18 yaşında nişanlıyım okuyamadığım için kendimi ezik hissediyorum? Lütfen yardımcı olun

Şu konuyu içim cız ederek okudum, biliyorum yazacaklarım nafile ama ana yüreği durmuyor işte, kırmadan, üzüp rencide etmeden kendimi ifade edebilirim inşaallah.

Keşke 18 yaşında fidan gibi bir genç kız, sevdiğime vermezseniz kaçarım diye ailesini korkutup baskı yapmak yerine, beni okutmazsanız devlete sığınırım diye baskı yapsaydı da bugün üniversite sınavına hazırlanıyorum diye konu açsaydı bize.

Maddi zorluklar demişsiniz, o maddi zorluklar devlet desteğiyle okumanıza engel değildi, sanki biraz bunun arkasına sığınıyor gibisiniz, belki sizin kadar, belki sizden çok daha zor şartlarda ayağında yırtık ayakkabı, sırtında bir montu olmadan, okumak için km'lerce yürüyen bir sürü genç kız var ülkede, ailesi okutmuyor, okutamıyor diye jandarmayı arayan, kaymakamlığa koşan kızları düşünüyorum da bence siz birşeyler yaşandı aramızda dediğiniz 19 yaşındaki müstakbel eşinizin aşkından gözünüzü kararttınız.

Sizin gibi bir genç kızı olan anne olarak dilerim seçimlerinizden pişmanlık duymaz, mutlu olursunuz ama maalesef bunu yazın bir kenara, evlendiğiniz gün itibariyle okul hayatınız da bitecek, kayınvalide kayınpederle bir oturacağınız evde, yemekti, bulaşıktı, temizlikti derken zaten ders çalışmaya imkan bulamayacağınız gibi, çok geçmeden hamile olduğunuzu da öğrenme ihtimaliniz yüksek, sonrası gebelikti, doğumdu derken okul hayatı, meslek hayal olacak.

Çok değil 25 yaş civarı karakteriniz oturmuş evliliğinizi ve seçimlerinizi sorgularken bulacaksınız kendinizi. Diyorum ya dilerim Allah'tan gerçekten çok mutlu olun, evlendiğiniz için pişman olmayın ama bugün aşkından ailenize kaçarım baskısı yaptığınız, kendisi de daha çocuk olan müstakbel eşiniz, ailesiyle oturuyorsunuz diye onların sözünden çıkmayıp sizi ailesine karşı ezmeye kalkarsa, okumamış olmak daha da oturacak içinize.

Siz bunları okuyacak ama yine de sırf yaşanmış birşeyler var, aileme de baskı yaptım artık dönüş yok deyip oturacaksınız o nikah masasına, sizin kulağınıza küpe olmayacak belki ama en azından aşığım ölüyorum aşktan diye düşünen 15-18 yaş arası kızlar yazdıklarımızı okur da okullarına dört elle sarılırlar, zira aşk her yaşta geliyor ama okul hayatı bir kere bitti mi bir daha dikiş tutması zor oluyor, o okul sıraları, tahtadaki tebeşir kokusu, okul arkadaşlıkları, mezuniyet heyecanı geri gelmiyor, arkadaşlarınız kepli mezuniyet fotoğraflarını duvara asarken sizler nikah fotoğraflarınızı asacaksınız, arkadaşlarınız diploma sallarken siz evlilik cüzdanı sallayacaksınız, yapmayın bunu kendinize, gençliğinizi yaşayamamanın acısını 25'inize gelince anlayacaksınız.
Cok haklısınız cok

lise terk olmak ayıp değil. anladığım kadarıyla annen baban o yokluk içinde rahat durmayıp habire çocuk doğurmuşlar. tamam bu senin suçun değil ama maddi durumunuz iyi değil diye koşa koşa nişanlanman şart değil bence.

ayrıca okul için çeşitli yerlerden yardım istemeyi denediniz mi? bence isteseniz okuyabilirdiniz. sonuçta düğün yapmak da bedava değil. düğüne para var da okula mı yok?

Başlıkta dediğim gibi o durumdayım önceden okumamış olmam sorun değildi ancak şimdi sanırım kiskancliklarim başladı mesela nisamlimin ailelerine iki yeni gelin daha geliyor biri en küçük dayısının nişanlısı okumuş meslek sahibi ve babadan çok zengin diğer dayısının oğlu da nişanlancak onunvnişanlısı da özel universite de 2 senelik okuyor seneye okulu bitince onlarda evelenecekmis bu üç yeni gelin icinde ben ise lise ikiden terkim ikinci seneyi bile okumadım maddi yetersizligimiz vardı babam zaten çalışmaz doğru düzgün hatta hiç benle ablam çalışıp evi gecindirmeye çalışıyoruz diğer 3 erkek kardeşimde okuyor hatta benim küçüğüm bizim gibi olmasın diye onu özel lisede zar zor okutuyoruz ama ondanda bisey olmaz ben lisede cok basariliydim mecbur bıraktım maddi durumumuz kotuydu baya şimdi nişanlıyım ailesi hepsi bizim maddi durumu biliyor ben çok utanıyorum bu durumdan ve okumadigim mesleğim olmadığı için de kendimi diğer gelinlerden ezik hissediyorum moralim çok bozuluyor yaşın küçük falan demeyin önünde ayrı derdi var zaten onları aştık çok şükür ama bu ezik hissetmem kıskançlık etmem konusunda bisey söyleyin bu kafayla kendime sevdiğime iliskimize zarar vericem güzel ablaların nolur deneyimi fikri olan bisey desin bana
Bu arada hala açıktan okuyorum kendimi geliştirmeye çalışıyorum ücretsiz devlet tarafından açılan kurslardan faydalanmaya da çalışıyorum ama bana yeterli gelmiyor
Bence böyle güzel konularda kıskanç olmak ,başarıya götürür insanları. Ezikliğe gelince, sende o insanlardan manevi olarak yükselt kendini... Örneğin sülale içinde bütün gelinlerden daha saygılı, daha misafirperver, nişanlınla örnek bir evlilik sürdüren bir gelin olabilirsin mesela...

Canım hiç kendini açıköğretimden okuyorum diye ezik hissetme, hemen bir örnek vereyim bi arkadaşım vardı üniversiteye hazırlıkta tanışmıştık kız Boğaziçi üniversitesi de güzel bir bölüm kazandı aradan 10 yıl geçti duydum akademisyen olmuş çok sevindim onun adına kendini geliştir ve nasılsa evleneceğim diye düşünüp peşini bırakma okulunun

Başlıkta dediğim gibi o durumdayım önceden okumamış olmam sorun değildi ancak şimdi sanırım kiskancliklarim başladı mesela nisamlimin ailelerine iki yeni gelin daha geliyor biri en küçük dayısının nişanlısı okumuş meslek sahibi ve babadan çok zengin diğer dayısının oğlu da nişanlancak onunvnişanlısı da özel universite de 2 senelik okuyor seneye okulu bitince onlarda evelenecekmis bu üç yeni gelin icinde ben ise lise ikiden terkim ikinci seneyi bile okumadım maddi yetersizligimiz vardı babam zaten çalışmaz doğru düzgün hatta hiç benle ablam çalışıp evi gecindirmeye çalışıyoruz diğer 3 erkek kardeşimde okuyor hatta benim küçüğüm bizim gibi olmasın diye onu özel lisede zar zor okutuyoruz ama ondanda bisey olmaz ben lisede cok basariliydim mecbur bıraktım maddi durumumuz kotuydu baya şimdi nişanlıyım ailesi hepsi bizim maddi durumu biliyor ben çok utanıyorum bu durumdan ve okumadigim mesleğim olmadığı için de kendimi diğer gelinlerden ezik hissediyorum moralim çok bozuluyor yaşın küçük falan demeyin önünde ayrı derdi var zaten onları aştık çok şükür ama bu ezik hissetmem kıskançlık etmem konusunda bisey söyleyin bu kafayla kendime sevdiğime iliskimize zarar vericem güzel ablaların nolur deneyimi fikri olan bisey desin bana
Bu arada hala açıktan okuyorum kendimi geliştirmeye çalışıyorum ücretsiz devlet tarafından açılan kurslardan faydalanmaya da çalışıyorum ama bana yeterli gelmiyor
Canım kendini geliştirmek okumakla olmuyo ne üniverste mezunları var zır cahil dersin ne okumamış insanlar var ne kadar bilgili nazik dersin
Ailenin durumundan utanma ailenin durumunun olmaması utanılcak bişey değil hırsız değil dilenci değil kazandığını yiyo demi takma kafana h3 nişanlının ailesi bunu sotun yapıyorsa bu iş yürümez

X