19 yaşındayım ama hemen evlenmek istiyorum

Diplomanı aldıktan sonra evlen. Sonra gerekirse, istersen çalışırsın.
Evlilik biraz da evlendiğin insana göre şekil alır.
Belki çok iyi anlayışlı bir eşin olur.
Ama bu devirde tek maaşla geçinmek çok zor.

evlilik öyle sanıldığı gibi kolay birşey değil çocuk oyuncağı hiç değil canım... şimdi toz pembe gelir sana herşey çocuk olsun eşim olsun... çocuk sabahlara kadar ağlarken, eşin akşama gelince yemek yok mu diye sorarken kafana dank eder evliliğin ne olduğu. bende evliyim, hemde yeni çocuğumda yok, eşime deliler gibi aşığım, ama şuan sorsalar biraz daha beklerdim evlenmek için... okulunu bitir, çalışmaya başla, ondan sonra kendine göre birisini seçer evlenirsin. ama mutlaka çalış.

evlen de gör. kim ne anlatsın ki sana ikna etmek için. benim eski konularımı okuyabilirsin.

Ahhh be ben simdi 19 yasinda olcam hukuk ogrencisi olcamda evlikk istticem hemiii gencligine bekarligjna yazik etmede derslerine calis kariyerine bak sen birak bu isleri koca cocuk her zaman okur allah izj vrrirse ama senin icin cok erken guzelim sadece heves seninkisi hele binkaynana kayinbaaba elti gorunce bi karissan kafayi yersin

yok yapma demiyorum hobi olarak yine yap:) yaptigin isler cok hos canim taktir ettim seni .calisip calismamak kendi tercihin tabi ama dusunsene evleniyosun kayinbaban senden bahsederken gelinim avukat calisiyor size yardimci olsun soyle boyle diye seninle gurur duyuyor.kayinvaliden gunlerinde konu acilinca gelinim avukat diye havasi 1500.sen calisiyosun insanlar sana meslegine saygi duyuyorlar.yine gunlere katil evlenince haftada bir gun esininde seninde arkadaslarinizla gorusme gunun olsunn cagir sevdigin arkadaslarini cay kayve muhabbet ay ne bilim sabah sabah ancak bu kadar geldi aklima baglantilar kopuk kopuk ama idare et.

bu tercih meselesidir konu sahibinin fıtratı annelik ve ev üzerine yoğunlaşmıştır saygı duyarımda ..e be yavrum dünyanın çivisi çıkmış insanları hali erkeklerin durumu ortada...sen okulunu bitirmeye bak ,bu düşünceden sıyrılmaya çalış....malum şu an herkesin gündeminde erkeklerin kadınlara doymak bilmez gözlerle saldırması...

kadınlar 1 akıllarıyla 9 nefsi idare ederken
erkekler 9 akıllarıyla bir nefislerine söz geçiremiyorlar...

olan kadınlara oluyor..hele bir de bu devirde çalışmıyorsan para getirmiyorsan vay haline..al her gün okuyoruz..

çalışmak zorunda değilsin,geçimin güzel olursa zaten kadının çalışma mecburiyetide yok ama buna takan adam da yok ortada..

bu sebeple bak baya baya açıklama yapmışım çalış güzel kardeşim..elinde bir altın bileziğin olsun..Rabbim nasip ettiyse vakti geldiğinde evladında olur..

Bende üniversite ilk Sınıfta senin gibi yuva hasreti çektim tamamen ailemi özlediğim içindi ve sonra ögrenci olmanın güzelliklerini keşfettim ve gitti o Düşünceler

Hayır sizin yaptığınız kusura bakmayın ama azarlamak gibi. Gercekten de isteklerini söylemiş kız. İnsan istekleri kontrol edilebilir bir sey midir? Hayır sadece istekleri bicimlendirebilmek kontrol edilebilir bir şeydir. Ki zaten konu sahibi de "yapacağım"lardan bahsetmemis, iceriden gelen arzuları yazmış (kontrol dışı duyu)

yahu dur be tatlım ne acelen var...İnan evlilik hiç ama hiç kolay birşey değil..Sen bi mesleğine başla bide boşanma davaları alırsan o zaman soğuyacaksın evlilikten.Benim en yakın arkadaşım dahil çoğu avukat arkadaşım 30 yaş üstü bekar hatunlar :)...Bide ben 19 yaşındayken kendimi düşündüm de neredeyse evlilik en son düşüneceğim şeydi hiç ama hiç hazır değildim, nasılda bu yaşta bu fikirde olursun şaşırdım???

allah aşkına kafayı mı yedın sen, evlılık cocuk oyuncagı değıl, sen bana kalırsa henuz evlılıgın yukunu omuzlanacak olgunluga erısememıssın, hem ben bayanların her zaman ıyı bır egıtım alıp kendı paralarını kazanmalarından yanayım...

cunku egerkı evımın hanımı olayım, iki kuruş eve katkım olmasın, oturup sadece ev ısı yapayım cocuk bakayım dersen esının gozundede pek degerın olmaz, bır sure sonra evın hızmetcısınden farkın kalmaz, her ıstedıgını yapamaz, her ıstedıgını alamaz, millet gezerken tozarken sen evden cıkamayacak hale gelırsın...

aklını başına al okulunu oku, mesleğini eline al, kazandıgın parayla kendını ve dunyayı kesfet, sosyalles eve kapanmak yerıne, dogru zaman gelınce evlenırsın zaten.. ama sırf cocuk yapmak ıcınde evlenme, fıkırlerının uyuscagı, sana saygı duyan senı gercekten her kosulda sevecek bır adamla evlen..!!

bence bi dönem sadece içinde bulunduğunuz durum, emin olun evlilik öyle çocuk doğurup bakmaktan,temizlik yapıp yemek pişirmekten öte bişey,

eline böyle güzel bi fırsat geçmişken asla tepme,evlilik her zaman olur önce kendi ayakların üzerinde durman gerek tatlım

acelen ney oku meslegıne elıne al evlılık dısardan goruldugu gıbı toz pembe degıl once aykalarının ustunde dur mselegın olsun daha ne ıstıyorsun allahtan keske bende okusaydımda ıyı bı meslegım olsaydı aykalrımın ustunde dursaydım kendı kazancım olsaydı hem kendım ıcın hemde esıme evıme yardımcı olmak ıcın evlılık herzaman maddı manevı super gıtmıyor ıkı gonul bır oluncada samanlıkta seyran olmuyor meslek cok onemlı acele etme herzaman evlenebılırsınde herzaman meslek sahıbı olamazsın...

yani ne diyim bilemiyorum
herkesin hayatına kimse garışamaz sonuçta.
şo bayan şo şeggil tercih ediyor ammaa mutlaka okulunu bitisin, deneyim sahibi olsun..
bazısı evde durmak istemez bazısı dışarda durmak istemez hay allah..,
10 yıl sonra kocandan boşandıgında ayakların üstünde kalmak durumunda oldugunda 10 yıllık mezun fakat deneyimsiz avukat nasıl bir ücret alır, hayatını aynı şartta devam ettirebilir mi bilemeyeceğim küçük kız. düşün bunları...

hukuk fakültesine girmişsin bir de:))
idealist insanların tercihi değil midir hukuk?
bence geçici bir duygu dalgalanması yaşıyorsun.
kısa süre içinde etkisi geçecektir.
umarım yani:))
senin şu hislerini be 27 de filan yeni yeni hissetmeye başlamıştım.
heralede sayfalar dolusu delimisin sen yazan olmuştur:))
bence de.
oku,mesleğini eline al.
nolur nolmaz diye değil, kendi ayaklarının üzerinde durmak için.
boğazından geçecek bir lokmayı yeri gelip kendin kazanabilmek için.
kimseye muhtaç olmamak için oku.
koca da olur bebek te olur.
toz pembe hayallerin pembesi sıkça griye ve katran karasına dönebiliyor canım.
bdv desin ,oku göreceksin.
çocukca pembe hayaller kurma.
gerçekçi ol.
ne yalan söyleyeyim gel yer değiştirelim diyesim geldi.
bir adet işi hiiiç bitmeyen ev, 1 adet 9 yaşında oğlan,iki adet yolda bebek,bir adet nazı derdi bitmeyen koca, e tabi bir adet te 8- 5 iş.
ee şaka tabi.Allah eksikliklerini göstermesin.ancak zor be canım.
ah herşey masallardaki gibi olsa,öyle su gibi sakin dingin sorunsuz aksa gitse hayat...

İyiki benim kızım değilsin sen,yoksa bu fikirlerle hayatını zindana çevirirdim senin...
iyi ki benim annem değilsiniz yoksa ben de sizin hayatınızı zindana çevirirdim.

bu ne biçim üslup ya? allah çocuklarınıza yardım etsin. nedir bu böyle tehditkar konuşmalar? annem yapmamı istemediği bir şeyi güzelce söyler ben de yapmam. bizim ilişkimiz böyle. acıdım sizin çocuğunuza...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…