• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

17 yaşında kızım var ve hamileyim

Kızlar tekrar merhaba sizlerinde bunalttigimin farkındayım ama hani supriz bir şekilde hamile kalıp sonra iyiki olmus diyebilecekmiyim sizce ya aklım çok takılıyor yanımda annem eşim destek olacağız diyorlar ama ara verdikten sonra nasıl olur sizce yardım edin bana

Tşk ederim beni endişelendiriyor kaygılanmama sebep olan şey rahata alıştım yani 17 sene sonra hayatım degiseçek çok zorlanirmiyim sizce eşim ve annem destek olcaklar ama hayatım şimdiki gibi olmicak mi biliyorum geçici şeyler ama korku sarıyor bunları düşündükçe inş doğum sonu depresyon yaşamam ya nolur bi fikir verin bana

Hangi anne evladına keşke olmasaydın diyebiliri ki hele de kucağınzıda siz muhtaç bir masum duracak siz nasıl olmasaymış diyebilirsiniz ki. Tabi Allah evlatlarınıza sağlık versin ve hayırlı evlat etsin. Hayırsız bir evlat olursa anca bi anne der seni keşke doğurmasaydım diye ama onu bile içi kanaya kanaya der.

Tabiki ara verdikten sonra tekrar bir bebeği büyütmek kolay değil. Ama yaş kaç olursa olsun kolay bir birşey değil ki zaten. Ama sonuçta Allah herzaman dağına göre kar verir. Rabbim size yıllar sonra böyle bir şey yaşatacaksa hem bunda bir hayır vardır hemde size gereken kolaylığı sağlayacaktır. Yani anneniz eşiniz ne kadar destek olur olmaz bilemem ama siz tecrübelisiniz annelik konusunda. Tek başınıza bile üstesinden gelebilirsiniz gayet rahat.

Lütfen artık hamileliğinizi kabul edin ve odaklanın karnınızda Rabbimin bir hediyesini taşıyorsunuz bu endişelerle stresle ona zarar verdiğinizi farkedin. İlk defa anne olacaklara göre durumunuz çok daha kolay bunu anlayın.

Öncelikle bebeğiniz sağlıcakla hayırlısıyla doğsun siz kucağınıza alın sonrası zaten kolay. Ama siz bu endişelerle Allah korusun bebeğinize bir şey olsa çok pişman olursunuz bu kurduğunuz endişeler için. Rabbim sağlıklı hayırlı evlat versin hepimize gerisi inanın gelip geçici sıkıntılar zorluklar. Zaten evlat büyütmek bir ömür zorluklarla ama güzelliklerle dolu bir serüven değil mi.

Hangi anne evladına keşke olmasaydın diyebiliri ki hele de kucağınzıda siz muhtaç bir masum duracak siz nasıl olmasaymış diyebilirsiniz ki. Tabi Allah evlatlarınıza sağlık versin ve hayırlı evlat etsin. Hayırsız bir evlat olursa anca bi anne der seni keşke doğurmasaydım diye ama onu bile içi kanaya kanaya der.

Tabiki ara verdikten sonra tekrar bir bebeği büyütmek kolay değil. Ama yaş kaç olursa olsun kolay bir birşey değil ki zaten. Ama sonuçta Allah herzaman dağına göre kar verir. Rabbim size yıllar sonra böyle bir şey yaşatacaksa hem bunda bir hayır vardır hemde size gereken kolaylığı sağlayacaktır. Yani anneniz eşiniz ne kadar destek olur olmaz bilemem ama siz tecrübelisiniz annelik konusunda. Tek başınıza bile üstesinden gelebilirsiniz gayet rahat.

Lütfen artık hamileliğinizi kabul edin ve odaklanın karnınızda Rabbimin bir hediyesini taşıyorsunuz bu endişelerle stresle ona zarar verdiğinizi farkedin. İlk defa anne olacaklara göre durumunuz çok daha kolay bunu anlayın.

Öncelikle bebeğiniz sağlıcakla hayırlısıyla doğsun siz kucağınıza alın sonrası zaten kolay. Ama siz bu endişelerle Allah korusun bebeğinize bir şey olsa çok pişman olursunuz bu kurduğunuz endişeler için. Rabbim sağlıklı hayırlı evlat versin hepimize gerisi inanın gelip geçici sıkıntılar zorluklar. Zaten evlat büyütmek bir ömür zorluklarla ama güzelliklerle dolu bir serüven değil mi.
Tşk ederim yorumun için dogru söylüyorsun Allah nasip etti kolayligini da verir Rabbim nasipte ne varsa o oluyor

Benim de kardeşimle 17 yaş var. Ben çok yardımcı oldum. Evde bir bebek neşe kaynağı olmuştu bize. 17 yaş olmasına rağmen biz kanka gibiyiz kardeşimle. Ve en önemlisi herkes evlenip gittiğinde şu an annemle sadece o ilgileniyor, doktoruna alışverişine herşeyine yardımcı oluyor. Bizi aramıyor bile annem. Hiç endişe etmeyin herşey güzel olacak. Bende sizin yaşlardayım daha ilk çocuk için mücadele ediyorum. Mucizenizin değerini bilin ve endişeleri bir kenara bırakın.

Benim de kardeşimle 17 yaş var. Ben çok yardımcı oldum. Evde bir bebek neşe kaynağı olmuştu bize. 17 yaş olmasına rağmen biz kanka gibiyiz kardeşimle. Ve en önemlisi herkes evlenip gittiğinde şu an annemle sadece o ilgileniyor, doktoruna alışverişine herşeyine yardımcı oluyor. Bizi aramıyor bile annem. Hiç endişe etmeyin herşey güzel olacak. Bende sizin yaşlardayım daha ilk çocuk için mücadele ediyorum. Mucizenizin değerini bilin ve endişeleri bir kenara bırakın.
Tşk ederim böyle yorumları okudukça çok rahatlıyorum inancı Allah razı olsun sizlerden Allah sanada nasip etsin anne olmayı hayırlı evlatlar versin inş

Tşk ederim cnm Allah nasıl nasip ederse öyle oluyor sence 41 yas geçmı çocuk icin utanma duygusu oluyor bazen bende ve 17 sene sonra çokmu zor olur diye düşünüyorum annem ve eşim destek eşim gündüzleri vs evde oluyır bazen korkmalimiyim sence abartiyo muyum yoksa bilmiyorum
Bence korkacak hic birsey yok .Bizim bir kuzenimiz de 40 yasinda ikinci bebegini doğurdu. Gayet guzel idare ediyorlar cok mutlu hic skntisi yok . :)

Bence korkacak hic birsey yok .Bizim bir kuzenimiz de 40 yasinda ikinci bebegini doğurdu. Gayet guzel idare ediyorlar cok mutlu hic skntisi yok . :)
Ne güzel Allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin bazen çok sevinçli oluyorum bazende çok kafaya takip buyutuyor um farkındayım ama Allah herşeyi yoluna koyuyor aslında herşey olurum varıyor be kadar düşünürsek düşünelim bazende akrabalardan vs utanma duygusu geliyor onarin çocukları büyümüş vs ben daha yeni dogrucam diye bu düşünce yanlış beni ayiplamaz kimse dimi

Ne güzel Allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin bazen çok sevinçli oluyorum bazende çok kafaya takip buyutuyor um farkındayım ama Allah herşeyi yoluna koyuyor aslında herşey olurum varıyor be kadar düşünürsek düşünelim bazende akrabalardan vs utanma duygusu geliyor onarin çocukları büyümüş vs ben daha yeni dogrucam diye bu düşünce yanlış beni ayiplamaz kimse dimi
:) ayiplayacak olanlar önce kendi ayiplarini kapatsin. Muhakkak cikar uc beş tane patavatsız gerekli gereksiz konuşup canini skar .Paylarını ver gitsin. Bu tipler her durumda her sekilde bir kusur bulmaya calisirlar.annemede ne yapacaktın bu yastan sonra falan demişlerdi.kimi ne ilgilendirir ya kadin kocasindan cocuk yapiyor yani :) . kimseden hic çekinme Allah sana nasip etmis keyfini cikar. Görümcem 37 yasinda yeni evlenecek mesela. Cocuk olasiya 40i bulacak ne yapsin kadin yani :) bi halamız var mesela 50 yasina yakin adet görüyor hic cocugu yok hala tedaviye gidiyor. Rabbim sana ne güzel nasip etmis.Sag salim kucaginiza alirsiniz insallah. Allaha emanet

:) ayiplayacak olanlar önce kendi ayiplarini kapatsin. Muhakkak cikar uc beş tane patavatsız gerekli gereksiz konuşup canini skar .Paylarını ver gitsin. Bu tipler her durumda her sekilde bir kusur bulmaya calisirlar.annemede ne yapacaktın bu yastan sonra falan demişlerdi.kimi ne ilgilendirir ya kadin kocasindan cocuk yapiyor yani :) . kimseden hic çekinme Allah sana nasip etmis keyfini cikar. Görümcem 37 yasinda yeni evlenecek mesela. Cocuk olasiya 40i bulacak ne yapsin kadin yani :) bi halamız var mesela 50 yasina yakin adet görüyor hic cocugu yok hala tedaviye gidiyor. Rabbim sana ne güzel nasip etmis.Sag salim kucaginiza alirsiniz insallah. Allaha emanet
Ne kadar doğru söylediklerin aynwn öyle Allah razı olsun duyan herkes çok sevindi sende iyiki yapmışım diceksin diolar ablası sana bile bırakmaz diolar işte kardeş arası yas vs eskisi kadar değil ama bazen takıyorum Allah razı olsun rahatlattin beni cnm

tşkler peki annen kardeşini kaç yaşında doğurdu kızmı erkekli kanka gibiyiz dedinya inş benimkilerde öyle olur ilerde boşuna kaygılanıyorumdur inş.

Arkadaşlar hepinize tşk ederim rahatlatiyorsunuz beni ama yinede kaygılarım geri geliyor neden yenemiyor psikoloğa da gittim konuştum iyi geldi ama sonra tekrar basil olcak vs. Korku sarıyor sanırım olmaz artık gebelik diye şartlamısım kendimi beynimde bitirmişim ondan bazen düşünüyorum herşey çok güzel olcak neşeli olcak diye bazende korku sarıyor kızım büyük sınavlara gircek belki başka şehre gidecek okumaya Allah yanlız kalmış diye bu meleği gönderdi nasip eti kızımın odasında ilerde bu meleğim kullanır diye oda yapma sorunum da yok oturma odamda da zaten cekyat lar var 2 tane yatak gibi oluyor dolap derdimde yok zaten büyük kızda cekyatta tv seyrediyor ve uyuyor o yüzden oda çoğu zaman boş yani herşey yolunda ama kafamı neden rahatlatamiyorum yardımcı olun sizce oda konusunda düşündüklerim nasıl

Cok sagolun datisi basiniza tabi biraz zorlaniyorum ama yinede iyiki olmus diyorum allah yardim ediyor hic korkma
Peki büyük kızın tepkisi nasıl oldu seviyorum kardeşini arada yaş farkı olanlar hep anlatıyorlar sana bile vermez daha çok onlar seviyor kardeşlerini diyorlar oylemi gerçekten

N
abla ben 28 yasindayim 6 bucuk aylik hamileyim. Benim 3 e giden kardesim var.Aramizda 19 yas fark var. Ben universtedeydim kardesim lisedeydi ve 3. kardes gec geldi. annem 38 yasndaydi .Kadin istedi dogurdu :) biz istemedik o zaman acikcasi ama simdi cok seviyoruz valla. Herseyin zamanini vaktini tayin eden Rabbim. Bizlerin elinde birsey yok aslinda.Olmasi gerektigi zamanda oluyor. Onu simdi siz cok seversiniz 17 yil sonra can olur o . hic skntı olmaz akışına birakin
Ne güzel inş dediğin gibi güzel olur herşey cnm. Ben çok kafaya takıyorum rahatlıyamıyorum bir türlü bu yaş olayı yüzünden annem hamileyken tepki gösterdin mi doğumdan sonra tepkin nasıl oldu ben 41 yaşındayım sence geçmı yada akrabalar içlerinden kocaman kızı var kendi hamile diye düşünürler diye çekiniyorum yanlışı sence kimse böyle düşünmez dimi

Peki büyük kızın tepkisi nasıl oldu seviyorum kardeşini arada yaş farkı olanlar hep anlatıyorlar sana bile vermez daha çok onlar seviyor kardeşlerini diyorlar oylemi gerçekten
Ben hamile kaldigimda kizim cok uzuldu agladi istemiyorum dedi yuzumuze bile bakmadi dogum yaptim bebege bayildi gercekten hic kucaktan indirmiyor kiziyorum artik cok opme diye zma dinlemiyor cok seviyor

Benden 15 yaş küçük bir kızkardeşim var, annem bana hamile olduğunu söylediğinde hiç unutmam yüzüne tükürmüştüm, ne büyük terbiyesizlik yapmışım ama o an nasıl bir çöküntü yaşadığımı anlatamam... sonra noldu biliyor musun, anneme bırakmadım ben baktım hep, annem çalışıyordu, ben okuldan gelir gelmez onunla ilgilenirdim, mamasi, altının değişmesi, gezmesi... cici annesi derdi herkes bana:) hala da çocuğum gibi görürüm eşşek kadar oldu halbuki:D neredeyse 30 olacak:D

Benden 15 yaş küçük bir kızkardeşim var, annem bana hamile olduğunu söylediğinde hiç unutmam yüzüne tükürmüştüm, ne büyük terbiyesizlik yapmışım ama o an nasıl bir çöküntü yaşadığımı anlatamam... sonra noldu biliyor musun, anneme bırakmadım ben baktım hep, annem çalışıyordu, ben okuldan gelir gelmez onunla ilgilenirdim, mamasi, altının değişmesi, gezmesi... cici annesi derdi herkes bana:) hala da çocuğum gibi görürüm eşşek kadar oldu halbuki:KK70: neredeyse 30 olacak:KK70:
Ne güzel olmiş doğumdan sonra sahiplenmissin kardeßinı benim kızım ilk öğrendiğinde biraz tepki gösterdi annem çok yakın oturuyor gitti orda kaldı o gece ama şimdilerde daha ılımlı doğunca dahada iyi olacağına inanıyorum herkes güzel oluyor diyor çünkü tek endişem büyütürsen zorlanirmiyim ki bende çalışıyorum ama

41 yaşındayım dr kottrollerime gidiyorum bir sorun yok
Masallah yaa bence bu cok guzel. Size yardim eder, kiskanclik falan yapmaz buyumus. Yemek bile yapar annesine . Valla cok guzel birsey. Ben 31 yasindayim su an 9-10 yasinda bi kizim olmasini cok isterdim ama daha ilk cocugum bile dogmadi.. kader

Back