• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

16 yaşındayım ve bu kadar..

Merhabalar. Ben 16 yaşındayım ve gerçekten hayattan bunalmış durumdayım. Ailevi sorunlar bir yana, kimsenin beni sevmediğini düşünüyorum; bir kaç arkadaş dışında. Kendimi çirkin buluyorum, çalışkanım ama hanımefendi değilim hiç okulda, ister istemez bir çok şeye karışıyorum. Özellikle kendimi çirkin olmam konusunda çok üzülüyorum. Tabii Allah başka sıkıntı vermesin ama ister istemez dert ediyorum. Ve güzelleşmek istiyorum. Gerçekten çok dert oldu içime. Öncelikle göz altım mor, yüzümde baya leke var, yüzüm sarkık duruyor, dişler kötü, burun kötü... Saçlarım uzun ama yapısı pek iyi değil. Lütfen bana akıl verin ne yapabilirim? İlk olarak güzelleşmek adına neler önerirsiniz sorunlarıma. Sonra diğerlerine.. Sorunlarım hakkında akıl verin bana lütfen siz benden daha büyüksünüz. yardımcı olursanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

şükret canım:) hemde daha çok değişime uğrıcaksın ben 16 yasındaki resmimle şuanki resmimi koysam gülersin:)))))))))
ama illaki bişiler yapmak istiyorsan dişlerim kötü diOsun git bi dişçiye devlet hastanesine 2 dkdda temizlet şekli bozuksa şekilde verirler saçlarım uzun ama bakımsız diOsun... öncelikle git kat verdir saçlarına sonrada bi lokman hekime git saç tipine göre şampuan ve krem al :=) yüzün içinde güzel bi kozmetiğe git sana uygun krem tonik versinler kullan. hiç olmadı evde kendin ufak maskeler yap mesela bebek pudrası ve lilon karısımı gibi. burnun İçin bişey diyemem ne olursa olsun kabullenmek lazım bence estetğie yada değişime karsıyım... makyajla güzel gösterebilirsin: onuda): hanımefendilik konusunda da o sadece senin elinde

o yaşlarda ben de çirkindim tatlım saçım başım yüzüm gözüm offf erkeklerin dönüp yüzüme bakmadığı iri yarı hantal erkek tipli kaba saba saçma sapan bir şeydim.
ayyy kaç sene geçmiş bak şimdi değişti her şey güzelleştim serpildimsaçım başım yüzüm gözüm maaşallah dostlar başına boyum posum endamım yeter ..

yani diyeceğim değişiyor her şey sen değişiyorsun bakış açın değişiyor dünya değişiyor

dünyadaki kadınların kaçı çok güzel, kaçı kusursuz ki? önemli olan kendini o kusurlarınla sevmen ve seni sevebilecek birini bulabilmen. yoksa emin ol bizimde kalemle çizilmiş kaşlarımız, inci gibi dişlerimiz, minnacık çenemiz yok yani. ama ben kendimi güzel buluyorum. isteyen beğensin isteyen beğenmesin. sen kendini beğen yeter..:34:

Henuz 16 yasinda oldugun icin sana kozmetik yada makyaj malzemeleri onermek istemiyorum erken yasta kremlerle tanismayi dogru bulmuyorum.Cildinini pruzsuz olmasini istiyorsan bol bol su iceceksin,meyve,sebze,et,bakliyat,yumurta,yogurt,sut ve bal gibi besinleri duzenli tuket.Aksamlari cok gec yatma biraz erken yat ki yuzundeki yorgunluk ifadeleri gider.Pc ve telefon basinda fazla vakit gecirme ki goz sagligini. Koruyasin.Dislerin icin devle has.gidebilirsin.Saclarinida guzel bir model vererek kestirebilirsin.

16 yaş tazeliğini çok arayacaksın,bence sızlanmayı bırakıp tadını çıkar:)

O dediğin gözaltı morlukları ve yüz sarkması,yorgunluktandır.
Uykuların düzenli olsun,akşam en geç 11'de uyumaya çalış.Bir de tabii bilgisayar başındaki saatleri azaltmak lazım:)

Sebze,meyve,et,süt,yumurta içeren sağlıklı bir beslenme gerekiyor.

Sonrası temizlik ve biraz özenle hallolur.
Yüzünü sadece beyaz sabun veya dove'la yıkayabilirsin.
Haftada 1-2 neutrogena jel kullanabilirsin.Normal bir nemlendirici krem yeterli olacaktır.
Saçların için iyi bir saç kremi edinebilirsin.
Dişlerini sabah akşam colgate optik beyaz(kırmızı ambalaj) fırçalarsan farkı göreceksin.

Ve oturup kalkmana,konuşmana dikkat edersen,çevren üzerinde daha olumlu etkiler bırakırsın.
Mesela argo konuşan veya agresif kızlar hoş görünmezler.
Vallahi senden mükemmel bir anne olur:27:

Canım benim bu yaşta böyle şeyler hissetmen normal geçici bir dönem ergenlik döneminde inan coğumuzun tipi kayıyor. Bende aynı dediklerini yaşadım ben miyim diye şüphelendim bir ara:) en fazla 3-4 yıl sonra taş gibi olacaksın. yüz hatların oturacak yerine

Şimdi için önerebileceğim kaşlarını aldırmadıysan aldırmalısın...
Gözaltı morlukları için ince olan gözaltı kapatıcılar var onlandan kullanabilirsin
cilt lekeleri içinde pek belli olmayan fondoten önerebilirim..

Ve gülümsemeni yüzünden eksiltme.. Kadını güzelleştiren gülüşüdür.. Her sabah arkadaşlarına gülümse ve merhaba de.
(Bazı kişiler bunu anlamayabilir yani selamını almayabilir ama boşver senden kaynaklı değil o çoğu kişinin karakter meselesidir.)

Back