Merhabalar. Ben 16 yaşındayım ve gerçekten hayattan bunalmış durumdayım. Ailevi sorunlar bir yana, kimsenin beni sevmediğini düşünüyorum; bir kaç arkadaş dışında. Kendimi çirkin buluyorum, çalışkanım ama hanımefendi değilim hiç okulda, ister istemez bir çok şeye karışıyorum. Özellikle kendimi çirkin olmam konusunda çok üzülüyorum. Tabii Allah başka sıkıntı vermesin ama ister istemez dert ediyorum. Ve güzelleşmek istiyorum. Gerçekten çok dert oldu içime. Öncelikle göz altım mor, yüzümde baya leke var, yüzüm sarkık duruyor, dişler kötü, burun kötü... Saçlarım uzun ama yapısı pek iyi değil. Lütfen bana akıl verin ne yapabilirim? İlk olarak güzelleşmek adına neler önerirsiniz sorunlarıma. Sonra diğerlerine.. Sorunlarım hakkında akıl verin bana lütfen siz benden daha büyüksünüz. yardımcı olursanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.
Merhabalar. Ben 16 yaşındayım ve gerçekten hayattan bunalmış durumdayım. Ailevi sorunlar bir yana, kimsenin beni sevmediğini düşünüyorum; bir kaç arkadaş dışında. Kendimi çirkin buluyorum, çalışkanım ama hanımefendi değilim hiç okulda, ister istemez bir çok şeye karışıyorum. Özellikle kendimi çirkin olmam konusunda çok üzülüyorum. Tabii Allah başka sıkıntı vermesin ama ister istemez dert ediyorum. Ve güzelleşmek istiyorum. Gerçekten çok dert oldu içime. Öncelikle göz altım mor, yüzümde baya leke var, yüzüm sarkık duruyor, dişler kötü, burun kötü... Saçlarım uzun ama yapısı pek iyi değil. Lütfen bana akıl verin ne yapabilirim? İlk olarak güzelleşmek adına neler önerirsiniz sorunlarıma. Sonra diğerlerine.. Sorunlarım hakkında akıl verin bana lütfen siz benden daha büyüksünüz. yardımcı olursanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.
sana verebileceğim tek akıl, allaha şükret sana eksik bir organ ve akıl noksanlığı vermediği için....
ne dermansız dertler var onları okumanı tavsiye ederim...hastanalerde organ bekleyenler, gözleri görmeyenler, sabahlara kadar bağıra bağıra ağrılar çekenler..daha neler neler...bukadar şeye şükretmen gerekir...sızlanmak değil...
ya güzel söylemişsiniz de kız ben neden böyleyim diye isyan etmiyor ki sadece ergenlik dönemi bunalımıyla birşeyler yapmaya çalışıyor niye böyle düşündünüz ki?
canım sana gelince öncelikle daha yüz yapın oturmadı bile, göz altın morluklar varsa bi kapatıcıyla gayet güzel halledilebilir, yüzündeki lekelerin derecesini bilmiyorum ama bu yaşta fondaten pudra olayına başlaman cildine zarar verebilir elinden geldiğince sen temiz tutmaya bak zaten yaşının verdiği güzellikle ışıl ışıl görünecektir. dişlerin yapısı kötüyse tel taktırırsın renginde sıkıntı varsa düzenli fırçala saçlarını kestirp baştan bir bakım yapabilirsin mesela. emin ol çirkin değilsindir kiloluysan biraz kilo ver sonra gardrobunu yenile emin ol daha iyi hissedeceksin
aile meselelerine gelince de her evde yaşanan şeyler alışacaksın iki üç arkadaşım dışında beni kimse sevmiyor demişsin ama emin ol yok öyle bişey ailen var yanında en başta bir kaç iyi dost olsa yeter zaten kalanlarla merhaba merhaba :)
ya güzel söylemişsiniz de kız ben neden böyleyim diye isyan etmiyor ki sadece ergenlik dönemi bunalımıyla birşeyler yapmaya çalışıyor niye böyle düşündünüz ki?
canım sana gelince öncelikle daha yüz yapın oturmadı bile, göz altın morluklar varsa bi kapatıcıyla gayet güzel halledilebilir, yüzündeki lekelerin derecesini bilmiyorum ama bu yaşta fondaten pudra olayına başlaman cildine zarar verebilir elinden geldiğince sen temiz tutmaya bak zaten yaşının verdiği güzellikle ışıl ışıl görünecektir. dişlerin yapısı kötüyse tel taktırırsın renginde sıkıntı varsa düzenli fırçala saçlarını kestirp baştan bir bakım yapabilirsin mesela. emin ol çirkin değilsindir kiloluysan biraz kilo ver sonra gardrobunu yenile emin ol daha iyi hissedeceksin
aile meselelerine gelince de her evde yaşanan şeyler alışacaksın iki üç arkadaşım dışında beni kimse sevmiyor demişsin ama emin ol yok öyle bişey ailen var yanında en başta bir kaç iyi dost olsa yeter zaten kalanlarla merhaba merhaba :)
Canım benim bir kere genç kızlar çirkin olmaz önce bunu bil. Sen birçoğumuzun geri dönmek istediği yaşta pırıl pırıl bir gençsin. Şu anda ergenliğin getirdiği bazı sorunlar olabilir ama hatların yavaş yavaş oturacak. Öncelikle bakımlı olmalısın bakım da güzellikten değil temizlikten geçer. Cildin için olay marka cilt temizleme jeli ve kremini al. Bunlar yaklaşık 30-40 lira gibi. Biraz harçlıklarını biriktirmen lazım. Dişlerini fırçala ve günde 1 kez karbonatla çalkala herşeyin doğalı güzeldir çok çarpık değilse dişlerin güzelliği sıcak gülüşte gizlidir. Burun için hemen karar verme yüzün oturunca burnunu beğenebilirsin ama çok istersen okuyup para kazanıp burnunu yaptırırsın. Buraya kadar ki biraz maddi değişimler. Ama öncelikle güzellik pırıl pırıl tertemiz bir yüz, eller kesilmiş tırnaklar, gözlerinin içine kadar yayılan samimi bir gülüş ve duruştur. Duruşun çok önemli oturuşunla kalkışınla konuşmanla göz doldurmalısın. Ne çok konuşmalısın ne az. Seni ilgilendirmeyen konulara karışıp yorum yapma. Cool ol. Bizim oralarda çok konuşan kızlara ebe denir. Bilmişlik yapma kimse senin birşeyi bilip bilmediğini ölçmüyor. Herşeye yorum yapmak zorunda değilsin. Oturuşuna çok dikkat et anneannem kızların dizleri birbirinden ayrılmaz der kuzenimle ata biner gibi otururken bastonuyla vururdu. Kızardık ama oturmayı da öğrendik. Saçların temiz ve toplu olsun. Şöyle gençler görüyorum saç yağ içinde salmış birde sinir oluyorum. Saçını yüzüne giden bir tarzda kestirebilirsin ya da uçlarını aldır bu toklaşmasını sağlar. Benim aklıma gelen bunlar bu arada kendinin çok değerli olduğunu unutma güzelliğin kalbindeki sevgilerde ve iyiliklerde saklı. Ha bir de dil mi güzel dilber mi derler her zaman çok nazik konuş ama sahte değil candan ol. Seni kocaman öptüm. Ben bir anneyim.
sızlanmak da bi nevi isyandır canım...
ergenlik dönemi bunalımı diye, şuram kötü buram kötü birsürü saydığı için diyorum...16 yaş çocuk yaş değildir az çok idrak edebilme yaşıdır...
tamam rahatsız olduğu yerlerine çözüm arasın ama allahın yarattığı vücuda isyan derecesinde de olmasın...
benimki bir abla tavsiyesi, alır veya almaz o onun tercihi....
çok teşekkürler biraz da olsa rahatlattınız. kilo problemim yok; arkadaşlarım vücudumu çok beğenirler. yani tabii ki Allah'a şükrediyorum, daha büyük dertler vermesin. hergün şükrediyorum verdiği her şey için ancak çevremdeki yaşıtlarıma bakınca... ya çokta çirkin değilim ama beğenmiyorum işte. bu sorunlar olmasa çok daha güzel olabileceğimin farkındayım ve sizden yardım istiyorum. beni rahatlatıyorsunuz gerçekten :)
yorumunu okurken gözlerim yaşardı gerçekten. çok teşekkür ederim uyarını bir yere not edeceğimden emin olabilirsin :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?