17 yasindaki oglum kizlara ilgi duyamiyorum dedi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
ee konunun devamı nerde. Aklınızı mı okuyalım

başka şeyler de vardo demişsiniz?
onlar neler acaba ?
bir de söylediği gibi pandemi sürecinde insan kendini bir çıkmazda hissediyor belki anlık bişeydir
yaşam enerjisi kalmama gibi duygulardır

bunu ilk sayfaya eklerseniz daha iyi olur

Bence bunu konunuza ekleyin. Yoksa konuya her giren "ee ne olmuş olay ne" diye soracak. Doğru düzgün yorum alamayacaksınız.

Oğlunuz eşcinsel olabilir. Ama pandemi, sürekli evde olma ve aksayan sosyal hayat sebebiyle hayata karşı enerjisi tükenmiş de olabilir.
Aradaki farkı da ancak bu işin uzmanı anlar. Çünkü oğlunuz gerçekten eşcinselse inkar aşamasında olabilir, kendi kendini anlamakta zorlanır.
Bence eşcinsellere karşı önyargılı olmayan bir uzman bulup onunla görüşün, size yol göstersin.
Gerek görürse oğlunuzu ikna edip birlikte gidersiniz.

Benim de bir öğrencim bir ara eşcinselliğe ilgi duyuyordu rol model teyzesinden etkilenip sonra kendiliğinden eski haline döndü. Hala rol model olarak teyzesini alıyor. Annesi onu o şekilde de kabul edecekti orası ayrı ama Türkiye'de eşcinsel mi yoksa özenti mi anlamak çok zor. Eğer sadece özentiyse ve bir yanlış yaparsa geri dönüşü çok zor ve kişinin kendisi için utanç verici. Yukarıda da denmiş hormon kontrolü artı psikolog

çocuğunuz korkuyor olabilir. bazı yiyecekleri yemediğine sebep olarak östrojen demiş. 17 yaş fark etme/ edilme yaşı. çocuğunuzun bir psikoloğa ihtiyacı var ama iyileşmesi için değil. kendini anlaması için. çünkü bariz bir şekilde çocuğunuzun kafası karışmış. internette de bir sürü homofobikler olduğu için kendini çok sorguluyor olabilir. bir çoğumuz sorgulamıştır zamanında.

Nasıl ya neden bu eşcinselliği normalleştiriyoruz aklım almıyor
Napalım, eşcşnselim diyenleri recm mi edelim. İnsanların cinsel hayatına burnumuzu sokmayalım.

konu sahibi oğlunuzu sıkmayın. Hormonlarına falan bakılsın elbet, ama çocuğunuz ne olursa olsun sizin çocuğunuz, yanında olduğunuzu bilmek ona iyi gelir. Sınavlar, pandemi çocuklar hiç normal süreçlerden geçmiyor, durum dönemsel mi, hormonal mi nedir bunu öğrenin önce. Sonra çocuğuma nasıl destek olabilirim kısmını düşünürsünüz.

Bir yanlışı düzelteyim,eşcinsellik hormonlardan kaynaklı değildir. Hep bu konularda hormonlar deniyor ,öyle olsa memesi falan çıkardı. Ki burada hormon bozukluğu olan kadınları da okuyoruz ,yine de erkeklerden hoşlanıyorlar. Alan Turing'in filmini izlemenizi tavsiye ederim.Cinsel yönelim beyne bağlı .

Eşcinsellikle hormonların alakası yok bu bir.
Eşcinsellik bir hastalık değildir, psikolog ve psikiyatrist eğer oğlunuz eşcinselse onu hetero yapacak değil bu iki.
Oğlunuz depresyonda olabilir. Depresyon cinselliğe olan ilgiyi çoğu zaman azaltır. Aseksüel de olabilir. Eşcinsel de olabilir. Siz bir doktora götürün çünkü geçmişte ilgileniyordum şimdi ilgilenmiyorum demesi depresyonu anımsattı bana.
Ülkemizde eşcinsel olmak zor, çocuğunuzun rahat bir hayat yaşamasını istemenizi anlıyorum bu açıdan ama eşcinselse de lütfen her koşulda yanında durun yalnız bırakmayın veya karşısına geçmeyin evladınızın.

17 yasindaki oglum kizlara ilgi duyamiyorum dedi
Ben sizin neden bu soruyu sorduğunuzu anlamadım..durduk yere mi yoksa biseydenmi şüphe ettiniz .yada kız arkadasimi olsun istiyorsunuz..belki henüz duygusal anlamda bı yakınlaşma istemiyor olabilir..biraz daha geçsin zamanla duruma göre bı uzmandan yardım alırsınız gerekirse ..ama bu konu durup dururken mi açıldı neye istinaden açıldı aranızda bilemiyorum..yada siz biseyden şüphelendi iz belki

Çocuğunuz çok genç, belki henüz tanımlayamıyor hislerini o da bilmiyor ama tavuk olayı bana eşcinsel yönelimleri olabileceğini düşündürdü.Sanki o da hislerinden rahatsız ve mücadele ediyor gibi.Sizin soğuk kanlı olmanız çok önemli.Öncelikle muhtemelen ilk duydugunuzda panık olmuş olabılırsınız ,sizi üzmekten korkup kendini geri çekmiş olabilir.Öncelikle kendinizi hazır hissettiğinizde sil baştan bir konuşma yapın oğlunuzla.Yaşadığı her ne olursa olsun yanında olduğunuzu soyleyın ve hıssettırın ona.Ona nasıl yardımcı olabileceğinizi sorun.Okul açılınca geçer evde sıkılıyor meselesi olmaz bu.Psikologa kendını yakın hıssedıp konusmamıs olabılır.O seçsın gerekıyorsa konusacagı kısıyı.Giderken de hastasın ıyıleseceksın gıbı davranmayın.Kendını bulma yolculugu olacak bu.O kadar çok neden olabilir ki ardında .Çok çok az bir kısmı psikolojik ve döndürebiliyor."Katarsıs xtra" diye bır youtube kanalı var orada farklı eşcınsel ınsanların yaşadıkları surecler var ızlemenızı sıddetle tavsıye ederım.O kadar korkunc kı yasadıkları bu insanların ,linç eden anlamayan ötekileştiren herkese tavsiye ederim izlemesini.

Uzman yardımıyla tedavi edilebilir bana göre ..ama önemli olan kişinin durumun normal olmadığını kabul edip uzmandan destek istemesi..
hayır tedavi edilemez. tedavi edilebileceğini düşünen uzman zaten baştan yanlış. tedavi edilmesi gereken eşcinsellik değil homofobi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…