18 yaşında nişanlıyım okuyamadığım için kendimi ezik hissediyorum? Lütfen yardımcı olun

Orası da öyle tabi abla bende onun peşindeyim zaten şuan

Annem 57 yaşında açıktan ortaokulu bitirdi, birkaç yıldır da liseye devam ediyor.
Sen de yapabilirsin.
Zaten ilk sınıfı okumuşsun, 9-10 ders düşerler... iki üç seneye kalmaz bitirsin liseyi.
Hiçbir şey için geç değil. En azından 'masallah kiza, yilmamis okuyor' derler.
Sonrasında belki universite de okursun, neden olmasın?
Genceciksin, uzulme lütfen, hicbirseyi kaçırmış değilsin henuz

Aynen öyle abla eğitim acısından özeniyorum kıskanıyorum sadece belkide benim o şansım olamadığı için böyle hissediyorum

Kardeşinizi özel liseye gönderecek kadar ailenizin durumu düzeldiyse siz de pekala okula geri dönebilirdiniz. Ilkokul çocuğu dışında birisi maddi imkansızlıktan okuyamadım diyorsa bana inandırıcı gelmiyor. Daha ortaokuldayken nasır tutan ellerimle okul harçlığı biriktirirdim ve yüksek lisans mezunuyum.

Evlilik konusuna hiç girmiyorum, zira büyük bir hatanın eşiğinde olduğunuz yadsınamaz bir gerçek.

Kıskançlığınız da egitimsizliginizden kaynaklanıyor, hayat da evlilik de toz pembe değil..

Valla ablacım bende onun için çabalıyorum kendimi geliştirmeye cik özen gösteriyorum her alanda bir bilgim olsun diye ya okurum ya dinlerim ama belge ollmadi mi olmuyor bende onun icin ugrasiyorum şuan

Okuyamadığın için üzülmüyorsun. Onlara karşı kendini ezik hissettiğin için üzülüyorsun buda enteresanmis. Madem açıktan okuyorsn çıkar yüzüğü daha çocuksun bitir okulunu sonra unv oku acelen ne evlenmk için ??

Düğün erteleme şansım yok ablam ancak evliykende devam ettirme şansım var

O zaman durma yürü
Eline daha iyi maddi imkanlar geçince daha iyi okursun. Test kitapları kaynak kitaplar alırsın, dersaneye de gidersin.

O ya da bu şekilde eline maddi güç geçecekse iyi değerlendir eğitimini en iyi şekilde tamamla.

Orasi oyle tabi ki biz liradaydik o zamab bende calisinca toparladık biraz ve kardesim okumasaydi sokak cocugu olurdu mecbur aldik okuttuk abla

Düğün erteleme şansım yok ablam ancak evliykende devam ettirme şansım var

Tamam, medeni hal de okumaya engel değil :)
Ancak ne olur ne olmaz bu konuyu bir konuşun nişanlınla, onun desteğini en baştan al. "İçimde uhde kaldı, ben okumak istiyorum; bana bu yolda, hayat arkadaşım olarak da destek vereceksin, pes etsem de beni cesaretlendireceksin değil mi?" filan diye onun da yolunu güzelce bi yap ne olur ne olmaz. Sonra "Nereden çıktı?" filan demesinler.

Eltiymiş vs kimseye de bakma, onların hayatının çok iyi ya da çok kötü olması senin yaşadığın hayatı tahlil etmende bir referans değil. Sen kendin yaşıyor, elinden geldiğince durumunu iyileştirmeye çabalıyorsun. Hiç kıskanma da ezilme de.

18 yas evlilik icin cok erken yaa.sonra cok pisman.olursun okumadim etmedim diye.gercekten kendini.bencede ezik hiss et.bu devirde isin kurali bu.okumus meslek sahibu olanlar daha bir gozde oluyorlar.bence okumaya bak sen.biraz sert olmus olabilirim.ama cok.kizdim sana.o kocadan daha cok bulursun

Sizlerden destek alıyorum abla dün buna benzer bir sitede bugün de burda sizlere açtım durumumu valla yüreğim rahatladı biraz Allah razi olsun

Yok ablacım haklısın bende farkındayım bunun zaten

Yanlış mı okudum? Damat da 19-20 yaşında ve onun ailesiyle birlikte oturacaksın
Asla ama asla eğitimine devam edemezsin bu şartlar altında. Sadece kendini kandırırsın. Eğer kendine azıcık saygın varsa evliliği ertele.
Ya da çak kibriti yak kendini daha kestirme yanarsın.

Uyandırın durumumuz degil insanların bunu bilerek kurduğu cümleler ve aşağılar şekilde konuşmaları

O kadar haklısınız ki ayrıca okulu bıraktım çalışmam gerekiyordu okuyabilmek için ne sans ne de zaman vardı hemen açıktan okumaya başladım zaten abla

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…