- 30 Kasım 2016
- 7.942
- 17.818
-
- Konu Sahibi queennisbackk
Ee her yasanmisligi olan evleniyor mu ? Böyle bir mecburiyet yok .. hem de 18 yasinda .. Çok yazık olacak ..Sanirim diger konusunda 'yasanmisliklar' var diye evlenmek en hayirlisiymis. Eski konusuna baktim da
Teşekkür ederim ..saçımda 3 tane beyaz çıktı :) sanırım okul bitene kadar bembeyaz olur ve anne yerine anneanneleri olurum :)Bu ara sana da helal olsun. 3 cocukla okumak gayret ve güc ister.
Teşekkür ederim ..saçımda 3 tane beyaz çıktı :) sanırım okul bitene kadar bembeyaz olur ve anne yerine anneanneleri olurum :)
Bu arada büyük kızımı kaybettim ..
aynen Ben 27 de evlendm okudu m ama okumak istedgm baska bolum vardi benimde o icimde kaldi . simdi de iki kucuk bebek var bende beklemek zorundym ama ins basaricam. okumayi bende seviyorum yeni meslek yeni bolum bilgiler ne guzel olurduSenin yaşındayken nisanlanmistim ben de .. hayatımın en büyük hatasiydi. .elimde her türlü imkan varken simarikligimdan liseden sonra 1 yıl ara verdim ve seneye üniversiteye giderim hesapları yaparken nişanlımla tanıştım . Okumayı çok severim ,elimde olsa ömrümün sonuna kadar yeni bölümler okurum :) neyse işte , o zaman ki nişanlım şimdiki kocam olur kendisi :) , üniversite okuyordu . Acayip büyük aşk ,b.k var o yaşta aşık olacak ,o okurken ben de ara vermişken evlendik .. ne zaman okula başlamaya karar versem hamile kaldım (3 tanecik :))) ) e bu çocuklar bakılacak , büyüyecek ,biraz benim de toparlanmam gerekecek derken 3 yil once anca başlayabildim üniversiteye .. yalnız eşimi yada bir başkasını kıskandığım için değil , büyük bir okuma aşkım olduğu için .okula başladığımda bebeğim 3 aylikti. Kimse öylesine böyle bir sorumluluğun altına girmez . Girerse de ağırlığının altında ezilir ve başarısız olur .çok istemek ve kararlı olmak gerek ..en büyük hayalimi yaşıyorum. Kafama tüküreyim ,okumam gereken yaşta gezdim ,dolaştım ,evlendim ,şimdi de çoluk çocukla okumaya çalışıyorum . Büyük kızım -kendisi daha 5 yaşında bebe- anne artık beraber mezun oluruz diye dalga geçiyor .çoluk çocuğun da maskarası olduk
Yine söylüyorum , ne b.k var 18 de aşık olup ,evlenecek kadar ..kafanı çok duvarlara vurursun . Oku ,ondan sonra evlen ..yalnız kimse için değil ,kendin için ..
Amin ,çok teşekkür ederim. .Allah rahmet eylesin. Basiniz sagolsun. Cok üzüldüm. Rabbim size sabir versin insallah.
Ay çok seviniyorum böyle insanlar görünce .. umarım istediğin bölümü okur ,hayallerine kavuşursun .. bebek engel değil emin ol , isteyince yarısını başarmış satılıyorsun zaten ..aynen Ben 27 de evlendm okudu m ama okumak istedgm baska bolum vardi benimde o icimde kaldi . simdi de iki kucuk bebek var bende beklemek zorundym ama ins basaricam. okumayi bende seviyorum yeni meslek yeni bolum bilgiler ne guzel olurdu
Sınırlarını zorla. 18 yaşında verdiğin kararlar sağlıklı olmaz. Evlilik için çok küçüksün. Evet anne babadan,maddi imkândan zorluklar çekiyorsun çok üzücü. Fakat dik durabilmek için öncelik eğitim olmalı.O kadar haklısınız ki ayrıca okulu bıraktım çalışmam gerekiyordu okuyabilmek için ne sans ne de zaman vardı hemen açıktan okumaya başladım zaten abla
bu kıskançlıgınıza faydaya çevirmek isterseniz dışarıdan lise okuyun.Başlıkta dediğim gibi o durumdayım önceden okumamış olmam sorun değildi ancak şimdi sanırım kiskancliklarim başladı mesela nisamlimin ailelerine iki yeni gelin daha geliyor biri en küçük dayısının nişanlısı okumuş meslek sahibi ve babadan çok zengin diğer dayısının oğlu da nişanlancak onunvnişanlısı da özel universite de 2 senelik okuyor seneye okulu bitince onlarda evelenecekmis bu üç yeni gelin icinde ben ise lise ikiden terkim ikinci seneyi bile okumadım maddi yetersizligimiz vardı babam zaten çalışmaz doğru düzgün hatta hiç benle ablam çalışıp evi gecindirmeye çalışıyoruz diğer 3 erkek kardeşimde okuyor hatta benim küçüğüm bizim gibi olmasın diye onu özel lisede zar zor okutuyoruz ama ondanda bisey olmaz ben lisede cok basariliydim mecbur bıraktım maddi durumumuz kotuydu baya şimdi nişanlıyım ailesi hepsi bizim maddi durumu biliyor ben çok utanıyorum bu durumdan ve okumadigim mesleğim olmadığı için de kendimi diğer gelinlerden ezik hissediyorum moralim çok bozuluyor yaşın küçük falan demeyin önünde ayrı derdi var zaten onları aştık çok şükür ama bu ezik hissetmem kıskançlık etmem konusunda bisey söyleyin bu kafayla kendime sevdiğime iliskimize zarar vericem güzel ablaların nolur deneyimi fikri olan bisey desin bana
Bu arada hala açıktan okuyorum kendimi geliştirmeye çalışıyorum ücretsiz devlet tarafından açılan kurslardan faydalanmaya da çalışıyorum ama bana yeterli gelmiyor
Sen kendini ezik hissedersen dışarıya da o görüntüyü verirsin önce kendine güven bu okul olayını da bahane olarak görüyorum evlenme kararı alabilen insan ben okuyacağım diye de ailesine baş kaldırabilir seni yazacaklarım kırabilir ama acı gerçekler şu ki evlendikten sonra okuyanlar bir elin parmağını zor geçer çünkü evlilik çok kolay iş değil ve bu genç yaşta şimdi okurum ederim dersin ama öyle geçer gider seneler senin içinde okuma hırsından ziyade kıskançlık olduğu için diyorum bunu kimse kimseyi okumadı diye dışlamaz bunu görünce okuma işi yatar gider çok gençsin aklını başına al dön bu yoldan lütfenBaşlıkta dediğim gibi o durumdayım önceden okumamış olmam sorun değildi ancak şimdi sanırım kiskancliklarim başladı mesela nisamlimin ailelerine iki yeni gelin daha geliyor biri en küçük dayısının nişanlısı okumuş meslek sahibi ve babadan çok zengin diğer dayısının oğlu da nişanlancak onunvnişanlısı da özel universite de 2 senelik okuyor seneye okulu bitince onlarda evelenecekmis bu üç yeni gelin icinde ben ise lise ikiden terkim ikinci seneyi bile okumadım maddi yetersizligimiz vardı babam zaten çalışmaz doğru düzgün hatta hiç benle ablam çalışıp evi gecindirmeye çalışıyoruz diğer 3 erkek kardeşimde okuyor hatta benim küçüğüm bizim gibi olmasın diye onu özel lisede zar zor okutuyoruz ama ondanda bisey olmaz ben lisede cok basariliydim mecbur bıraktım maddi durumumuz kotuydu baya şimdi nişanlıyım ailesi hepsi bizim maddi durumu biliyor ben çok utanıyorum bu durumdan ve okumadigim mesleğim olmadığı için de kendimi diğer gelinlerden ezik hissediyorum moralim çok bozuluyor yaşın küçük falan demeyin önünde ayrı derdi var zaten onları aştık çok şükür ama bu ezik hissetmem kıskançlık etmem konusunda bisey söyleyin bu kafayla kendime sevdiğime iliskimize zarar vericem güzel ablaların nolur deneyimi fikri olan bisey desin bana
Bu arada hala açıktan okuyorum kendimi geliştirmeye çalışıyorum ücretsiz devlet tarafından açılan kurslardan faydalanmaya da çalışıyorum ama bana yeterli gelmiyor
Iyi de sen hala okul cağındasın be yavrum. Bu yaşta evlilik değil evcilik olur. Allah aşkına şuraya gelip senin yaşında evlenip de konu açanlara bak bir tanesi mutlu mu. Evlenirsen bu ezikliği ömrün boyunca sürecek ve kocamla kocanın ailesi de belki şimdi melek gibi olsalar da emin ol sana böcek muamelesi yapacaklar. Git bir işe gir. Liseyi dışarıdan bitir en azından. Üniversite sınavına gir. Olmazsa meslek edindirme kurslarına git. Ama mutlaka önce bi kendini kurtar.Başlıkta dediğim gibi o durumdayım önceden okumamış olmam sorun değildi ancak şimdi sanırım kiskancliklarim başladı mesela nisamlimin ailelerine iki yeni gelin daha geliyor biri en küçük dayısının nişanlısı okumuş meslek sahibi ve babadan çok zengin diğer dayısının oğlu da nişanlancak onunvnişanlısı da özel universite de 2 senelik okuyor seneye okulu bitince onlarda evelenecekmis bu üç yeni gelin icinde ben ise lise ikiden terkim ikinci seneyi bile okumadım maddi yetersizligimiz vardı babam zaten çalışmaz doğru düzgün hatta hiç benle ablam çalışıp evi gecindirmeye çalışıyoruz diğer 3 erkek kardeşimde okuyor hatta benim küçüğüm bizim gibi olmasın diye onu özel lisede zar zor okutuyoruz ama ondanda bisey olmaz ben lisede cok basariliydim mecbur bıraktım maddi durumumuz kotuydu baya şimdi nişanlıyım ailesi hepsi bizim maddi durumu biliyor ben çok utanıyorum bu durumdan ve okumadigim mesleğim olmadığı için de kendimi diğer gelinlerden ezik hissediyorum moralim çok bozuluyor yaşın küçük falan demeyin önünde ayrı derdi var zaten onları aştık çok şükür ama bu ezik hissetmem kıskançlık etmem konusunda bisey söyleyin bu kafayla kendime sevdiğime iliskimize zarar vericem güzel ablaların nolur deneyimi fikri olan bisey desin bana
Madem küçük kardeşten bir şey olmaz boşuna para vermeyin özel liseye akittiginiz parayı kendi eğitimin için harcarsan senin için daha faydalı olur küçüksun okuyabilirsinBaşlıkta dediğim gibi o durumdayım önceden okumamış olmam sorun değildi ancak şimdi sanırım kiskancliklarim başladı mesela nisamlimin ailelerine iki yeni gelin daha geliyor biri en küçük dayısının nişanlısı okumuş meslek sahibi ve babadan çok zengin diğer dayısının oğlu da nişanlancak onunvnişanlısı da özel universite de 2 senelik okuyor seneye okulu bitince onlarda evelenecekmis bu üç yeni gelin icinde ben ise lise ikiden terkim ikinci seneyi bile okumadım maddi yetersizligimiz vardı babam zaten çalışmaz doğru düzgün hatta hiç benle ablam çalışıp evi gecindirmeye çalışıyoruz diğer 3 erkek kardeşimde okuyor hatta benim küçüğüm bizim gibi olmasın diye onu özel lisede zar zor okutuyoruz ama ondanda bisey olmaz ben lisede cok basariliydim mecbur bıraktım maddi durumumuz kotuydu baya şimdi nişanlıyım ailesi hepsi bizim maddi durumu biliyor ben çok utanıyorum bu durumdan ve okumadigim mesleğim olmadığı için de kendimi diğer gelinlerden ezik hissediyorum moralim çok bozuluyor yaşın küçük falan demeyin önünde ayrı derdi var zaten onları aştık çok şükür ama bu ezik hissetmem kıskançlık etmem konusunda bisey söyleyin bu kafayla kendime sevdiğime iliskimize zarar vericem güzel ablaların nolur deneyimi fikri olan bisey desin bana