19 yaşındayım ama hemen evlenmek istiyorum

Neden evlilik fikri düşünen birine hayatı zindan edilsin ki ? Normal bir şey ve illaki evlenecek. Yaş ilerledikçe de evlenme düşüncesi yok diye kızıyor anneler :KK43:

iyi ki benim annem değilsiniz yoksa ben de sizin hayatınızı zindana çevirirdim.

bu ne biçim üslup ya? allah çocuklarınıza yardım etsin. nedir bu böyle tehditkar konuşmalar? annem yapmamı istemediği bir şeyi güzelce söyler ben de yapmam. bizim ilişkimiz böyle. acıdım sizin çocuğunuza...

19 yalındaki bir ergensin sen önce büyklerinle konuşmayı öğren olurmu.
Şayet annen bilmiyorsa bunu,anlat bakalım onada sana nasıl bir tepki verecek..
Hadi kızım evlen mi diyecek yoksa sor bakalım..
Sen benim kızımı ağzına alamasın bir kere men ederim seni..
Terbiye sınırlarını zorlama sakın..

19 yalındaki bir ergensin sen önce büyklerinle konuşmayı öğren olurmu.
Şayet annen bilmiyorsa bunu,anlat bakalım onada sana nasıl bir tepki verecek..
Hadi kızım evlen mi diyecek yoksa sor bakalım..
Sen benim kızımı ağzına alamasın bir kere men ederim seni..
Terbiye sınırlarını zorlama sakın..
sen de beni ağzına alamazsın o zaman. hayatımda bu kadar çirkeflik görmedim. siz de kart bir ergensiniz belli ki.

Beni zorlama sakın evlat....
bundan sonra hiçbir yorumunuzu okumayacağım bile, o derece. burada beni düzgün üslupla eleştiren kimseyle tartışmadım. sabrımı çok zorladınız. hala tehditkar konuşmalar... çok korktum bu arada, titredim valla!

her neyse dediğim gibi isterseniz elli tane yorum yapın okumayacağım, cevap vermeyeceğim. iyi akşamlar.

tabi ki evlenebilirsin.. hayata bir kere geliyorsun gönlüne göre yaşa.. ha tabi; evlenip mutsuz olduğunda- şiddet gördüğünde çat diye boşanabileceksen, 40 yaşında 2 çocuğum bile olsa okuluma gider kendime yeni bir hayat kurarım toplum baskısı çok da fifi diyebiliyorsan, gerekirse yalnız yaşarım ben bir bireyim kendi kararlarımı kendim alırım diyorsan hemen evlen..

ha yok ben dayak bile yesem boşanamam, annem-babam arkamda olmalı, belli yaştan sonra ne okulu, tek kavgada depresyona girerim, narinim, hassasım, kırılganım diyorsan otur oturduğun yerde ablacığım..

Herkes kariyer yapmak zorunda değil ama herkes büyümek zorunda.
Büyüyünce evlenirsin ve evlenince %99 keşke daha geç evlenseyim dersin.

Önce aday bul huylarını gör sonra gel konuşalım...

ya düzgün yorumlar var, allah razı olsun.

ancak koca koca kadınların yaptığı bazı yorumlar o kadar komik ki, 19 yaşındayım ama daha olgun olduğumu düşünüyorum.

ister çalışırım, ister çalışmam. zaten kesinlikle çalışmam demiyorum şimdilik böyle düşünüyorum, düşünceler değişebilir. kimisi çalışmadan nasıl yaşayacağımı sormuş, bu ülkede çalışmayan kadınların hepsi ölüyor mu, hayırdır?

kimisi okulu boşuna işgal etme demiş, bunu söyleme hakkını bulanları anlayamadım? ben okulu bırakmayı düşünmüyorum. alnımın teriyle kazandığım bölümü ilerde çalışmayablirim diye niye bırakıyormuşum? kimsenin hakkını yemedim, çalışıp kazansalardı. ben eşek gibi çalışırken orda burda gezen, çalışmayan insanlar neden ilerde çalışmayabileceğim için yerimi alsınlar?

yorumların çoğunu okuyamadım, bazı yorumlar sinir ettiği için...
Ah biz kadınların hukukçulara öyle ihtiyacı var ki.
Tacizci tecavüzcü katil, mahkemede kravat taktı diye ceza indirimi alırken hatta tahliye edilirken,
Karısını öldüren adamı "ama tayt giydi hakim bey" dediğinde haklı bulan hukukçular varken,
"Başkasının evine giderse öldürülür tabii" deyip katile ceza vermeyen hakim varken,
Namus kavramını bacak arasına indirip cezaları kuşa çeviren mahkemeler varken,
"ama o benim karım hakim bey, tecavüz mü olur kocanın yaptığı" ifadesini toplumun ananesine uygun bulan hakimler varken aslında sizlere öyle ihtiyacımız var ki...
O yüzden özellikle hukukçular bu kadar umutsuz, karamsar olunca, mesleklerini hafife alınca, sadece iş olarak görünce üzülüyorum açıkçası.
Bizim size ihtiyacımız var.

Calisan kadinlar olarak hepimiz cok mutluyuz halay cekiyoruz isyerinde.. bu mutlulugu seninde yasamani istiyoruz..o yüzden calisacaksin mecbursun evde oturamazsin evde oturunca anca popon büyür. Sen kimsin ki esin sana para verecek sana bakacak ? Siz evlenseniz dahi aileden sayilmazsiniz. herkes kendi parasini kazansin kendi yemegini kendi pisirsin bi zahmet.
Hem Senin baska fikrin hayallerin olamaz..yoksa kocan ezer seni...kv ezer..ezerde ezer herkes seni..
Kompleks icinde olucak calisacaksin ki kimse ezmesin seni. Ki kimde para onda güc! Hayal bile kurmayacaksin.
Korkacaksin evlenmekten cunku evliliklerin hepsi kötü..evlilerin yasadiklarini sende yasayacaksin buna inanmak zorundasin. Inanmassan tüh sana ..görürsün gününü ben demis olayim da ..

Vs vs...

:KK70:

O fakulteyi okumak isteyip okuyamamis insanlar icin üzüldüm.yer isgal ediyorsun.idealist bir avukat olmak yerine ev hanimi olucam diyor allahim niye okudun o zaman?

Ben de çok evcimenimdir. Ev işleri yemek vs. Şu an kendi evimde üniversite okuyorum ikisini aynı anda yapıyorum inanılmaz keyifli... Ama daha 1. sınıfta evlenmek olmaz evlilik ciddi bir kavram. Hayatına doğru adam dediğin biri girdiğinde seneye söz ondan sonraki sene nişan mezun olacağın sene de nikah şeklinde yayabilirsin. Ama şimdiye kadar ciddi bir ilişki yaşamamış biri doğru adamı tanıyamaz. Hata yapma... Geleceğin ev işlerinden daha değerli...

Yorumlara çok şaşırdım. Konu sahibinin yaşamak istediği hayat bu demek ki. Ama doğru ama yanlış. Çalışmak istemiyorum diyor böyle bir hakkın yok diyorlar. Bu yorumlar çalışmayıp kocasının parasıyla geçinen kadın sayısının çalışan kadın sayısından fazla olduğu bir forumdan geliyor bir de. Okulu bırak, niye okuyorsun falan, yahu kız okumak istemiyorum dememiş çalışmak istemiyorum demiş. Okumak yalnızca para kazanmak için yapılan bir eylem olarak görülüyor galiba. Siz şimdi 60 yaşından sonra ünversiteye başlayan adama amca emekliliğin gelmiş zaten niye boşa kontenjan işgal ediyorsun da dersiniz.
Konu sahibi bence de bu yaşta evlenme ama yine de sen bilirsin. Evlilik çok kolay bir şey değil ama burada yazılanlar kadar kötü bir şey de değil. Küçük yaşta evlenmekten vazgeçeceğim diye tamamen soğuma.

ne kadar güzel herkesin hayal ettiği bir bölüme girmişsiniz zamana bırakın yani evliliği falan
hem acele işe şeytan karışır :KK53:

O fakulteyi okumak isteyip okuyamamis insanlar icin üzüldüm.yer isgal ediyorsun.idealist bir avukat olmak yerine ev hanimi olucam diyor allahim niye okudun o zaman?

Konu sahibi okulu bırakıyorum tarzında yorum attı da ben mi göremedim ki

Ben okulu kazanıp kayıt yaptırıp gitmezsem o zaman okuyacak olan birinin hakkına girmiş olurum. Okulu hakkıyla bitirdikten sonra çalışıp çalışmamamın yer işgaliyle ne alakası olabilir. Ha istihdam ve işsizlik oranlarıyla alakası olur bunun da hak hukukla olan bağını çözemedim

Konu sahibi okulu bırakıyorum tarzında yorum attı da ben mi göremedim ki

Ben okulu kazanıp kayıt yaptırıp gitmezsem o zaman okuyacak olan birinin hakkına girmiş olurum. Okulu hakkıyla bitirdikten sonra çalışıp çalışmamamın yer işgaliyle ne alakası olabilir. Ha istihdam ve işsizlik oranlarıyla alakası olur bunun da hak hukukla olan bağını çözemedim
İşte, böyle yorumlara cevap bile verilmez, siz de vermeyin boşverin. O kadar saçmalayanlar oldu ki şu başlık altında. Okulumu bırakmıyorum ve gurur duyuyorum böyle bir bölümde okuyabildiğim için. Hele de böyle daha okuduğunu anlayamayan insanlar varken...

Yorumunuz için teşekkürler.

Okulu niye biraksin onu anlayamadim. Çalışmayı düşünmeyen insanlar okumasin mi? Okumak sadece calismak icin mi vardir?

X