18 yaşında nişanlıyım okuyamadığım için kendimi ezik hissediyorum? Lütfen yardımcı olun

queennisbackk

Üye
Kayıtlı Üye
7 Eylül 2017
64
130
25
Başlıkta dediğim gibi o durumdayım önceden okumamış olmam sorun değildi ancak şimdi sanırım kiskancliklarim başladı mesela nisamlimin ailelerine iki yeni gelin daha geliyor biri en küçük dayısının nişanlısı okumuş meslek sahibi ve babadan çok zengin diğer dayısının oğlu da nişanlancak onunvnişanlısı da özel universite de 2 senelik okuyor seneye okulu bitince onlarda evelenecekmis bu üç yeni gelin icinde ben ise lise ikiden terkim ikinci seneyi bile okumadım maddi yetersizligimiz vardı babam zaten çalışmaz doğru düzgün hatta hiç benle ablam çalışıp evi gecindirmeye çalışıyoruz diğer 3 erkek kardeşimde okuyor hatta benim küçüğüm bizim gibi olmasın diye onu özel lisede zar zor okutuyoruz ama ondanda bisey olmaz ben lisede cok basariliydim mecbur bıraktım maddi durumumuz kotuydu baya şimdi nişanlıyım ailesi hepsi bizim maddi durumu biliyor ben çok utanıyorum bu durumdan ve okumadigim mesleğim olmadığı için de kendimi diğer gelinlerden ezik hissediyorum moralim çok bozuluyor yaşın küçük falan demeyin önünde ayrı derdi var zaten onları aştık çok şükür ama bu ezik hissetmem kıskançlık etmem konusunda bisey söyleyin bu kafayla kendime sevdiğime iliskimize zarar vericem güzel ablaların nolur deneyimi fikri olan bisey desin bana
Bu arada hala açıktan okuyorum kendimi geliştirmeye çalışıyorum ücretsiz devlet tarafından açılan kurslardan faydalanmaya da çalışıyorum ama bana yeterli gelmiyor

Son düzenleme:
Açıktan okuyun derim. 18 yaş evlilik için bence çok çok erken. Ama evlilik konusunda yorum yapmayacağım. Lütfen açıktan okuyun liseyi bitirin ve o üniversiteye gidin. Çocuk falan da yapmayın okul bitene kadar. Zaten çok çok küçüksün. Keşke bu yaşında evlenmesen!

Açıktan okuyun derim. 18 yaş evlilik için bence çok çok erken. Ama evlilik konusunda yorum yapmayacağım. Lütfen açıktan okuyun liseyi bitirin ve o üniversiteye gidin. Çocuk falan da yapmayın okul bitene kadar. Zaten çok çok küçüksün. Keşke bu yaşında evlenmesen!
O konu için bile ayrı konu açmak gereki ablacım açıktan devam ediyorum cok sukur

Devam et okuluna ama bunu kendin için yap görümce elti davasına değil
Eğitimine odaklan, kıskançlığa değil
Meslek sahibi diye bahsettiğin kadın yaşça senden büyüktür zaten rakip olarak göreceğin, ezileceğin bir durum yok ki
Ezilme büzülme
Okulunu bitir madem başarılıymışsın iyi bir üniversiteye de gir
Başarılar dilerim

Maddi imkanınız yoktu fakat herhangi bi yere başvurdunuz mu ? Burs imkanı,devlet desteği veya valiliğe talepte bulundunuz mu ?
Kısacası sormak istediğim okumak için bütün sınırları zorladınız mi ?
Bi abla tavsiyesi olarak gör,öyle oku.
Çalışarak liseyi açık öğretim olarak tamamlayabilirdin. Üniversiteyi devlet kredisi,bursu alarak tamamlayabilirdin. Bunları hiç düşünmediniz mi peki ?
18 yaşında nişanlı olur iseniz pek çok konudan kendinizi eksik hissetmeniz normal ve bunun devami gelir.
Anne olduğunuzda çocuğunuzun eğitimine yardımcı olmakta güçlük çekeceksiniz.
Bu yaşta bu sorumluluğun altına girmeye değer mi ?

Yaşın okumaya müsait.
Evlilik için küçük demeyelim tamam.
Ama bu kıskançlığının tek sebebi okumamış olman.
E oku hala vakit varken.
Üniversite için yaşın geç değil, evleneceğine doğru düzgün bir bölüm tutturup okuyabilirsin.
Evliyken de okuyabilirsin hatta kim engel?

Okumayi kendini gelisirmek icin degil de eltilerinden geri kalmamak icin istiyosan o okul sana bi vizyon katmaz

Maddi konulara gelince zengin olmamak utanilacak bisey de ben mi bilmiyorum

bunlar degisse bile sende sanki kompleks var illa bulursun yine utanicak biseyler

D
Deneyimim yok maalesef bu konuda.Yaşın halen müsait.Bir de kimsenin etiketini kıskanma.Maddi durumunun kötü olması da utanmanı gerektirecek bir durum değil.
Durumdan degil abla utandigim sey daha çok insanların buna verdiği tepkiler kendimi çok ezik hissediyorum oysa biz çok fedakarlık ettik kendimizden kimse bunları görmüyor gördükleri tek şey babamın çalışmadığı ve durumumuzun çok harika olmamasi

Yazarken atlamışım orayı hala açıktan okuyorum kitap okuyorum ve kendimi geliştirmeye çalışıyorum ancak kendimi yeterli hissedemiyorum normal bir şekilde liseyi üniversiteyi bitiremediğim icin

Bunun normali anormali mi var kuzum? Şartlar o an öyle gerektirmiş öyle yaşamışsın, şimdi de telafi yolundasın.
Açıktan bitir liseyi, üni.yi de yaşadığın yerden kazan, örgün oku/Part time çalış. Bu sürede nişanlılığın devam etsin. Üni. bitince evlen, üstüne evliyken ister bi yüksek çek, ister açıktan 2. üni. artık keyfine göre... Ne olacak kız okul dediğin nedir ki? Okumak isteyen iki gözü kapalı okur.

Ömür boyu bu ezikliği yaşamak istemiyorsan liseyi dışardan bitir ve üniversiteye girmeye çalış. Üniversiteye senin yaşında giriliyor. Meslek sahibi insanlar 50-60 yaşına kadar çalışıyor. Sen 40 yıl evde mi oturacaksın. Çalışsan bile vasıfsız bir iş yapacaksın. Oku mutlaka. Evliliğe hiç acele etme.

Evet evlenmek icin yaşınız çok küçük ama liseyi dışarıdan bitirebilirsiniz, nisanlinizinda desteğini alarak ünv yide evliyken açıktan yada örgün okuyabilirsiniz.

Ben üniversitedeyken sınıfta evli 2 çocuklu bi abla vardı, lisansı bitirdi, yüksek lisansida bitirdi şimdi de doktora bitmek üzere ve öğretim görevlisi oldu. Yanı bu yaşla alakalı değil. Tamamen sizin gerçekten istemenize bağlı herşey ve hayatın daha çok başındasınız.

Ayrica sadece kendinizi ezik hissettiğiniz için değil de ayaklarınızın üstünde sağlam durabilmek ve kendinizi gelistirmek için okuyun bence.

Bunun normali anormali mi var kuzum? Şartlar o an öyle gerektirmiş öyle yaşamışsın, şimdi de telafi yolundasın.
Açıktan bitir liseyi, üni.yi de yaşadığın yerden kazan, örgün oku/Part time çalış. Bu sürede nişanlılığın devam etsin. Üni. bitince evlen, üstüne evliyken ister bi yüksek çek, ister açıktan 2. üni. artık keyfine göre... Ne olacak kız okul dediğin nedir ki? Okumak isteyen iki gözü kapalı okur.
Düğün erteleme şansım yok ablam ancak evliykende devam ettirme şansım var

Yazarken atlamışım orayı hala açıktan okuyorum kitap okuyorum ve kendimi geliştirmeye çalışıyorum ancak kendimi yeterli hissedemiyorum normal bir şekilde liseyi üniversiteyi bitiremediğim icin
Her kıskançlık hissettiğinde kitap oku, dışardan verdiğin derslerine çalış .. liseyi normal bitiremezsen de üniversiteyi normal okumanı sağlayacak puana bile erisirsin o hırsla .. kıskançlık insana başarmak için azmettirirse olumlu bir duyguya bile dönüşebilir..

X