18 yaşında nişanlıyım okuyamadığım için kendimi ezik hissediyorum? Lütfen yardımcı olun

aynen Ben 27 de evlendm okudu m ama okumak istedgm baska bolum vardi benimde o icimde kaldi . simdi de iki kucuk bebek var bende beklemek zorundym ama ins basaricam. okumayi bende seviyorum yeni meslek yeni bolum bilgiler ne guzel olurdu

Kendi kendini bu psikolojiye soktugun icin cok uzuldum kardesim.

Birincisi bilmelisinki, hayattaki en degerli sensin. Okumak cok guzel bir sey, okumayi sev. Unutma ama gercek hayatimizda okulda ogrendiklerin degil, senin karakterin, kendine kattigin degerler, ahlakin ve genel kulturun on plana cikar. 27 yasindayim ben simdiye dek bunu ogrendim bakalim neler ogrencez daha.

İster acik ister orgun ister ikinci ogretim. Hangisinde olursa olsun okumak istiyorsan oku. Acikta okumak utanc degil kim bunu boyle yansitmis inanamiyorum bu dusunceye. Sen derslerine asil. imkansizliklardan okuyamamanin ne demek oldugunu bilirim. Allah herkesin yardimcisi olsun.

Kendine bu dusuncelerle eziyet etme. Maddi imkanlar, okul, okunan bolum vs hic biri kimseyi kimseden ustun kilamaz. Kimse kimseden ustun degil. Asla.

Dilerim hayatta her sey gonlunce olsun.

Sunu da ekleyeyim, keyiften okumamazlik yapmamissin yapsan bile kime ne bu ayri bir konu ama calisip didinip gecinmek icin ugrasmissin kimseye muhtac olmamak el acmamak icin. Bununla gurur duyar, sana verilen rahatsiz edici bakislari ve kucumseyici tavirlari savustururum.

Son düzenleme:
Benim eşim de liseyi yarıda bırakmış biz evlendigimizde sürekli oku oku diye basının etini yedim açık öğretimden liseyi 3 sınava girerek bitirdi yetmez üniv sınavlarına gir dedim girdi orman muhafaza memurluğu okuyor suan hem saat 8 /4 i yerinde çalışıyor belediyede 5 e kadar 80 km yaşadığımız yerden uzak ilçeye gidiyor 2. Öğretim üniv okuyor ve üniv e başlayalı hep derece ile bitirdi bu yıl okul bitecek 1 dönem okul 2.cisi oldu . Dana gelirsek okumanın yaşı bahanesi yok eşim 31 yaşında 2 çocuklu askeri ücretli sayılır evlenmek kacmiyor ben lise mezunuyum 18 imde evlendim çok pismanim üniv e gitmek iş sahibi olmak isterdim ama babasız buyudum desteğim yoktu ama bahane değil aslında .

aynen Ben 27 de evlendm okudu m ama okumak istedgm baska bolum vardi benimde o icimde kaldi . simdi de iki kucuk bebek var bende beklemek zorundym ama ins basaricam. okumayi bende seviyorum yeni meslek yeni bolum bilgiler ne guzel olurdu
Ay çok seviniyorum böyle insanlar görünce .. umarım istediğin bölümü okur ,hayallerine kavuşursun .. bebek engel değil emin ol , isteyince yarısını başarmış satılıyorsun zaten ..

Evlensenizde sakın bebek yapmayım. Oturun ders çalışın liseyi bitirin. Sonra sınava hazırlanın. Okurken son sene yaparsın bebeğini.
Şu an karar vermezsen ömür boyı bunun azabını çekeceksin. Yapma bunu kendine. Vaktin yaşın varken oku!
Kendi ayakların üstünde durmayı öğren.

O kadar haklısınız ki ayrıca okulu bıraktım çalışmam gerekiyordu okuyabilmek için ne sans ne de zaman vardı hemen açıktan okumaya başladım zaten abla
Sınırlarını zorla. 18 yaşında verdiğin kararlar sağlıklı olmaz. Evlilik için çok küçüksün. Evet anne babadan,maddi imkândan zorluklar çekiyorsun çok üzücü. Fakat dik durabilmek için öncelik eğitim olmalı.
Liseyi bitir. Ve hatta üniversiteyi de bitir. Sonra evlenmek istersen evlenirsin. Seni seven sana değer veren insan bekler,destek olur.
Üniversite insanın algısını değiştirir. Bakış açısı kazandırır. Şuan çok küçüksün. Bu kadar sorumluluğun altına girip hayatı daha da zorlastirma

Burda ablaların zaten tavsiye de bulundu ama dinlemiceksin malesef.. Çok pişman olacaksın üzülerek söylüyorum, 18 yaşında bende aileme evlenicem ben demiştim :))evlendim mi? hala bekarım 24 yaşındayım ve şuan hayatımda başka bi insan var, daha Saglıklı düşünüyorum verdiğim karardan daha eminim okulumu bitirdim ve şuan kimse bana evlenme demiyor, çünkü belirli bi olgunluga ulaştım artık 18 yaşında değilim belki 24 bile coğu kişiye göre küçük bi yaştır:) 18 i sen düşün.. şuan iyiki öyle bi hata yapmadıgım için şükrediyorum belki şuan pişman olmuş hayattan beklentisi olmayan bi insan olabilirdim.. Eş herzaman bulunur hatta daha iyisi bile olabilir şuan düşündüğümde ben o insanı nasıl sevdim nasıl bi kafaydı bu diye hayretler içinde kalıyorum dinlemeyeceksin ama Yapma.. ardında büyük vehamet yaşarsın

Eğer okumamana engel maddiyatsa sana kendimden örnek vereyim.
Bizimde maddi durumumuz çok iyi değildi. Lise bittikten sonra çalıştım. Hem babama yardım ettim hem kazandığım parayla kursa dershaneye gittim. Tüm günüm işte ve kursta geciyordu. Ama dayandım ve kazandım. Üniversiteyi kazandıktan sonra da KYK yurdu çıktı. Burs aldim ve yine işe girdim hem çalışıp hem okuyorum hala. Sende yapabilirsin eminim liseyi açıktan bitirdikten sonra .

Eğer ki okumama sebebin evlenecek olman ise; senin yaşın evlenmek için hiç uygun değil bence bunu ertelersen herşey çözülür.

Şu konuyu içim cız ederek okudum, biliyorum yazacaklarım nafile ama ana yüreği durmuyor işte, kırmadan, üzüp rencide etmeden kendimi ifade edebilirim inşaallah.

Keşke 18 yaşında fidan gibi bir genç kız, sevdiğime vermezseniz kaçarım diye ailesini korkutup baskı yapmak yerine, beni okutmazsanız devlete sığınırım diye baskı yapsaydı da bugün üniversite sınavına hazırlanıyorum diye konu açsaydı bize.

Maddi zorluklar demişsiniz, o maddi zorluklar devlet desteğiyle okumanıza engel değildi, sanki biraz bunun arkasına sığınıyor gibisiniz, belki sizin kadar, belki sizden çok daha zor şartlarda ayağında yırtık ayakkabı, sırtında bir montu olmadan, okumak için km'lerce yürüyen bir sürü genç kız var ülkede, ailesi okutmuyor, okutamıyor diye jandarmayı arayan, kaymakamlığa koşan kızları düşünüyorum da bence siz birşeyler yaşandı aramızda dediğiniz 19 yaşındaki müstakbel eşinizin aşkından gözünüzü kararttınız.

Sizin gibi bir genç kızı olan anne olarak dilerim seçimlerinizden pişmanlık duymaz, mutlu olursunuz ama maalesef bunu yazın bir kenara, evlendiğiniz gün itibariyle okul hayatınız da bitecek, kayınvalide kayınpederle bir oturacağınız evde, yemekti, bulaşıktı, temizlikti derken zaten ders çalışmaya imkan bulamayacağınız gibi, çok geçmeden hamile olduğunuzu da öğrenme ihtimaliniz yüksek, sonrası gebelikti, doğumdu derken okul hayatı, meslek hayal olacak.

Çok değil 25 yaş civarı karakteriniz oturmuş evliliğinizi ve seçimlerinizi sorgularken bulacaksınız kendinizi. Diyorum ya dilerim Allah'tan gerçekten çok mutlu olun, evlendiğiniz için pişman olmayın ama bugün aşkından ailenize kaçarım baskısı yaptığınız, kendisi de daha çocuk olan müstakbel eşiniz, ailesiyle oturuyorsunuz diye onların sözünden çıkmayıp sizi ailesine karşı ezmeye kalkarsa, okumamış olmak daha da oturacak içinize.

Siz bunları okuyacak ama yine de sırf yaşanmış birşeyler var, aileme de baskı yaptım artık dönüş yok deyip oturacaksınız o nikah masasına, sizin kulağınıza küpe olmayacak belki ama en azından aşığım ölüyorum aşktan diye düşünen 15-18 yaş arası kızlar yazdıklarımızı okur da okullarına dört elle sarılırlar, zira aşk her yaşta geliyor ama okul hayatı bir kere bitti mi bir daha dikiş tutması zor oluyor, o okul sıraları, tahtadaki tebeşir kokusu, okul arkadaşlıkları, mezuniyet heyecanı geri gelmiyor, arkadaşlarınız kepli mezuniyet fotoğraflarını duvara asarken sizler nikah fotoğraflarınızı asacaksınız, arkadaşlarınız diploma sallarken siz evlilik cüzdanı sallayacaksınız, yapmayın bunu kendinize, gençliğinizi yaşayamamanın acısını 25'inize gelince anlayacaksınız.

bu kıskançlıgınıza faydaya çevirmek isterseniz dışarıdan lise okuyun.
hemen netten araştırın.

Sen kendini ezik hissedersen dışarıya da o görüntüyü verirsin önce kendine güven bu okul olayını da bahane olarak görüyorum evlenme kararı alabilen insan ben okuyacağım diye de ailesine baş kaldırabilir seni yazacaklarım kırabilir ama acı gerçekler şu ki evlendikten sonra okuyanlar bir elin parmağını zor geçer çünkü evlilik çok kolay iş değil ve bu genç yaşta şimdi okurum ederim dersin ama öyle geçer gider seneler senin içinde okuma hırsından ziyade kıskançlık olduğu için diyorum bunu kimse kimseyi okumadı diye dışlamaz bunu görünce okuma işi yatar gider çok gençsin aklını başına al dön bu yoldan lütfen

18 yaşında nişanlanmak yerine kendinizi tamamen eğitime verseydiniz keşke, açıktan okuyorsunuz madem bitirin okulunuzu örgün şekilde üniversite okuyun. demeyin demissiniz ama evet yaşın daha çok küçük, sana genç bile diyemiyorum çünkü henüz çocuk yaştasın

Iyi de sen hala okul cağındasın be yavrum. Bu yaşta evlilik değil evcilik olur. Allah aşkına şuraya gelip senin yaşında evlenip de konu açanlara bak bir tanesi mutlu mu. Evlenirsen bu ezikliği ömrün boyunca sürecek ve kocamla kocanın ailesi de belki şimdi melek gibi olsalar da emin ol sana böcek muamelesi yapacaklar. Git bir işe gir. Liseyi dışarıdan bitir en azından. Üniversite sınavına gir. Olmazsa meslek edindirme kurslarına git. Ama mutlaka önce bi kendini kurtar.

Reactions: Den
24 yaşındayım .

Cahilliğime aldanıp 18 yaşında evlendım .
Lise son sınıf terktım !!

2-3 yıl sonra dank ettı napıyorum ben dedım .
İlk önce lşsemi bıtırdım .
Şuan üniv. sınavına hazırlanıyorum ..

Sende yapabılırsın . Hiçbirşey için geç değil.
Aklını başına al

Reactions: Den
Madem küçük kardeşten bir şey olmaz boşuna para vermeyin özel liseye akittiginiz parayı kendi eğitimin için harcarsan senin için daha faydalı olur küçüksun okuyabilirsin

Bu hayatta neyi yargiladiysam başıma geldi o yüzden birini yargılamadan önce 40 kez düşünür oldum ama yok seni yargılamadan yapamıyorum çünkü ben de 18 yaşındayım ve hiç bir empati seni anlamama yetmiyor .Arkadan kovalayan mi var yahu ne bu acele ben evliliğin adı geçince bile korkuyorum sen ise evlenmeye kalkıyorsun üstelik kv ile aynı evde yaşamayı kabul ederek .Hiç mi duymadin eskilerin neler çektiğini onu geçtim ailen nasıl izin verir benim annem (mutfakla pek aram yoktur derslerin yoğunluğundan ) oku kızım oku yoksa evde kalacaksın diye bana takılırken senin evlenmen hem de aile onayi ile bilemiyorum çok yanlış yapıyorsun umarım gerçekleri görür hayatın toz pembe olmadığını anlarsın sana bol okumalı evliliğin en azından şu an olmadığı bir hayat dilerim .Daha yazardim da dedigim gibi yargilamamaya tovbeliyim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…