17 yasindaki oglum kizlara ilgi duyamiyorum dedi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Laps diye sormadım tabiki. Daha oncede soyledi. Doktora gidelim dedim doktorluk bisey olmadigini, yasaklardan dolayi hep evde oldugu icin bunaldigini, belki okullar acilirsa duzelecegini soyledi. Psikoloğa gittik. Baska seylerde vardi. O, doktora gerek olmadigini, evde cocuklarin hep bunaldigini soyledi. Oglum da psikolaga tekrar gitmek istemedi. Baktim birsuredir sut urunleri, tavuk, yemiyor. Sebebini sordum. Kıvırdi. Israr ettim. Ostrojeni artirdigini soyledi. Sonra konustuk. Kizlarla onceden ilgilendigini ama bir suredir onlara ilgi duymadigini soyledi. Fizyolojik mi yoksa psikolojik olabilirmi dedim. Bedensel bisey yok filan dedi. Tabi bu konunun sonun da peki erkeklerlemi ilgilebiyorsun dedigimde tabiki hayir anne dedi.

ostrojen neydi kadınlık hormonu olan mı?
yani erkeksiliği artsın mı istiyormuş?
ay tam anlayamadım şu an, çocuğunuz size bile açılmamışken bizim de anlamamız mümkün değil ama size ne güzel en azından sorununu söylemiş. Yavaş yavaş açılmasını sağlayın bakalım neler olacak.

17 yasindaki oglum kizlara ilgi duyamiyorum dedi
Öncelikle şu iki yazıyı oğlunuza okutun.

Oğlunuz nasıl insanlarla arkadaş, neler takip ediyor, izliyor, bunları bir araştırın. Çünkü bu yaşlardaki çocuklar cinsel kimlik arayışında olurken yanlış yönlendirmelere maruz kalabiliyorlar.

Yazıda da belirtildiği gibi bu tür hislerin % 75 i çevresel kaynaklı. O yüzden oğlunuzu takip edin.

Son düzenleme:
hayır tedavi edilemez. tedavi edilebileceğini düşünen uzman zaten baştan yanlış. tedavi edilmesi gereken eşcinsellik değil homofobi
FaKat bilim eşcinselliği ruhsal bozukluk olarak tanımlamıştır..normal dışı davranis olduğu için..ve çoğu kişininde geçmişte yaşadığı travma sonucu ortaya çıktığı anlaşılmıştır..bu durumun normal dışı oldugunu bildiği halde durtulerine engel olamayan bundan vazgeçmeyen bicok kisi vardır..çoğu da tedaviyle bu davranışlarından vazgecirilmistir..

Çünkü kendi kafasıbda olay ve bomba bir şey olduğu için oğlunun o sozu.. fazla soze bile gerek duymamış...

Oğlunun gelecekteki eşi buraya "aileci eşim" diye konu açacak garanti
e yuh nereden nereye bağladınız? Belki çocuk aseksüel ama kavramı bilmediği için kendini konumlandıramıyor. Belki evlenmeyecek bile yani nereden neyi çıkardınız konu sahibi doğru düzgün 2 cümle bile yazmamış 😀

FaKat bilim eşcinselliği ruhsal bozukluk olarak tanımlamıştır..normal dışı davranis olduğu için..ve çoğu kişininde geçmişte yaşadığı travma sonucu ortaya çıktığı anlaşılmıştır..bu durumun normal dışı oldugunu bildiği halde durtulerine engel olamayan bundan vazgeçmeyen bicok kisi vardır..çoğu da tedaviyle bu davranışlarından vazgecirilmistir..
bilim eşcinselliği ruhsal bozukluk olarak filan tanımlamamıştır.
normal dışı davranış filan olarak da görmemiştir.

sadece ve sadece kişinin "kişinin eşcinselliği ya da eşcinsel ilişkiyi yaşamayı bir sorun haline getirmesi" durumu, " cinsel yönelimi hakkında sürekli ve belirgin bir sıkıntı duyan, inançlarıyla cinsel yönelimi arasında sıkışıp kalan, psikolojik destek arayışında bulunan ve bu desteği alamadığında intihar etmeyi düşünen bireyler" için “egodistonik” cinsel yönelim diye tanımlanmıştır. yoksa bilim LBGTİ hiçbir birayi ruh hastası olarak görmez.

buyrun siz gösterin nerede ruhsal bozukluk olarak tanımlanmış, bunun haricinde? 1940'lardaki tanımlar güncelleneli çok oldu.

Nasıl ya 😳 neden bu eşcinselliği normalleştiriyoruz aklım almıyor
napalım kör kuyulara mı atalım
Laps diye sormadım tabiki. Daha oncede soyledi. Doktora gidelim dedim doktorluk bisey olmadigini, yasaklardan dolayi hep evde oldugu icin bunaldigini, belki okullar acilirsa duzelecegini soyledi. Psikoloğa gittik. Baska seylerde vardi. O, doktora gerek olmadigini, evde cocuklarin hep bunaldigini soyledi. Oglum da psikolaga tekrar gitmek istemedi. Baktim birsuredir sut urunleri, tavuk, yemiyor. Sebebini sordum. Kıvırdi. Israr ettim. Ostrojeni artirdigini soyledi. Sonra konustuk. Kizlarla onceden ilgilendigini ama bir suredir onlara ilgi duymadigini soyledi. Fizyolojik mi yoksa psikolojik olabilirmi dedim. Bedensel bisey yok filan dedi. Tabi bu konunun sonun da peki erkeklerlemi ilgilebiyorsun dedigimde tabiki hayir anne dedi.
tavuğa gelene kadar bir çok sebebi olabilirdi ancak bu durum işleri değiştirebilir
şu an sorgulama aşamasında görünüyor lütfen yanında olun
bü ülkede neler yaşabileceğini hepimiz biliyoruz
belki birden herşeyi söylemedi tepkinizi merak etti
yavaş yavaş açılacak
kimin kimi sevdiği seviştiği kimseyi ilginedirmez her zaman onu seveceğinizi yanında olduğunuzu söylerseniz çocuğunu kaybetmezsiniz
kendi istediği bi psikoloğa gitmeyi teklif edin ama düzelmek için değil anlamak için

oğlunuzla beraber BENİM ÇOCUĞUM belgeselini mutlaka izleyin
çok yardımını görürsünüz
Uzman yardımıyla tedavi edilebilir bana göre ..ama önemli olan kişinin durumun normal olmadığını kabul edip uzmandan destek istemesi..

rica ediyorum saçmalamayın artık ya söylediğiniz her şey yanlış
keşke doğrusunu öğrenip konuşsanız

Uzman yardımıyla tedavi edilebilir bana göre ..ama önemli olan kişinin durumun normal olmadığını kabul edip uzmandan destek istemesi..

Peki hangi yöntemle tedavi edecekler?
Dünya Sağlık Örgütü'ne göre eşcinsellik bir hastalık değil. Türkiye Psikiyatri Derneği, Türk Psikologlar Derneği ve Türk Tabipleri Birliği'ne göre de bir hastalık değil.
Hastalık olmayan şeyin tedavisi de olmaz doğal olarak. Hangi uzmandan ne tedavisi alacaklar?
Size göre normal olmaması bilimin pek umurunda değil kısacası.

Once hangi cinsel kimligi secerse secsin, onu yargilamadan, kizmadan, yaninda olup, her turlu destegi vereceginize hem kendinizi, hem onu inandirin. Sonra profesyonel yardimla gercekte ne istedigini, ne hissetigini anlamasina, bu duruma neden olan ozel bi sebep olup olmadigini anlamaya calisin.

Evet escinsellik bi hastalik degil sevgili user arkadaslarim, canlarim, cicilerim, ama kendi cocugunuz soz konusu olsa napalim canam, gayet normal eheho diye tepki vermeyiz hicbirimiz. Bu kendi evlatlarimizin toplum tarafindan nasil yaralanacagini, dislanacagini, tacize, asagilanmaya hatta adam oldurmeye kadar gidecek, binbir cesit manyagin yasadigi guzide ulkemde kimle karsilasacagini bilmedigimiz evladimizi nasil korurumun korkusu.

Hukumet bile istanbul sozlesmesinden escinselligi ozendiriyo diye cekildigini aciklarken, ertesi gun cesit cesit sadist nette escinsellerin agzini burnunu kirip kameraya alirken, bu ulke ehehe nolur ki escinsel olsa diyip laylaylom yasayacagi bi yer degil. Hollanda degil.

Konu sahibi dilerim, en kolay sekilde birlikte idare edersin bu sureci oglunla. Onemli olan nasi yasamayi secerse secsin, sizin yaninda oldugunuzu bilmesi.

Dilerim donemsel bi bunalimdir, gelir gecer. Gecmezse de önce cani sagolsun.

homofobiklere kötü bir haberim var
eşsincellik transeksüellik çift cinsiyet dünya varolduğundan beri var
üstelik hayvanlarda da var
yani sizin demenizle savlarınızla isteklerinizle yok sayabileceğiniz görmezden gelebileceğiniz anormal kabul edebileceğiniz bir durum değil
sizin için acı ama gerçek

Son düzenleme:
Kaynak?
Sallamayın yahu böyle birşey yok.

Once hangi cinsel kimligi secerse secsin, onu yargilamadan, kizmadan, yaninda olup, her turlu destegi vereceginize hem kendinizi, hem onu inandirin. Sonra profesyonel yardimla gercekte ne istedigini, ne hissetigini anlamasina, bu duruma neden olan ozel bi sebep olup olmadigini anlamaya calisin.

Evet escinsellik bi hastalik degil sevgili user arkadaslarim, canlarim, cicilerim, ama kendi cocugunuz soz konusu olsa napalim canam, gayet normal eheho diye tepki vermeyiz hicbirimiz. Bu kendi evlatlarimizin toplum tarafindan nasil yaralanacagini, dislanacagini, tacize, asagilanmaya hatta adam oldurmeye kadar gidecek, binbir cesit manyagin yasadigi guzide ulkemde kimle karsilasacagini bilmedigimiz evladimizi nasil korurumun korkusu.

Hukumet bile istanbul sozlesmesinden escinselligi ozendiriyo diye cekildigini aciklarken, ertesi gun cesit cesit sadist nette escinsellerin agzini burnunu kirip kameraya alirken, bu ulke ehehe nolur ki escinsel olsa diyip laylaylom yasayacagi bi yer degil. Hollanda degil.

Konu sahibi dilerim, en kolay sekilde birlikte idare edersin bu sureci oglunla. Onemli olan nasi yasamayi secerse secsin, sizin yaninda oldugunuzu bilmesi.

Dilerim donemsel bi bunalimdir, gelir gecer. Gecmezse de önce cani sagolsun.
tabi ki demeyiz korkarız da
ama ben bu ülkede kendim için kızım için de korkuyorum
işte o ertesi gün cesaret alanlara karşı kendini güvende hissetmesi için ailesinin yanında olduğunu bilmesi lazım
yalnız olmadığını düşünmesi lazım çocuğun

lütfen böyle çocukları olanlar çocuklarınızın yanında olun
nasıl kimse size zorla cinsiyet değiştirtemez bi kadını öptürtemezse onlar da değişemez
sadece onları kabul edin

önceden kızlara ilgi duyması sürecinden sizin bildiğiniz bir durum var mı?

yani mesela ciddi ciddi ilgi duyduğu bir somut örnek var mıydı? acaba o kızdan red almış filan olabilir mi?
kadın şarkıcı oyuncu vs bunlardan beğendikleri var mıdır? ya da x kız tipinde hoşlanmak..gibi.

yoksa öyle çocukluk zamanlarındaki bildiğimiz heteroseksüel kodlamalardan mı ibaret sadece. atıyorum; karşı komşunun bi' kızı vardır, büyünce evlenecez biz filan gibi. çocuksu şeyler.

okulunda ortalamaya göre nasıl bir çocuk, boyu? kas yapısı? z kuşağı artık çok boylu poslu ve kaslı maşallah. fizik bizim zamanımıza göre kat kat kat önem kazandı. kendini fiziksel olarak yetersiz görüyor olabilir mi?

önceden gerçekten fiziksel olarak kadınlara ilgi duyuyor olan bir erkek birden erkeklere ilgi duymaz. (öncekiler kodlanma/zorlama değilse)

günümüzde de ergenler artık 14-15 yaşında ne olduklarını biliyorlar genel olarak. 17 yaş kendi keşfetme zamanı olarak biraz geç. tabi sadece "birazcık" geç, hala keşif aşamasında olabilir. kafası karışık olabilir.

bana kalırsa, eşcinsel yönelimden ziyade libido kaybı gibi bu sanki ya da aseksüellik.
Ama elbette ben uzman değilim.

Kaynak veya makale linki atar mısınız? Çünkü bilim bunun tam tersini söyler.

tabi ki demeyiz korkarız da
ama ben bu ülkede kendim için kızım için de korkuyorum
işte o ertesi gün cesaret alanlara karşı kendini güvende hissetmesi için ailesinin yanında olduğunu bilmesi lazım
yalnız olmadığını düşünmesi lazım çocuğun

lütfen böyle çocukları olanlar çocuklarınızın yanında olun
nasıl kimse size zorla cinsiyet değiştirtemez bi kadını öptürtemezse onlar da değişemez
sadece onları kabul edin
Biz ediyoruz zaten, keske herkes etse, insanlar diledigi gibi yasasa cinsel tercihlerini, hayatlarini, ama ortadogu cografyasinda zorlasiyo hersey, daha kac cag gecmesi gerek bizim gibi ulkeler iicn bilemiyorum

Peki hangi yöntemle tedavi edecekler?
Dünya Sağlık Örgütü'ne göre eşcinsellik bir hastalık değil. Türkiye Psikiyatri Derneği, Türk Psikologlar Derneği ve Türk Tabipleri Birliği'ne göre de bir hastalık değil.
Hastalık olmayan şeyin tedavisi de olmaz doğal olarak. Hangi uzmandan ne tedavisi alacaklar?
Size göre normal olmaması bilimin pek umurunda değil kısacası.
Bana göre tedavi edilebilir demiş önceki yorumunda, bilim de kimmiş 😀

Kaynak veya makale linki atar mısınız? Çünkü bilim bunun tam tersini söyler.
Google eşcinsellik tedavi edilebilir mi diye yazdığınızda bir sürü kaynak vardır göreceksiniz..çok fazla polemiğe girmek istemiyorum bu konuda ..bana göre rahatsızlıktır normal dışı davranis bozuklugudur tedavi edilebilir

Kafası karışmış olabilir biraz zaman ve bol destek kendine ve başkasına zarar vermedikten sonra ben çocuğumun mutlu olmasını isterdim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X