18 yaşında nişanlıyım okuyamadığım için kendimi ezik hissediyorum? Lütfen yardımcı olun

Yanlış mı okudum? Damat da 19-20 yaşında ve onun ailesiyle birlikte oturacaksın :KK57:
Asla ama asla eğitimine devam edemezsin bu şartlar altında. Sadece kendini kandırırsın. Eğer kendine azıcık saygın varsa evliliği ertele.
Ya da çak kibriti yak kendini daha kestirme yanarsın.

Höh ne:KK57:

Ben 18 yasindaydim babam vefat ettiginde. Uzun zaman hastaydi ve tüm birikimler o sürecti harcandi gitti. Yani hem babam ölmüstü,hem borclarimiz vardi. Sonunda ne oldu biliyormusun? Hem kardeslerim hem ben hepimiz hem okuduk hem calistik. Bütün ögrenci hayatim calismakla gecti. Bir taraftan ailemle ugrasiyordum. Ama vazgecmedim. Diplomami aldim. Sen baskalarin hakkinda ne düsünecegini kompleks edecegine önce bir kendini düsünmeye basla. Hayatimda ne olmak istiyorum. Kimim ben? Böyle sorular sor kendine. Evlensen senin nisanlinin ailesi senin okumani destekler mi? Bu yas bence nisanlanmak icin erken,ama ben yargilamak istemiyorum. Ama sen sanki kendi hayatindan kaciyorsun gibi geldi

Şuan çalışıyor musunuz herhangi bir işte ve eğer çalışıyorsanız evlendikten sonra da çalışmayı düşünüyor musunuz sadece merak ettim ondan sordum bunu ayrica bende 20 yaşındayım üniversite öğrencisiyim şuan nişanlı evli çocuklu hamile bir suru insan var cevremde yani engel degil hiç bir şey liseyi bir an önce bitirmeye bakin ve örgünden üniye başlarsınız yalniz nisanliniz sorun çıkarmaz değil mi orgun uni okumaniza ve destek olmali çünkü örgünde ders saatleri belki uymazsa calisamayabilirsiniz hani hem maddi hem manevi destek olurlar insallah

Yazarken atlamışım orayı hala açıktan okuyorum kitap okuyorum ve kendimi geliştirmeye çalışıyorum ancak kendimi yeterli hissedemiyorum normal bir şekilde liseyi üniversiteyi bitiremediğim icin
Sakin öyle düşünme insan isterse herşeyi başarabilir. Evlilik içinse çok erken ...

Yas ve evlilik konusuna girmeyin demissin ama vallahi gireceğim.
Resit olma yasi 18. Ama 18inde evlenen birini görünce icim aciyor.
Evlenecegin çocukta 19, 20.
Ah be canim genclik bir kere yaşanır. Niye 18 inde evleniyorsun
Birde kayinvalide ile birlikte yasayacaksaniz gelsin şenlik. E ailenden kacmak icin desem yağmur dolu olacak.
Neyse gidiyorum zaten dinlemiyorsunuz.
Umarim mutlu olursun.

Şuan çalışıyor musunuz herhangi bir işte ve eğer çalışıyorsanız evlendikten sonra da çalışmayı düşünüyor musunuz sadece merak ettim ondan sordum bunu ayrica bende 20 yaşındayım üniversite öğrencisiyim şuan nişanlı evli çocuklu hamile bir suru insan var cevremde yani engel degil hiç bir şey liseyi bir an önce bitirmeye bakin ve örgünden üniye başlarsınız yalniz nisanliniz sorun çıkarmaz değil mi orgun uni okumaniza ve destek olmali çünkü örgünde ders saatleri belki uymazsa calisamayabilirsiniz hani hem maddi hem manevi destek olurlar insallah
Çalışmayacağım zaten evlilikten sonra ve kaynanam benim okumam için destekleyeceğini söylüyor dışardan okuduğumu biliyor ve destekliyor eşimde anlayışlı biri yani nişanlım

Yas ve evlilik konusuna girmeyin demissin ama vallahi gireceğim.
Resit olma yasi 18. Ama 18inde evlenen birini görünce icim aciyor.
Evlenecegin çocukta 19, 20.
Ah be canim genclik bir kere yaşanır. Niye 18 inde evleniyorsun
Birde kayinvalide ile birlikte yasayacaksaniz gelsin şenlik. E ailenden kacmak icin desem yağmur dolu olacak.
Neyse gidiyorum zaten dinlemiyorsunuz.
Umarim mutlu olursun.
Amin abla. Cümlemize ve sende haklisin

At nişanı, okulunu oku bitir.
Evlilik kaçmıyor. Kafanı duvarlara vurma sonra ne zorum vardı 18imde evlendim diye...

Hiç durma dışardan bitirmelere gir, yani açık öğretim ,başkalarıyla koysa olsun diye değil kendin için yap ,boşver onu bunu kendin için başar birşeyleri

Keşke önce hayatına bir yön verseydin. Daha çocuksunuz ne bu acele. Nişanlın askere bile gitmemiştir eminim. Hayat günlük gülistanlık değil. Evlilik sorumluluk demek. Daha gencecik kızsın. Girip bir yerde çalışıp okulunu bitirseydin önce keşke... Bundan sonra kendini düşün önce. Hemen çocuk yapma bari.

Acikogretimle uni okuyup atanan bi cok insan var.hırslı olman bu konuda işine yarar umarim

Senin yaşındayken nisanlanmistim ben de .. hayatımın en büyük hatasiydi. .elimde her türlü imkan varken simarikligimdan liseden sonra 1 yıl ara verdim ve seneye üniversiteye giderim hesapları yaparken nişanlımla tanıştım . Okumayı çok severim ,elimde olsa ömrümün sonuna kadar yeni bölümler okurum :) neyse işte , o zaman ki nişanlım şimdiki kocam olur kendisi :) , üniversite okuyordu . Acayip büyük aşk ,b.k var o yaşta aşık olacak ,o okurken ben de ara vermişken evlendik .. ne zaman okula başlamaya karar versem hamile kaldım (3 tanecik :))) ) e bu çocuklar bakılacak , büyüyecek ,biraz benim de toparlanmam gerekecek derken 3 yil once anca başlayabildim üniversiteye .. yalnız eşimi yada bir başkasını kıskandığım için değil , büyük bir okuma aşkım olduğu için .okula başladığımda bebeğim 3 aylikti. Kimse öylesine böyle bir sorumluluğun altına girmez . Girerse de ağırlığının altında ezilir ve başarısız olur .çok istemek ve kararlı olmak gerek ..en büyük hayalimi yaşıyorum. Kafama tüküreyim ,okumam gereken yaşta gezdim ,dolaştım ,evlendim ,şimdi de çoluk çocukla okumaya çalışıyorum . Büyük kızım -kendisi daha 5 yaşında bebe- anne artık beraber mezun oluruz diye dalga geçiyor .çoluk çocuğun da maskarası olduk :KK70:

Yine söylüyorum , ne b.k var 18 de aşık olup ,evlenecek kadar ..kafanı çok duvarlara vurursun . Oku ,ondan sonra evlen ..yalnız kimse için değil ,kendin için ..

Senin yaşındayken nisanlanmistim ben de .. hayatımın en büyük hatasiydi. .elimde her türlü imkan varken simarikligimdan liseden sonra 1 yıl ara verdim ve seneye üniversiteye giderim hesapları yaparken nişanlımla tanıştım . Okumayı çok severim ,elimde olsa ömrümün sonuna kadar yeni bölümler okurum :) neyse işte , o zaman ki nişanlım şimdiki kocam olur kendisi :) , üniversite okuyordu . Acayip büyük aşk ,b.k var o yaşta aşık olacak ,o okurken ben de ara vermişken evlendik .. ne zaman okula başlamaya karar versem hamile kaldım (3 tanecik :))) ) e bu çocuklar bakılacak , büyüyecek ,biraz benim de toparlanmam gerekecek derken 3 yil once anca başlayabildim üniversiteye .. yalnız eşimi yada bir başkasını kıskandığım için değil , büyük bir okuma aşkım olduğu için .okula başladığımda bebeğim 3 aylikti. Kimse öylesine böyle bir sorumluluğun altına girmez . Girerse de ağırlığının altında ezilir ve başarısız olur .çok istemek ve kararlı olmak gerek ..en büyük hayalimi yaşıyorum. Kafama tüküreyim ,okumam gereken yaşta gezdim ,dolaştım ,evlendim ,şimdi de çoluk çocukla okumaya çalışıyorum . Büyük kızım -kendisi daha 5 yaşında bebe- anne artık beraber mezun oluruz diye dalga geçiyor .çoluk çocuğun da maskarası olduk :KK70:

Yine söylüyorum , ne b.k var 18 de aşık olup ,evlenecek kadar ..kafanı çok duvarlara vurursun . Oku ,ondan sonra evlen ..yalnız kimse için değil ,kendin için ..

Sanirim diger konusunda 'yasanmisliklar' var diye evlenmek en hayirlisiymis. Eski konusuna baktim da

Bu ara sana da helal olsun. 3 cocukla okumak gayret ve güc ister.

X