplam; 110 kkal.

sabah da 1 saat yürüyüş yaptım.
:62:

bugün dördüncü gün :)

ben biraz koşuşturdum, akşam da bir davet vardı. günü kazasız belasız kurtardık :)

menüme gelince;

sabah;
bir dilim beyaz ekmek, çeyrek kibrit kutusu beyaz peynir, bir zeytin, birkaç dilim domates 200 kkal.

öğle;
ızgara tavuklu salata, 2 dilim beyaz ekmek 400 kkal.

ara;
bir adet mandalina 50 kkal.

akşam;
yarım dilim beyaz ekmek arası çok az beyaz peynir 150 kkal.

ara;
2 ince dilim yağsız börek 400 kkal., bir toptan azıcık fazla profiterol 130 kkal, bir adet hurma 20 kkal, bir kaşık makarna salatası 150 kkal.

toplamda; 1500 kkal. neyse bu daveti de böyle kazasız belasız atlattık.

öğleden sonra da 1 saat yürüdüm :3:

merhaba, dün bildirim yapamadım :)

dün yediklerim;

öğlen 12 de kalktım. kalkınca
iki adet hurma, bir adet mandalina 100 kkal.

öğlen saat 1:30 gibi
10 tane mercimekli yaprak sarması, 1 kaşık yoğurt 400 kkal.

akşam;
10 adet mercimekli yaprak sarması, 1 kaşık yoğurt 400 kkal.

ara;
bir küçük dilim su böreği, iki adet büskuvi, bir avuç çekirdek 350 kkal.

toplam 1250 kkal.

öğleden sonra da 1 saat yürüyüş yaptım.
eve geldiğimde gördüğüm abur cuburu yememek için zor tuttum kendimi, bu yüzden mutluyum :)

bugün altıncı gün. dışarda geçen birgündü, neyse ki ufak hasarlarla kurtulduk.

yediklerim;

sabah;
iki dilim beyaz ekmek, bir kibrit kutusundan az peynir, biraz domates 300 kkal.

akşam üzeri;
tavuklu sandwiç 450 kkal., 1 orta boy kola 150 kkal.

akşam;
3 adet yulaflı bisküvi, 1 şekersiz çay, birazcık çekirdek 200 kkal.

ara;
2 adet kuru kayısı 50 kkal.

toplam;1150 kkal. yürüyüş falan hak getire :)

merhaba kızlar,

bugün birinci haftanın son günü. dile kolay, 7 gün olmuş. aslında benim için de kolay bir haftaydı. moralim yüksek olduğundan fazla zorlanmadım.

bugün geç kalktım. o yüzden öğünler biraz kaydı.

öğleye doğru;
2,5 tane maydonozlu krep bir domates ile 450 kkal.

akşama doğru;
bol marullu ton balıklı sandwiç 400 kkal.

akşam;
biraz çubuk kraker, iki tane küçük hobby, 5 adet eti burçak yulaflı, bir şekersiz çay 400 kkal.

toplam; 1250 kkal. bugün spor da yapmadım. olsun :24:

bugün 8. gün.

bense sabahtan beri sürekli tıkınıyorum. regl dönemi huzursuzluğu.

sabah;
1 dilim beyaz ekmek, 1 kibrit kutusu beyaz peynir, 3 zeytin, biraz domates 300 kkal.

öğle;
4 yemek kaşığı bezelye yemeği 200 kkal., 1 dilim beyaz ekmek 100 kkal.

ara;
1 adet probis 130 kkal.

akşam;
2 yemek kaşığı pirinç pilavı 150 kkal., 1 dilim beyaz ekmek 100 kkal., koca bir tabak salata 150 kkal, toplam 400 kkal.

ara;
30 gr fıstıklı çikolata 170 kkal.

toplam; 1300 kkal.

bugün bir saat de yürüyüş yaptım. lakin gardım düşmek üzere. evde kekler börekler olsa gözüm dönüp saldıracağım. nefret ediyorum bu regl döneminden.

merhaba 1983 sana öncelikle ciktigin yolda bol bol azim sabir diliyorum insallah dügününde incecik güzel kugu gibi gelin olursun bunu tüm ictenligimle diliyorum sana...bende gecen sene ocak ayinda tam 90 kiloydum 5 ayda 20 kilo verdim beslenmemi ve yasamimi tamamen degistirerek.birkere istedim hedefim vardi.evet mayis ayinda tam 70 kilo oldum süper bir duygu herkes imrenerek bakiyor artik kiyafetlerime wauuuwww diyor görenler.hala 70 kiloyum ama hic almadim diyet yapmadim normal yedim cünki vücudumun kendine gelmesi icin ona zaman verdim cünki kilo vermem durmustu.simdi tekrar basladim.1 haftada 1 kilo gitti bile.7 ay boyunca tabiki Spor yaptim saglikli beslenmeye devam ettim ama az yemedim.bu yüzden kilo vermedim spor yaptigim icinde kilo almadim.neyse bosver simdi beni asil benim buraya yazmam canim benim günlügünü ve yediklerini bastan sona kadar okudum.ben diyetisyen falan degilim ama 20 kiloyu cok saglikli birsekilde vermis biri olarak ve geri almamayi basaran biri olarak sana birkac seyler söylemek istiyorum...1:BEYAZ EKMEK YOK..onu hayatindan tamamen cikar.her ögününde baktim ya 1 ya 2 dilim beyaz ekmek yiyorsun.onu yeme 1 kepce daha fazla yemek ye inan daha az kalori almis olursun.hamur isine birsüreligine en azindan dügün gününe kadar terk et.onlari isteme yedikle hayalindeki gelinliginin olmayacagini düsün.ekmeksiz yemek yiyemiyorum diyorsan lütfen TAM TAHILLI ekmek ye.kepekli degil TAM TAHILLI.sabah kibrit kutusu kadar peynir domates demissin.bir dilim tam tahilli ekmek ye 2 beyaz ekmek yerine kibrit kutusu kadar degil sigara paketi büyüklügünde peynir ye üstüne üstlük birde bal recel ye...kahvaltida mutlaka proteyin ve karbonhidrat agirlikli beslen..yani bu demekki yumurtani kesinlikle ye balini recelini ye.bu sana kuvvet ve tokluk hissi verir.ögle yemeklerin yine protein agirlikli olsun ne bileyim mercimek kurufasulye bulgur pilavi mutlaka zeytinyagli sebze yemegi...ZEYTINYAGLI ama aycicek degil.zeytinyagi sicak pismez o yemek pistikten sonra üzerine gezdirilir ama diyorsam yemegi neyle pisircem ozaman sana kanola siviyagini öneririm cok ucuz ve cok saglikli balikta bulunun yagi icerir KANOLA.aksam ise.salatan mutlaka olsun zeytinyagli az tuzlu limon ve sirkeli nasil istersen.porsiyonlarini tatli tabagi büyüklügünde olsun.zeytinyaglilari corba tasinda olsun böylelikle 4 5 kasikla doymak zorunda olmazsin cünki porsiyonlarin kücüldükce midende zamanla kücülecek.6 dan sonra hicbirsekilde birsey yeme.günde 3 litre su mutlaka ic.1 litrelik siseye suyunu koy ve tüm gün yanindan ayirma.unutma su kilo yakar.yürümen güzel ama temponu yükselt kosar adimlarla yürü.yürüyüs yapma spor yap yani terle..eve gel dusunu yap yanan kilolardan arin:)))sabah tuvaletini yap ciplak tartil:))))hee birde mümkünse aksam yemeklerinde ekmek yeme.tatliyi hayatindan cikar.her kilo verdiginde kendini bir dilim cikolata pasta kurabiye ne bilim herhangi bir tatliyla ödüllendirebilirsin.sagasola gittiginde sakin iradenden vazgecme ikramlari yeme.diyetteyim de ve sana saygi duymalarini anlayis göstermelerini iste ve sana getirmemelerini söyle böylelikle karsinda duran tabagin olmaz sende ymek yemek zorunda kalmazsin.insallah sana ucundan söyle biraz yardimin dokunmustur sorun olursa herzaman memnuniyetle..
Basarilar diliyor:nazar:

ifsumnadial yazdıklarını okudum çok çok haklısın...
bende pek beyaz ekmek yemem ama yazdıklarından sonra tamamen kesme ihtiyacı hssettim şuan :)
bende pirinç yemem hiç yersem bullgur pilavı yerim mesela :)
haftada 1 kere flanda hafif bir tatlı yerimm abartmam:)
tekrar teşekkürler :)

bide bisey sorucam kalori hesabini nasil yapiyorsun yani mesela 2 dilim ekmegin kac kalori oldugunu nerden biliyorsun.==`???

ifsumnadial yazdıklarını okudum çok çok haklısın...
bende pek beyaz ekmek yemem ama yazdıklarından sonra tamamen kesme ihtiyacı hssettim şuan :)
bende pirinç yemem hiç yersem bullgur pilavı yerim mesela :)
haftada 1 kere flanda hafif bir tatlı yerimm abartmam:)
tekrar teşekkürler :)

sevindim bir katkim olduysa:))

bide bisey sorucam kalori hesabini nasil yapiyorsun yani mesela 2 dilim ekmegin kac kalori oldugunu nerden biliyorsun.==`???

bir siteden yapıyoruz canım.. kalori sayımı ile zayıflayanlar topiği var 10-15 kişi beraber yapıyoruz.
kalori hesabınıda kalorisepeti.com dan yapıyoruz.. başka siteyi kullanan arkadaşlarda var ama :)

merhaba 1983 sana öncelikle ciktigin yolda bol bol azim sabir diliyorum insallah dügününde incecik güzel kugu gibi gelin olursun bunu tüm ictenligimle diliyorum sana...bende gecen sene ocak ayinda tam 90 kiloydum 5 ayda 20 kilo verdim beslenmemi ve yasamimi tamamen degistirerek.birkere istedim hedefim vardi.evet mayis ayinda tam 70 kilo oldum süper bir duygu herkes imrenerek bakiyor artik kiyafetlerime wauuuwww diyor görenler.hala 70 kiloyum ama hic almadim diyet yapmadim normal yedim cünki vücudumun kendine gelmesi icin ona zaman verdim cünki kilo vermem durmustu.simdi tekrar basladim.1 haftada 1 kilo gitti bile.7 ay boyunca tabiki Spor yaptim saglikli beslenmeye devam ettim ama az yemedim.bu yüzden kilo vermedim spor yaptigim icinde kilo almadim.neyse bosver simdi beni asil benim buraya yazmam canim benim günlügünü ve yediklerini bastan sona kadar okudum.ben diyetisyen falan degilim ama 20 kiloyu cok saglikli birsekilde vermis biri olarak ve geri almamayi basaran biri olarak sana birkac seyler söylemek istiyorum...1:BEYAZ EKMEK YOK..onu hayatindan tamamen cikar.her ögününde baktim ya 1 ya 2 dilim beyaz ekmek yiyorsun.onu yeme 1 kepce daha fazla yemek ye inan daha az kalori almis olursun.hamur isine birsüreligine en azindan dügün gününe kadar terk et.onlari isteme yedikle hayalindeki gelinliginin olmayacagini düsün.ekmeksiz yemek yiyemiyorum diyorsan lütfen TAM TAHILLI ekmek ye.kepekli degil TAM TAHILLI.sabah kibrit kutusu kadar peynir domates demissin.bir dilim tam tahilli ekmek ye 2 beyaz ekmek yerine kibrit kutusu kadar degil sigara paketi büyüklügünde peynir ye üstüne üstlük birde bal recel ye...kahvaltida mutlaka proteyin ve karbonhidrat agirlikli beslen..yani bu demekki yumurtani kesinlikle ye balini recelini ye.bu sana kuvvet ve tokluk hissi verir.ögle yemeklerin yine protein agirlikli olsun ne bileyim mercimek kurufasulye bulgur pilavi mutlaka zeytinyagli sebze yemegi...ZEYTINYAGLI ama aycicek degil.zeytinyagi sicak pismez o yemek pistikten sonra üzerine gezdirilir ama diyorsam yemegi neyle pisircem ozaman sana kanola siviyagini öneririm cok ucuz ve cok saglikli balikta bulunun yagi icerir KANOLA.aksam ise.salatan mutlaka olsun zeytinyagli az tuzlu limon ve sirkeli nasil istersen.porsiyonlarini tatli tabagi büyüklügünde olsun.zeytinyaglilari corba tasinda olsun böylelikle 4 5 kasikla doymak zorunda olmazsin cünki porsiyonlarin kücüldükce midende zamanla kücülecek.6 dan sonra hicbirsekilde birsey yeme.günde 3 litre su mutlaka ic.1 litrelik siseye suyunu koy ve tüm gün yanindan ayirma.unutma su kilo yakar.yürümen güzel ama temponu yükselt kosar adimlarla yürü.yürüyüs yapma spor yap yani terle..eve gel dusunu yap yanan kilolardan arin:)))sabah tuvaletini yap ciplak tartil:))))hee birde mümkünse aksam yemeklerinde ekmek yeme.tatliyi hayatindan cikar.her kilo verdiginde kendini bir dilim cikolata pasta kurabiye ne bilim herhangi bir tatliyla ödüllendirebilirsin.sagasola gittiginde sakin iradenden vazgecme ikramlari yeme.diyetteyim de ve sana saygi duymalarini anlayis göstermelerini iste ve sana getirmemelerini söyle böylelikle karsinda duran tabagin olmaz sende ymek yemek zorunda kalmazsin.insallah sana ucundan söyle biraz yardimin dokunmustur sorun olursa herzaman memnuniyetle..
Basarilar diliyor:nazar:

arkadaşım yoğunluktan başlığa bakamadım. şimdi farkettim yazdıklarını. çok haklısın, bir sürü zahmet edip tecrübelerini paylaşmışsın. çok teşekkürler. yalnız benim şöyle bir durumum var. ben beyaz ekmeksiz doymuyorum, beyaz ekmeği çıkarmak istemiyorum bu yüzden hayatımdan. çünkü zehir miktarda. ben de beyaz ekmeği gayet dengeli alıyorum. yediklerimin kalorisini hesaplıyarak diyet yapıyorum. yani canım istediğinde tatlı da yiyorum ama yakabileceğim kadarını. bu en sağlıklısı. çünkü insan tatlıyı, beyaz ekmeği tüm hayatından çıkaramaz. ben hayat boyu uygulayabileceğim bir diyete başladım. çok memnunum halimden de :) koşu konusunda da, şuan 97.00 kiloya düştüm. bu kiloyla koşmak kalbi çok zorlamak demek. hayatımı riske atamam. biraz hafifleyince tempomu yükselteceğim.

tekrar teşekkür ederim ilgin için.

bu arada ilk 10 günde 3 kilo verdim. bu 1 gün de kaçamak yapıp çok fazla yememe rağmen.

gizemcim sana da çok teşekkür ederim, benim yokluğumda sahipsiz bırakmamışsın burayı :)

kızlar bundan sonra kalori sayımı yöntemiyle kilo verenler başlığından devam edeceğim. yoğunluktan burayla ilgilenmem zorlaştı. herkese kolay gelsin.

Back
X